COVID-19... или квиченето на прасетата

Сега се гърчим и се молим да не ни хване "короната", защото покрай нас "яко умират хора и яко ще се мре"

Обратно в новината

Коментари - COVID-19... или квиченето на прасетата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО Е НУЖНО ДА ПОЛОЖИШ ТОЛКОВА ТРУД, ЗА ДА ПОКАЖЕШ КОЛКО СИ ТЪП !

И какво е искал в крайна сметка да каже автора ??!

Че е за освидетелстване. Веганството е вредно!

Какво и това словоблудство и кой точно отвсичките калинци е авторът? Бахти простотията...

Мрете бе и без това 80% сте за тепане, твърде много комунисти има още , трябва да поизпукат, та и тази държавица да си вземе въздух, че то от тея кърлежи се е сгърчила съвсем... Добрият комунист е мъртвият и добре, че има коронавирус...

Когато пукнат всички с партийни книжки, може да се говори за краят на прехода. Дотогава си е посткомунизъм. Иначе казано всичко над 60 - коронавирус!

Край, отивам да се самоубия за да спася прасетата ...

Абе, някой хора не са живяли на тази планета. Големи разсъждения и голямо чудо. Да му завиди човек на обременения интелектуален ум.

Това което се случва не е просто заразяване и избиване. Това се прави от недостиг на души там горе. Опитаха се да хитруват с крави, овце, кози и т.н. , обаче Рогатия не е толкова глупав, той иска човешки души. И човека пак се опитва да хитрува- ще гласуваме Истанбулската конвенция и ще установим нов пол - джендърството, което узаконява даването на женска душа на мъжки индивид. По този начин когато мъжките души горе намалеят Дяволът няма да ни пришпорва да мрем ами спокойно ще спусне женска душа. Четете Библията и най-вече се научете да наблюдавате и да мислите с главите си, защото Дяволът използва най-различни похвати, като Комунизмът и Демокрацията, така че да ви убеди че Бог не съществува, а щом Бог не съществува то и той самият Дявол също не съществува.

Според мен, авторът е Ивайло Дичев! Разпознавам неговия (п)объркан стил безотказно!

Ъхъм

Аз не разбрах само тези в тарелките къде ги продават и колко струват? За един прЕател питам

До автора: Колкото и да оригиналничиш, ти си много тъп !!

До автора: Спираме да ядем прасета, кокошки, агнета, говеда. Тези, които ги имаме, какво да ги правим? Ще ги храним, чистим и лекуваме ли? Ти колко пари би отделял/отделяла (според самоопределението) месечно за това? Ако няма да ги храним, чистим и лекуваме, ще ги пуснем на свобода ли? Как мислиш, след колко време от Земята ще изчезне и последената кокошка? Обзалагам се за не повече от две години. Последната овца, последното прасе ще изчезнат след не повече от пет години. Говедата може и да оцелеят 10 - 15 години. Съгласен/съгласна ли си с изчезването им?

Уви, някои индивиди обичат животните повече от хората. Ментална содомия ...

Според Световния Икономически Форум за да се намалят въглеродните емисии всички трябва да станем вегетарианци. Кучетата и котките не могат, затова, също като възрастните хора, ще ги избият. За домашни любимци се препоръчват хамстери (те ядат зеленчуци и са дребни) и паяци.https://www.timesofisrael.com/carbon-pawprint-is-mans-best-friend-the-planets-enemy Говедата в никакъв слуай няма да ги оставят 15 години. Е, може би само за определени хора, както винаги.

както се казва - "не съм веган, защото обичм животните, а защото мразя растенията".

Пинокио-Боко с д0ългия нос на лъжата... Това каза пред БНР проф. Генка Петрова, ръководител на Катедра по организация и икономика на фармацията в Медицинския университет в София, в коментар на заявената от премиера готовност страната ни да произвежда ваксини в новопостроен завод в Разград. По думите на проф. Петрова при наличие на изградени мощности и осигурени условия за производство - 16 месеца са реалистичен срок, ако ваксината има разрешение за употреба, и ако ние единствено я опаковаме. Тя уточни, че и това изисква разрешение за производство. Тя припомни, че ЕК е имала планове да направи хъбове, които да разпределят готовите спринцовки и единствено да се опаковат и да се поставят листовки на съответните езици: "Дори тези хъбове изискват разрешение за третично производство на стерилни биотехнологични лекарствени продукти"."Единият начин е да пристигат готови ваксини и в България да ги опаковаме и да им слагаме листовки и етикети. Другият е - да идва готов разтвор, който да се пълни и опакова. И двата вида производство изискват много високи стандарти на хигиена и по добрата производствена практика".

Страхотна статия!!!! Що не земеш да се гръмнеш, че да ни стане по-леко!

Написаното прилича на есе на пациент от психиатрията.

Тая дивотия защо изобщо е публикувана и натрапена на вниманието на хората. Не ям месо, смятам, че ако хората откажат поне червеното месо много болести ще изчезнат,но подобни писания са някаво недоразумение и направо срамят вегетарианците и веганите, ако авторът трябва да се причисли към тях

80% от храната ми е месо и месни продукти (свинско, сланина и купища субпродукти), но може да се каже, че съм съгласен с вас.

