Вдигат заплатите на чиновниците на 6 месеца?

Мечтата на българина да седи зад бюро в държавно ведомство може да се завърне.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат заплатите на чиновниците на 6 месеца? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

може да се обяви против принципа за по-добра и резултативна работа да се дава по-високо възнаграждение. Опитът обаче подсказва, че липсват ли точни количествени измерения на извършената работа, този принцип ще се превърне в средство за повишаване на заплатите на "своите хора". Такава е човешката същност, а съществуващият икономически строй прави прилагането на този принцип в държавната администрация в една фикция.

РЕШЕНИЕ 11 от 30 април 1998 г. по конституционно дело 10 от 1998 г. Няма съмнение, че по смисъла на чл. 116, ал. 1 от Конституцията държавните служители са замислени като траен, независим от политическите промени гръбнак на държавата, а тази функция изисква стабилитет на служебното им положение. Без служебен стабилитет не може да се постигне професионална квалификация на държавните служители, обезпечаваща надлежно изпълнение на възложените им функции.

що бръщолевиш глупости от 1001 нощ.Колко работодатели и работници се осигуряват на това което реално взимат в частния сектор.че аз имам не един идвама познати дето се осигуряват на минималната заплата и си взимат и детски и други придобивки,а на нас което ни е в джоба -това ни е и като данъци и достъп до други социални услуги.Стига сте ревали за тия осигуровки-така е по цял свят.Потърсете статистика за това какви възнаграждения и допълнители стимули има в другите държави за служителите пък тогава плюйте.Не може да очаквате да се работи качествено за жълти стотинки.Или може би вие бихте го правили?!Разберете го най -накрая.А за тези дето мислят че само работата на компютър е необходимо и достатъчно условие за работата в държавната администрация да имат много здраве.Трябва много повече от това.като се е научил някой да чатка по клавиатурата и се мисли за бог.това вече всеки го може.

Е вижда се колко работиш и как хубаво пишеш по форумите. За толкова си се научил/а да чаткаш по клавиатурата, ама за повече дори не знаеш, че е възможно. Отиди и ги хвани тези работодатели, които не осигуряват служителите както трябва, защото това е работа на държавните служители. Опа, ама няма как да ги хванеш, защото нищо не те интересува, освен скатаването, пиенето на кафе и писането по форумите. Или пък, ако случайно хванеш някого, прибираш подкупчето и дим да те няма. В 99% от случаите осигуряването на служителите в частния сектор зависи от работодателите. Тази статистика няма нужда ние да я търсим, а ти. Можеш ли да преведеш това изречение написано от теб: а на нас което ни е в джоба -това ни е и като данъци и достъп до други социални услуги.

Казано на чист български език, който слушка шефовете и се подмазва ще има висока заплата, който не слушка няма!!! И така на всеки 6 месеца пълен контрол ... Бойкорепубилка България.

Време беше съвестните служители да бъдат отличени от останалите дано само да бъдат забелязвани!

Съгласен съм с предложението, но увелиичението да зависи и от мнението на обслужваните. В противен случай пак ще остане субективизма и шуробаджанащината.

Държавните служители са много неадекватни. Наскоро имах следния случай. Отивам в община "Подуяне" да си платя административен акт от 100 лв. наложен ми от тях за неправилно паркиране, да ама не. Касиерката не поиска да ми вземе парите защото не съм носил със себе си акта. Аз и казвам - ето ми личната карта, документите на колата. тя ми отговаря- не може! Казвам и не знам къде съм си прибрал акта, тя ми отговаря търси инспектора, който го е издал да ти издаде дубликат и разни подобни. Та питам аз за какво са им компютрите в общината и компютърната мрежа изградена с наши пари, та да не мога да си платя акта по име и егн. Впоследствие намерих въпросния акт и си платих сумата, при което пак ме расхождаха от служител на служител, защото еди кой си е бил в отпуска. Та мисълта ми е следната да се намалят държавните служители максимално и да се използват пълноценно компютрите и мрежите в общините, за да не се прехвърлят хората от чиновник на чиновник и да се върши работа.

