Правосъдното министерство отрича назаконни назначения, но 2-ма са уволнени

Министерството на правосъдието отрече информацията, че 1/3 от служителите му заемат постовете си незаконно. В същото време обаче двама са освободени от длъжност, а един е отстранен от работа, докато тече проверка.

Обратно в новината

Коментари - Правосъдното министерство отрича назаконни назначения, но 2-ма са уволнени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде, сега да видим мишоците от държавния съвет - единият Огнян Аврамов, бившия главен секретар на парламента по времето на НДСВ и тройната коалиция, сега се е сврял в ДКСИ като началник отдел. Та той уреди сина си като съдия в административен съд, още по времето на тройната коалиция. Просто ........хитрец, нахал, мишок!

Да проверят всички директори и началници на отдели дали отговарят на изискванията за да са на тези длъжности!

А сега, кой ще носи отговорност за невярната информация на в.Труд? Ще се водят май доста дела. Май ръководителя на Инспектората г-жа Мая Донова, главен инспектор Ивайло Димитров и политическия съветник Евелина Захариева, която най-активно кадрува в министерството трябва да бъдат разследвани.

Директорът на АЕЦ -уволнен.Калинката link

Връзкарство или професионализъм в държавния сектор? Отговорът не е толкова прост колкото изглежда на пръв поглед. Моето непрофесионално и непретенциозно мнение по въпроса ;):): 1) Връзкар - некадърник /удобния/. 2) Професионалист - кариерист /непредвидимия/. 3) Професионалист - с морал /временно състояние/. 4) Връзкар - грамотен /вечния чиновник/. 5) Връзкар - професионалист /потенциалния министър/. В някои държавни ведомства/институции кадрите задължително трябва да са (1) а за високите етажи (5), но никъде не се търси (3) (защото ще прецакат системата) и в изключително редки случаи (2), защото днес са с теб а утре срещу теб. (4) е най-безопасният защото покрива формално изискванията и може да изпълни вещо което му е казано от горе. С други думи ключовата дума в държавния сектор е връзка. В правосъдието може би е малко по-различно, но основните принципи са същите... А ти от кой тип си ;):))

То пък едно правосъдие??? Да ти умре коня от заешка!! Там корупцията е на толкова високо ниво че "майка плаче"! В Пловдив питат разследващ прокурор-500 000 евро стигат ли за решаване на проблема?? Той им отвръща:Аз съм неподкупен.!?!? След три месеца се срещат пловдивския и софииският прокурор и софиянеца казва: Колега благодаря за изпратените твои хора. Пред прокуратурата те чака едно ново джипчеV Продължавай така! Закона си е закон но и ние сме хораV

Бойко и Цеца са като децата.Играят си на майстори.Обръщат камиончето и обясняват-ние плавим и лемонтираме кумьонНакрая, като го обърнат-кой каквото можАл-откраднАл,а камиона не върви.Държавата не е игра.Обърнахте я с гумите нагоре,откраднахте,каквото може а обяснявате,че сте и сложили еърбеци,шибидаци,системи за сигурност,нисък разход!?Оставихте я като колата в Къртицата.Щом не разбирате-бегайте си играйте на стражари и апаши.Да дойдат тия,дето могат.Върнете държавата на българите!

Бойко и Цеца са като децата.Играят си на майстори.Обръщат камиончето и обясняват-ние плавим и лемонтираме кумьонНакрая, като го обърнат-кой каквото можАл-откраднАл,а камиона не върви.Държавата не е игра.Обърнахте я с гумите нагоре,откраднахте,каквото може а обяснявате,че сте и сложили еърбеци,шибидаци,системи за сигурност,нисък разход!?Оставихте я като разрязаната кола в Къртицата.Щом не разбирате-бегайте си играйте на стражари и апаши.Да дойдат тия,дето могат.Върнете държавата на българите! Точка.

пише се връЗкар, ако не беше бягал от час и ти да си в ЦУ на НАП

Много точно е описана ситуацията. Но въобще не им пука. Слагат си парашутистки и Калинки и си мислят, че ще са вечно във властта.

