88 млн. лв. дължат клиенти на ЧЕЗ

Просрочените задължения за електроенергия на клиенти на ЧЕЗ достигат 88 милиона лева към края на първото тримесечие на годината, съобщиха от дружеството.

Обратно в новината

Коментари - 88 млн. лв. дължат клиенти на ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без удоволствие,но все пак бих си платил ако знаех колко.Нито получавам фактура ,нито бележка.Ако се обадиш на прословутия им телефон получава най-неадекватния отговор ,който може да се получи.А ако решиш да разбереш как се е формирала сметката ,трябва да се въоръжиш с търпение за поне 2 часа чакане в тъпите и центрове.Не че ще ти обяснят нещо смислено ,но поне на опашката ще се срещнеш със хора с подобни проблеми и обмените опит.

Хора, това сметките ви да са на приемливи нива зависи до много голяма степен от вас самите. У нас още преди години смених крушките с ен.спестяващи, само от това пестя по около 7 лв от сметката всеки месец ! Всички електроуреди са ми енергиен клас А. Жилището е и с ПВЦ дограма, далеч не от най-хубавата, но е сносна. Последната ми сметка за ток е 45 лв. Компютъра ми е включен по над 12 часа всяко денонощие... (там е неизбежно, че на него работя). Зимата сметка над 80 лв мисля нямах, а си пускам маслено радиаторче. Винаги след себе си гася лампите, когато не съм в стаята. Перем само вечер, след 22 ч. Просто наистина до голяма степен от нас самите зависи тока ни да не е твърде скъп.. Това, че надуват и цените е вярно, обаче да ви кажа не може да се сравни с надуването на сметките при Топлофикация, които са абсолютен шампион, следвани от Софийска вода (които незнайно защо ми пишат по 10 куб.м. общо потребление, но аз пък спрях да им плащам измамните сметки).

Икономията е майка на мизерията. С тези 7 лв. икономии ( според теб ) от сменените крушки за колко време ще си изплатиш инвестицията в енергоспестяващи боклуци? А за ограничения им спектър какво ще ми кажеш? Измери си напрежението в мрежта и тогава ще разбереш в чии ръце са сметките за ток. Ако не си платен писач, разбира се.

аз имам няколко бутилки газ за осветление и желая да Ви ги даря .По този начин сметката Ви ще намалее още Във връзка с това , че живея в къща и нямам централно отопление ползваме бойлер а Вие може би не се и къпете от което също се реализират грандиозни икономии.Икономията от сапун и други перилни препарати е огромна,може би нямате и пералня за пране.Аман от малоумни реклами на гадните чехски комунисти.Като не си платиш сметката идват и те режат.На нас като ни надписват тока и ме пускат да търкалям аспиринчета по околовръстното с безумното разделение на цената на киловатчас и стигаме до 500-600 лева през зимните месеци и не си платиш те режат от мрежата.Аз кого да отрежа.

Обаче госпожа Стоянова нищо не казва по въпроса - вярно ли е, че техните инкасатори носят магнити, за да навъртат електромерите на хората и изкуствено да увеличават сметките?

Това пък откъде го измисли хаха :)))

да не говорим, че и "нареждат" електромерите и после хващат в кражба .... :))) Бе какви ли не простотии можем да чуем, но странното е, че има хора да вярват, което показва, че сме твърде тъп народ.

Сметките към чез станаха прекалено високи. Навремето плащахме по 60-70 лв., вече са 120-150 лв на месец. През няколко месеца предлагат да се вдигне цената на електроенергията - то не бяха инвестиции, то не е уж някакава си зелена енергия. Юа постоянните прекъсвания на тока да не говорим. Всичко е една голяма лъжа! Докога ще ги търпим? Днес ще имат 88 млн. да събират от нас, а утре ще станат 880 млн. Хората няма откъде да ги извадат тези пари!!!!Живях дълги години в щатите, но там не съм плащал толкова скъп ток за абсолютно същото потребление на моето семейство.

кво да очакваш от фирма която се помещава в еврейския квартал на прага Кашеров на ьгьла на улица бааров и улица духлов

А колко дължат ония дето не са клиенти и крадат ток?

