В света се появи нова ”голяма седморка”

В света се е образувала нова "голяма седморка", която включва Бразилия, Индия, Индонезия, Китай, Мексико, Русия и Турция.

Обратно в новината

Коментари - В света се появи нова ”голяма седморка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЕРИОЗНО???тия откриха топлата вода.ми че тва е факт от минимум година

Хомопропагандата ще съсипе Г-7. Така се разпадна и римската империя - заради разврата, хляба и зрелищата.

данните показват неочаквани промени в баланса на силите на световната сцена. НАПРОТИВ - ОЧАКВАНИ И ЯВНИ!!!!

Който печата Доларите , той поръчва музиката ? ... Да,ама Не ! Както казваше един плазмодии . ... Това е Неградивно,несъстоятелно,Неистинско,Краткотрайно...богатство,БВП... .... САЩ изнасят главно ...Хартия ! Зелена с картинка,и Без Обезпечение зад това ! Времето на тази Световна Измама .....Изтича сега !! Виждаме последните Издихания на този звяр,под формата на ВОЙНИ запалвани по света , с цел създаване на ХАОС , и последно Удължаване на ИЗМАМАТА ! Всички статистики показват,че Финансовото+Военно лидерство на САЩ ще изчезне след 2-5 години ! После? Ще се молим пак на Руските братовчеди да ни помагат !

jizast

Не се напъвайте да плещите глупости. САЩ са все още първа сила по БВП с близо 7-8 трилиона пред втория Китай. РРР показателя е пълна глупост и не показва истинския мащаб на икономиката на страната. Още повече той само потвърждава, че в Китай използват робски труд за производство и за услуги.

Ти бил ли си в Китай, за да видиш къде е робския труд. Там заплата под 700 лв / бг пари няма... Хората просто не работят, а си стачкуват - блокират портала на фабриката, ако не им платят. Китай са имат повече долари в банките си от САЩ. Това ви го казвам от мястото на събитието

В огласен доклад на Международния валутен фонд и според "Файненшъл таймс" В индивидуалното подреждане през 2014 г. Китай заема първо място по БВП според показателя паритет на покупателната способност със своите 17,6 трлн. долара, измествайки на второто място САЩ със 17,4 трлн. долара.

Паритет на покупателната способност, ППС идва от английски: Purchasing Power Parity, PPP, където паритет означава равенство и идва от латинското par, което означава равен. ППП е понятие от макроикономическия анализ и намира практическо приложение като коефициент на корекция при сравняване на макроикономически величини като брутния вътрешен продукт (БВП), брутния национален продукт (БНП) или икономическа граница на бедността.

В коя държава от изброените БВП е най- голям на глава от населението.?

По темата: http://www.silverdoctors.com/jim-willie-the-crash-heard-round-the-world-saudis-to-reject-usd-for-oil-payments/

Като се зачетем във "Файненшъл таймс"може да забележим между редовете нещо интересно.Общо взето Турция и Мексико някак допълват картинката по скоро за успокоение на читателите зад океана.Двете държави имат по скоро регионално значение,но са далеч от големите в "седморката".Остават пет. Индонезия - добре ,но тя е на опашката от останалите пет,а дори и без нея числата показват предимство на първите четири. Тъй седморката стана четворка.Подобно признание от авторитетния вестник е буди доста сериозни размисли за промените в световната икономика.Това по своему може да доведе до промени в геополитическата среда до степен която да тласне развитиети на света по друг път.Дали всичко ще мине мирно и тихо или ще се наложи нещата да се решат силово бъдещето ще покаже,но при всички положения настъпват жестоки времена и промени.Неминуемо новите хегемони ще наложат своите правила,както варварите са променили света в залеза на Римската империя и са положили основите на нов свят.Щастлив ще е този който доживее да види.

А, щракнах ти минус след първите 3 реда, но после - да. Напълно съм съгласен. Това вече се случва явно и за хора като нас. А, за големите геополитически структури и разузнавания трябва да е било ясно от преди поне 10 г. Поне. А, България отново е от губещата страна. Това е наше право и наша съдба.

