Китай ще търгува нефта в юани

Най-големият вносител на петрол в света - Китай, финализира подготовката за старта на Шанхайската търговска борса за фючърси на нефт, деноминирани в юани.

Обратно в новината

Коментари - Китай ще търгува нефта в юани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май скоро северна корея ще изстрелят балистична ракета така, че САЩ да имат повод да ги нападнат с ядрено оръжие така, че и Китай да го отнесе покрай тях.

Китай наистина замисля това отдавна, но ако реализацията е точно такава, каквато е описана едва ли на Китай ще му е добре. Копуват за йоани. С тези йоани се купува злато. Докога?. Вероятно ще започнат да продават стоки за йоани - тогава всичко ще си дойде на мястото.

истинска новината?

сега е наред и путин да обяви, че продава газ и петрол само в рубли и капана на брикс ще щракне!! хахаха...голямо дръвце ще гризнат налагащите санкции!!;))

И когато коментирате - не забравяйте!!! - Киайската НАРОДНА република. Само за да си припомните че там управлява КОМУНИСТИЧЕСКА партия. Това във връзка с комунизма....социализма...държаните предприятия и т.н.

И във връзка с актуалната тема...Корейската народна република...да помислите...дали думата комунизма...социализма...и т.н е проблема за съществуване на голяма икономика или проблема е че излолирането на малките "комунистически" страни от големите капиталистически страни не е проблема за провалянето на малките комунистически страни? Китай не може да притискана...щото целя свят зависи от нея. При нея държавната и частната собственост + комунистическо управление - РАБОТИ...а при всички останали уж не работи.

Помня, когато се появи хиперинфлацията, когато мутрите пребиваха и когато банките фалирваха, питахме "това ли е демокрацията"? Тогава видният от всички страни еднакво александър йорданов казваше, че демокрацията била като английска градина. Трябва да е стрижеш и полива 400 години и става за чудо и приказ. Ами то и комунизма да го бяхме стригали и поливали 400 години, щеше да стане дори за пет чуда и приказ.

В Китай социализмът винаги е бил по-различен и алтернативен. По-умните страни си извоюваха това право.

хм американците ще преминат към "монро"

Браво! Китай за пръв път слага прът в колелата на световния измамник УСА. От тук нататък УСА стават 16-тата дупка на кавала, ха да видим Тръмп сега на коя дупка ще свири -Америка фъст или 16.

Като цяло споделям ентусиазма ти относно действията на Китай. Но, мисля, че прекалено рано и бързо отписваш ФАЩ. Все още управляват Близкия Изток и почти цяла Европа посредством пионките си. Важното е, че БРИКС започва да излиза от контрола на Фекалния Резерв на ФАЩ, т.е. от контрола на бангстерите. За незапознатите, обяснявам - всяка международна транзакция в долари задължително минава през Ню Йорк, където може включително да бъде спряна.

Накрая Китай ще стане световен лидер. И какво ще излезе?! Комунизма ще бие капитализма. Комунизма ще контролира света.

Да но комунизма в Китай не е еврейски/крадлив/.

крадлив. Само че цената, която плащат, е реална-куршум в тила за крадеца.

То комунизма в България беше толкова крадлив, че още не могат да откраднат всичко, което е създал.

Бих казал, че ерата на абнглосаксонците приключи, оревуар. Дали ще е тихо и леко или чрез поредният демократичен порив изразен чрез санкции, прокси войни и тнт: предстои да видим, но това е Китай( и БРИКС зад него) , не е Ирак или Косово. 20к тона злато....въпросът сега е, ще ли е Китай добър световен господар или не..

Това е откровен акт на агресия спрямо свободният демократичен свят: че какво покритие и от коя демокрация има комунистическия Юан? отдалеч си личи и Путиниското влияние в този мерзък опит да бъде променено демократичното статукво, и заменено с такова на авторитарни азиатски диктатури тормозещо хората, тероризиращи гей и нестандартните общества и незачитащи религиозните свободи. САЩ и ООН трябва моментално да се задействат

Комунистическият ЮАН е покрит от компютъра на който пишеш, тъй като е произведен в комунистически Китай, с руски суровини.

Къде видя демократичен свят бе Идиоте ?