папай мама, папай, наблягай на кифтетата...

Няма по-тъпа статия! То бива глупост, бива ама това надминава всички граници...

много думи ... и въпреки това няма ясно изразено мнение.

Словоблудство

Леко ме притеснява тонът на подобни статии! Дали авторът не изпитва тайно задоволство от смъртта на толкова много хора? Защо бащата и тъстът на мой колега (наскоро починаха от ковид-19) да трябва да плащат за това, че някой собственик на свинеферма не е ваксинирал прасетата или че не е спазвал санитарни стандарти? Да, съгласен съм, че ще е полезно хората да намалим консумацията на месо, но това не става с подобни пасквили, а с разумни доводи. Предвид, че православният пост тече в момента - бих насърчил повече хора да опитат (с постепенност, разбира се).

Едното от тях е, колко е прост българския народ.

Ти си прост нещастник, от тия дето хвалят всичко чуждо и оплюват всичко свое Българският народ не е прост а мнителен, защото е лъган много. Ама ти си от тия дето бачкате в чужбина и си мислите, че сте голямата работа. А кой те изхрани, че да станеш такъв цървул, пак простия български народ.

Пич, да си прост и да си мнителен са две различни неща. Ама ти явно си от първите, та не си го разбрал...

първото нещо, което трябва да си преговори авторът е, че има разлика между диви и доместицирани животни - те не са с еднаква функция в природата. разбирам за емоционалната част на въпроса и това, че не иска да убива доместицирани животни,но няма как крави и прасета да оцелеят в природата и да дадат началото на нови видове...

аман от психично болни тревопасни

""А какво ли си мислят прасетата, кокошките, кравите и овцете сега, ако могат да ни гледат.""" Те не мислят ,нямат емоции имат инстинкти.А освен това ,те са храна.Ето сега ще му хапна едно парче свински бут ,добре нашпикован с моркови,кисели краставички,пушен бекон и кралски печурки.След това беше поръсен с малко шардоне ,около его наредени още гъби,моркови,едро нарязани чушки, най-накрая завит с алуминиево фолио, за да се задуши добре и малко преди изваждане беше отвито и оставено леко да се запече,а за гарнитура пюре с масло.

В статията, но изброените животни определено и категорично имат мисли, емоции и чувства. Всеки занимавал се с животни ще го потвърди.

Ама ,аз не съм Ви поканил на обяд

Месоядно съм, без месо и животински продукти не мога. Но на черното бяло няма да кажа, израстнал съм с животни, продължавам да се занимавам с животни и никой не може да ме разубеди, че не изпитват емоции и чувства. Понякога е добре да седнеш и да слушаш.

И аз съм против буломача в статията, но съм съгласен с вас. А след тоя идиотски коментар, че животните не чуестват и след подробното описание как се шпиков, пфу гнус!статията започна да ми изглежа направо симпатична, макар и леко объркана

май не ти се е отворил и си се нанизъл на някое флайшщанге, де#бил :)

А какво ли щеше да стане, ако автора имаше мозък, а дир-а - редактори, които не допускат уона-би прогресив буламачи? Дали щеше да се сети да попита къде се затриха агрономите, които следяха отглежданите животни да бъдат овреме ваксинирвани превантивно, вместо наш уона-би капиталист Андрешко да "пести" от грижата за тях??? И после уона-би интелектуал да си го ... публично, като уж го "бичува"...

Очевидно локдауните допълнително побъркаха разни там вегани и други защитници, много некачествена дрога им пробутват. За прасетата не знам, ама с дилърите много трябва да се внимава. И за редакторите на сайта се отнася, не само за автора на писанието.

Ако става въпрос за висша справедливост, защо са живи онези от Брюксел? Именно те измислиха и наложиха "мерките" чрез избиване на животните. Ние по българско едно време си ги лекувахме.

Какво си лекува пък ти? С такива прости изявления да им се чуди човек как някой ви е вярва.

Ами като се омърлушеха кокошките, викахме ветеринар и той им изписваше лекарства. Разтваряш във вода и с капкомера наливаш в човката. А прасетата се ваксинираха за една камара неща, включително за африканска треска, дето сега й викат "чума". Ваксините срещу тази чума го забраниха като влязохме в ЕС. Във всеки случай не сме трепали добичетата както ги трепят сега. Ама то малоумник от панелка няма как да ги знае тези неща.

Умно написана статия за умни хора, не за тъпи парчета, дето тука сеят простотии!

Докато стои на топло дошло от електроцентрала на вългища, пишейки на лаптоп, произведен с робския труд на деца в Конго по мините, стоейки в апартамент изграден от токсичен бетон, на земя изрината от живот за да бъде шибнато там бетонното гроозилище... Купуващ храна от суперверига магазини, подпомагаш консумеризма заличаващ планетата? Доообре.