о това била "нашата съдба" ... слабоумни ми безумецо - наведи глава и повдигни дупе - съдбата ти приижда. Аз обаче не приемам твоите неинформирани, глупавини... ще те помоля да си ги държиш за себе си. това била съдбата ни... тъпунгер - лягай и умирай направо.

Хахахаха че ти да не би да си им прочел историята?

България има нелепия късмет да се намира до два огромни играча в геополитиката - Русия и Турция. Има и необходимите културно-исторически връзки за да се възползва от това, но уви ! Некадърните политици неумеещи да отстояват националните интереси и ценности ще ни заробят в полза не единия от тях. Времето ще покаже към кой. Не всичко е пари, политици ! Мислете за България и се борете за нейното бъдеще!

Абе вицове ли ще ми пишете тук

Всички тия страни са били ограбване от европейските, като изключим турция (макар, че подчинените им народи са били ограбвани косвено от европейските. Европейското благополучие все още се крепи на наследството от колониализма. Вече почти не останаха отвъдморски колонии и решиха да приемат нови членове на ЕС, все от някъде трябва да се сучи, а и да има роби.

Ти нормален ли си!

Подкрепям те Геро.

С думи прости специално за червената смpад: Ако моето семейство, което се състои от 5 члена, печели по 3000 евро на месец, то със сигурност е по-богато и по-силно от семейството на съседа, което се състои от 10 члена и печели по 4000 на месец. Имаме достатъчно за да се наядем, да се напием, да се оригнем след това... И дори да си купим оръжие, за да се пазим от съседите-варвари. Това е тъжната истина - за да се опазиш от комунисти, фундаменталисти, русофилисти... нужно е оръжие.

Фашизмът се завръща. В твое лице мирише. Не забравяй, че след него идва комунизма. Историята се върти. Поздрави от мен на теб и цялата ти фамилия до девето коляно.

Комунизмът никога не си е отивал. Личности като Путин и обкръжението му не са спирали да работят за каузата му - разбирай Русия. Защото в края на краищата тя е крайната цел... А иначе "Пролетрии от всички страни, съединявайте се!", през устата на Путин звучи по-концентрирано: "Диктатори от всички страни съединявайте се!". :) Ама и ти си един... Путофил ще ми говори за фашизъм?! Че погледни си първо идола...

Ехото на комунизма!

Многодетните семейства са популярни на запад. Специално в Китай има от доста години ограничение на раждаемостта.

Метежи, преврати, политически убийства, цветни революции, подкрепа, финансиране, въоръжаване и използване на ислямисти, фашисти, садисти! САЩ са разпалили 208 от 252-те войни в света след Втората световна война, като 92 % от жертвите в тези войни са цивилни! Абе хуманисти и борци за правата на човека са отвсякъде и демократи са също!

В Европата не бутат такива аванти! Ако от едно семейство работят пет члена, то не може и петте да получават по 3000 евро! Просто трябва да си поработил в Европата ама не сам, а семейно и ще видиш, че такава песен няма! Има данъчна политика и регулиране на доходите! Ако единия член от семейството получава 5000 евро, вторият може да получава най-много до 60% от дохода на първия, дащото облагането с данъци е прогресивно и зависи имаш ли деца, колко са, колко са големи и т.н. Така че не плямпай глупости!

Ти си голяма работа - 3000 евро и в БГ се вадят от единият член на семейството. Бери си маслините там някъде

ЕС трябва да ни позволи да правим алъш-вериш с Турция и Русия при преференциални условия. И да махнат някои ограничения при производство за износ към Турция и Русия. По добре е България да е гранична вместо 4 други държави... Иначе..можем да изпаднем в седморката!

Няма кой да ни вземе в тази седморка защото ние сме нищо в сравнение с която и да е от тези стравни и второ то бива бива, ама такова фалшиво българско самочувствие на "велика сила", която всеки гледа да прилапа е шизоидно! С какво България ще се сравнява с която и да е страна от седморката?! И какво има да предложи?! Тежка и лека промишленост ли, селско стопанска продукция ли и то в количества като за такива страни! САЩ ясно ни показаха за какво ставаме-за послушни лакеи! И ни третират като такива защото според уменията ни мястото ни е там, в слугинажа!

Полетата ни с ЛАВАНДУЛА са с по-голяма обща площ от тези на Франция...