"свободният демократичен свят" хахахаха. в това в САЩ няма нищо демократично и нищо свободно. Специално в САЩ, робовладелството никога не е отменяно. Само са заменени прангите с договорите за заем и ипотеки. За това днес САЩ е една финансово робовладелска държава, с роби на по-свободен режим. За демокрация, може само да се мечтае. Повсеместен Биг брадър. Я кажи в САЩ, че не е имало холокост. Веднага отиваш в затвор за няколко години. Свобода на словото и т.н. Абе смешник, нещо си объркал годините. Тия локуми вървяха преди 20 години. Вече видяхме и разбрахме, не вървиш. Но в пропагандата сте си толкова тъпи и ограничени, че дори не знаете по света какво се случва.

Покритието е злато ,ако не си разбрал!!!

Китай и БРИКС отвориха нова алтернатива пред участниците на световния пазар. Това ще удари САЩ неминуемо. Въпроса е в баланса. Никой няма интерес да ликвидира икономика като САЩ. Интереса е да я накарат да работи на честни пазарни принципи. Т.е. като нямат пари за кебапчета да ядат хляб, а не света да им плаща сметките срещу обещания или военни заплахи. В същото време целостта и функционалните възможности на държавата САЩ трябва да бъдат запазени. В противен случай толкова милиона кретени без контрол и с атомни ръкети във всяко ранчо кой ще ги контролира.

Ще търгуват в злато, зер хартиените юани и за тоалетна хартия не стават.

Копеуе, гепи дъвката че бегам да си отварям сметка в юани!

Само "финансова смърт" за Америка.... Това е единственото, което ще ги "вразуми" .... !!!!

Те сега сащ ще хапнат дръвцето ха-ха.

Вчера едно животно, дращещо от 1001 ника квичеше , че тва нямало да стане! Къде е сега тоа безрог добитък,та да ми обясни, как тва няма да стане?

Сега е момента фолк дивата Сашка Васева да се завърне триумфално с хит, чийто текст звучи долу горе така : Долари в юани сменям аз, злато да си купя в този час. Юаните стават, доларите не. Петрол да си купя аз поне.

" внезапно наложи санкции срещу Иран и забрани на всички други страни да купуват петрол от Иран. Разбира се, вероятно става дума за съвпадение." Мдаа, съвпадение беше и когато втория път удариха Садам ... той искаше да търгува петрола за евро .... съвпадение беше и когато удариха Либия ..... кадафи искаше да прави арабска обща валута с която да търгува нефта ....... Е, съвпадения:)

Исторически вярно, но "хронологически" закъсняло. Една теория: Едните започват да търгуват газ и петрол за собствена хартия, а другите пътуват до Марс, за да избягат от вече изтъргуваните въгле-водородни енергийни източници за собствената им зелена хартия, с което заразили земната природа. Вариант 2: Li-ion е новото злато или някое творение на Никола Т., до което само запада има достъп.

като удари, много боли ! Тези дни имаха конгрес, и ето го резултата днес. БРИКС - най голямата икономика в света !

"БРИКС - Кредиторът на големите!". Става за реклама, а и факт.

Ще търгуват с юани все високо развити икономически държави: Ангола, Венецуела,Катар Иран с 0.01от БВП на света.

та не виждаш и не проумяваш какво става?! Това което става е че чрез търговията със злато, петрол, петролни деривати и други търгувани на световните борси стоки и финансови инструменти обезпечения със злато юан започва да се налага като световно разплащателно средство и да изтласква американския долар. За сега това са само първите "опипващи почвата" стъпки на китайската държава, но всяко ново нещо в света си има своя първа проява.

Сложи и Европа да търгува там. Не е нужно Европа да купува на Ню Йоркската борса китайски стоки, когато може да го направи директно в Китай, и то на по добри цени.

Един добър ден за световната демокрация и икономика.

Когато това се реализира, ще бъде край. Знаете за кого.

За онзи чието име не трябва да се споменава...

симо

Началото на края...

"Разбира се, вероятно става дума за съвпадение." Не, не става дума за съвпадение!

Е те сеа вече че фанем да си купим един танкер с нафта. Досеа ма беше фанало яд на американците и си викам ""Бал сам ви у краварете!". Ама те сега че са отпочва. Та те така.

Даа, сега петрола в юани, а утре газта за Европа от газпром в рубли.Как ви се струва,а...

