Срив на световните пазари заради Китай

Основният индекс на борсата в Шанхай падна с 8.5%, като повлече след себе си цените на акциите, валутите и борсовите стоки по света.

Обратно в новината

Коментари - Срив на световните пазари заради Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Китай дрогари, под 10% растеж на производсцтвото на година го броят за рецесия. И понеже мъдрата китайска комунистическа партия не ще да повишава заплатите, за да държи раята бедна и послушна, вътрешната консумация не е достатъчна да подкрепя растежа. От там следват две неща: Огромни бюджетни излишъци, които функционерите си присвояват и живеята като мадарини и второ експорта трябва да се стимулира на всяка цена. Истината за срива е не толкова китайците, а една невзрачна новина, че инфлацията в Щатите и Канада се е повишила над едно определено ниво, което автоматично води до повишаване на лихвите. От там идва и скачането на долара и опасенията за пукане на кредитния балон. Очаквайте наесен вдигане на лихвите, сриване на недвижимостите и нова криза.

ФЕД вдигат лихвите но немат вътък с обезпечени активи

като чета дълбокомислени коментари с изрази от рода на " по-бързо забавяне" и други бисери от рода, но нагнетяващи чуството, че еи сега всичко ще рухне, се чудя каква е целта на тази "информация" - само да се сее паника ли?

Не плачете за Китай и за Русия!Те провокират това, имат злато и други богатства,нямат дългове и ще се оправят!Гледайте в перспектива и къде сме ние в това бъдеще!

Ееей, що тъй бре, все Чайната виновна за белята на пазара, а не ония с многото напечатани зелени хартишки, пък и без покитие? Айде нейсе, то Чайната поне произвежда евтин хардуеър ...

КУАЛА-ЛУМПУР, 25 авг РИА Новости/Прайм. Глава Минэкономразвития РФ Алексей Улюкаев счита, че икономиката на Русия е достигнала дъното! Един зевзек журналюга го попита, здраво ли е стъпила на дъното и кога има намерение да почне да копае надолу! Министър Улюкаев само се подсмихна под мустак! Било държавна тайна!

Спадът на икономиката, изчислен в рубли за първото полугодие бил едва 4.6%! Министърът се бъзика, щото действителният спад изчислен в долари е около 55%! Не дъно, а пълен издън и крах! Само за една година Путин ликвидира 50% от Русия, това, което хората с тежък труд бяга градили с десетилетия! Чий агент е Путин????????????

"Чий агент е Путин????????????", съвсем прозаичен въпрос. Той е АГЕНТ на племето на господарите, и затова е и ИМПЕРАТОР.

Доларите се изпарявали! Му-ха-ха-ха-ха! В природата нищо не се губи, изпаряват се в Раша и Китай, а се кондензират в Щатите!

Икономистът по-долу друго обясняваше. Кой от двама ви е прав?

реалити геополитка в действие презумцията - американците никога не спират преди да срещнат стена е явно този път им правят стена неменуемо е при задълбочаване на кризата да не се въведе нова втора финансова система на база йоана и на база руските спътници всичко е въпрос на време за всеки случай съвместни учения на северния полюс и защита във вид на балестични ракети възможно ли е да се разберат за финансите май вече не ако сривът продължи значи е в ход пазарите ще покажат ако евентуално е в ход ще имаме пълно преструктуриране на световната и на местните икономики по приоритети

Толкова тъпотии на едно място отдавна не бях виждал! Оди си гледай по-добре козичките!

:) за теб и мен може и да са тъпотии за някой са начин на мислене жив и здрав:)

Братя, не6а помислим и коментираме, как тази криза ще се отрази на нас самите! Да не гледаме в облаците докато ни. Обират! Атовете се ритат, магаретата страдат!

Дреме ми на кризата! Пенсията ми у 910 лева - 300 килограма свинско живо тегло!

ти си бил една изкуфяла пенсия...затова висиш тук и репликираш с глупости всеки пост.

ще ти вземат цървулите ли?

Шопските "Адибаси"!!!!!

ВОДЕЩИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ КОМПАНИИ ЗАГУБИХА 400 МЛРД. ДОЛАРА. ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ САЩ ДЪЛГИ ГОДИНИ ИЗКУСТВЕНО БЯХА ЗАДЪРЖАНИ КАТО ВОДЕЩА ИКОНОМИКА В СВЕТА, КАКТО И ДОЛАРЪТ КАТО ОСНОВНА ВАЛУТА, А ТОЙ САМО ГО ПЕЧАТАХА ГОРКИЯ.

ЦАР ДОЛАР пак закуси, като схруска и рублата и юана! Що се отнася до печатането, всички валути се печатат!

1. правиш ли разлика между световна валута и регионална валута? 2. твоя цар няма никакво покритие. Затова и 400 милиона се изпаряват като плюнка на лятното слънце. 3. Защо толкова страдат в Уолстрийт като пада валутатана конкурента ?!? Що не отварят шампанското?!?

след като рублата пада с десетки проценти спрямо "горкия измислен долар"?

ИЗРАЗЪТ,КОЙТО СЕ ИЗПОЛЗВА Е "БЯХА ЗАЛИЧЕНИ" ! КАК СЕ ЗАЛИЧАВАТ ТАКА ПАРИ ?! ОСВЕН АКО НЕ СА БЕЗ ПОКРИТИЕ РАЗБИРА СЕ,КАКТО В СЛУЧАЯ !

На световните пазари петрола поевтинява драстично, но руския монополист у нас Лукойл е ни лук ял, ни лук мирисал. Това е комунистическия капитализъм, насаден у нас от Русия и нейните агенти-комунези у нас.деба техната мама болшевишка.

А холандския и австрийския монополисти какво чакат, ми не свалят цените?

Чудни са ми тези с минусите, сигурно са висши служители на шел и омв. Иначе няма логика да одобряват картелното споразумение между продавачите на горива в България.

Еврото ще остане ли или да продавам?

продавай и фащай влака за сибир

Идва промяната в света, в момента е повратна точка за човечеството. Тази нова криза няма да е като 2008г. а по-голяма и БРИКС ще ходи до края. Помним как тогава САЩ молеше Китай да купи и съхранява облигации за да не рухне цялата система, Китай купи затова що все още не бяха готови да сринат еврейската системата, вече са готви, имат алтернатива на повечето структури, МФВ, SWIFT, също пласираха колкото могат долари за капиталови инвестиции и златен резерв, подсилиха БРИКС, ШОС, ЕАС с Русия активно подсилват отбраната, С300, С400. Мисля че тригера за започване на тази операция беше взривяването на пристанището с любезната подкрепа на някой външни сили. На практика това е война, врага също прави ходове и трябва да се съобразяваш с тях, мисля че БРИКС искаха още време до 2017 и плавна дедоларизация но Израел също планува и поема операции за запазване на системата и разрушаване на свободната част от света.

И Брикс-МВФ2 със своя колосален капитал от 50 милиарда ДОЛАРА ще избави Света и ще го направи едно по-добро място за живот.

50 милиарда и те напечатани в САЩ! Му-ха-ха-ха-ха!

От цялата работа богаташите ще могат да си позволят 99 яхти а не 100, средната класа няма да усети нищо, а бедните ще ядат кравая.

Този път е различно "богаташите" вместо 100 яхти ще могат да си позволят 9999999999 яхти средната класа е предвидена за унищожение! "Новият световен ред" няма нужда от средна класа!

Китайците си отмъщават за хонкогската фондова киза!

Нищо няма да разберем от този срив! Даже имотите ще поскъпнат, противно на всякаква логика! Но , така е в една затворена икономика, цените се определят от местните лихвари, а не от търсене и предлагане!

При нас няма да има трусове! Българската икономика е затворена за световния 6апитал и финансови пазари! А, щом е затворена, то в нея про9ъфтява лихварския капитализам! Така пише в дебелите книги, а не в учебниците! Пояснявам на тролчутата за да не ме нападат!!!

китайското колело прескочи 3 зъба и малките колелца по света се завъртяха бясно! КОй ще се изхаби по бързо от ттиенето?

другарите ще приватризират китай! Като навсякъде! Икономическите закони са универсални , другари ! Като природните. Няма заобикаляне.

заради Китай?!