Към седморката Блейк да се включи и България.

ти пак глупачка къде си слагаш

humfry

За хубаво или за лошо, Китай е най-силната икономика в света по много показатели, колкото и да не се харесва това на определени хора. Няма страна в света, където да няма внос на производство от Китай. Трудно е за повечето хора да си представят дори малка част от мащаба на Китай и на китайската икономика! Ако Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка (Brazil, Russia, India, China, South Africa) или за по кратко БРИКС започнат да продават стоки и услуги във валута различна от долари, ще нанесат тежък удар срещу Г7. Една част от всички конфликти в света и цялата пропаганда най-вероятно е точно срещу БРИКС.

Как можещ да напишеш толкова глурости на едно? Прочети малко справки на ООН, на Световната банка или на Международния валутен фонд. На глава от населението Китай е по зле от Куба. В Индия 700 милиона ходят по нужда в храстите и основната задача на правителството понастоящем е да прави тоалетни.

humfry

Прочел съм доста справки, не се притеснявай. Не е ясно само кое от написаното точно е глупост, ама карай да върви. Иначе и в България някаква част от населението ходят във външни тоалетни.

НЯКОЛКО ПЪТИ СЪМ ГО КАЗВАЛ,КОГАТО БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ПРОТИВ РУСИЯ ВИНАГИ Е ГУБЕЛА...И ВЪПРЕКИ ТОВА РУСИЯ ВИНАГИ НИ Е ПОДКРЕПЯЛА,СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,БЛАГОДАРЕНИЕ НА СССР НЕ СА НИ ТРЕТИРАЛИ КАТО ЗАГУБИЛА ВОЙНАТА СТРАНА И СМЕ ПЛАТИЛИ ПО МАЛКО РЕПАРАЦИИ..

jizast

Ей мислех си, че глупостта има граници, ти ме опроверга.

глупоста ходи при такива като теб.

Да обърнем класацията обратно!? Сигурно и ние ще попаднем в "седморката" !!...

Гарантирано!

стартирахме и тази "процедура" но ще я доведем до край през 3393 г.

в седморката сме.само че отзад напред.

ти пък си голям смешник бе! И от обратната страна на седморката не можем да се доближим! То да бяхме някъде около седморката по икономическо развитие ехей какъв живот! Ама ние сме на гъза на икономиката и от нас само пръдни и нищо друго!

Това което в наше село го знаем отдавна и ТУК съм го писал многократно ВЕЧЕ НЕ СКРИЕ И ОТ Световната Банка. Дано сега Бегейци, Иречеци и други нечленоразделни разберат най-накрая показателя ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ НА ПАРИТЕ! И да проумеят, че АКО продължава по този път ЕС ще стане трети свят, а щом новата седмица просперира значи и техния МОДЕЛ е ПРАВИЛНИЯ в човешко отношение. А най-големия проблем на човечеството е ТЕРОРИСТИЧНАТА ДЪРЖАВА САЩ!

"Най-големият проблем", казваш, че го знаеш. Най-малкият кой е? И, кой модел е "правилния" ,умнико? Китайския? Турския? Руския ? Индонезийският??? Индийския ?????? Кажи, "специалисте". Стой си У село, и не си товари главата с неща, които не разбираш.

====гащев.......

Ние сме между Русия и Турция, а и в ЕС. Напъните ни да се харесаме на САЩ са безсмислени и в наша вреда.

Ако Китай беше САЩ,то Обама нямаше да каже : " Западът трябва да се обедини за да не може Китай да стане световен икономически лидер." Някога Китай може и да е зависел от САЩ ,но вече не. И явно някои това ги дразни. А и между другово най-големият кредитор на САЩ е точно Китай.

jizast

Каква простотия си написал само. Ти се кефиш на Китай ли? Отиди да поживееш там тогава, да ти дойде акъла в главата.

Срваняват значи наем в Лондон с наем в Новосибирск... и се получава следното: с 500 паунда в лондон може да наемеш една стая в непрестижен квартал, докато в Новосибирск с 500 паунда може да наемеш 3 огромни апартамента в престижен квартал. Същото сравнение може да се направи и с водката!