връските са важно нешто

Министерство на правосъдието и незаконно?Не може да бъде! И това в България, където всеки се назначава честно и почтено и където няма нито един случай на саморъчно изработена диплома!Невероятно!

А какво ще каже вицето - Маргото Попова? Или тя нищо не знае.

МИНИСТЕРСТВОТО НА КАКВО? МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ЛИ?... ПОМНЕТЕ - ТЕЗИ СА ОТГОВОРНИ ЗА ГЕНОЦИД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Браво на ГЕРБ! Още една далавера! Как искате да има правосъдие в България?

дойде ГЕРБ да направи всите министерства и да набута калинките в тях. Всичките са с по 3.5 години трудов стаж.

Дойде ГЕРБ ,за да започне да се разбулва тук и там какво става. Преди хората са имали страх или примирение.

Какъв ГЕРБ, бе?! Повечето от най-сладките служби в министерстото и съдилищата са заети от преди ГЕРБ, ако искате да знаете! Шуробаджанащината не е от четири години, моля-моля!

Служителите би трябвало да са компетентни и да могът да четът законите, ако не друго то , като граждани на РБ да си знаят правата.Все едно някой да ти нареди да скочиш от високо в трап..... На мен този коментар не ми звучи сериозно- наредиха ми, всеки трябва да си понесе отговорността....

Факт е, че герб подмениха цялата държ. администрация и разни измислени агенции със зависими и некомпетентни хора.По този начин те си осигуриха един твърд " електорат", който за да остане на работа ще гласува за тях!

Ако бяха сменили цялата администразция, щяха да останат на власт на куково лято. Пък за електората - назначените ако гласуват ЗА, нали уволнените и целите им семейства ще гласуват ПРОТИВ.

Размислите на един айляк, по пътя за някъде: 3,5 години цапане = един ден чистене. 12.05.2013. Да изчистим плевела ГЕРБ.

Размислите на един айляк, по пътя за някъде: 3,5 години цапане = един ден чистене. 12.05.2013. Да изчистим България от плевела ГЕРБ.

Винаги е било така и в бъдеще ще е така (за съжаление)!!! Случаен държавен или общински служител - няма (но не само при ГЕРБ!)

Иска им се на комунягите да изглежда, че е така само през последните години.....

И при нас е така и то в последните 3 г. Ние събираме монтанските и видинските отрепки.

Не е по различно в другите министерства. Началниците на политическите кабинети (обикновенно провинциални фльорци!) масова набутаха герберчета под формата на стажанти, но на незаетите бройки за експерти. Няма изискване за опит или стаж! За това, като дойдат новите започват да чистят старите! Изобщо "демократите" разказаха играта на държавната администрация. Не се търсят експерти, а политически подлизурковци! От МС до всичси министерства, това е положението! Бях там и видях некомпетентност и некадърност, но политически "правилни" виждания и безпардонна подчиненост на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КАБИНЕТИ! А изобщо, трябва ли в държ.администрация да ги има тези политически кабинети, които само се сменят при всеки нов министър?

Много вярно! И аз това се питам за политическите кабинети - каква е ползата от тях освен всички по-долу да се съобразяват с политическия кабинет с извинението "ама то видиш ли сега..то идва като разпореждане от политическия кабинет"...и така се потулват толкова много нарушения и престъпления, че ум да ти зайде!

И нека погледнат и в МФ. Да видят "класираният" на първо место доколко отговаря на условията, доколко е в противоречие човек без опит в държавната администрация да заема пост, от който зависи контрол върху друга администрация! Но така е в нашата мила родна страна!

Поредната издънка на герб :) Ако не е Маргарита Попова, настоящия вицепрезидент, то министърка е била Диана Ковачева, също известна с фрапиращи глупости, особено покрай скандалите по морето.

Само там ли? Вижте всички държавни предприятия, особено тези в МИЕТ.

Били назначени без конкурс... Ами те с конкурс нямаше да могат въобще да се класират. Затова...