Май ти си неадекватен. Касиерката не е държавен служител; второ - актовете не се плащат в общините, а в поделенията на дирекциите за местните данъци, което е различно.

Френска държавна служителка бе уволнена в началото на месеца, след като написа скандална книга, в която разкрива колко малко се работи във френската държавна администрация. Книгата на Зое Шепард, псевдонимът, под който пише 32-годишната жена, се казва "Тотално зарит от работа". В нея се разказва как служителите на държавната администрация успявали да сведат 35-часовата работна седмица до 5-часова, а през останалото време се занимавали с всичко друго, но не и с работа. А представяте ли си в българската администрация какво е?

Много ми се иска Дянков да извади статистически , колко служители са напуснали и постъпили в НАП , АДВ и министерството на финансите откакто е министър.По това ще се разбере колко е ПЛАЩАЧ !Да не говорим за разплащането с бизнеса.

Супер, сега ако ги принудите и да си плащат здравните и социалните осигуровки всичко ще си дойде на мястото. Защото на един работник в частния сектор работодателя и самия той си плащат осигуровките, а на един държавен служител работещите в частния сектор от своите данъци му плащат осигуровките. Ето за това всички държавни служители искат да работят до насиране защото фактически не работят а си карат отпуската върху бюрата и натрупват отпуски като за световно.

И къде точно ще ги вдигат този път през половин година?Как ще ги товарят, с кран ли или на ръка? Ще им стигнат ли вагоните и тировете?През Алпите ли ще минават, или с кораб към о-в Ман, Либерия или ЮАР? Молим повече детайли, ако може така. Нищо лично.

В държавният сектор, да бъдат освободени всички служители, получаващи пенсия и заплата от години. Това са така наречените, военни пенсионери, със по 700лв пенсии и 1200лв. заплата и да се назначават млади хора с не промити мозъци.

Търтейте на 6 месеца ще си увеличават заплатитите, за сметка на рабтните пчелички , на които ще им се намаляват заплатите. П.С. -В природата нищо не се губи,само си сменя собственика.

При положение, че назначенията се правят изключително само на базата на политическа вярност и роднинско-приятелски връзки, ясно е и по какви критерии ще се оценяват заслужилите материален стимул държавни служители. Отделно държа да подчертая, че редовия, обикновения държавен служител е мизерно заплатен - 400 - 500 лв нето на месец. Всички други, със заплата нето над тези пари, са нечии протежета.

Много хора дават всичко за да бъдат толкова мизерно заплатени. 400-500 лева си е доста добра заплата. Поне за живеещите в малките градове.

Многото хора, които дават мило и драго за заплата 400 - 500 лв, са неквалифицирани, без стаж и без изградени трудови навици. И не живеем всички в малките градове. Ела и виж стандарта и средното заплащане в градове като София, Варна, Пловдив, Бургас...

Подкрепям промяната, защото по този начин все по млади и кадърни хора ще се насочват към работа в държавни ведомства и повече от сегашните глупаци ще изчезнат от системата.

Това са пълни глупости. Първо - младите хора са вече толкова меркантилни, че не приемат да работят за малко пари, каквито реално се плащат в държавния сектор. Второ - откъде се разбира, че младия човек е кадърен? Нали трябва да поработи, да натрупа опит, да покаже какво може, за да се види за какво става. Аман от млади всезнайковци, които не могат дори да се подпишат....а пример за ефективната им работа е екипът на Дянков да речем...

И с какво ще ги привлече тази промяна? При начална заплата от 500 лв - никой няма да се залети да бъде мачкан от дебелите лелки. Това че може би ще ти я увеличат, евентуално на 6 м. (ако си натегач или с връзки) - с нищо не привлича кадърните специалисти...

Абе Дорке, ама ти наистина ли си вярваш? Само ако знаеше колко си заблудена.