Нямат още тази сила, за да го направят руснаците. Но ще бъде справедливо. Тогава ще паднат санкциите - всеки ще се мъчи да изнесе нещо за Русия, за да спечели рубли, с които после да си набави газ. Цената на рублата ще се вдигне, и то доста. Но няма да е скоро. Първо да се види как ще потръгне с юаните.

Не им е изгодно да се вдига рублата, за това и не го правят. Експортно ориентираните икономики винаги се опитват да девалвират паричната си единица, за да печелят повече от износ. Като така оскъпяват вносните стоки и стимулират вътрешното производство. За пример, когато йената почне да поскъпва, японците надават рев и се опитват да я обезценят веднага.

БРЦК

Тука некои пропускат малката подробност ,че на борсата ще може да се продава петрол СРЕЩУ физическо ЗЛАТО. Не разни хартийки , а ЗЛАТО.

и колко злато ще е един барел петрол?

Никой не купува 1 барел. Едно малко танкер-че е поне 300000 барела. Това е 15 мил.$ по сегашни цени. Това прави 450 кг злато. Как ще го пренасяш от Шанхай до Швейцария е твой проблем.

Абе колко,колко....?Я да питоме някой рески брокер който продава руски нефт ,,Урал" колко злато или юани или рубли ще иска за доставка на десет хиляди барела за първите десет дни на март 2018 година да речем и до видим реакцията му?!И дали аджеба ще се съгласи?

Ще се съгласи! А ти ще отидеш в някоя руска банка, със злато да си купиш рубли. Разбира се, ако искаш, можеш да подкараш мерджана със злато. Стига германците да направят такъв двигател.

Това е едно предизвикателство към долара,да не кажа нещо повече. Разбира се ,доларът е основна валута и юанът се съизмерва с него,но от доста време вървят едни задкулисни игри ,от които се усеща някаква миризма ли,някакви сенки ли,но какво е действителното положение никой не може да каже или не иска да каже!?Сега положението става малко по-ясно-ще се наложи американската страна да даде уверения ,че доларът е обезпечен със злато и да разсее съмненията ,че това не е така!И Садам Хюсеин ,и Кадафи имаха идеи за смяна на долара като световна валута,и може би затова ги убиха и държавите им са в руини !?Кажете ми ,може ли това да стане със Си Цзин Пин и Китай!?Жребият е хвърлен,рулетката се завъртя... rien ne va plus!?

Утре ще пробвам на бензиностанцията на лукойл да заредя с юани. Дано ги вземат.

Ма ти в долари ли зареждаш от лукойл ?

Съмнявам се да вземат и доларите в бензиностанцията, но пробвайте и с долари. хахах :-)

Садамката на въжето Кадафито с ... кур...шум в г...лавата и така по ред следват Ким,Асад,Путин също усилено се старае,но както и своите авери краде долари и то с милиарди! А това ме ООН наложиха санкции на Иран беше заради ядрената им програма,но простите тролипутници като тебе постоянно повтарят опорната точка на глупака Путин

stan_posta@

То се получи един ред от американски чутовни победи, ама нещо не е реален ред, а мечтан. Въображаем, измислен един вид. Кадафи - да, убит. Саддам - да, осъден и убит. Милошевич - оправдан. Ким - жив и здрав, пуска си ракети напук на американците. Асад - жив и здрав, печели войната, опозицията се примирява. Путин - жив и здрав. Китайският президент - и него ли ще го стрелят американците ? Си Дзинпин - ами той най-много е за стреляне, борса някаква обявява. Генерален секретар на Китайската Комунистическа Партия. Комунистическа партия, представете си ! С Путин първа дружка ! Да видим сега как ще му пратят един дрон да го гръмне и него. Или мина това време ? Или се свършиха хората, дето можеха да се гърмят. Ха дано е минало това време.

Тези нови "залагания" от Китай в световен мащаб не са нищо и въпреки нечии усилия всичко върви не по неговата, разбирай на досега доминиращият, воля, така че е твърде неясен в близко време какъв ще бъде отговорът на твоето rien ne va plus.

"През 2005 г. Иран реши да създаде петролна борса, но." "Разбира се, вероятно става дума за съвпадение." Това за съвпадението направо ми оправи деня :). За мен истинската новина е именно как ДИР поднася този "дребен" факт. И как по CNN мълчат хахахаха

Решението да не се търгува с Иран е взето от Съвета за сигурност на ООН, където постоянни членки са русия и китай. И САЩ естествено. Там решенията се взимат с пълно мнозинство. Т.е. Русия и китай са били против Иран да прави петролна борса. Защо ли? Ами щото Русия и Иран са конкуренти. Та ситуацията не е била точно такава каквато се опитваш да я представиш. Ама повтори още няколко пъти де, все ще ти се върже някой.