Който радетелства за малък върешен дефицит и слуша МВФто - изостава; Аржентина фалира, а БГто е фалирало, но скришом...

ИНФОБМАЦИЯ ЦИТИРАНА ОТ ТАСС...ЩОМ Е ТАСС ЯСНО Е КОЛКО Е ДОСТОВЕРНА.

"..Разпространен вчера преглед на вестник "Файненшъл таймс" показва, че.." Мунчо! Като си толкова отворен, прочети си го в оригинал.

Кое е изненадващо в тази новина? Тази тенденция е стабилна от години и сериозните икономически световни анализатори са я определили отдавна... Изненадата е само за тези, които вече на са "на върха" и за тези които са като "коне с капаци"...

Знам че ше вбеса много персони ама това е :АМЕРИКА ОТ ОКОЛО 100Г Е ДВИГАТЕЛА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.И в обозримо бъдеще ше е така. Какво нещо е човека.А бе иска му се да е "по" и "най" ама господ не му е дал.И не става.В такива случаи е добре да си спомните :"Господи, Дай ми сила да променя това,което мога; смирението да приема това, което не мога да променя и мъдростта винаги да правя разлика между двете." Пичове трева ви смирение и мъдрост.Тва е

Не си познал, нито за 100-те години, нито за бъдещето... Просто така ти се иска. По-добре сам се "смири" пред фактите.

Добре мамо.Пичове пак ше ви отрежат надниците заради мен.Защитавате незащитима позиция.А и аз в определени случаи съм неприятно умен. Нещо наистина интересно:ЩО ХОРАТА НЕ СЕ КЕФАТ НА АМЕРИКА?и в частност болшинствот БГ особено.Моя отговор е: Просто щото НЕ МОГАТ ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ С АМЕРИКАНЦИТЕ.Знаат че не са като тех, че не моигат да са като тех.И това изглежда ги дразни

не вбесяваш, смешен си

Разбира се.И ми е кофти.Срамувам се от себе си.Така добре ли е.Самокритика.Така ли се казваше едно време

Тенденция която се забелязва още от 2008, когато богатите икономики бяха застигнати от култивирания в тях производствен мързел, гарниран с огромни финансови измами. От тогава бедните икономики за да запазят ръста си на развитие преориентираха износът си към по-бедните, но за сметка на това стабилни икономики.

Супер, дано тогава населението от новата седморка да спре да бяга към страните от старата седморка!! Щом са цъфнали и завързали!!

аа да, в Шанхай ще има вече английски квартал, в Делхи вишисти от Германия ще карат таксита и ще продават вестници... а французи ще гледат стари хора в Челябинск ... на някои много им щрака фентъзито

някога не е ли ставало така поне преди? що тъй?

Простите хорица се радват и потриват ръце: "А, така! Да видят онези (?) ...!" Е, и какво, глупаци? Мислите, че това е някакво идеологическо, военно или икономическо противопоставяне? Знам, иска ви се нова "Студена война", да имате повод да се хванете за шлифера на Путин, но ядец! Обединение на страни с еднакви икономически цели не обуславя, за ваше разочарование, противопоставяне. Още повече, че България нито може да стане субект на подобен съюз, нито ще бъде по някакъв начин облагодетелствана от този факт. Като "черната дупка" на Европа само ще наблюдаваме развитието на света покрай нас, и повечето от вас ще продължават да "лаят".

цялото това боричкане има много силна идеологическа основа, макар да ен е явна имам в предвид: все още няма новина в ДИР-а, за такива слепотоци като тебе. Очевидно е че Г7 се управляват от една прослойка, тя си ема идеологи и модус операнди и всякакив други отличителни белези... очевидно е че целия свят и га сложи кански на тази прослойка и такив слабоумни или поскоро силноповлияни миньони като тебе ще бъдат засегнати също. Вече няма какво да направиш всъщност, ти или господарите на съзнанието ти!

Научи българския, Серьожа! Мислиш, че Бразилия, Китай или Индия ще покреят безобразията на Хитлер - Путин? "Надай се, булка, на пиян х..." - казва народа.

Язък, ще трябва да търсим нови господари. Най-вероятно Турция. От фенове на гейовете ще станем фенове на Исляма. Ама какъв е проблема? То навремето чорбаджиите нали бяха със Султана? Дето се вика, дето е текло, пак ще тече.