Тъпо, Доре, тъпо! Благодарение на сегашните глупаци, които работят за жълти стотинки от години, държавата все пак се крепи въпреки безумията на политическите управленци от всякакъв цвят. А когато дойде време на неграмотното и с промит мозък поколение, деградирало от копютърно затъпяване, секс, наркотици и жажда за насилие, тогава ще видя какво ще пеят такива като теб. Глупава жена си ти...

Гн "Карабас", не сте прав. Държавните служители не ги "одират" от данъци, защото Държавата плаща всичко на държавния служител. Редовият служител си плаща данъци. Редовият служител ще бъде атестиран, а държавният ще получава увеличение и надбавки, защото няма "случаен" държавен служител. Независимо с какво образувание е, важното е че е вишист. Дали тази диплома отговаря на заеманата длъжност е без значение, защото 99% от тези служители са "човека на човека"- това е важно, а не наистина свършената работа. Така че и повишаването на заплата след атестация ще бъде за тези "държавни служители", а не за работещия редови, който наистина работи, защото знае, че никой не е зад гърба му. За съжаление и сега е валидно правилото "наш човек".

Като ще се променя ЕКДА, да има изискване за длъжности от "младши инспектор" нагоре задължително изискване за висше образование, а не както до сега - младши инспектор - образование и стаж - не се изисква. И какво правим - завършила зърното някаква и назначена младши инспектор във държавно ведомство и веднага със статут на държавен служител. Е, това на висшистите в ДА им идва малко в повече!

Преди всичко трябва да се знае, че заплатите в държавния сектор са доста по високи от тези в частния сектор.Нека автора провери статистиката, т.е. колко е средната заплата в частния сектор и колко в държавния.Но освен тава немалка разлика в полза на държавния сектор има и много други привилегии като: спазване на кодекса на труда (плащане на извъреден, нощен, празничен труд, командировки и т.н.) ясно и регламентирано работно време и място. безплатни транспортни карти. супсидирани почивки във ведомствените почивни станции ,а за служитилите на МВР и МО привилегиите са безкрайни... Така, че нека автора не въвежда в заблуждение читатилите за ниските заплати на бюрократите.А за корупционния доход той смята ли го?Нали се сещата, че всеки чиновник в зависимост отнивото на службата си, докарва и солиден доход от корупция, комисионни и т.н.Вижете обявите за работа - свободни позиции в бюджетния сектор, просто няма.Защо ли?

СПАЗВАНЕТО НА КОДЕКСА НЕ Е ПРИВИЛЕГИЯ.Както и заплащането на извънредния труд. Не знам обаче плащането на осигуровки на минимална заплата, а получаване реално на доста повече какво е.При теб не е ли така?

Не, не е така. Има едни такива държавни служители, които би трябвало да гонят работодателите по всякакви такива въпроси. И никога не забравяй, че заплатата ти се плаща от тези, които не са държавни служители!

Пишеш пълни глупости. Доходите в частния сектор тотално се укриват, а оттам и дължимите данъци и осигуровки. Така че статистическите данни не отговарят на истината. Що се отнася до корупцията - да, има я. Но само хора в определени сектори и на определени нива са в позиция да бъдат подкупвани. А и не всички го правят. Интересно каква би ти била далаверата да подкупиш един експерт в министерство например. И каква власт има той да наложи някакво решение в твоя полза. Душице дребна, по-добре си трай...

Захвана грешната тема! Пример: експерта, неговия шеф, и колеги на експерта са свързани в порочна схема за издаване на разрешителни. Пример: експерта, неговият шеф, и колеги на експерта са свързани в порочна схема за надуване сметките на официални вечери с цел прибиране в джобчето на разликите.

Май нещо си в грешка. Вземаш в предвид фактите, които се декларират, а не реалното състояние на нещата. Кой частник обявява точната заплата на служителите, да не говорим колко хора получават доходи двойно и тройно по- високи от моята държавна заплата, но си ползват и детските, та дори се водят и социално слаби. Другия момент е, че погрешно сред чиновниците слагаш и полицаите. Ходи ти да висиш по цяла нощ на някой пост на -15 гр. за 800 лв....

