”Космически” суми при просрочено плащане за GSM

КРС ще предупреди с писмо мобилните оператори да се спазват законовите процедури, когато възлагат на фирми да събират задължения от абонати. През последните месеци има сигнали за силови прийоми в сектора от фирми, с които операторите са сключили договори за джиросване на задължения.

Обратно в новината

Коментари - ”Космически” суми при просрочено плащане за GSM | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

имате 200 лева сметка и се чувствате измамен , намерте си клетка на мобилен оператор лесно достъпа , някъде по планините и си го изкарайте на нея

Дълговеете трябва да се плащат - това трябва да е изходната точка. До преди 100 години в Англия за дългове са вкарвали в затвора. Включително и аристократи. След като някой не желае да си плати, този, който иска да си събере парите тъурси начини да го направи. Да го бие ли? Или да го утрепе направо. Че е по-лесно.Принудителното изпълнение чрез съдебен изпълнител е един от начините. При това законен. В месммедиите излезе информация че има доста просрочени кредити. Но интересноото е че тези,с ипотеката са 20 пъти по-малко. Случайно ли е това? Едва ли, просто след като си заплашен че ще ти вземат жилището правиш всичко възможно да платиш. Същото е и със съдебния изпълнитело. Като ти почука на вратата и започне да ти описва имуществото бързо-бързо намираш начин да платиш. И е крайно време да р5азберем че санкцията трябва да я понес епърво този, който е неизряден, а после всички останали. А в случая неизряден е нередовния платец.

Преди 1000-2000 г пък са продавали в робство длъжниците. Хайде сега длъжниците да ги продадат в робство! За цивилизацията на XXI век трябва да има някакъв жегъл за изоглавените средновековни монополисти (в случая - мобилните оператори).

после стана застрахователи, а сега вече - събирачи на дългове.....ами и всичките са си пак мутри. То си е така в мутренската държава, след като и премиерът е мутра. При 15 лв. дълг - ще ти иска 500 лв. погашение....айде чиба!!! Средновековието патки да пасе!

humfry

Нито телекомите, нито финансови институции имат правото да ви раздават личните данни на трети лица. Те го правят незаконно, защото им е ясно, че не си знаете правата. Трябва да умеете да ги различавате, защото в повечето случаи се представят за телекома или финансовата институция, но просто лъжат. Ако ви тормозят от разни бирници, подавайте жалби в "Комисия за защита на личните данни - КЗЛД"! Ще видите как след жалбата тормоза ще спре.

Простотията в БГ няма граници!

То не само мобилните оператори не спазват закона. Банките също. Прокредит примерно ме "бе дала" на фирма за събиране на дългове, заради 15 лв. натрупани от такса за която не бях информиран..

Не бях информиран и за това че имам дълг от 15 лв.. .направо ме метнаха на събирачите на дългове...

Една от фирмите е Варненска и собственичката и едва ли знае с какво се занимава действетелност фирмата -просто фиктивен собственик . Не може исканата сума да е в пъти повече от дължимата .

правителствата дадоха важни и печеливши обекти на монополисти-мародери,сега сме оле-ле мале *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да, мутрите си легализираха бизнеса отдавна , това не значи, че няма мутри за съжаление. Оня ден в помещението, което давам под наем получих писмо от известните СГ-груп- уважаема г-жо-г-не- без да се споменава име, уведомяваха ме че дължга суми към виваком, чиито услуги никога не съм ползвала и въобще не се споменавше и сумата ?!! Просто едно ксерокопирано писмо за рекет и заплаха, който се върже, върже. Къде е държавата и законодателната ни система?? Тия sg- group и други като тях сума няарод пропищя от тях- наказани ЕСТЕСТВЕНО НЯМА! Оня ден ни разбиха колата посред бяпл ден, не само че родната полиция, която ни пази не дойде и не взе отпечатъци, ами тна всичкото отгоре с дни не излиза протокола, и другите рекетьори- застрахователите няма да да дадат лев! И съм благодарна, че това са бели кахъри- скапана "държава". Тука само редовния данъкоплатец, аобикновен човечец, ползвател на услугите на монополистите, само той се преследва като последния престъпник, а престъпниците, които ни мародерстват във всичките си възможни разновидности, те могат да правят с.каквото си искат БЕЗНАКАЗАНО.

humfry

Това не е от вчера, Госпожо. Защо сте толкова учудена? Това е просто един нормален ден на един обикновен човек в България. Пуснете си Босфора ТВ или малко планета и всичко ще ви мине. И така до нови срещи.

аз проблеми с Мтел нямах - май защото работех там ;)

А аз мога ли да използвам въпросните фирми да си събера дължимите заплати от некоректния ми работодател?Срещу процент разбира се.

Мутренско управление, мутренски нрави и отношения.

Когато в договора е написано, че оператора няма да дава информация за клиента на трети лица, то тогава клиентите спокойно могат да съдят оператора, ако цъфне фирма за събиране на задължения. Както се и случи и се случва де.

...какъвто е избирателя такива са упрвляващите не се сърдете на тях...

МЕНТЕЛ ми забавиха половин година фактурите на служебните GSM-и, и полсле половин година останах без заплата, защото шефовете ми удържаха по 400лв. при лимит 50лв. От офиса на ул.Данаил Попов, ме 'успокоиха', че успели да начислят 1050лв, при лимит 30лв, защото детенцето се обаждало на 'безплатния' Ники Кънчев....

Па якичък съм си, не е кат да нема. Прасета си гледам, кравички, козички...А един мобиУен оператор (познайте кой) ми начислява сметки вече 2 месеца след като си прекратих договора с него. Та чуда се кат дойдат тия да си искат измислените 20лв. дето не им ги дължа щото вече не съм им клиент коя животинка да нахрана с тях първо...прасето ли кучетата ли...........май ше са кучетата щот не ги връзвам и кат надушат някой боклук в двора скачат веднага, а те съдия изпълнителите никой не жали за тях кат пишат по новините че я са пребили някой от тях я са го гръмнали....

...,кога-преди или след това ще им дадеш ...?!? ....Ха-ха-ха-ха.....

При подобно поведение може да подадете жалба до дежурния прокуррор за рекет и самоуправство - ще се учудите колко бързо омекват - при рекет няма условни присъди

Може и да не оздравееш после !

....зависи.... ако не го думнем от самото начало...ха-ха... мутри... още докато е тръгнал да ме плаши си е отишъл...

Мутроландия