ДАНС проверява транспортния министър

Министърът на транспорта Александър Цветков и няколко негови подчинени са разследвани от ДАНС за далавери около проект за изграждането на терминал за комбинирани превози на жп гара Драгоман.

Обратно в новината

Коментари - ДАНС проверява транспортния министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е, когато се вижда че се работи ; Дано само не се окаже, че пак ни работят . (както много деликатно са казали колегите/колежките във форума ) Колкото до мездренското железничарче и `експертът` по нищо-знание/правене - защо данс-иращите !? И ако е наистина толкова сериозно, то защо не се казва/започва нищо по невиждано-арогантната изцепка с `Бомбардие` ?!!! (там казват наистина се касаело за национални неща)

Тук коментират екземпляри,които още живеят по дърветета!!

Както "Стандарт" писа на една крачка сме италианската фирма "Асталди" да се оттегли от проекта "Реконструкция и модернизация на жп. линията Първомай-Свиленград". Всичко това е провокирано от малоумността на чиновницте от министерството и крайната незаинтересованост от страна на държавата в лицето на министър Цветков към развитието на модерна железопътна инфраструктура. В момента в участъка Първомай-Димитровград движението на влакове е прекъснато поради ремонта. Остават 10 километра до Димитровград.Ако сега фирмата се оттегли това означава, че влаковете ще продължат да обикалят по алтернативното трасе Пловдив-Михайлово(Старозагорско)-Димитровград което удължава пътя с близо 60 км, докато се избере нов изпълнител-което както знаем в българските условия ще стане в рамките на 1-2 години.Е какво правим тогава?!? Ако беше АМ Тракия земята щяха да обърнат, да ама не.Всички железопътни проекти са трън в очите на автопревозвачите и те по всякакъв начин се опитват да ги съботират. Друг пример проекта за "Модернизация на жп линията София-Пловдив " е готов от година. Да, обаче нито НК"ЖИ" нито министерството се впрягат да обявават тръжна процедура, с мотива че имало много планински участъци, щяло да е скъпо. Актуалното състояние на жп линията е плачевно-не се полагат никакви грижи под предлог, че чака модернизация. Да ама не.Екипа на Цветков прецени, че ще е добре да пренасочи парите към Пътната агенция, пък за София Пловдив ще чакаме другия програмен период..2014-2020г..Тя през това време ще се разпадне милата- има участъци с пресрочено време за ремонт от по 30 години откъдето следва намаляване на скоростта до безкрай- е има на къде докато стигнем до 5км/ч. Добре е отразено и безхаберието относно проекта Пловдив-Бургас. Няма време оперативна програма "Транспорт " е до 2013, ще загубим парите и за тази линия, ще чакаме нов програмен период, то и друго не правят наще мили оправници за железопътната инфраструктура и родното БДЖ от 20 години насам....ЧАКАТ, какво чакат и те не знаят...

На ДАНС им орязаха командировъчните. Да не би това да е серията "ДАНС отвръща на удара" от сагата "Междупартийни войни". Защото всички знаем какъв е състава на ДАНС - 90% номенклатура на бСП-БКП. И уж слушкат, ама все Станишко и БСП-то пазят

Оооо, за тези сладки вагончета бившият министър Мутафчиев цапна едни 10 млн лева рушфетче, нека да му е сладко и да не се прави като кара старата си ладичка.

мамин сладък автомобилна спечели делото в КЗК по тази поръчка. не пиши смешки или не ти се ходи на изпит пред камери май а........

Този е уникален мишок.Ясно беше че не му е читава работата.

Този е комунист - ясен ни е. Направи си парички пък после - да го духат тъпите българи.

защо този чевечец, наречен министър вече не си е подал оставката, защо не е задържан, като Трактора например, ами се държи като медийна звезда, ега ти наглостта на "Наглите"

А защо не разследват и подчинените на Цветков в Автомобилната инспекция? За прословутия търг за камерите в колите и изпитните зали? Предварително преди обявяването на търга бях написал КОЙ И С КАКВА ТЕХНИКА ще победи! Държавата "духна супата" с около 250,000 лева, защото Автомобилната инспекция анулира документите на всички останали участници. Много интересно е, че спечелилата фирма е от любимите на Станишката. Въпросните красавци "спечелиха" обществена поръчка за камери в училищата. Взеха парите, ама никой не проверява колко камери са сложени... Е, залежалите вече са в изпитните зали на Автомобилна инспекция! Та - нещо ново под слънцето??? Гербчетата са си нааай-обикновенички комуноидни навързани като свински чревца дребни и едри мафиотчета!

Корупция в Транспорта има..Нека се разтършуват малко в Автобусни превози Плевен..Има какво да се намери там..

И той ли? Какво, да не е крал релси, брикети и багажа на пътниците? Става нещо, ей. Но пей, сърце, важното е, че ни очаква топла зима и няма да се охарчим за ток. А ако стоим и на тъмно и не се къпем, ще си спестим всичките заплати и аванси. Обмислете обаче и как да не се храним - това вече ще е върхът на пестеливостта, който ще ни направи всички милионери на...оня свят.

Маоизъм! Хора бдете! Тъпаци вътре сте.

Браво, ДАНС да направи проверка по зделки сключени докато беше Кмет по транспорта ...

Да ама там беше нашия човек кмет а той е безгрешен и затова "новата кметица" не направи ревизия на предишното управление както си му е редът.