В Община Варна цари пълно безхаберие. Назначават се хора,които предварително са взети и правят опити да ги обучават тоест близки хора. Работят стари хора, които наистина търсят буквите по клавиатурата. Конкурсите им са проформа, тоест да се узакони назначението на близак човек. Така е и в НАП.

А какво стана със съкращенията на раздутата администрация? Как ще им се вдигат заплатите, като не намаляват щата и всичко това в период на криза? Има толкова много търтеи и ненужни длъжности, а сега ако започнат и да им вдигат заплатата каква ще стане тя?? ГЕРБ и най-вече Бате Бойко тотално ще осерат пейзажа с тия простотии, които правят...

Защо не се въведе цялостно компютъризиране и свързване между различните аминистрации. - плащане с пост автомати не само с банков превод. - сега трябва да се ходи на различни гишета за получаване на едно нещо. Идеята на европа. На едно Гише не работи, дори и на митницата ( там беше по българено и именувано - с един документ "на много гишета )

Абсолютно подкрепям! Не искаме да сме куриерите за общуване между гишетата.... изхарчиха неколко милиона за е-правителство, но какво са направени с тях не е ясно....

Защото дигитализирането е свързано със сериозни инвестиции, които никой не иска да даде... Да не говорим, че така 80% от администрацията става излишна, а предвид колко народ са - безработица ще стигне безумни нива. Освен това масово лелките в тия ведомства смятат компютъра за безсмилено усложнена пишеща машина, то първите години след една евентуална дигитализация нещата ще стават 1000 пъти по-бавно... А Дянков може и да живее в малко измислен свят (според него като се издаде закон или се промени правилник то той задължително се спазва), но поне има волята да промени нещата. Ако успее, тичам и гласувам за ГЕРБ, само заради това, въпреки че ми е през ... за изборите. Писна ми да се мотая по гишета и да ми обясняват, че ми искат 325245 документа (80% от които се издават от въпросната агенция, ама не, аз да им донеса). Добре че ако имаш идея какви права имаш и какъв е закона, думичките искам да говоря с прекия ви началник вършат чудеса.... За разликата от псуването в кръчмата/форума. Крайно време е да почнем да си търсим правата по съответния ред, не да разчитаме държавата да ни оправи всичко и да плюем и зовем на бунт ако не успее...

Сериозни инвестиции? 360 000 Лева за уебсайт на детските градини, които при това не функционира както трябва! Или системата от Сименс България за личните карти, която по-добре да не знаеш колко струва... За такива инвестиции ли пишеш? То в България и една дупка на пътя да оправиш така, че да не се отвори пак след два месеца, трябват неимоверно високи инвестиции...

НЯКОЙ ВЪОБЩЕ ИНТЕРЕСУВА ЛИ СЕ НИЕ КАКВО МИСЛИМ ПО ВЪПРОСА? ИЛИ ПАК ПРОСТО НЕЩО СЕ ПРИЕМА И СЕ "СВЕЖДА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ" ? кАК ТАКА ЩЕ МАХАТЕ КЛАСОВЕТЕ ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ, ТОВА БЕШЕ ПОСЛЕДЕН ШАНС НА БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ ДА СЕ НАХРАНЯТ НЯКАКСИ И ДА СИ ПЛАТЯТ ТОКА И ВОДАТА......ЗАТОВА ЛИ СЕ БЛЪСКАХА 30-40-50 ГОДИНИ? Въпросите май станаха много и все сериозни. ЧАКАМЕ честен и пряк отговор, иначе лошо....

аз съм държавен служител, нека уволняват гадните мишки такива като мен, ама .......... нека не слагат на тяхно място стринки, вуйчовци, братя........ко прайм, голям цирк е в момента, роднина, приятел, роднина, приятел барем по образование да го докарват, някак си не се получава бивш заварчик от геодезия да разбира...... иначе нямам против да ни уволняват..........