Преди със султана, сега с Путин .... Все сте чужди лакеи.

на ец не си ли лакеи.

По-важно е кой продава и дали е високо технологично! Тази е "голямата седморка" на консуматорите. Никой не е изненадан...

високо технологично вече нямя.ако всичко е много здраво и не се чупи ,фабриките трябва да западнат.

Коли без пробка за смяна на масло.Перални с капсуловани главини - чупи се и го хвърляш.Всичко е ширпотреба.Дори и телефона ти е с несменяема батерия - 2 -3000 зареждания и в коша.Това ли е високотехнологично.

Не мога да не се удивя на хорската глупост и наивност.ПРЕДИ НЕЩО ДА СЕ НАПРАВИ ТРЕВА ДА СЕ ИЗМИСЛИ.А теа сичките ше са вечните изпълнители.Не измислители. Колкото и да не ви се верва КИТАЙ ТОВА Е АМЕРИКА.АКО ЗАД КИТАЙ НЕ СТОИ АМЕРИКА....Ма то не е толко сложно да се проумее бе.Некои умници ше кажат че важно е да те подбутнат и след тва сам можеш.Там е работата че това е верно ама ако пътя е наклонен надолу.Ама обикновено са другите два случая. Огънчето е важно..., огънчето.А то изглежда е дадено само на некои. И това не харесва на останалите.

Абсолютно вярно, когато банковата криза удари Европа и САЩ, Китай се задъхаха, защото рязко пазарите им замряха! На тях балансът им е фатално отрицателен и в мига, в който запада намали поръчките си, всички тия икономики угасват! Ама на профаните тия неща не ги интересуват, те искат да знаят, че диктатурите са си по-добре и това е, ама как живеят хората там, какви права имат, защо непрекъснато емигрират назапад??? Никой няма да ти каже!

значи: дай да уморим от глад европейците и американците щото така ще направим малко мръсно на икономиката на китай, не пардон китай ще се задъха... той и като те еве у гз пак се задъхва... лешпер с лешперите, пък и с патос ги пишеш тия неща, радосно, като лозунг на непогешимата партия майка...

Кое точно се измисля, америка нали като им спадне привлекателноста която имат с печатните си пари, ще им секнат постъпленията на крадени мозъци, и доктори даже няма да имат и като погледнеш с колко измет са се напълнили с такива като теб задрастеняци които не могат да мислят но разчитат системата да ги дондурка, ще стане едно бунище това е само подготовка към това което е очевидно отдавна подготовка на съзнанието ти

Ника ти е точка сигур щото толко ти е голема часта от мозъка с която мислиш или по-скоро се опитваш.Ако не беше така немаше да пишеш глупостите които са били актуални амапреди 50г.Моите съболезнования.

И това го казваш по адрес на хилядолетна държава и няколко многовековни империи, съпоставяйки ги с едно мулти -национално формирование на 2-300 години????

Имам достатъчно багаж да кажа квото искам.И това който трева го знае и не изпада в деликатното положение да ми се прави на умен като теб.Кое повече не те кефи:че нещата стоят по тоа начин или щото аз казвам нещата на висок глас.

Абе от тия ли ще се учим - американците, където спят под мостовете!

Ти може си ценител, ама къде по-знаещи и можещи от теб са видяли тенденцията бая отдавна (справка - коментара ми от 11.39). Отдели 15 минути от живота си и виж какво казва един човек с влияние и информация!

ти рускоговорящ ли си или неволно си опуснал "да".май си "освободител"

НИЕ ПЛАНТАТОРИТЕ СИ ПОДЕЛИХМЕ СВЕТА И ВИЕ СЕ ПАДАТЕ В ЕВРОПЕЙСКАТА ЧАСТ НА ТУРЦИЯ .... ... ДАЛИ ДНЕС ИЛИ СЛЕД 30 ГОДИНИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ :)))