Когато петрола поевтинява, държавите-бензиностанции фалират

Колко много коментари от хора, които нищо не разбират от икономика. Гледам, че и тролове се намесили. И ви е чудно защо сме на този хал. Как няма да сме пропаднали, като по цял ден кьораво и сакато се рови из интернет и дава акъл. А кой работи в това време...........................................

Иване, ти нали я разбираш тая Световна икономика - нея все разбирачи я правят, затoва - през 7-8 години - все некакви главоломни фалити се получават, все кризи.. от които печелят само тея - обявяващите кризи.. В криза сме - ограбихме ви парите - няма как да ви ги върнем - духайте супата! Законите на пирамидално скачените финансови системи, в които грандиозната фалшификация да се продава въздух под налягане (обещания) редовно носи баснословни печалби за вечните и неимоверни загуби за простосмъртните... Ти, Иване - от вечните разбирачи ли си?

При всички сътресения и кризи, най-зле е на най-слабите и бедните. На какво се радвате? На това,че на българите ще им стане още по-зле. Защо мразите българите?

Xич не е лесно, да си прост!!;)

Петрола стана 29$ за 250 литра , а наште шмекери още не свалят цените , излиза че на бензиностанциите им подаряват бензина , а цената се формира само от акциза. БОЙКОТ - аз от 2 години правя бойкот, купих си колело и съм спестил 9125 лв. от това че не карам кола, БОЙКОТИРАЙТЕ и вие ! Да не храним мутрите!

братя, не купувайте! хаха, не става така, помниш ли го умника, дето измисли тоя лозунг! Има насрочен национален протест на 1.9 в социалните мрежи. БРАТЯ, УЧАСТВАЙТЕ! За да видят, че сме клиенти, потребители!

За година и нещо, руската икономика била загубила някакви си там стотина милиарда от ембарга.. Голяма работа. Ухапала я бълхата руската икономика, при тия огромни резерви от природни богатсктва, ценни метали и енергоресурси. Само едно малко рамо от страна на китайските приятели и света разбра кой кой е вече. И не жалете Русия, че Сибир ще го напъплат китайците. Защото преди да го колонизират руснаците, там командваха хора, с дръпнати очички, като китайците. Така че промяната едва ли ще се забележи. И още един важен факт по темата. Китай и Индия загърбиха историческата вражда и сега го играят стратегическа комбина. Пък нашата "армия" може да участва колкото си иска в уж най големите учения на НАТО, които никого не впечатляват. Хев а найс дей.

погледи се къв си смешник! Кажи на путин, че с черен пиар не се печели приятелство - седерастите го рабраха тов още през 91-а!

Пич, ти не знаеш какво е черен Пи Ар. Седерастите нищо не разбрали. Много неподготвен се изказваш.

припечелвате, а? Комици жалки!

Китай е индустриалното гето на Запада. Важните решения не се вземат там. Явно и самите китайци вече го разбраха.

Уолстрийт е решил да се самоубив аи си е свлаил едни хиляда пункта з минута,а за да дразни китайците...май си слънчасал от как минаха дъждовете и пак напече!

"В Ню Йорк дори може да се наложи спиране на търговията, ако индексите продължават да се сриват. " Това ли е "свободната" пазарна икономика??? Като си на пазара карай докрай, както нас ни накараха да си продадем активите на базценица, защото им паднали цените, така и американците да се държат на хорото докрай, а не да се пускат като не им е кеф.

Напъвайте се, напъвайте! ЦАР ДОЛАР е НЕПОБЕДИМ!

шарена хартийка с реална цена 10 цента дори да е отпечатан номинал от 5000. С този ход САЩ още в средата на миналия век се вкара в една спирала с еднопосочно движение за вечно трупане на дълг..е не вечно де...всеки балон в определен момент гърми. А Китай е много на ясно с това и държи иглата в ръката си.

Иглата с наркотика?

Еех, колко наследници на баба Ванга имало в този форум! Все финансови пророци, а собствения си бюджет не могат да оправят! И аз не разбирам как така се отписват 400 милиарда, противно на това че в природата празно няма, всяко нещо придобива ново измерение 6ато водата при 100 градуса се изпарява, но не изчезва.... Кой ли е уловил парата???