Тая Даниела Лазарова в министерството се държи като богопомазана. Както и всички директори в министерството назначени от ГЕРБ - груби, нагли, арогантни ... отврат

Гад мръсна, просто спри да си гад и няма да са груби, нагли, арогантни .. Отврат гад мръсна си, но опитай да се промениш.

Това не е само в това министерство, а във всички, и не само при това правителство, ами при всички предишни без изключение. Просто след 45 години социализъм калинкоподобния манталитет е така дълбоко вкоренен в българина, че няма отърване. В онези времена всичко се уреждаше, ако си нечии човек.

В общините управлявани от кметове на ГЕРБ масово се назначават хора без конкурси.Или ако е с конкур той е фиктивен за дадено лице.

точно казано.

Във всички общини, управлявани от ПП Граждани за Енергично Разграбване на България ситуацията е трагична. В администрациите и във всички структурни звена на агенции поголовни чистки на качествени и кадърни, доказани специалисти и назначаване на "калинки" с герберастка окраска. Дупетатите от партията кадруват поголовно!

Не е вярно - цялата съдебна система, като съвсем независима е НАД закона, извънзакона или просто - незаконна.

Ха ха ха откриха топлата вода. То в тая държава няма, чиновник който да не е назначен без "Връзки" па камо ли в такива ведомства, като правосъдното където лапачката е най - голяма. Същата работа е и в митниците и в МВР и т.н.

Запознах се с коментара от статията. А защо мислите , че в Парламента там където се коват законите е по различно ?

Девизът на БСП в предизбортата кампания е скандали до дупка. Така и не можаха да разберат, че това им носи само негативи. На лидерът им Станишев, който има вид на интелектуалец-шушумига, така и не му минава през ума, че ролята на махленска клюкарка изобщо не му подхожда. Лошото е, че като загубят изборите пак нямат намерение да престанат да реват и ще започнат да твърдят, че са били фалшифицирани. Изобщо не ги вълнува това, че страната има нужда от спокойствие, за да се положат усилия за подобряване на положението на нейните граждани. Интерес от продължаване на хаоса има една чужда сила, знае се коя, а такива като Станишев и компания са нейната пета колона. Сега сме свидетели на отчаян опит България да бъде върната отново в руската орбита и ако допуснем това, след като сме вече членки на ЕС и НАТО, значи сме непоправими глупаци, които заслужават нещастната си съдба.

Стига с тия номера, бе Свилене! Фактът са безобразията и беззаконията в държавата на ГЕРБ, а не информацията за тях. И за твое сведение, шефът на инспектората на МП и неговите заместници са назначени от ГЕРБ, а не от БСП! Като сами се прекарвате, поне не не пъшкайте толкова!!!

Шефът на инспектората на МП , назначен от ГЕРБ. Това идва в потвърждение на думите на Свилен, а не аргумент за противното.

Има нужда да се знае всичко, вършено от управляващите. Народът им плаща, за да работят за подобряване на живота му /а не обратното/ и има право да знае за всички беззакония. Наглеци!

Интерес от продължаване на хаоса имат поне ДВЕ чужди сили.

Страните, управлявани от мафии, според сп. Foreign Affairs публикувано на 14 май 2012 13:13, Аделина Марини, София "В мафия-страни като България, Гвинея-Бисау, Черна гора, Миянмар (Бирма), Украйна и Венецуела, националният интерес и интересите на организираната престъпност са изключително преплетени", пише Мойзес Наим в статия за влиятелното американско издание Foreign Affairs в броя му май/юни. Г-н Наим е член на фондацията за международен мир Карнеги и е автор на "Незаконно: как контрабандистите, трафикантите и копирачите ограбват глобалната икономика".

Интересно ще бъде, ако във всички министерства се направи такава проверка. просто откакто ГЕРБ хвана "баницата" конкурсите свършиха в държавните институции - само наши хора, родени от нищото, верни на Бойко анонимници, за които и от кумова срама не се правят конкурси.

Елате да проверите и Агенцията по храните! Повече от половината служители са назначени без конкурс, т.е. за хората с връзките и съответно получават и по-високи заплати от останалите с клонкурси и които ги носят на гърба си!

