Д-р Хасърджиев: В България истинската Covid епидемия настъпва сега

Икономическите резерви на страната са изчерпани и държавата да не може да си позволи пълен локдаун, казва медикът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАК БЕШЕ ОВЛАДЯНА ПАНДЕМИЯТА В ИНДИЯ Снимката по долу е в потвърждение на мой анализ за Ковид кризата в България. Когато Индия беше атакувана от Делта, ваксинираните бяха само 2%. Днес са 19% подобно на България. Но докато в Индия всичко е спокойно, в България се надига вой до небето с “Четвъртата вълна”. Каква е разликата ли? Превенцията с безплатни лекарства и Ивермектин. Къде питам, в България или Индия правителството се грижи в действителност за хората? А може ли всички тия 20,000 убити в болничните Ковид отделения да ги запишем на сметка на правителството и да екзекутираме тия мръсници до крак?

Човече Брандт, ти откъде разбираш от медицина, че даваш съвети как да се лекува ковид? Ивермектин е препарат против глисти за едър рогат добитък, неефективен срещу ковид при хора. Затова пък силно токсичен във високи дози. Никъде в белия свят не фигурира в протоколите за лечение на ковид. А историята с ковид делта в Индия е много по-шокираща, отколкото можеш да си представиш. Много е опасно и некоректно лаици като тебе да дават медицински съвети. Да знаеш.

Истината е че тези юпита ни докараха до това, учили в....еди къде си , а дали са се изучили?

Ха ново двойсе, за първи път пиша и ме блокират!

"Според него незабавно трябва да бъде взето решение от здравните власти да се изведат всички дейности от болниците, които могат да се осъществяват в дома на пациента.". Ами да , една единствена дейност трябва да се изнесе от болниците и то е ясно коя е и смъртността ще спадне раязко. Преди години се болниците не допускаха някой да умре там, изключения бяха само при катастрофите, защото всеки умрял в болници носеше 'черна точка' за болницата. А сега им носи червена точка...а и веднага се освобождава легло за следващите. Медицинска диалектика!

коспирация или не но е факт че самолети обикалят държавата и си пръскат отровата неконтролируемо...но едва ли има човек в българия да ги спре....затояа са и огромния брой болни в последните дни...плюс натиска за зелените пасове от евросъюза....некой да си вземе комисионните...от европарите....плюс 2000 лева за ковид легло в болниците....надписване на реални данни......повече от цирк...проблема е че ние сме маймуните в тоя цирк....

Пръскат великата нация, измислила чушкопека. Скрий се бе цървул.

Български самолети при това... И пилотите им си мълчат, защото са се подписали да не казват на никого,

Ама и 6-степенната скоростна кутия! Цял свят я използва !

днес гледах по КОШЛУКОВ ТВ се възмущаваха че АПТЕКАРКИТЕ не получавали по 1200 лв за ПЪРВА ЛИНИЯ ..... е оттам идва всичко за ПАРИЧКИТЕ всичко МОЖЕМ ДА ИЗВРАТИМ В БГ .... утре ще са касиерките в МОЛА що пък те да не са по-грозни от аптекарките

Най-често това са температура, главоболие, мускулни болки, повръщане, болка в ръката. ВСЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ.

Да не би да си описал махмурлук?

В България се подцени епидемията. Правителството действа недалновидно, нужни бяха по яки мерки , а то да се хареса на хората допусна маса грешки. Европа затяга, ние се хвалим че имаме най-леките мерки. Голяма хвалба. Дойде време да му ядем попарата. Чака ни тегло. Дано не се претовари здравната система, че става страшно. Вируса показва, който няма достатъчно имунитет си заминава. Природа, едни оцеляват, други умират. Живота продължава. За сега е така, дано се промени по-бързо.

А защо чакаш някой да търси мнението ти? Излез със становище. Шляпате за щяло и нещяло, а тука сте чакали някой да ви търси.

Много ги разбираш бе педалче.... .

До преди половин година имахме перфектна здрава система и успяха да я съсипят...

ПЕРФЕКТНА не, но тези „протести“ съсипаха всичко. И Радев се включи с жален писък и юмруче...

А защо се хвалиха че са събрали рекордни данъци? А защо се хвалят че имаме рекорд от депозити? Ако съм аз, пляскам богатите през кръста като е във Франция и белите страни и пари бол.

стана страшно,яко ще се мре,връхлита ни болест с невиждана ярост,вируса ще мине през всички и ваксинирани и не ваксинирани ще оживеят само тия дето имат късмет и здрави тела и бодро съзнание

2% са починалите според световната стъкмистика дори, "доказани" без ауттопсии, а само с папая тест! В какъв филм сте влезли?!