Това ,както казва ДИР-ът,е чисто съвпадение ,случайност ,но както казва Сталин "когато от една случайност произтичат политически последици,трябва много внимателно да проучим тази случайност!"

Тва сиенен, енбиси, бибиси .... на никой не му дреме за тва "съдбовно решение" само дирника пак най-осведомени в света! МУХАХАХАХАХА

Аха, мълчат като чеченски партизани на разпит. Що ли?

Като Майор хванат със смъкнати гащи

Поредните полюции на рубладжийската преса в БГ! "Странно" защо тази "новина" я има само тук! Ае дира оляхте се с тия хибридки!

Представям си аз, какво би станало с Русия, ако от утре започнат да й плащат газта и петрола в юани.

Ами не е сложно да си го представим. Русия ще започне да си плаща внасяните стоки от Китай с юани. Това са по днешни цени 70 милиарда долара. Съответно Русия ще спре да купува 70 милиарда долара годишно. Ще намалее търсенето на долари, цената на долара ще спадне. Ще намалеят лихвите и таксите на американските банки. Стокообменът между Русия и Китай ще се увеличи. Планира се до 200 милиарда в следващите години. Защото сега нуждата от долари го сдържаше. Още по-лошо за американците е, че и други ще започнат да си купуват нефт с юани и да плащат китайски стоки с юани. И още ще намалява търсенето на долари, съответно цената на долара.

И що не е станало досега? Толко било лесно! хахаха

"Износителите на нефт (газ) ще могат да прехвърлят/деноминират своите златни и чуждестранни валутни резерви в юани." Въпросът е дали ще искат. :) Иран и Венецуела не са най-добрият пример.

Част от резервите, разбира се, ще преминат на юани. Не всички, разбира се, не всички яйца в една кошница. Но търсенето на юани само ще се увеличава, съответно курсът му ще расте. Та ще бъде изгодно за всяка банка и фонд да има в портфолиото и малко юани.

дали на самия китай е изгодно юанът да се качва? Явно не е. Щото периодично Китай си девалвира юана.

Те това е, Те така е. Зеления гущер е на изчезване вече. Видехте ли кво стана сега с БРИКС - а некои молоумници се подиграваха на Бриксовете - голстаци, калтаци, скапаняци. Сега ще види дебелия морков американския мухльо. И после кво праим?

оффф, не ви ли втръсна да повтаряте тая песен вече 60-70 години. Всички знаем, че САЩ са западаща, почти умряла държава. Още от училище знаем, че там се очаква революция подобна на Октомврийската в Русия... И тва десетилетия вече, аха да стане, ама все се отлага. Споко, бе, ще стане! Тя и Римската империя в един момент е умряла. Ама преди това са минали 1000 год. Тъй че, дайте нещо друго в ефир.

stan_posta@

Времето на живот на една империя е интересна тема. Какво показва историята: Западна Римска империя - 422 години Източна римска империя (Византия) 1058 години Свещенна римска империя 800 г. Близкоизточни империи Асирия, Абасиди малко над 400 г. Египет и Източна Европа средно по 350 години Китай ако всяка династия е отделен имперски цикъл - средно 300 години Различни империи в Персия, Индия и Западна Европа средно 200 до 300 г. Османска империя - 469 години Империя на Хабсбургите (Австро-унгарска) 350 години Руска империя на Романови 350 г. Велики Моголи в Индия - 235 години Сафавидите в Персия около 230 г. Морски империи - Британска, Холандска, Френска, Испанска по около 300 г. Португалска морска империя почти 500 г. Империите, възникнали в 20 век имат сравнително кратък жизнен цикъл. СССР 90 години. Японска колониална империя 50 г. Германски трети райх 12 години. Миниимперия Югославия 72 г. САЩ империя от 1895 г., първо завоевание от Испания. До днес 122 г. Европейски съюз основан 52 г. до днес 65 г. КНР основана 1948 г., до днес 69 г. Русия, от 1991 г. - до днес 28 г. Та на никого не му е гарантирано, че ще властва 1000 години !

Ама ти и другите селски смотаняци много си повярвахте.

