Депутатите одобриха актуализацията на бюджета и разрешиха заем от 1 млрд.

Парламентът одобри спорната актуализация на Бюджет 2013. В последния момент бе оттеглен текстът, че законът ще влезе в сила от днес. Той ще влезе в сила 3 дни след обнародването му в Държавен вестник. Парламентът разреши на кабинета да вземе заем от 1 млрд. лева.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите одобриха актуализацията на бюджета и разрешиха заем от 1 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми господине/госпожо, Добре дошли в MIDLAND CREDIT HOME. Ние сме фирма за финансово управление, която е специализирана в осигуряването на финансова помощ за стартиращи и големи предприятия. MIDLAND CREDIT HOME Ще се интересуват да ви осигурят заемно финансиране за вашия бизнес/проект и т.н., нашите лихвени проценти са едва 3%. Свържете се с нас за допълнителни запитвания: Име на компанията: MIDLAND CREDIT HOME

Да дадеш 1 милиард на кумунисти е равносилно да поливаш с минерална вода Сахара като са ти обещали че ще никнат домати и ще настъпи общо благоденствие!!!!!!!

ИСКАМ ДА ПУСНАТ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ С ТВОЯ ЛИК ВУЛЕНЕ. ТИ ЩЕ СИ НАЙ ПОЛЗВАНОТО НЕЩО В ТОВА БЛАТО бълхария.

"Депутатите одобриха актуализацията на бюджета и разрешиха заем от 1 млрд." БРАВО !! ПОСЛУШНИ ДЕПУТАТИ.!! НИЕ ЩЕ "ЦЪФНЕМ И ВЪРЖЕМ"ПРИ ТАКАВА ПОЛИТИКА И С ТАКИВА ХОРА.. ПРАВИТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВА ЗИМА НИ ЧАКА??

Той Боката ще те оправи!

урааааааааааааааа що пара за крадене има вече ..............ма догодина толкоз ще е СОЦИАЛНАТА ПЕНСИЯ:) печатайте ЗДРАВО хартия ИМА .

няма къде герберастите подариха хечатницата на бнб на французите

В някои коментари по -надолу срещам въпрос как ще се открадне единия милиард заем.Има много начини,за единия подсказаха самите комунисти-ще връщат ДДС по ускорена процедура на частни фирми.....т.е разбирай връщаме ДДС на наши фирми които се занимават с ДДС измами....И оправданието,че голяма част от заема отива за погасяване на земеделския заем на Борисов е чиста лъжа-този заем беше върнат от Европа-той беше по европейска програма и отдавна е възстановен!!!

Това е точно така, но комунистите смятат, че като повторят една льжа много пъти тя става истина, но за съжаление сигурно червените бабички вече са им повярвали.

Сидеров вече може да раздаде по 500 лв пенсии и по 1000 лв заплати.

С какви 500 лв. пенсии ме баламосваш бе! Аз да не съм изкуфял, че да се съглася? Чакам си обещаните 1575 лв. пенсия.

Само ако ме изберете за МП! И като гледам какви идиоти има, може и това да стане.

ГЛУПАВ НАРОД, ТЕЗИ ЩЕ ГО ХАРЧАТ НИЕ ЩЕ ГО ПЛАЩАМЕ, Е НАЗДРАВЕ

не за първи път комунягите правят помен с чужда пита. ще раздадатв половината от милярда на техните бивши активни боици, партиини секретари, агенти и копои, а другата половина ще си поделят управляващите комуномафиоти, а тези, които са ги избрали да пият по една студена вода и да си сложат мокри вестници на главата преди сън.

Много добре , че беше гласувана промяната на бюджета така държавата ще се разплати с бизнеса и ще се помогне на много социални групи.

Следих дебатите, и освен изказванията,онова,което ми направи впечатление и силно ме възмути и развълнува бе неадекватното и обидно поведение на Мая Манолова. През цялото време се хилеше подигравателно и буквално унижаваше народните представители с недопустимото си надменно надсмиване. Засрамих се дълбоко от тази жена! На всичкото отгоре, физиономиите, който прави я загрозяват още повече! Дано разбере, че ужасно се излага така! Това уж е свята зала, а тя се отнася с такова неуважение!!!