правим с ена мислители а не сме чули за виртуална реалност. А там не важат законите на физиката. Всичко в сметките и борсите са едни виртуални сумички, срещу които няма напечатано нищо и цифрата може преспокойно да изчене или да набъбне!

Със сигурност са я уловили не гащници като теб.

До:мнение! Толково рано и толкова нерви....!!!

Много просто, моето момче. "Отписва" се това, което преди е било надписвано. Години наред има "ръст" и графики все нагоре. А реално не е било така. Е, в дни като днешните се осъзнава истината.

До кога ще плащаме скъпи горива, при най-ниски цени на петрола?

Ми кой те кара да плащаш! Аз например не плащам!

може и да не ядеш....

Докато ЛукОил диктува цените.

Шел и ОМВ да не са дъщерни фирми на ЛУКойл?

Koгато продаваш в магазина перфектен нов телевизор цената му е 2000 лв. и хората купуват, но този телевизор започва да трепка и хората не дават повече от 200 лв. за същия телевизор , е тогава кой мислиш взима разликата от 1800 лв. и понеже си признаваш че си "прост инженер" ще ти подскажа - Господ ги взима.

Китайците кихнаха и европейските фирми загубиха 400 милярда за 1 ден? Май проблема не идва от Китай а от предстоящото разпадане на ЕС

крайно време е долара да бъде пенсиониран. Ак опак не се усетят големите играчи,Китай ще го пенсионира еднолично.

Не ти ли омръзнаха тизи стари вицове! Дай нещо ново! За неудържимия възход на рублата, например!

или си паднал от марс? От времето на бретънуудското споразумение долара е световна валута и вече му се изчерпаха възможноститие. Рублата никога не била кандидат за световна валута ,колкото и да се напъвате!

След като Русия беше атакувана валутно след разнасянето на облаците се оказа,че е изкупила при значително по-добри условия,икономисвайки стотина милиарда, голяма част от предприятията със смесено участие,наследство от "приватизацията". Китай в момента прави същото- и още нещо. Американците започнаха атаката,китайците казаха " Ок,щом това искате,ето ви повече от същото!" и както виждате в момента писъците са основно в САЩ, Европа и Япония.

А защо писъците са все с руски акцент? Щото рублата се срина с 10% само за два дена! Му-ха-ха-ха-ха!

"Теорията определя какво може да бъде наблюдавано",рекъл Айнщайн. Ти си фиксиран върху Русия,гледаш рублата. Интересното не се случва там.

КНП досега не е имала активна финансова политика на-практика, действията и за последните 20-30 гоидни са просто да купева злато, ценни книжа и да мимикира дийствията на Федералния Резерв- като държи в равновесие китайската валута с долра. това тука е първото мръдване, първата активно действие на дракона. Горе долу като момента вкойто грабителя на съкровищнизата изведнъж забелязва отварящия се огромен клепач на дракона и огромното око което всъщност го наблюдава... братле бягай защото дракона диша огън!

Човек с реално производство какво друго да прави,наистина,освен да купува злато с част от хартията,която му плащат за произведените от него стоки. Смятам,че на това изпаткалите американци ще отговорят с някакви военни провокации в региона- това си е явен бунт.

Кеф!

Китай прави тънък намек, че вече всичко зависи от тях !

Намекът е, че Китай вече е в ниво на насищане и икономиката тръгва на зад. Има капацитет но няма търсене.

ако кКитай е стигнал иво на насищане значи тов аниво е достигнато от света! Заедно с Китай всички ще тръгнат назад , но не си прав в случая.

Флагманът на социалъзма започна да дава заден. Май нещата си идват по местата. Мечтите на русофилите се спукаха.

Какво толкова е станало? На борсата това и е работата-ту да спада, ту да се вдига. За американеца криза има тогава, когато на третата година не може да се смени колата с нов модел. Важно в случая е следното-че когато китайската борса кихне, световните борси се разболяват. И още-Китай за сега може да срине световните борси когато си пожелае. В близко бъдеще ще може да срине и досегашният световен ред. Много несправедливост се събра в този свят вече. Нужна е сериозна промяна. Хев а лъки дей.