Брей, и Дир-чето излъчи новината, в страницата за . . . Това е отговора защо се шуми толкова много около кореите. Още, Путин няма да ходи на Генералната асамблея на ООН, той си го каза, говорилня. Първо Кадафито плати с живота си, когато реши да продава нефт в евро, след това Садам. Сега "хапката" е по-голяма и на САЩ ще му се наложи или да се разберат за пай от "баницата" или ще "запалят" света. Първа е ЕС, "вкарат" се само мюсюлмани, Ватикана "легна", православието под ножа . . . . . . А про - по сирийците са деблокирали Дейреза и пак са образували голям котел за "варене". На всичкото отгоре са се предали над 1000 чуждестранни бойци от ИДИЛ. Има много французи, те били под прикритие и Макрон пак ходи да плаче на Путин. Така че САЩ ако трябва и ядрена бомба ще пуснат в кореите, само и само хефтената борса в юани да не "тръгне". Те вероятно осъзнават, че използват ли АО, ще края поне на Америка, за светът не знам . . . . .

Не им държи да пуснат и томахавки, камо ли ядрено оръжие в Сев. Корея. Сев.Корея граничи с Китай, граничи с Русия. Китай и Русия да позволят на САЩ да хвърля бомби по границите им ? Това не е Либия, не е Сирия ! Сев.Корейската армия е 5-та в света. При 100 подводници, ама били малки, били стари - в свои води са. Най-малко един самолетоносач ще им отиде на янките, още първите денонощия. И пак няма да има победител. Ама когато Америка не е победител тя е загубила. Когато Сев.Корея не е загубила, тя е победила. И накрая онзи ден, в английски вестник, на чист английски език китайците си го казаха. Това в дир, bTV, Nova и Blumberg няма да го цитират, но те си го казаха - "Ако Сев.Корея нападне САЩ - няма да я подкрепим. Но САЩ да нападнат Сев. Корея - няма да позволим". Може ли да се каже по-ясно ?

Путин каза многополярен свят, а той празни приказки не приказва. Уважение към всички. Свободна търговия, а не диктат на монополите, не на глобализацията.

Аз не знам как юана ще бъд стабилен , ако не се търгува СВОБОДНО на борските както става ДОЛАР/ЕВРО/ПАУНД/ФРАНК/ЙЕНА и др. Юана в момента си е притурка към долара и нищо повече.

Точно затова ще е стабилен. Разните големи "играчи" измамници няма да могат да се будалкат с него.

Юана е една от петте резервни валути ма МВФ. Така, че тя си конвертируема и редица държави си търгуват с юани.

Демек ква е разликат от досега?

симо

То твоето СВОБОДНО означава само едно-СПЕКУЛА...Защото СЕГА спекулата е доминираща на свободния ГЛОБАЛЕН пазар.

И кой ще търгува с петрол след 10 години. Това да гориш фосили е отживелица.

Мда, отживелица. Както и консумацията на месо, пшеница и т.н. Всички вече трева пасат...

Смятайте какво става с цената на петрола който купуваме от Русия с долари ,ако цената на долара стане под един леФ:))) Това е задача за идиотите по-долу:))) Истината е,че Китай прави опити да скъса със зависимостта си от Цар Долар. За сега без особен успех;)

Пък според мен току-що успя!

кво да опитват бе, тролей?? те го направиха!!!

Слушайте бе тролове дори и Русия не би си продавала нафтата и газът за нещо различно от долари или евра!Може да направите опит!Ако ли пък е фючърс на борса никой няма да рискува със нещо друго освен долар! Юанът е вързан за долара!Обезценяват го или го поскъпяват спрямо долара! Може един ден да стане резервна валута,но и опасен!Очаква се голяма криза в Китай!Да видим как ще я преодолеят?!

Голям шок сред НПО тротинетките. Интересно дали ще ви спрат хартийките или ще продължат да ви плащат с тях. Аххахаааа....сега се сетих. Ми то голяма разлика няма да има!!!

"Юанът е вързан за долара!Обезценяват го или го поскъпяват спрямо долара!" Ти осъзнаваш ли какви глупости пишеш. Двете изречения си противоречат. Как може уж юанът да е вързан за долара и същевременно цената му спрямо долара да се променя? Юанът ВЕЧЕ Е една от петте резервни валути на МВФ. Това е факт!