Приижда, приижда народа във дир-а, Разни продажни драскачи да види се спира. Хора с цифри вместо имена, Русояди, лайнояди и други с крила; Самозвани иречеци, човекоподобни бегейци, Празни кратуни, пишман-европейци; Пъстри адвокатки- прости патки, Разни нацисти, изкуфели дядки; Двуполови хора, епилирани лигльовци, Брадати кончити, еврогей-пикльовци! Един ли е или са много- не се издават, Но всичките се лесно познават: Тяхната тема тук е само една- Да плюят отрова по една съседна страна. Пръскайки слюнка, посинели от злоба, Хулят не само управниците, но и народа! Народа дал на техния род свобода, Наричат с всякакви долни имена, Мурзилки, чизмари, мужици, Изостанала нация, слепи къртици. Предсказват разруха, глад и война, Сякаш за тях е това веселба! Но изглежда забравят, тез спонсорирани господа, че с човешка ръка, освен да се гали може да се дават и тежки шамари! Че който ръка за приятелство подава, В отговор приятелство получава, А злобното куче дето да хапе налита Получава як ритник във зъбите!

Хохохо анализ цитиран от ТАСС, цитиран от БТА, цитиран от ДИР!!!! А къде тези държави си пласират продукцията и без чий патентни, разработки и ноу хау не могат??? Западните!!!!! Там са универститете, там е пазарът, там са технологиите!!! Всички останали са просто обслужващ персонал!

Значи Света-Планета Земя е жив организъм и хората по нея са на Бог.Той е Един.Всеки решил ,че ще става едноличен Господар на Света и Земята си е счупвал главата.Сега е ред на САЩ,ЕС и техните истински господари Израел и Илюминати.Ние не сме пратени на Земята да тормозим другите хора и самата Земя-свръх замърсяване,шистов газ,ГМО,генно инженерство,инвитро,сурогатни майки,гей бракове,непрестанни войни-това са само част от злините на сегашните Първенци от Запада.Нормално е тогава да се въздигне нова сила.Защото както казах Земята е на Бог.Ние само временно сме тук и в тези тела.Забравим ли го идват други хора и народи,с надеждата,че те няма да се самозабравят и да търсят и творят само зло.

Ще повторя коментара си от преди час и нещо. Тенденцията не е от вчера. Вижте в тубата изказването пред завършващите Станфордския университет през 2011 година, което прави James Wofenshon - бивш президент на Световна банка!

аи каква стана тя.хамерите на второ място.да не говорим за еврогеиския съюз няма го никакъв.ами какво ще правят еврогеичетата сега ,дето лижеха г.за на дебелата си кака меркел.трябва да отидат на лекар да се прегледат,да не получат разрив на сърцето.бедничките ми те.

не съм съвсем сигурен! Преди санкциите които химерика наложи на ЕС, комбинирания БВП на ЕС беше почти с 30% по-голям от този на Америка... Очевидно е че нещата се променят бързо, но все пак....

да нещтата се променят и ес е една утопия.както построяването на комунизма е утопия.скоро щедоиде и разпадането на еврогеиския съюз.

На кое точно се радваш? По-богат и по-умен ли ще станеш в евразисиския съюз??? По-свободен и по-доволен ли ще си?

бизнесса ми е с него не с пута европа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Време беше.

Вече и Габон е с по-голям БВП от България. От когато БГ е в НАТО нямаме армия. От когато БГ е в ЕС нямаме промишленост, селско стопанство, образование и здравеопазване. Българският народ е най-беден и нещастен в Европата. В коя седморка се нареждаме ние ?

във последната седморка.

Важното в случая е да сме сгънати на осморка. Вече на всички ни просветна, че ни ползват само като ресурс.

Чета тука как се пънете и дуете, само дето за всички е ясно, че никой не иска да бъде управляван от самопровъзгласилият се световен господар САЩ. Всичко което се случва е резултат от съпротивата на хората по света срещу това измислено статукво. Няма как тази хегемония да продължи вечно просто хората са много и различни а пък затлъстялите американци не са пример за никой, освен отрицателен разбира се.

също не искат да бъдат управлявани и от EC.