Защо реват? Те отдавна са изключили длъжниците си и те са свещи. Така жестоко изключват, че не е истина. Не ги интересува какъв е случаят. В нашия блок дете беше блъснато от кола пред входа. Наложи се спешно отиване в София, множество операции, усложнения. И докато съчувствахме на родителите, изведнъж от апартамента им се разнесе страшна миризма. Изключили им тока, хладилник и фризер се размразили, там имало месо и зеленчуци. Вонята се пропи в цели вход, плъзнаха хлебарки. Събрахме пари, платихме, разбихе вратата и почистихме. Малко по-късно хората се върнаха с детето цялото в гипс. Представяте ли си какво щяха да заварят вкъщи? Има и есктрени случаи, господа! Проверете защо хората не си плащат тока и тогава шалтера...А вие направо шалтура. В случая с това семейство си беше направо престъление. Съжалявам, че не ви осъдиха.

А колко милиона дължи ЧЕЗ на потребителите за манипулираните си елекромери, които отчит даже и вибрациите на преминаващите електромери, колко дължи за повредените уреди от ежедновото прекъсване на захранването? Колко дължи и от подаваното напрежение около 180 волта? Колко дължи и от размотаването на клиентите в безпредметните си центрове за обслужване на клиенти в които за всичко се чака с часове защото в тях работят някакви лели, които пишат с едно пръстче на компютъра и изобщо не са запознати с нормативните документи?(справка-център за обслужване на клиенти-София, ул "Хайдушка поляна") много подходящ адрес за тия мошенници-Хайдушка!!!! поляна..

Да се чете-Електромерите отчитат вибрациите от преминаващи автомобили, имам предвид за таблата изнесени на улицата. И ще ви дам пример- живея в къща в софия, в престижен квартал. Електромерите от години са изнесени на улицата, аз имам 3 броя електромери, като единия от изобщо не е включен към консуматори в жилището ми. Кабела просто е изведен до собственото ми табло, но не е свързан към него. От месеци очаквам адекватен отговор от ЧЕЗ но отговор-няма..Верно, че не е отчетена голяма консумация на ел. енергия-около 200киловата за няколко години, но аз искам отговор-Защо несвързан електромер отчита консумация!

тея келеши какво мрънкат за по 10 лева на домакинство !!! Прости сметки 5млн домакинства по 10 лв стават 50млн ....нямат кой знае колко да събират...ако всеки просрочи сметката си по 10 дена ще са не 88 а 880млн!!!!!!!!!

А тия 5 милиона домакинства измисли ли ги или си ги нарисува.

е тъй де образно казано,нека са 2,5 млн с по 20 лв и пак стават сметките...

чез са бандицка фирма знаетели колко чехи са се обесили и самоубили заради сметките на ток ,блгарите трябва малко да се организират и да започнат масово да не плаштат сметките си кам чез,и да се омита таия фирма од блгария

88 млн. е сумата НАДписана от ЧЕЗ за тази година. Не ни баламосвайте с глупости.

Дари

Това означава ли, че на тези длъжници им е спряно подаването на електроенергия?Защото аз си спомням много добре как когато не пращаха фактури и бях пропуснала да платя тока, в един четвъртък след обяд го спряха (и не само на мен, а на половината вход) и тъй като нямаше как да го платим (всички каси вече бяха затворени) се наложи да плащаме двойна такса за включване, за да не стоим три дни без ток... И още един въпрос - като плащаме различни екотакси, зелена енергия и др. подобни, с които цената на кВт става двойна, т.е. помагаме за инвестициите им, ще ни дадат ли акции на ЧЕЗ?

Като се има пред вид,че те имат поне един милиард надвзети средства да се прихванат и сметката ще се изчисти.На ЧЕЗ ще им останат за връщане на гражданите 88млн лева по-малко.

А колко дължи ЧЕЗ на фирмите, които и изграждат съоръженията и я чакат да им ги изкупи - над 300 млн.лв. са - защо това не коментират тъпите журналисти ? Аз съм един от длъжниците на ЧЕЗ - три месеца ми идва сметка по 170 лв. за къща, в която никой не живее - писах жалби, но ми обясниха, че трябвало да ги платя и да ги чакам да си открият грешките - е как ще стане ? Крадци и лъжци са като боклуците от Ментел !