"През 2005 г. Иран реши да създаде петролна борса, но Съветът за сигурност на ООН внезапно наложи санкции срещу Иран и забрани на всички други страни да купуват петрол от Иран. Разбира се, вероятно става дума за съвпадение." Доживях - dir тънко иронизира САЩ :) Поздравления за смелостта ! Но май и САЩ вече не са толкова страшни, дърпат им килимчето под краката.

В съвета за сигурност на ООН влизат и Китай и Русия, с право на вето. Та АКО са искали... Ама явно не са. Защо не са искали незнам.

stan_posta@

Русия и Китай са искали ТЕ да създадат петролна борса. Което и правят.

Долара отива под 1 леФ!?

Ало, Щерев кво стаА бре брато , доларЪ отива в иЗторията ,...що ?

Ако имаш излишни давай насам.

Давай ги доларите ... на лев отървам те бързо и веднага.

Садам и Кадафи опитаха този номер, но се оказа,че са недемократични и заплашват света с ОМП. Този път обаче традиционното демократизиране няма да може да мине, към цветните революции Китай и Русия вече имат имунитет, интересно с какъв номер този път ще излезе световната опора на Демокрацията

Забрави ли Корея? Патартията е сигурна

Опората е ясна отдавна. Петрола се заменя с друго :) Чака се само удобния момент защото онези дето имат само пясък и нефт няма да имат какво да ядат и пият..... Електрическа кола има от 100 години. Всичко е бизнес, просто се чака удобния момент за "switch" :)

симо

Винаги имат НОВИ НОМЕРА...Още Бжезински се изрепчи с думите, че САЩ са мноооого напред-ТЕ създават РЕАЛНОСТ и докато ние ОСЪЗНАЕМ тази реалност/и се противопоставим,например на НПО и меката сила/ ТЕ вече ПРИЛАГАЛИ друга реалност....например идил.......НООООО НЯМА вече такива мозъци в америчка....просто няма.Което означава , че тя слиза от сцената....

Тръгнали мишките да учат котката

симо

Един демократ-КОТКА!!!!!!!И какво е демократичното тук?????....Затова ще се сурнете надолу/само плюскате,спите,и трепете/.

В древен Рим казвали "Абсолютната власт развращава абсолютно". Америка постепенно губи ролята си на абсолютен господар във военната и във финансоват сфера. Изгрява обаче Китай, дано да е за добро...

Добро, добро...колко пък да е добро. Накрая вечер ще имаш възможност да избираш вечеря между пиле с ориз и китайска гъба и ориз със зеленчуци...

темата акцентура върху една цялата редица и подредица институционни механизми , под чапката но ООН. И засяга главно въпрос , що е свободна търговия . Ако всеки внос и износ се обмитява , не му е нужен на ръководител страната нито една стотинка чужда валута . Друго съвсем вече в моментът с клауза най-предпочитаният достъп до местния пазар . Дали този ЕксИм Юан ще се разпространира много , като навреме ЕксИм Рубла , това ще видим .

Тук има един съществен проблем! Има една стара приказка: " Не се радвай на малко прасе и на нов началник." Не знаем китайците ако евентуално заемат мястото на САЩ как ще се държат на световната сцена. Има една особеност при азиатците - те са двулични и жестоки! п.с. Прочетете какво са правили японците в завладените територии през ВСВ.

по-лоши от американците

И да знаеш и да не знаеш, все тая! Очевидно са го планирали и го правят.

Американците се самозабравиха. Имам наблюдения, че който се самозабрави не свършва добре. Не знам Китай, какво малко прасе ще са, но и голямото прасе САЩ е време да бъде заклано.

Крайно време беше, да се сложи край на монопола на долара. Нека световните демократи, да видят и те малко зор. Много е лесно да печаташ хартийки и да се разпореждаш в света. И който, реши да се отдръпне от долара, започва износ на демокрация срещу него, т.е. бомби, разрушаване на страната и превръщане на народа в бежанци. Ха сега да видим , дали на световния борец за справедливост, му стиска да изнесе демокрация в Китай.

под формата на криза в Китай!Спират да си плащат дълга и става мътна и кървава.Големият проблем е кой ще вземе властта и Путин и Си зинпин са лесно сменяеми,но държавите им имат ядрен арсенал......същото важи и за обамовата колиба изритаха клинтънца,но с този перко тръмпи не се знае на къде отива корабът:)