И мен това много ме обиди и вбеси. Помните ли кой внесе "поправката Ванко 1" - хората, който са на председателските места в парламента!!!!! Манолова и Бисеров! Как е възможно!!!? Къде живеем?

Че разходите трябва да се повишават е ясно и за децата от детската градина.Въпросът е дали трябва да се повишава външната задлъжнялост.Вярно е, че като цяло дълговете на страната ни са малки в сравнение с други страни, но също така е вярно, че икономиката ни е неконкурентна и като цяло без особени успехи в износа.Има крещяща нужда от бързо вдигане на доходите, в противен случай населението ще се изнесе към Европа.Вероятно заема е оправдан.Един вътрешен заем би бил обаче по-добро решение.Незнайно защо в новата ни история тези инструменти не се ползват.Също умишлено не се развива фондовата борса и не се стимулира разширяването на средната класа.Все сериозни грешки.

ЗАГАДКА: Кой е този министър, с тези доходи: ДЕКЛАРАЦИЯ по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор Заключение: Контролно число C5A12950 1. 128015 EUR 250375 Милена Благоева Ангелова заплата, командировъчни 2. 83558 EUR 163425 Милена Благоева Ангелова заплата, командировъчни 3. 9800 BGN 9800 Милена Благоева Ангелова заплата, командировъчни 1. Годишна данъчна основа за доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност 60500 лв. 3. Годишна данъчна основа за доходи от друга......... още още още стопанска дейност 30728 лв. 6. Годишна данъчна основа за доходи от други източници по чл. 35 от ЗДДФЛ 1490 лв. 1. ипотека 188503 EUR 368680 , Милена Благоева Ангелова договор за ипотечен кредит Дата: 16.05.2013 Да ме прощават червните боклуци

Тя каква стана? Май ще тъгуваме за Дянков.

Емитирането на кредит не е проблем, проблем са "експертите", които ще го емитират и управляват!

До тук добре.Стара пкола,добра школа.СЕГА ПОДХВАЩАЙТЕ БЕЛЕНЕ,ДОКАТО НЕ СА ВИ ПОДХВАНАЛИ ВАС.А ТЕ ДА СИ ПРОТЕСТИРАТ,САМО НЕ ИМ ДАВАЙТЕ МНОГО ДА СИ НАДИГАТ ГЛАВИТЕ.КОЙТО ПОЧНЕ МНОГО ДА СТЪРЧИ,РЕЗНЕТЕ ГО.

Инфлация по години 2005 - 6,5% 2006 - 6,5% 2007 - 12,5% 2008 - 7,8% ------- 2009 - 0,6% 2010 - 4,5% 2011 - 2,8% 2012 - 4,2%

Бихте ли допълнили, Колега - с : А. Индекс на покупателни възможности Б. БВП В. Реално-Извършен стоково-финансов покупко-продажен процес

затегнат му е колана и неможе да обясни

Май няма кой да има разбиране по същество, за какво и колко от този 1 млрд. ще се харчат!!! Жалко!

Ако държите - идете на минфин.беге или тита.беге. (А ако вземете базов калкулатор в ръце - ще се облещите.) ----- По-долу си позволих да Ви представя моите-лични Сумарни впечатления на база видяното/прочетеното.

ИЛИ НИЕ ИЛИ ТЕ.АКО ОЩЕ СМЕ КРАСИВИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ,СКОРО НЯМА ДА НИ ИМА.ВСИЧКИ ОТ ШАЙКАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА САПУН.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ САПУНА ЩЕ СМЕ ВСИЧКИ НИЕ.

Парите им трябват за разплащане с Россатом и да си управляват в конфорт. Нали има кой да ги изплаща! Жалко че предишните толкова затягаха коланите ни и те можеха да вземат заем. нали пак ние ще плащаме.......

Да, толкова затягаха коланите, а накрая сме на минус 8 милиарда от тях. Не мога да обвинявам хората от ГЕРБ за всичко, но по отношение икономика, бяха пълен провал. Иначе може ли да обвиняваш някой от сменяните здравни министри, като знаеш, че Дянков им реже парите и ги спъваха. Не че съм кадърен в областта.