както някой каза, яко ще се мре

Махни "ще"-то

Има бедни държави в Африка и Азия, които се молят за ваксини, без значение какви - Индийски, Руски, Китайски но няма - не достигат до тях. Други богати и цивилизошани страни като Дания, Белгия, Испания, Италия почти забравиха за вируса и вече живеят свободно без ограничение. Само, че процентът ваксинирани там е над 70. И никой не е тръгнал да умира или да се разболява от ваксините вече 2 години там. Наш Ганъо обаче, бидейки "по-умен" от всички тях, не вярва на науката, а чете фейсбук и слуша измислени герои - мангъровци, чорбановци, боленсидеровци, костякопейкини и упорито отказва да се ваксинира, върпреки, че ваксини тук бол, каквито ще. Важното е бил гейтс да не ни следи. Защото той дава мило и драго да знае какво прави Ганьо на село. Резултатът е налице - шампиони по смъртност и простотия. С мижавите ни 15% ваксинирани и в топ 5 по смъртност на глава от населението станахме за смях пред цял свят. Който не вярва - да заповяда на централните софийски гробища да види с каква скорост се разяиряват последните 2 г. И далеч не само от възрастни хора.

бедните държави в афркиа се молили за ваксини, хахахахахаха COVID-19: The Ivermectin African Enigma Rodrigo Guerrero 1, Luis Eduardo Bravo 2 3, Edgar Muñoz 4, Elvia Karina Grillo Ardila 5, Esteban Guerrero 6 Affiliations expand PMID: 33795896 PMCID: PMC7968425 DOI: 10.25100/cm.v51i4.4613 Free PMC article Abstract in English, Spanish Introduction: The low frequency of cases and deaths from the SARS-CoV-2 COVID-19 virus in some countries of Africa has called our attention about the unusual behavior of this disease. The ivermectin is considered a drug of choice for various parasitic and viral diseases and shown to have in vitro effects against SARS-CoV-2. Aims: Our study aimed to describe SARS-CoV2 infection and death rates in African countries that participated in an intensive Ivermectin mass campaign carried out to control onchocerciasis and compare them with those of countries that did not participate. Methods: Data from 19 countries that participated in the World Health Organization (WHO) sponsored African Programme for Onchocerciasis Control (APOC), from 1995 until 2015, were compared with thirty-five (Non-APOC), countries that were not included. Information was obtained from https://www.worldometers.info/coronavirus/ database. Generalized Poisson regression models were used to obtain estimates of the effect of APOC status on cumulative SARS-CoV-2 infection and mortality rates. Results: After controlling for different factors, including the Human Development Index (HDI), APOC countries (vs. non-APOC), show 28% lower mortality (0.72; 95% CI: 0.67-0.78) and 8% lower rate of infection (0.92; 95% CI: 0.91-0.93) due to COVID-19. Conclusions: The incidence in mortality rates and number of cases is significantly lower among the APOC countries compared to non-APOC countries. That a mass public health preventive campaign against COVID-19 may have taken place, inadvertently, in some African countries with massive community ivermectin use is an attractive hypothesis. Additional studies are needed to confirm it.

И като постнеш един куп безмислици и лъжи да не мислиш че ставаш по умен...същия дебил си

Това показва само че ивермектинът е добро лекарство срещу ковид и нищо друго

научните изследвания, данни и факти били лъжи :))))) да, ивермектин е добро лекарство, както и моноклоналните антитела, а сега въпросът е защо тогава не се прилагат у нас???

Ивермектин е добро лекарство срещу глисти при едър рогат добитък, но не и срещу ковид при хора. Стига с тези глупости, никъде не е одобрен за лечение на ковид. Една статия със спекулативен извод нищо не доказва. Много хора пишат и говорят неверни неща. Мангъра е типичен пример. Единственият изход от ковид кризата са ваксините.

Добро е. Ако имаш глисти. И рога.

та тая ми разправаше как 3 седмици след втория пфайзър е текла там долу като чешма кръвлива...спрело ама 2-3 седмиц е била по-зле от мензис....

Представете си, че имате кола и като натиснете педала на газта на 9% тя е на ръба на силите си, а на 18% тя се разпада. Ето това ни казват. Бихте ли подържали такава кола?

Икономисти, матемаци, социолози, политолози и еколози се изказват компетентно по въпроса с Вируси.. Доктор се изазва по икономически въпроси Спукана ни е работата..

Математиците всъщност играят огромна роля в управление на пандемии. Винаги е било така. Моделирането на разпространението на един вирус е от критична важност и то се прави от математици, биолози и вирусолози. Лекарите просто прилагат решения, взети от учени, които са в тесни дисциплини - вирусология, биология, математика, биохимия и т.н. Като цяло коментарът по-горе е дрън-дрън. Един лекар не знае как да се бори с една инфекция, ако не му е обяснено и ако няма съответните терапии, разработени от учените. А учените, които се занимаватс това са точно биолозите, вирусолозите, епидемиолозите и математиците.

Без математици МОЛЯ ! Да си гледат интегралите! А то на всяка манджа мерудия...

Мунчо и Кирчо интересува ли ги Ковид или само как да си спасят кожите от Конституционния Съд?!

jingiby

ОлигоФренД?

jingiby

Прост народ - слаба държава. Кой да отиде да обясни на 1 млн. цигани в махалите да се ваксинират, когато половината лекари отказват да го направят...

Циганите са няколко милиона бе

90 милиона са... В Индия. Ако не знаеш, не всички индийци са цигани. около 6-7% само

че има много по-прости, които се мислят за умни ;)