Нека си тръгнат пенсионерите В нашата администрация е пълно с пенсионери на добре платени длъжности за които работа е равно на развлечение ДОКОГА

да ама в нашта служба,назначиха млади висшисти, абер си нямат понятие от работата,ние пенсиите които работиме по заместване,трябва да ги обучаваме,да ама не,много са нафукани,блеят и нищо работа не вършат само се кикотят,разкарват се с цигари и това е.

Това въобще няма да стигне до истински работещите и способните служители в администрацията.тук действа правилото-не мисли,не възразявай,не давай мнение,особено ако не ти го искат,четкай началството и винаги бъди готов да му услужиш коленопреклонно-по служебен и извънслужебен начин.Ако не си от тази порода хора ще вършишщ цялата работа ,ще знаеш че не можеш да шмаш никакви претенции за по-висока оценка,респективно заплата и ще се примириш ,че просто имаш работа.защото там където безработицата е по-висока от 10% е трудно да смениш занаята.

АБСОЛЮТНО СИ ПРАВА.ТАКА БИЛО Е И ТАКА ЩЕ БЪДЕ,НЯМАМ НИКАКВИ ИЛЮЗИИ.

Не се хващайте на тези приказки. Първо, Дянков не може да сътвори нищо смислено. Второ- това се пише за успокоение на служителите, защото намалението на заплатите, отпуските, съкращенията вече ни идват много. Трето-дори и да стане, това пак ще бъде субективно както досега за партийните другари, любовниците и роднините ще има много, а за работещите - малко или почти нищо. Четвърто-стига сте ревали срещу администрацията като цяло- и сред нас има мърша, както и навсякъде другаде. Да не би некадърните частиници да не ни лъжат и да не ни пробутват некачествени услуги и продукти? Да не би работещите в частния сектор да не крият доходи и осигуровки? Администрация ще има докато има държава. И за да работи добре, зедно с компетентното й структуриране и ръководство са нужни и добри условия. Иначе - съкращавайте, притискайте, плюйте, обиждайте, унижавайте служителите - ще получавате същото.

Да не би работещите в частния сектор да не крият доходи и осигуровки? Да, не крият, но работодателите крият! А работещите плащат заплатата на държавните търтеи. Държавните служители би трябвало да следят работодателите да спазват законите, а не да пият кафета.

Да, трябва да има по-добро заплащане! Да, могат да работят една трета от сега работещите за държавата и общините, но я се опитаите да уволните някой, който никаква работа не върши и се скатава. То не бяха колективни трудови договори, синдикати, закони за държавният служител и какво ли още не... Ако ще е като в частна фирма, ръководителя трябва да има възможност сам да подбира екипа си и да носи пълна отговорност за резултатите !!!

Смей се Палячо! Нали купуваш мечти и продаваш приятелство? Смей се! Нали си размени душата с друга душа на овцата! Смей се! Нали търгуваш любов и света заблуждаваш, че... оцеляваш! Смей се! Вече напълно се сля с трона Хамелионът! Смей се, Палячо! Хайде смей се! Защо плачеш?! Смей се палячо, че мечтата е разбита..

"блеснал с ум и труд" - най близките, хората и доносниците на шефа това са хората дето най малка работа вършат а получават и обират вски награди и увеличения на заплатите

Така е навсякъде.....и в частния сектор. Фирмата, в която работя е частна и при нас се котират доносници, слагачи и натегачи, ТЕ обират премиите и бонусите, а за "примерните" работници един ГОЛЯМ среден п..... Най-лошото е, че ще е така докато свят светува.....

Премиерът слънце, пак сере върху нас. Какво ли ще измислят за утре.

А дали са си заслужили парите ? Стига с това реване и сополи че парите са малко и работата е тешка и неблагодарна. Ако не ви се седи там минете при частни работодали, мързелива сган. Трябва да питате народа , ако ще с анкети , дали хората са доволни от обслужването на администрацията. Сигурен съм че над 90 % ше ги плюят и това е така защото всеки един от нас е висял с часове по гишетата за някакви ш.бани листа хартия, които могат да ти ги изпратат даже и по пощата. СТИГА ВЕЧЕ. Истината е че има и доста добри работници но са много малко.