Току-що разменихме два-три лафа с комшия от Гърция.... - Хей, Хора ! Гърция има 11.3 млн население у тях, а Ние - реално Не-повече от 4.8 !! Гърция ще тегли заем от 3млрд, а България - 1 !!! Разбирате ли, Хора ?! ==>> Излиза че Ние Сме Реално на Идентично положение с Гърция !! ...т.е. ' Кабууум !' !

При последното преброяване сме около 7.5 . Освен това гръцката криза е предизвикана, не и без участието на ЕС. Защото дават кредити на много ниска стойност от примерно 0.5-1%, но ги дават на банки, които после са давали на Гърциа за по 10-12% лихва. Може да си представиш, как са се облажили банките.

Един вид там има банки, като посредници, които яко са се уяли.

Нека сме Тотално Откровени, ако позволите Колега : А. 7.3 сме. Минус поне 2.5. Минус сезонно-работещите не у Нас. .... А заемът - се отнася за у Нас (т.е. ще се изплаща от данъците на Всички-Ни у Нас) Б. Гърция има Икономика, Ние - Никаква. В. Гърция има немалко Читави банки, докато у Нас - се броят на пръсти. Г. Гърция просто Посече отвъдчерноморските попълзновения, докато у Нас - ...(само дето Все-още Не са Ни Принудили да скандираме 'Вечна дружба' ) Д. Троянски ясно-чий кон Е България, а не Гърция. Или сумарно - задължен съм Ви че де-факто Доизяснихте какво-Точно Става !

България, както Frankfurter Allgemeine Zeitung посочва, "клики, произтичащи предимно от старата комунистическа номенклатура и разузнавателните служби, са оглавили голяма част от държавните институции, за да преследват своите бизнес интереси в големия сив сектор, където политиката, бизнесът и организираната престъпност се припокриват". Всеки знае разкритото и от докладите за напредъка на ЕС за реформата на съдебната система, корупцията и борбата с организираната престъпност. И все пак като изключим спирането на европейските субсидии, липсват сериозни действия от страна на ЕС, които да принудят българските власти да се придържат към ангажиментите, поети с присъединяването на страната към ЕС. България не е единствената проблемна страна. Такава е и Румъния, чийто напредък също се оценява като далеч от перфектния. И в Унгария конституционните реформи, въведени от правителството на Виктор Орбан, които бяха подложени на критики от страна на Съвета на Европа, многократно се обсъждат в Европейския парламент.

ИКОНОМИЧЕСКИЯТ ПЛАН НА КОМУНЯГИТЕ ,ВИНАГИ Е БИЛ ЕДИН И СЪЩ: 1. Държавата тегли 3-4 млрд. кредит,/1 - официален/защото от ЕУ им спират фондовете,още щом им видят крадливите мутри на първата снимка-500 млн.от тях ,/по 20 лв индексация,/се раздават на подивелите червени бабички за да викат ,,Осанна" през следващите 4 години,а остатъка от милиардите потъва в РМД и офшорки чрез построяването на огромни 5 звездни хотелски хамбари,къщи за гости,вилни селища,голфигрища и луксозни гълъбарници насред бъзето и царевичака ,в които се гонят прилепи и кукумявки! 2. Задължително се инвестира яко и в ром бейби бума,за да може да Асан и Айшата да са в санитарният електорален минимум при следващата катастрофа,като принципа е бетон-марка,,Ние сме добрите -винаги даваме за кифтета и ляб,другите са лошите те винаги крадат! 3. Отчита се огромен спад на безработицата заради депесарският дюлгерски електорат и всичко е цветя и рози !! 4. След 3 години я докарват до кривата круша и трябва да дойдат пак гадните Бойко или Костов ,за да метат осраното и да градят инфраструктура и трайно производство..! 5. Компроматната машина се задейства веднага , благодарение на прогресивните журналисти като Бареков,Патрашкова ,парцалите на Пеевски,Томова,Учиндолеца,биволарите и Дачков и само след 2 години народа е убеден, че кръвопийците Бойко или Костов имат милиарди долари ,частни градове, манастири, пристанища ,дори гробища. 6. Четирите милиарда си отиват по разпределение в хайверената левица-/олигарси,политици,социолози ,съдии,шоумени ,прокурори,висши ченгета,журналисти/, ,лошите кредити на червените меринджеи се опрощават със свенливо решение на правителството на последните страници на вестниците,докато обществото чумосва изядените фъстъци на Бойко и сладкишите на Костов.. А НАРОДА ЗАТЯГА КОЛАНА НА ПОСЛЕДНАТА ДУПКА И ЗАПОЧВА ЯКО ДА ГО ПЛАЩА ...и филма започва да се повтаря отново ..и така до края на света! Ние сме на всеки километър ,другари!

