България и Китай подписаха меморандум за сътрудничество

България и Китай подписаха меморандум за сътрудничество в областта на пристанищата и пристанищните индустриални паркове.

Обратно в новината

Коментари - България и Китай подписаха меморандум за сътрудничество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук само за вас премитаме

Знаем, че Гърция продаде на Китай едно от най големите си пристанища, което се ползва като платформа за внос на китайските стоки в Европа. Не се ли подготвя същото и за някое от българските пристаннища, но ни го поднасят по меко и отдалече? Ние сме на светлинни години от китайския опит в областта на пристанищните дейности и обработката на товарите!

За какво им са разрушените пристанища на Ганя...

Аз съм твърдо за да разивваме отношения с Китай,но ми е чудно защо с Китай може,а с Русия не?

Така ни казват важните от Германия, Франция, Англия, понеже са сърдити на Русия и настояват да и покажат това. И ако не слушкаме ще ни накажат... интересно как? Те и сега ни управляват икономиката, като стопират важните за нас проекти! И сега ни държат на далеч от реалните пазарни условия, като се правят, че у нас всичко много им харесва и е правилно! Ние пък от друга страна сме много лесни за заблуждение и хоп, 27 години си минаха в надлъгване, а положението от същото е с тенденция към по-зле!

За мен СЕТА не е за гмо продукти и такива глупости. Просто Индия и Китай имат интерес в изто4на Европа и запада иска да ги спре!

още навремето казах, че ние трябва да влезем в китайския съюз. Преди 10 години си купих от една сергия на пазарчето до нас китайска пухинка за 15 лв. не е мръднала!

какво е пухинка??

Меморандума предвижда да модернизираме китайските пристанища. Китай дълбоко оцени жеста ни. Хахахахаха

Хе, хееее... И на Китай ще му разкажем играта....

Китай е най-големият инвеститор у нас.От чесъна,после през ИКЕА,та чак да Айфоните пише - Made in China

ами като се вземе внапредвид че всяка 5 та стока по света е произведена в Китаѝ е ясен поводът за тази среща.разбира се че им трябват пристанища и транспортни комуникации в Европа все пак тя е един от наѝ големите пазари в света

Ало , абе много цензура бре.

мемурандум подписахме и за новия път на коприната.. Да махаме с кърпички покрай границите, когато китайското карго лети по линията Китай-тунела по Босфора-Гърция - Македония - Сърбия - Унгария.. Щото на 15,12,2014-та година в БЕЛГРАД НЕ ПРИСЪСТВАХМЕ за подписване на трасето, което ще се изгражда с йоаните. НКЖИ и БДЖ не ги искали..

на балкански крьстопьт сме и трябва да бьдем сьс сьседите си, а не презокеански договори и силициеви долини

като чинизийския пролетариат и просперитетът ни е вързан в кърпа.

Това е меморандум за добри пожелания и нищо повече ...за сега ! Целта на Китай е да използва Източна Европа като производствена площадка и транспортен възел за стъпване на китайските компании по-здраво на Европейския пазар . За тази цел китайците са предвидили стотици милиарди долари за инвестиция в Източна Европа... Предвижда се строителството на нови пристанища , железопътна и пътна инфраструктура , нови заводи и производства и тн.. Има само един проблем ...господарите от Западаща Европа и Фашистка Америка не са съгласни ,защото това застрашава техните компании ! Иначе такава среща имаше и по-рано /мисля в Чехия / за разговори и добри пожелания !?

към комунистически Китай?! Ужъст за демократите! Тревога!

ами всичката стока по българските пазари е китайска ... измислете нещо друго.

Меморандум == паметна бележка. Т.е., подписали сме, че ше помним, че ше си сътрудничим.

ами то и сега всичката стока по българските пазари е китайска.... нещо друго измислете.

Югоизточна Украйна има зелени човечета,а у нас в България ще се появят жълти човечета.

Китайците са ми много симпатични, макар, че носят различна от нашата култура. Бързо се адаптират и най-важното, щом китаец реши да се установи тук, веднага започва за учи български, което е проява на уважение. Но какво сътрудничество можем да имаме като две държави? Те - гигант, а ние - джудженце. Освен да се надяваме на инвестиция в нещо, с което да им станем интересни.

Ти от коя планета идваш?! Да си чувал, че грам не учат чужд език и се надуват, защото са от Китай? Затова по света има цели гета, в които живеещите с години си говорят само на роден език. Тяхната стратегия е като на мишките. Да залеят планетата, след което да наложат културата си.

И защо ни задължават да подпишем с Китай, а не с Турция например?

И аз това щях да попитам.

китайците ще ни изкупят Пак ние сме губещите

Вас няма да ви изкупят, защото вие гробарите отдавна сте се продали на краварите.