Що бе, в частния сектор няма ли хора с четирицифрени заплати, които не знаят какво точно работят.В големите "частни" фирми шефа,регионалния или някой подобен не се ли обгражда с верни кучета, наречени "екип".Ай стига сте плюли.Нормално е да се поставят някакви критерии, които да са "дразнител" за развитието на даден служител.

Мадбг, тебе не те засяга дали има такива, които взимат четирицифрени заплати, или такива, които се обграждат с екипи или каквито и да било в частния сектор, защото ти не им плащаш нищо. Частния сектор го засяга администрацията, защото той и плаща заплатите, разноските и всички екстри.

Правителството и премиера преди да обещава заплати (което по принцип не е лошо) нека помисли най-после за механизъм за контрол на качеството на труда.

ХРАНТУТКОВЦИ

Всички тези "предложения" не са нищо ново, и сега има атестиране и оценка, "новото е това, че се предлага премахването на "класа" - процента за прослужено време!

Ми вдигайте заплатите на бабичките в администрацията които едва пишат на компютър и бавят всички.

Хахаха,това е само на теория.На практика,както и досега високи заплати ще получават тези,които и най-малко работят - а именно,близките на шефа.

Излъгаха ни и ние гласувахме, сега стига повече лъжи, да си ходят по живо по здраво.

субективизма никога не е и помислял дори да изчезне от системата на българската администрация.критериите трябва да са точни и конкретни. работиш определено време на една позиция и щом се справяш задължително растеж на по-висока и ако това е невъзможно ти повишават заплатата.

за какво увеличение говорите - те държавните служители и без това не си дават зор за работят, а пък ние обикновенните хора и данъкоплатци сме най-големите им врагове(според тях). Вчера съм отишла в 5 часа пред паспортна служба, за да се запиша в някакъв списък и бях 60 номер. За да стигна до заветното гише съм била там до 15 часа. В Добрич е някакъв ад издаването на лични документи - пълно е с турци, които са поканени от нашата кметица, да идват и да се регистрират тук. В един момент се чудех къде се намирам - в България или в Турция.

Тово едва ли ще стане за нас. Аз съм държавен служител в структура, в която постоянно се правят съкращения, след това се назначават нови и постоянно се повтаря, че пари няма за нищо. Така, че може би за ведомствата, в които има много пари и винаги са си получавали бонуси, това ще се случи. Ако достигне и до нас това нещо подмазвачеството ще добие доста големи размери. В никой случай способния и работещия усърдно ще бъде оценен подобаващо...

Първо накарайте чиновниците да си плащат личните осигуровки и след това мислете как да им вдигате заплатите , защото нали всички бяхме равни пред законите, но се оказва, че не съвсем.

Г-нДянков препрочетете законите на Паркинсън преди да реформи-рате.Въведете практиката"тайс- твен клиент" в държавната адми-нистрация.Атестациите са остатък от соца.Количествени и качестве-ни измерители на приноса.

А като сменят началника който атестира поради некадърност всички ли ще започват пак отначало с най-малките заплати?!?!

Тъй,де,нали трябва да стимулираме братчедите и родата!Кой ги измисля тези глупости като на всички е ясно,че министерствата са превзети от цели роднински кланове и увеличенията ще ги получават само връзкарите. Държавната администрация трябва да се изрине из основи и тогава да се правят схеми за стимулиране на кадърните.А сега това малко звучи като "обявява се конкурс за другаря Иванов" - печелиевите са предварително известни!