Орешарски рече, че приходите през второто полугодие щели да намалеят и затова...

И къде го е рекъл това? Твърдеше, че са очаквали приходи от 1.9 милиарда за годината. После ги смъкнали на 1.8, после на 1.2 . А се оказала, че за половин година приходите са 380 000. Умножи го по 2 да видиш очакваните, ако се работи като досега.

Има ли бюджетно грамотен форумец тук, който би обяснил къде се предвижда да отидат тези 1 млрд. лева! Ще съм благодарен, ако има компетентно мнение!

Те са отишли в предишните управници и сега се връщат да запълнят дупките по улиците и за ремонт на новите магистрали !

шефче

Мен ме интересува по суми, 100 млн. за това, 50 за онова! Защото не мога да го схвана достатъчно ясно! И не мога да разбера как ще го откраднат този 1 милиард!!!

трябва да питаш Орешарски и Станишев за това. Така и на никой не му стана ясно къде ще отидат тези пари.

Не съм в сградичката на мегдана с жълти павета, Колега ! Но от моя-скромен прозорец се Видя : А. Дори И най-'креативната' математика Не Е в състояние да изкара тая 'калкулация' ! ( по Това, което изпоизгъгнаха 'наште' 'избранници' ) Б. Ако Воистине-Внимателно проследим Хода на 'аргументирането' за този заем, излиза че : Б.1. Има Невероятно-Много Неясности какво-Точно правят/са-правили 'наште' 'избранници' Йощ от 1989) Б.2. В сумата от 1 млрд. Доказано има Поне 40 (Четиридесет !) процента Излишни.

нещо вярно: "Ако сте сериозни протестиращи, ама наистина сериозни, а не сте просто партиен клакьор (каквито има немалко на тези протести между другото) или някой, излязъл просто за разходка на биричка, щото всички са там, та, ако сте наистина сериозни за изземането на властта от олигархията, единственият реален начин да се случи това и да се предотврати задълбочаването на олигархичната тенденция в плутокрация, е повсеместна революция и национализация. Не знаехте ли? Ама така правят комунистите ще кажете Разбира се. Аз лично никого не бих призовал към подобно нещо, защото всеки конфликт води до страдание, всяка война е зла това е най-голямата глупост, която човечеството е измисляло. Но това е единственото реално средство да изгоните олигархията. Всичко останало в рамките на този модел ще води отново и отново до олигархична, в перспектива плутократична схема."

още малко по темата : "Тъй че, ако наистина ще сваляте олигархията, с избори и цици на площада няма да стане, да знаете. Губите си времето. Чакам да видя революционните комитети и проекта за преврат, народен съд, отчуждаване собствеността на монополите и прогонване на компаниите, които изнасят парите на републиката. Тия работи ги говори онзи, дето му викате, че е луд, а всъщност скандирате неговите искания. Свалят олигархията с протест и избори, защото някой казал, че така се прави демокрация. Демокрация може и така да се прави, но корпорокрацията се събаря само с революция и национализация. Обаче тогава партньорите ни ще дойдат в мир да ни бомбардират в името на демокрацията. Ще кажат, че сме терористи. Но този филм сме го гледали Че и нови епизоди има из Близкия Изток."

Не би било прилично да говоря/Ви-Отговоря от името на Всички-Ни, Колега ! ...но от Мое-Лично - Вече казах : -->> Държа си на думата ! - Ще изчакам да Видя дали ще Ни Чуят до края на Днешния ден !!!