От скандала с изрязаната територия в картата на България разбрах, че имало и Агенция по инвестициите, моля ви се... А какво работят там, освен тази злополучна реклама?

Разпускаме съдебната система. Въвеждаме като законно правосъдие в България Ромския съд - Мешере.

Народния съд. След утвърждаване списъка с "недосегаемите"....

Долу мръсните комунистически ръце от отличните експерти на ГЕРБ!

Хаха, 4 малоумници без чувство за хумор

Имаш чудесен сарказъм. Поддържам.

Когато в правосъдното министерство се нарушава закона си направете изводите какви са ни законите, какви вратички са оставени ама за хора запознати с правото а останалите нека да ги глобяват като не са прависти и не знаят врътките..

Някой съвсем целенасочено иска да разруши държаните структури. Иска да ни обясни, че сме ''народ'' ,а не индивиди. Ех ,Сергей, ех ти нагло ....човеченце. Много си нагъл бе.

трябва по-често да се сменят директорите който много умеят д азаповядат устно и после аз нямам спомен ,че съм заповядал тяси измисля.всеки шеф си идва с хората .нима не знаете сменят старите служители за нула време .

няма вече какво да ме учуди. Бива бива ама минаха всички граници, навсякъде с всичко... просто преставам вече да коментирам каквото и да е било, по която и да е новина...

80 години комунистите ни убеждават, че всички българи сме еднакви. Сега 100 години ще се отучваме, че не сме равни и че тряа си праим децата сами.

Ами в НАП колко има назначени без конкурс? Пълен одит на назначените държавни служители без конкурс по времето на псевдоуправление на ГЕРБ! Безобразие, не Европа, но и в Зинзибар не заслужаваме с тия управници!

А защо не одит на назначенията в ДА през последните 15 години, а?

ако искаш и през последните 30 години а? или ще засегне и теб хахаххаа

Директорите на сатиричния театър и на музикалния театър също са назначени без конкурс, въпреки че длъжностите са конкурсни и мандатни.

Е, и?

Ами какво ''Е, и''?! Явно и ти си от тях!

Директорите на сатиричния театър и на музикалния театър също са назначени без конкурс, въпреки че длъжностите са изборни

За директора на Сатирата знам със сигурност, че не е на постоянен договор, а е временно изпълняващ длъжността

Aбе, няма 6 седмици откакто свалиха ББ и вече колко далавери лъснаха ?! Aде, по-скоро да сa враща, че още колко Kалинки чакат да ги покрие ...

ББ само по Cтанишев се целеше, ама с халосни патрони ! Kолко нарушеня или далавераджии от Tриглавата ламя ББ е вкарал в пандиза ? Oтговор : Hиколко ! A защо : защото са един дол дренки ! A по-точно - съучастници !

Абсолютно си прав. Държавата ни е такава.

Връзки,връзки,връзки...., може да си тъп та вдлъбнат,но имаш ли връзки и шеф на съдиите ще те направят!

Следващото "обяснение-оправдание" ще бъде "Колата не е излизала, ами е открадната, и не са подслушвали от МВР, ами крадците"!И пак ще трябва да вярваме!? Явно или управляващите нямат високо мнение за народа или имат погрешна преценка за самите себе си! ГЕРБ ли е- незаконно е!

Незаконните назначения са масова практика и в общинските администрации. Там поголовно се назначават хора без конкурс или калинки без подходящо за поста образование. Страшното ще е след 12 май, когато на хората от листите трябва да им се осигурят постове, както им е обещано!

Следващото "обяснение-оправдание" ще бъде "Колата не е излизала, ами е открадната, и не са подслушвали от МВР, ами крадците"!И пак ще трябва да вярваме!? Явно или управляващите нямат високо мнение за народа или имат погрешна преценка за самите себе си!

Тя цялата държава е пълен скандал...И Вие тука се чепкате за БСП vs ГЕРБ. Поведението на гласоподавателите е скандално бееееЕе (като овцеее)