В София пък откриха електропровод по средата на улица

След като снимка на стълб по средата на път в Трънско разбуни Facebook, днес се появи снимка на електропровод по средата на улица в столичния кв. "Павлово".

Обратно в новината

Коментари - В София пък откриха електропровод по средата на улица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този стълб е там от десетилетия.

Това си беше пътечка, после черен път, а ако някой иска да го направи улица, си е негов проблем.Строежа на къщи там трябва да става по законен начин, а не чрез други методи, за които знаем всички.

Това на снимката го знам поне от 5-6 години- имам приятелка в Павлово и всеки път таксито заобикаля това недоразумение...

Аз пък го зная от около 60 години "това недоразумение". Не раздавай квалификации неинформиран/а.

анонимен

Дамата закупи апартамент в тази част на "Павлово" преди 5-6 години - за това и го знам от 5-6 години....

Въпросът опира до балканската глупст (която напоследък все повече се възприема, като САМО българска!). Стълб по средата на пътя?!!! Или стълбът не е на мястото си или пътят. Което значи, че някой чиновник за пореден път е бил небрежен или някой по-сериозен виновник умишлено е сторил върховната глупост. Така или иначе, в държавата ни се шири беззаконие и е наивно да очакваме някой да плати грешната сметка... Поета към момента естествено от нашия джоб.

Мирише ми на незаконно строителство в района. Стълба си е съществуващо положение, той си е там.

Това е един от многото - разположени по подобен начин, стълбове на електропровод от електрическата мрежа с високо напрежение, съществуващ много десетилетия. Ако журналистът би искал да поднесе нещо, което да не е жълто, та чак да не казвам какво, и то във втръсналия стил "В София пък откриха електропровод по средата на улица", би могъл да си даде труда да звънне в съответната служба и да се информира, пък на свой ред нас да информира. Но така е по-лесно - "В София пък откриха ..." и майната ви, меко казано. То не става само със свобода на словото - трябва и акъл ...

Въпроса къде трябва да минава улицата според плана на кв.Павлово ?! Да не се окаже , че стълба си е където трябва , но някой е решил да по застрои улицата.

"Откриха"...?!?.... "ОТКРИХА"....??? Археолозите по принцип "откриват" разни праисторически работи, лекарите също "откриват" рак, например, физиците и те "откриват" тук-таме, я някой закон, я някой бозон, Боко, чат-пат открива детски градини, ама тоя праисторически стълб, кой го е ОТКРИЛ, съвсем не става ясно....

И две подробности, за да сме точни: 1). ЕЛЕКТРОПРОВОДА е цялото съоръжение от стълбове, въжета, мълниезащитни въжета, изолатори и пр. елементи. 2). Не е прост стълб, а ЖеРе, и откакто е ОТКРИТ, чрез рязане на лентичка преди десетилетия, той си е там. Никой не го вдигнал за една нощ.

ТАМ ДЕТО Е ТОЗИ СТЪЛБ, КОГАТО Е ПОСТАВЕН ПРЕДИ 60 ГОДИНИ, ЛОВЕХМЕ ЩИГЛЕЦИ. А ТОВА, ЧЕ ПОСЛЕ СА ПОСТРОЕНИ КЪЩИ, ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЗИ ДЕТ СА ГИ СТРОИЛИ ТАМ, А НЕ ДА СТЕНЯТ. ТАКИВА СЛУЧАИ В Б.Г. ИМА КОЛКОТО ИСКАШ. НАЛИ ТЪПИТЕ СЪВРЕМЕННИ ЖУРНАЛИСТИ, ТРЯБВА ДА ЯДЪТ ХЛЯБ!!!

деер

Нищо !!Първо ще го нарежат н аскраб, после ще се сетят ,че няма ток и ще палнат свещи!

Абсолютно вярно тоя стъб стои там от както се помня ,и въобще не е толкова опасен за движението колкото се опитват да го изкарат.ако толкова им е интересно на журналистите същия такъв стъб има и на горнобански път преди моста на кръстовището с Борис.

Че то из центъра на Шопия стълбове са заели микротротоарчетата и ако си по дебел, минаваш на ребро, а за разминаване, забрави.

А Гагаузарна потъва в морето, защото скалните и пясъчните породи се подхлъзват по изобилието от фекалии. Е, за предпочитане е разминаване ребром пред живот в отходни продукти. Дори когато са собствени.

Този стълб е сигурно още от преди плътното застрояване н района......

ДИР, това е стълб от електропроводната система, а не електропровод...аман от неграмотни журналя!

Предлагам да хакнем стълбове за улично осветление в средната лента на магистрала Тракия, така де - да ни е светло, какво толкова? Те лесно се заобикалят, има и други ленти.

Често минавам покрай него ... и е доста удобен защото ме ориентира в коя уличка точно съм се наврял и как да изляза по-лесно, оставете ми стълба моля!

Стълбът в Павлово е Високо напрежение и е собственост на държавния ЕСО, не на ЧЕЗ

на това в BG се казва " модерна република"- това е цитат от кометар по друга статия

Ха,че то в София най големия кенеф се намира в самия център,срещу хотел Радисън,стои там от години и осмърдява цялата столица,че и държава,вие за стълбове посред улицата ми пишете...

И у вилна зона Калотино ел стълба е по средата на кръстовището! А па тия престъпници от държавния чешки монопол ЧЕЗ много "стриктно" започнали да се придържат към закона! Проблема е, че баш пък те правят едни от най-мащабните закононарушения и престъпления в особено големи размери. Като хванеш ЗЕ, ЗЗП, ЗЗЛД, ЗЗД, ЗИ, ЗУТ, ТЗ, та чак и КРБ, Директивата от 3 енергиен пакет, и прочие!

Ееее, това ми е в квартала и е от 40-50г. там и не пречи, защото се заобикаля лесно, понеже уличката не позволява високи скорости...

Да, този стълб е много отдавна там. ЕРП-тата се занимават само с прибиране на пари, стълбове не слагат. Но като цяло тази улица в Павлово е също идиотично застроена с ново строителство и жалкото е че има не малко идиоти купуващи тези жилищни недоразумения и там, на фона и на стълба...

не пречел защото се заобикалял лесно....ама ти сериозно ли ?

Не е само в Трън или Павлово. Преди няколко години ходихме на гости на наши познати в Младост-3 в София. Като караш по главната широка улица, която се отделя от Цариградското шосе, и след няколкостотин метра има една малка, нещо като черна, отбивка в ляво. Тръгнахме по нея, ходили сме и друг път. Тоя път по средата на улицата попаднахме на бензиностанция, построена на самата улица. Трябваше да минем транзит между колоните с бензин и да продължим нататък по улицата.

Този стълб сигурно е от преди да се пръкнат къщите. Сега търсим под вола теле.

Стълбът със сигурност предхожда пътя и вероятно е бил сред поляна. Сега София се разрасна и посред поляните се появиха улици, а посред улиците - стълбове. Не се знае и дали тази улица я има или и тя е някоя самопоявила се.

Ами не е стълба до сградите, ами тълпа малоумници застроиха там всичко и го наврява в стълбовете! Той е там много от преди да има улица даже - то и сега няма - утъпкан селски път е

Това е старо. И на ул. Кукуряк в Овча Купел има такъв стълб.