Да се уточни, какво означава "чиновник"? Това само касиер и секретгар ли е, или просто "работещ и заемащ държавна и общинска длъжност". Защото има поне 2 /два!/ закона, които се "бият" - според едната трактовка, например, доктори и учители не са чиновници и държавни служители, което пък води до логическия извод, че не са и частни! Тогава какви са? Ами.......просто някакви непотребни "свободноплаващи птици", така ли? И се радвайте, че още имат чувство за срам и дълг и не са се чупили и те!!! Тогава ще ви питам аз вас, какво ще правите....

Това е абсолютно безобразие! Вчера съм висял близо 3 часа за лични документи. Платил съм на държавата за документи, нейна собственост, 91,30лв., като от тях близо 10% на банката за това че ме е обслужила. Сякаш съм платил на продуцент, който ми е осигурил печалба, а не на банка. Това за мен е ПЪЛЕН РЕКЕТ! Освен това се насладих на мързеливи служителки. Например 2 служителки в 2 РПУ София коментираха с пренебрежение и насмешка трета тяхна служителка как тази служителка била учтива с хората и се стремяла да не чакат. И това точно малко след като ме заряза близо 10 минути да чакам по средата на процедурата по обработка на документите за да отиде да си пуши. И това се случи точно в новата сграда на РПУ-то, построено от моите данъци! Ако МВР ми плати неустойка за загубеното време по парите, които получавам като заплата надали щеше да има толкова нагли и весели чиновници! И тези чиновници получават пари от моите данъци. От същите данъци, които плащам на държавата, която прави всичко възможно за да направи висшистите да не могат да се пенсионират приживе. Само чиновници, мутри, пожарникари и полицаи явно ще имат тази привилегия. Пълен геноцид! Управление на абсолютни некадърници. На Борисов ще му кажа че не доклада от Брюксел е важен, а ОЦЕНКАТА на хората! Не Брюксел гласува на изборите!

Малко си чакал. Аз чаках 5 часа и при това им хванах почивката в 10:00 часа и в 12:00 часа, която спазват задължително.

само да ви обясня господин "Бесен" че държавните служители също плащат данъци!!!! и то не малко.....така че въпросното РПУ е построено и с техните ...данъци!!!!! защо си мислите че някой Ви е длъжен!! В частния сектор няма ли олигофрени които те гледат с насмешка и те обсужват отвратително!!! Доскоро повечето хора се осигуряваха на минимална заплата, обаче претендират че еди кое си е тяхно, защото било направено с техните данъци......само за справка....в МВР преди няколко години дадоха вместо 13-та заплата "награда" от 100 лв. която обложиха с данък!!!!!!! и хората взеха по 64лв.!!! Държавните служители ги съдират от данъци, обаче всички останали викат "това е мое" !! Когато учителите стачкуваха хората ги подкрепяха няколко дни и след това почнаха да плюят по тях....ама те имали три месеца почивка, образованието е лошо заради учителите и.т.н. Примери хиляди....затова че всеки гледа в канчето на другия без да се замисли той всъщност какъв е!!!!.....Затова господин "Бесен" заради някои несъвестни служители, не слагайте под общ знаменател всички останали! и честно да ви кажа, това което е замислено дано да стане, защото по този начин ще се стимулират именно качествени служители, а некачествените просто ще отпаднат или най малкото ще се вземат в ръце и ще започнат да работят както трябва!!!!! ама нали сме си българчента и всеки пречупва нещата през призмата на собствената си дребнавост и овчедушие!!!! не случайно около казана на българите в ада, няма нито един дявол.....щото който се опитада се измъкне, останалите го дърпат назад!!!!!

само че в частния сектор ако някой олигофрен те изгледа така, че да не ти стане драго, втори път няма да отидеш при него.а ако някой олиго от мвр и др. държавно съкровище ме изгледа така , няма как да отида в съседния магазин за лични документи, нали, и той си го знае и му дреме...на това му викаме монопол, ама вие държавните гледанчета няма как да знаете що е конкуренция, качество , пазар....така че айде си трай и не дразни с простотия и наглост....боже как може да сте толкова тъпи и нагли.....