Искаш да кажеш, да се върнем към комунизма за да изгоним олигарсите, защото национализацията е свързана именно с комунистически методи? Няма как да се съглася с подобен план. Национализацията води до неефективност и още по големи кражби. Ако няма конкуренция и пазар, кой ще гарантира качество и производителност? Освен това, подобно действие е неосъществимо на практика, защото нацинализацията е свързана с пари - някай трябва да плати на законните собственици, най малкото

Това е цитат от една статия за омагьосания кръг. Почти всяко поколение /особено в най-новата история, има своя бунт за повече справедливост и по-добър живот. Защо в крайна сметка никога нищо не се променя фундаментално? Отговорът се крие в човешката история, човешките особености и взаимоотношения. Нещата никой не е успял до ден днешен да ги обясни по-добре от Карл Маркс./колкото и да е отричан, забраняван, употребяван и тнт/ Останалото са празни думи

Но сложих два плюса в двата му поста, защото е напълно прав. А ти, Стела, си в заблуда, но не зная дали е съзнателна или внушена от други. Някой те е излъгал, че комунизмът е лошо нещо за хората, за държавата... Заблуда е това. Комунизмът изключва частната собственост. Никой не може да краде като олигарх, защото няма какво да прави с откраднатото, без да бъде достигнат от народния съд. Народът ни сам се подведе и се разскача по площадите, предавайки собствеността си -своята държавана собственост, в ръцете на олигарси, самоизлъчили се от тогавашната държавана върхушка и службите, разполагащи с информация за всеки и всичко. Все пак, под крилото на социализма и СССР, България се превърна от блато и мизерия, в държава на всички българи. А на 10.10.89 позволихме да ни я откраднат, заради моментната слабост на Русия, след предателството на Горбачов. Капитализмът се управлява с изкуствени кризи и създава олигарси и плутократи. Заблуда е и че конкуренцията създава качество. Конкуренцията стимулира най големите мошеници и подтиска инициативата на всеки с по малки финансови възможности. Заблудена си и за национализацията. Национализацията трябва да се извърши като секвестиране, изземване без възмездие или с паралелно съдебно преследване. Защото собствениците са станали такива с откровена измама и шарлатанство над цялото гражданство. Дори и за реститутите няма гаранция, че не е така. Както и да ти го представят, богатство не се създава. То се отнема от едни, за да отива при други. Проблемът е, че масово хората продължават да се надяват, че щом има богати, значи и те самите могат да забогатеят -демокрация е. Не! Никой няма да забогатее трудейки се за ологархията, на заолата при капиталист! Когато го осъзнаят, хората ще се освободят. До тогава ще са роби и тялом , и духом.

Имаше една карикатура, тип комикс на датския карикатурист Херулф Бидструп от 60 те години. Един седи на отрупана маса с ядене, а до него подскача гладно куче да получи нещо. На онзи му дожаля в един момент, наведе се и отряза на кучето опашката. Кучето залапа лакомо собствената си опашка, докато весело махаше с жалкия заекоподобен остатък от същата... Карикатурата се наричаше "Социална политика"

ужасно сравнение, но за жалост е самата истина

Такава беше политиката на ГЕРБ, а надявам се няма да е и по различна и за тези сега - но ГЕРБ сами си я избраха и с тази политика докараха БСП на власт. Щеше да бъде съвсем различно ако бяха отпуснали поне малко въжето около шията на простосмъртните, сега нека си сърбат попарата. Жалкото е че ние ще им я духаме, простосмъртните - а има много от тях за затворите!!!

надяваш се да не е по-различна на тези сегашните ........??!?! Ти луд ли си бе, на кво се надяваш.. Или си платен драскач и вече не вдяваш кви ги плещиш, важно е да има някаква псувня за ГЕРБ и ще мине, ще ти го признаят,

ГЕРБ не са водили Социална политика. Техните грехове са други. Споменатата карикатура илюстрира именно социална политика и мерки на сегашното правителство. И ще допълня, че абсолютно НЕ съм против увеличаване на пенсиите, тъй като това не са социални помощи а изработени от тези хора пари, за жалост жетртва на прехода, но тази съдба ще сполети и нас и още n на брой поколения

Моля да ми обясните, от къде се тегли този заем от 1 милиард лева-от МВФ , от Световната банка или от къде - и с каква лихва? И моля Ви да не ми триете въпроса, а някои компетентен да ми отговори Никой ли не знае?