Аз, като прост инженер, се питам къде са отишли тези 400 милиарда евро, които за един ден са загубили европейските компании. Дали са се изпарили или само за един ден някой е станал с 400 милиарда по-богат?

изпарили са се. В случая с микро-обезценката на ренминбито, което всъщност е просто намигване на Китайската Народна Банка, към Федералния Резерв, ЕЦБ и т.н. "играчи", които "коригират" курсовете на валутите си от падането на Брентън Уудс насам(2008, преди това 10г. вакуум). Намигване от което някои се понаакаха... Та идеята е че както Федералния Резерв изнаясше буквално в света локалната американска инфлация, защото долара бешше резервната валута, така сега китай реално прави долара по-ценен с което прави дефрлация във целия свят, защото всички "ценни" книжа напечатани последните години са всъщност купени с юани, китай буквално си купи западната финансова система и сега може до приучи западните банкерите да скачат по команда, да лягат и да се правят на умрели...

Абсолютно! п.п. Rmb е непознато, :)!

Хаха, абсолютно правилно,колега- и това е само началото.

Koгато продаваш в магазина перфектен нов телевизор цената му е 2000 лв. и хората купуват, но този телевизор започва да трепка и хората не дават повече от 200 лв. за същия телевизор , е тогава кой мислиш взима разликата от 1800 лв. и понеже си признаваш че си "прост инженер" ще ти подскажа - Господ ги взима.

а ве не те знам къв инженер си, ама си прост! Не пиши 2-те думи в комбинация, че и без тва имиджа на инженерите е нисък заради такив като теб!

Явно не си чак толкова умен, щом отдаваш такова значение на имиджа на инженерите. Простите числа с нисък имидж ли са, дали трябва да се притесняват?

Китай и Турция са в началото на края. Приказката свърши! Те първа започва срива в тези икономики. Бразилия също е мега зле.За Русия е ясно , че скоро ще има ниво-катастрофа!

колко точно щети сте готови да поемете? и по-точно, колко точно болка са готови народите ви да поемат без да изкарат гилотините? някои народи бяха подложени на "финансова дисциплина" в името на добруването на собствените си робовладелци-банкери, други им беше вдигнат стандарта 10 пъти през това време и всички заиграха на борсите... кой обича повече господарите си? подсказка: населението му е близо 2 милярда....

DIDA

А пък някои (включително и в този форум) казваха, че за световната икономика Китай е без никакво значение...Каква я мислехме, каква стана....

Измисляш си, драги дрогарю! Всички казваха, че за световната икономика Русия е без никакво значение с нейните 0.5% от световния БВП!

Не си измисля "дрогаря" ,научи се първо на правопис , аз пръв предвидих срива на долара и акциите заради дефлацията и продажбата на юани , никой досега не признава дефлацията и не казва на хората колко е опасна тя за икономиката , алчността на престарелите и умиращи динозаври в УСА икономиката повлича надолу целия свят, банките трябва да бъдат забранени със закон и да се върне златнотот покритие !!!

БРИКС, а??? Те ви сега ДРИСКС вместо БРИКС! Му-ха-ха-ха-ха!!!!!

БРИКС се насраха, пък Дау Джоунс загубил 1000 пункта. Егати парадокса, а!

Ти луд ли си бре? Ниски обменни курсове на местната валута до какво водят - поевтиняване на произведената стока на чуждите пазари, респективно по-добра конкурентоспособност, увеличаване на продажбите... Де такова насиране и тук! :)

Като гледам паниката, която беше вчера по борсите, си правя извода, че самите борсови "играчи" изобщо не разбират защо се случва това. Аз също не разбирам и чакам да видя кои ще изпищят първи. Сега тук във форума всичко ще ми обяснят без да ги питам :) А вчера Обама свика спешен съвет по въпросите с юана, вселената и всичко останало.

на някой му е ясно какво точно става. Само едно може да се каже - Живеем в абсолютно измислен свят през последните 5-7 години. Като е петролът 39 $ що ББ не го намали с една стотинка.

Що има се пълнят партиини каси

Даже през комунизма няма вечен прогрес, възход и растеж!

Руската РУБЛА ЧУПИ рекордииииииииии...........

китайците пак се ебават с "големите" играчи :-)))))