само че в частния сектор ако някой олигофрен те изгледа така, че да не ти стане драго, втори път няма да отидеш при него.а ако някой олиго от мвр и др. държавно съкровище ме изгледа така , няма как да отида в съседния магазин за лични документи, нали, и той си го знае и му дреме...на това му викаме монопол, ама вие държавните гледанчета няма как да знаете що е конкуренция, качество , пазар....така че айде си трай и не дразни с простотия и наглост....боже как може да сте толкова тъпи и нагли.....13 залата....КЕЛЕШ, НЯКОЙ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТА СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ , АКО Я ВЗЕМАТ, БЕ НАГЛЬО..............

Аз като неплащам минимални данъци и се осигурявам на максимума, дали ще бъда обслужен по-бързо?! Държавния служител е "сложен" там да работи, а не да се оправдава и мързелува! Веднъж на 10 години им се налага да си размърдат Дто и ще увикат комшиите колко им е зле!

Градинката до второ РПУ е пълна с проститутки и сводниците им, които цяла нощ крещят по улицата и не се спи от тях, малко ли са ни трамваите че и курвите. Като викнеш някой от РПУ-то да им свие сърмите те не идват или ако дойдат си получават сухото и си заминават, а въпросните курви си вилнеят както си намерят за добре.Градинката е пълна със спинозни мангалки, снощи си разказваха как за час изкарват по 15 лева. Така че нека първо да си свършат работата пък тогава да мислят за заплатки.

Какви данъци плащаш точно ти бе мухъл? Да не би здравно и пенсионно осигуряване?

"Карабас", след като отворихте дума за частен сектор и държавен нека сравним нещата - Данъците, пълнещи бюджета на държавата и БВП се генерират основно от частния сектор, а се консумират основно от държавния сектор. Но за сметка на това частният сектор има само 20 дена платена отпуска, докато държавният започва с 36 дена платена отпуска. Частният сектор си плаща всички данъци, такси и осигуровки, докато държавният ползва привилегии като например социални осигуровки за сметка на държавата, т.е. пак на частния сектор. Возят се с градски транспорт безплатно, ползват и други привилегии. 13-та заплата, което е задължително в държавният сектор, в частният е много рядко явление! Освен това докато в държавния сектор стриктно служителите си спазват работното време и времето например за работа с компютър в частните фирми не е така. Последното пък е пак в следствие от несвършена работа на държавен служител, на който му е работа да прави проверки по фирмите дали и как се спазват безопасните условия на ред. В България "преработените" държавни служители винаги се отзовават само, когато е станало вече някакво произшествие, т.е. веднага се вижда, че няма ПРЕВЕНЦИЯ, т.е. някой не си върши работата редовно! А специално за отношението на персоналът в частните и държавните фирми - Както беше споменато вече, ако в частна фирма някой те погледне накриво и шефът го види това, то този служител излита със скоростта на светлината, защото шефът знае, че този клиент ще отиде в друга фирма. Докато държавния служител си знае, че клиентът няма къде да отиде и затова се държи като монополист. Знаете ли тези 3 часа, които загубих по висене за нови паспорти, за което си и платих на всичкото отгоре, по разчет на моята заплата колко струват? Достатъчно за да се възмущавам от отношението на хора, които най-вероятно са заели тези места с "конкурс". Точно от същата заплата, на която се осигурявам на 100% и плащам данъци на 100%!!! Като заключение ще кажа, че всеки чужденец сблъскал се с българските държавни служители, които и те били плащали данъци, възкликва по един и същи начин - "Господи, каква е тази държава?, Каква е тази държава?"

Много е хубаво, за да е истина! не лъжете хората.Колкото и съкращения да се направят няма да има повишение на заплатите на редовит членове в администрацията, пък и това "според заслугите" и "израстването в кариерата по способност и ум" вече се изтърка.пак ще се приложи системата колкото по близък си с прекия шеф, толкова по голямо възнаграждение ще получиш. Субективната ни система странно определя начина на класифициране на полезния труд.

абсолютно си прав/а