Не знам от къде се тегли,но мога да Ви кажа кой ще го плаща и кой ще го излапа.

Моля да ми обясните, от къде се тегли този заем от 1 милиард лева-от МВФ , от Световната банка или от къде - и с каква лихва? И моля Ви да не ми триете въпроса, а някои компетентен да ми отговори Никой ли не знем?

Отговорих ти по-надолу няма нужда да го задаваш 10 пъти този въпрос.

ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ! Пак я заробиха и пак комунистите! За кой ли път "неразумнии юроде" ? И пак ли ще гласувате за тези НАГЛИ обирджии и те ще ви вадят душицата подло и мазно и с голи обещания?! Събудете се от този кошмарен сън!

Само искам да те питам, дали разбираш това, което говориш!?

Опа спокойно, не говориш на младите меринджеи, на които си шеф.

Моля да ми обясните, от къде се тегли този заем от 1 милиард лева-от МВФ , от Световната банка или от къде - и с каква лихва? И моля Ви да не ми триете въпроса, а някои компетентен да ми отговори

Емисия на облигации на финансовия пазар. Световната Банка със сигурност няма да е от купувачите. Финансови институции, неприлично богати чичковци ще са директните купувачи, а лихвата в момента е 3,9 процента на година ако не се лъжа.

Нали провалиха един търг, в смисъл че няма търсене и лихвата стигна 4.1

Какво ти е направила "герберащината" бре "Анадън" . не съм им фен ама не е справедливо това, което сега става. Много ли ти харесва "шамара"?

А бре Мишо, не съм му фен на Серго, но и тази мутра не се търпеше с полицейщината си и простотията която бълваше всеки ден! Срам ме беше че толкова ограничен човек може да е министър председател! Още се помни за един простак, който казваше - егати и държавата е ,след като аз съм и министър!

Оня простак от преди 10-15 години няма общо с Борисов. Не прехвърляй и ти от болната глава на здравата - като путин в прочутите си филмчета, дето сега ги дават по Алфа.

ВСИЧКИ, КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ТОЗИ УБИЙСТВЕН ЗА НАРОДА НИ ЗАЕМ, ДА ИМ СЕ СЪСТАВИ ПОИМЕНЕН СПИСЪК И ДА СИ ГО ИЗПЛАЩАТ ТЕ, БАРАБАР С ЛИХВИТЕ! ИНАЧЕ........ПИНОЧЕТ!

Онзи пример на орешарски със стоте лева назаем бе трогателно тъп.От него вони на такава тъпотия,че трябва час по скоро да се забрави.Иначе- орешарски си е невзрачен чиновник в банка, щом ни дава подобни примели.Жалко за мизерабльовците, които вярват на подобни глупости!

Моляда ми обясните, от къде се тегли този заем от 1 милиард лева-от МВФ , от Световната банка или от къде - и с каква лихва? И моля Ви да не ми триете въпроса, а някои компетентен да ми отговори

Държавата емитира ДЦК, които пуска на пазара. Лихвата се определя от пазара - като се отчита риска за страната, рейтинг и др. За момента тази лихва върви към покачване защото положението ни е нестабилно.

Най-не се работи в София. Затова всички бягат на там.Нищо не работиш, разхождаш се по софийските улици, лежиш по бюра и павете и получаваш пари. Само си представете в друг град или село в България, че лежиш по улиците и площадите, разхождаш се и чакаш на определено място пари. Това просто е невъзможно. А, ако работиш цял ден, едва ли ще ти е до разходки цяла вечер. Така, че не ни остава нищо друго на оставалите малко в провинцията да събираме багажа и към София.

Ехеее еми на идвай те БСП обещаха 450 000 нови работни места какво чакаш!!!

Ела се разходи и събери накой лев тогава. Много ограничено мислене за съжаление. Човек който ДАВА пари на държавата е нормално да иска тези пари да се използват рационално, а не да бъдат откраднати. Протестиращите в София не се разхождат, те си търсят правата. Но ти Ина, явно само чакаш държавата ДА ТИ ДАДЕ, затова и си кротуваш.