и сега, като се юрнат едни американци да карат такси в Шанхай, едни германци да продават вестници около метрото в Москва или французи да въртят дюнери в Делхи ... край вече с емиграцията в ЕС и САЩ ... всичкото отива в Бразилия. ( в русия средната пенсия е вече под 100$, в индия от скоро груповото изнасилване се счита за престъпление, в бразилия все още има хора, които като видят огледало и го мислят за вид магия, в китай 80% от хората живеят с една шепа ориз, а турция скоро скоро ще стане по-зле от иран)

Всичко е възможно. Китайците са ползвали хартия, барут и компас докато развитите европейци са живеели в сламени колиби заедно с прасетата си.

китайците и до ден днешен ползват хартия, компас и барут... и пак си ядат по една шепа ориз на ден. А ЕС и САЩ са локомотивите на новите технологии, идеи, ноу хау... интелект, граждански права, свобода ...

Стига глупости за руските 100 доларови пенсии. Под 400 няма. Гледайте тук да не стане така, че ще получавате по 50 долара пенсии с новата реформа...

400 долара пенсия в Русия???????? ХАХАХАХАХА Нали им ги приравниха в Крим и ги направиха 50 долара!!!

Созе, вземи прочети малко история....

абе козле защо не идеш да пасеш,ами чукаш копита по клавятурата.

за момент да си представим как старата седморка се свива в себе си- никаквмо know how не излиза извън нейните страни. Първо- поскъпване на пазара, но до време, в тези страни, после ооо...., кеф страните от новата седморка ще се върнат със 100 години назад след 10-15 год. паничката с ориз на китайците ще стане шепичка, в Бразилия ще гризат корите на дърветата по Амазонка, Русия ще мине на картофи и т. н.

А какво ще правят американските капиталисти ако изхвърлят производството им от Китай, Индонезия и Индия? Как ще плащат на работниците си и кой ще им купува безумно скъпите им стоки? Ама викаш за такава възможност не си се замисляла...

Само едно нещо не ми харесва, а именно, заиграването на Русия с Турция. Струва ми се , че точно Русия натиска БСП да играе с ДПС, но може и да не е така.

ЕДНА ДИЗЕЛОВА ПОДВОДНА ЛОДКА ВАРШАВЩЯКА ВЪОРЪЖЕНА СЪС СВРУХЗВУКОВИ КРИЛАТИ РАКЕТИ КАЛИБР Е В СЪСТОЯЩНИЕ ДА ПОКРИЕ ПОЛОВИН ТУРЦИЯ ... ПОНЕЖЕ КАЛИБЪРА МОГАТ ДА НОСЯТ И 1 БРОЙ ЯДРЕНА БОЙНИ ГЛАВИ 150 КилоТОНА.... .... В ЧЕРНО МОРЕ РУСИЯ ИМА В МОМЕНТА 4 БРОЙКИ - ОЩЕ 3 ИДВАТ ПРЕЗ ЗИМАТА И 3 ДОГОДИНА :)) ... ОТ КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ РАШКИТЕ ?

Не руснаците а ние се притесняваме, не можеи да сме в един кюп с турция.

просто научи и турски.

val55

На Китай много вяра да му няма човек, защото те са с едните и другите, когато им изнася. Това си е азиатско мислене и малко хора го разбират. Над 2 трилиона долара имат активи от САЩ. Излишъците на Китай пак са в трилиони. Като гледам как се развиват нещата, то Китай в близките десетилетия, ще се явява нещо подобно на Атака, нещо като балансьор в..... Дано сте схванали в какъв аспект го казвам. За да да устой на Китай, и БРИКС, то САЩ правят всичко възможно да интегрират търговията, и отчасти икономиката на ЕС с тази на американската. Преди 2-3 месеца писах, честит евродол , и това няма как да не стане особено, когато САЩ правят всичко възможно да откъснат Русия от ЕС , в какъвто и аспект да го погледнем. Ние се падаме в старата група, и дупе да ни е яко от това, което се задава. При този търговски съюз на ЕС и САЩ негативите, както се очертават за нас са много повече от тези на американските, а вие се досетете защо е така. Всеки би трябвало сам да си отговори, защо е така, и защо избутаха Русия в другата седморка. Недалновидна, но за ЕС политика, която ще ни коства много, както и да го погледнем. Всичко опира да си на върха, колкото се може повече време, и средствата за това не се подбират. Нищо чудно към новата седморка да се присъединят и други държави. То това може да стане "зараза" и разделяна на света по икономически признак, така де, вид бариера, а не желязна, защото това вече не действа. Война да се води трябва някой тотално да е изперкал, защото почне ли се няма спиране до.... При това съотношение на силите в близките десетилетия може да доведе до стагнация в икономиката на старата седморка, но де да беше на Блейк, а то.....