Извинявай, ама статията е глупава и определено е за глупавио хора. Всеки обича да надценява сам себе си. Простено ти е. Хипотези всеки може да извади не само от прасетата и домашният добитък, но и от комарите, и от хлебарките и от рибата и въобще от всеки животинки вид, който е пряко засегнат в популацията си от човека. За съжаление точно прасетата и домашните животни за отглеждане не са най-правилния пример, просто защото те са изменени във времето, така че да служат именно за тази цел на човека - за прехрана. Винаги ги избиваме, това дали след това ги ядем, мисля че не е релевантно към идеята на гениалният автор.

Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: „Търпи, и ще си спасиш душата?!“ Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в реси и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода! в. „Свобода“, 1870 г.

21 век сме .... ако идеята ти е да търсиш освобождеие от имагинерно робство, май малко си закъснял.

голяма простоти

Това тук е някакво претенциозно, безсмислено словоръкоблудство...

Статията е безмислена и тъпа. Но истината е, че убиваха кокошките, кравите, послеовце и кози. След това свинете. Сега е ред на хората. И все без причина. Просто така някой , някъде е решил. Да се надяваме , че скоро и неговият ред ще дойде!!

Не, статията не е безсмислена. Тя сондира съзнанието и нагласата на хората. Прочети целите на световния икономически форум. До 2030 г всички роби ще сме вегетарианци.

Както казва Швейк "Много обичам да чета дивотии!".

Малоумника написал тази "статия" да вземе да се гръмне.

Дали е гледал видеото, в което орангутан излиза да се бие срещу багер унищожаващ дъждовна гора в Южна Америка? Ами гората я унищожаваха за да правят насаждения от соя. Същата соя, от която той пие "мляко" и яде "кюфтета". Присмял ссе хърбел на щърбел дето се вика.

Не съм чел по- голяма свинщина!

Ода/реквием за свинете. Петрарка салатки да хрупка.

"Жестоко е сред бурени да бъдеш"..., прасе! Малко сюрреализм да вкараме да завършим алегорията!

Пак ни се представят упражнения на графомани, които няма какво да кажат или не знаят как да го направят. Нейсе, демокрация е, всеки може да пише каквото му падне...

Някаква Стела писа коментар, че статията ѝ е харасала. Много странно. Какво ѝ д харесало?

*88888

Хм - нищо не разбрах. Каква е тънката мисла на автора на статията, или нещо му е паднала сатурацията на ниво 90 процента и човекът просто е записвал мислите си в това състояние...

Тънката мисла на автора му е излезнала от другата страна във вид на кафява течност.

За автора е ясно - диагноза. Ама кой дир-ник я одобри за публикуване?

Статията си ми е много хубава, аз си я харесвам, не можеш да я разбереш. Баба и моя приятел казаха, че е хубава. Вие сте лоши хора!

На тебе да ти не пука. Те ти завиждат. Тази статия много ми хареса на мене, понеже аз обичам свинско със зеле.

Тези от БУЛФОТО--както и този платеният олигофрен автора...са за докладване ......ТАЗИ СНИМКА ТРЯБВА ДА СЕ ЦЕНЗУРИРА.....статията е безмислена и явно с цел манипулиране на обществото! ...

Първоначално си помислих, че тази статия ще е някаква веган пропаганда, а то се оказа размислите на автора върху живота с екзистенциални заключения. Няма лошо.

Някой веган не си е получил дневната доза соя и приритва ментално и психически.

keen

На това му казват сериозно ПРЕДОЗИРАНЕ. Ако целта на автора е била да провокира нещо, не знам дали му се е получило. Но ако наистина го мисли това, написаното, един добронамерен съвет - да потърси психологическа помощ. Не се заяждам - аз самият от почти 30 години съм вегетарианец и не употребявам животните за храна. Просто не можеш да сравняваш човека с животните. Защото животните, както и човекът изпитват физическа болка, но дотук с приликите. Единствено човекът обаче търси и придава СМИСЪЛ на съществуването си. Загубата на смисъл причинява несравнимо по-голямо страдание от физическата болка при загуба на живот - винаги съм смятал, че това е очевидно за всеки що годе нормален човек.

Колко струва килото на тези с мензисите в тарелките?

Ами били са - до преди около 200 000 години. Били са върховният хищник. Мечки, вълци и др. също са им били плячка - храна.

Подобна асоциация си е нонсенс.

Какво беше това?!! Чета, чета, търся някаква мисъл, няма. На тоя яко му е изпушила гарнитурата.

Абе, то и листа с обедното меню няма главен герой, нито сюжет, ама го четем жадно и ненаситно...еври дей!

Прочетох само първото заглавие на статията, където авторът говореше за "квич", вместо "квичене" и спрях. То бива неграмотност, но чак пък толкова!!!

Типична соросоидна статия Веганите те обвиняват че не си веган Геиовете те обвиняват че не си гей Циганите те овиняват че работиш и имаш доходи Правителството те обвинява че не си стоиш в къщи и не си се ваксинирал с експериментална ваксина