Права си како, но тези дето са дошли тука от село са го ударили на курвалък и веселба, иначе нямат мисловен багаж - така че ако желаеш и ти да излезнеш по бански на горещите павета,заповядай и за теб ще се уреди някой чеп!

Чак е плашешто колко си ограничена и комплексирана...

Някои от нас са умни и печелят без много труд. Който е прост, нека работи по цял ден за жълти стотинки. Но откъде-накъде от моите пари ще се дава на пенсионерите паразити и на разни деца изроди?

Лесно им е да гласуват, като не носят персонална отговорност, като не трябва после те да връщат тези пари. Къде го има това? Някакви навлеци, ни вземат парите, крадът ни, обиждат ни бият ни, а с нашите парите си купуват неграмотния и бездарен електорат. Когато парите не стигат, теглят заем или ни вдигат данъците. До кога така? Много ми е интересно, утре като ги изметем, какво точно ще работят тия бездарни "експерти"? Преди това обаче ще трябва да ни върнат открадното, да видят тогава как се живее в България!

Много ми е интересно, утре като ги изметем, какво ще работим ние -от площадите? Щото с анархия и ние ще духаме супата. То лесно е да викаме "долу, долу!", а горе кой? Ама не "който ще направи така и така". Поименно -кой? Май Тиквата, а? Идеала за интелигентност и чест!? Конгратулейшънс, бе!

Моляда ми обясните, от къде се тегли този заем от 1 милиард лева-от МВФ , от Световната банка или от къде - и с каква лихва? И моля Ви да не ми триете въпроса, а някои компетентен да ми отговори

Набирам червени драскачи, плащам двойо...

Недей, не ги бива много, много...

Президента трябва да наложи вето, тази "актуализация" си е чиста кражба!

И какво като го наложи - още вчера Манделата заяви, че ще подкрепи актуализацията!

И да наложи президента вето, бюджета влиза пак в НС, само че вече трябва да се гласува актуализацията му от 121 "народни избраници". Манделата заяви, че ще подкрепи актуализацията на бюджета при евентуално вето на президента! Така че, само ще се отложи вземането на заема. Това го пиша за този неразбралия, дет е турил "-"!

Моля да ми обясните, от къде се тегли този заем от 1 милиард лева-от МВФ , от Световната банка или от къде - и с каква лихва? И моля Ви да не ми триете въпроса, а някои компетентен да ми отговори

Вместо да си напрегнат мозъците, да поработят и да осигурят пълнене на бюджета така, както предвижда закона тези типове ще ни загробят с нов кредит.Той не е 1 млрд, а доста повече / има и лихвички/.Явно ще ме принудят да крия всичко и да не плащам данъци и други далавери.

Никакви данъци....

Абе поне веднъж се поставете на мястото на един депутат - според вас какви мисли се въртят в главата му? Дали не спи и мисли какво да направи за народа, или е зает с лични дела?

Най добре ще да е, да вземеш самолетчето от терминал 2 и да хвръкнеш на мйната си, от такива като теб - полза роду никаква!

Моляда ми обясните, от къде се тегли този заем от 1 милиард лева-от МВФ , от Световната банка или от къде - и с каква лихва? И моля Ви да не ми триете въпроса, а някои компетентен да ми отговори

Компутентен - от денонощния магазин:-))))

Емисия на финансовия пазар предполагам. Със сигурност купувачът не е Световната Банка. Лихвата в момента е 3,9 процента ако не се лъжа.

По моето-лично мнение/данни : А. Не Видях конкретно-Посочен Начин Б. Мандахерцат се какви-ли-не фантасмагории - че (видите-ли) СБ/МВФ била била натискала да вземем (При Тези Драконови условия Днес, моля Ви се !) - че щели били да се емитират държавни ценни книжа (за които били били щели да си потрошат портофелите да купуват по Уважаваните Борси не-Други а - Воистине-Истинни купувачи !) Шмекери, Колега ! Първосигнални махленски шмекери !!! ------ Сумарен Извод за мен-сиромаха : - Именно-Тия шмекери Си изпораздуха междукомпанийните задлъжнялости (на Техните 'компании'-бидони), ..и Сега - се пробват да Ни ги изхакат Ние-Всички Данъкоплатците да им ги платим. От мен-сиромаха - .!. ! (Теглете си Незабавно парите от 'наште' 'банки', Хора !)