Дай пример в световната политика, за страна която НЕ Е била и с едните и с другите ? Дори ние през т.нар. "комунизъм" лъжехме и СССР и Запада и мажехме и от едните и от другите - изнасяхме за едните, продавахме на другите срещу долари ... Живков беше простичък и необразован, ама беше хитър.

под "ние" да нямаш предвид членовете на ЦК? понеже 95% от българите не смееха да се смеят, магазините за тях бяха празни, а чужбина беше нещо, като луната в момента...виждаш го, чел си за него, ама нямаш никакъв шанс да го посетиш

val55

За малките страни е ясно, и те нямат избор, каквато страна и ние бяхме, и ще бъдем. Тук въпросът е друг, и се отнася за Китай, който прави експанзивна търговия и икономика, като изкупува включително и държавни активи на много страни. Въобще не е нужно да води в бъдеще войни, като има икономически лост да влияе на неудобна страна включително и на американската. Всеки знае, влезни му под кожата и той е твой. Досещате се, за какво става дума в световен мащаб, и по натам развийте темата и няма да сгрешите..... Перспективите за старата седморка са толкова мъгляви в близко бъдеще, а в по далечно мъглявината Андромеда....

Какво да коментираме - ясно е, че Китай с руските ресурси + останалите развиващите се страни това е локомотив. И няма никакво място за съмнение, че англо-саксите ще останат с пръст в уста.

Какво научихме днес (и то преди обяд). Че когато икономическите новини не са удобни, Financial Times и Международния Валутен Фонд всъщност лъжели и манипулирали истинта. Понеже както всички знаем - средния про-демократичен българин всъщност разполага с множество вътрешни данни за реалната икономическа и финансова ситуация в различните страни и не вярва на разни си там Файненшъл таймс и МВФ-тата когато го лъжат, че Русия е изпреварила Великобритания и Франция, пък Китай задминал САЩ. Виж, когато до оня ден МВФ разправяше, че САЩ са номер 1 в световната икономика - това бяха напълно реални данни :)

А, да - и понеже български сайт цитира РУСКА агенция, която на свой ред е цитирала данни на МВФ (които всеки с малко мозък може да ги провери в интернет) - новината била РУСКА пропаганда. Вие про-демократичните наистина къртите с интелект.

прав си силно започва този ден, да видим следобед за какво ще ни информират кришнаро-химериканците :D

Не съм съгласен с теб!!! Настроението във форума е обратно на това което ти пишеш!!! До вчера си бършехме г.з. с Financial Times и МВФ беше еврейска организация, но сега с инфото от тази сутрин нещата коренно се промениха и о, чудо - поклонниците на Путин в родината вече вярват и на тях

Тоест - нещата се ПРОМЕНИХА, нали? Айде вие там поклонниците пък на Запада се разберете - света цяла вечност ли ще се върти около САЩ или се ПРОМЕНЯ.

никой не е казал че МВФ и Файненшъл таймс не са еврейски организации, очевидно въпроса е кой как си формира представите за света. ВИЦ: Учителката накарала децата да напишат съчинение с ключова дума "очевидно". Марийка написала: "Мама свири на пиано, татко на китара, аз на цигулка. Очевидно сме музикално семейство. Петранка написала: Татко има палатка, мама има анорак, аз имам туристически обувки. Очевидно сме туристическо семейство. Пък Иванчо, който явно е расъл в неурбанизирана среда, написал: "Дядо гони прасето из двора, отдолу идва баба с "Файненшъл таймс" в ръка. Но баба не знае английски. Очевидно е с..."

Всички знаят, че делът на Запада в световната икономика се смалява с всеки изминал ден, а делът на останалия свят се увеличава.

Така е, а Fuck The EU си го забиха сами със "санкциите" срещу Русия. Сега Русия си търгува със страните от споменатата в статияте седморка, а ЕС слуша Кончита Вруст в парламента си. :)))