Пускат печатницата...

Някой видял ли е някъде прогнозен отчет - перо по перо за какво се предвижда да бъде изхарчет този 1 млрд.? И каква възвращаемост се очаква - напр. под формата на приходи, евентуални бъдещи раб. места и т.н. Да очакваш такова нещо от комунист си е все едно от умрял писмо да чакаш.... Всичко се върши задкулисно, без отчет и ти заявяват най-нагло в лицето - като не ви харесва имате възможност след 4 год. да гласувате по друг начин! Позор - каква пряка демокрация, какви 5 лв. при комунисти....

Необяснимо е все пак обяснението на Орешарски и Станишев за милиардния заем. За какво е той ??? Вземат заем един милиард, слагат го във фискалния резерв и му плащат лихвата. А главницата остава за поколенията. Странна работа ...

Лично един от изводите дето аз си правя - фиксалния резерв има минимален праг - когато добавиш още милиард към фиксалния резерв ти разполагаш с по голяма свобода за маневриране(разбирай го крадене) а за пред статистиката и за пред контрола на ЕС може да тръбиш че виж ли Фиксалния резерв след това расте и е над минималния праг. АМА ОТ ЕВРОПА НЕ СА ТОЛКОВА ПРОСТИ КОЛКОТО НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ ОТТАМ ВИЖКАТ КАКВО СТАВА И ЩЕ НИ ОТЕБАТ ОТНОВО!!!

За тези, които не знаят 157 депутати от 240 народни избраници пряко или чрез роднини са свързани с фирми за производство на енергия (фотоволтаици, вятърни, малки ВЕЦ, биомаса) или с фирми за търговия с енергия. Така че далаверата продължава да се върти, макар и скрито-покрито.

"Гладът е голям и жесток учител! Той учи и на разум, и на порок! Но вие сте още в началото на страшното откритие, защото колкото по-нататък, толкова и по-ясно ще ви става над каква бездънна пропаст от лишения и сиромашия сте надвесени и какво безбрежно море от скърби и сълзи ви предстои да преплувате, за да излезете най-сетне на спасителния бряг. Помислете си, от двайсет години насам вие знаехте само да тичате подир богаташките партии, да им правите калабалък, та по-голям да бъде шенликът. Тези партии падаха и ставаха, но вие вървяхте подиря им! Тези партии продаваха чергите ви, поясите от кръста ви и вие все пак вървяхте подиря им! Тия партии ви трупаха с тежки данъци, праха ви с волски жили по участъците и пръскаха за дунанми, зяфети и разходки вашия кървав пот и вие все пак тичахте подиря им, тичахте с ура и запенени уста, с пълни очи и празни стомаси!"

ДА !, Майсторе : просто - всички ВЪН !!!

Как хората, които са в подкрепа на правителството не разбират, че всъшност злото идва от парламента. И този калпав парламент трябва да си отиде. Неработещ ефективно, незшитаваш интересите на хората,, по- лош парламент и от предишните. Затова парламента трябва да си отиде. Обвиняват сега ГЕРБ за внесени предложения в социалната сфера ,за средства за подпомагане на пенсионери и нуждаещи се. Герб си отидоха затова че не направиха достатъчно в това отношение и явно са отчели грешката си. Но нали тези , дето са сега, БСП,ДПС и др.. дето уж мислят само за социалната политика към хората, трябваше да чуят, да приемат тази актуализация на бюджета и за подпомагане на пенсионерите и др.социални нужди. Изглежда техните лозунги и протести против предишната политика са били фалшиви. Ето сега можеха да ги реализират. Чудя се как хората може да им вярват и да ги подкрепят...явно се заблуждават от някои хубави лозунги или са платени, та затова мислят, че и младите, които 50 дни протестират също са платени......

Докато има опасност герберащината да се върне, този парламент няма да си отиде - сега разбрахте ли гърбави педермунчета!!!

О, бат Серго може още 20 години да повтаря "Герб това, Герб онова". И ти да му пригласяш - естествено срещу хонорар!