ЧЕЗ очаква по-високи сметки за ток през октомври заради студа

ЧЕЗ предупреждава клиентите си, че е възможно месечните фактури да бъдат по-високи.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ очаква по-високи сметки за ток през октомври заради студа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм на дърва ако ми е по голяма сметката и на Луната ще им гледат саира.

Аз предупреждавам експертите, че очаквам сметката ми за Октомври да е по-ниска с 5% от миналогодишната за същия месец, защото според тях тока е поевтинял точно с толкова. Ако това не е така значи лъжат като дърти цигани и трябва да си ходят !

А добро утро. Ама това го кажи на серГЕЙ.

Защото сме социалисти и назначаваме специалисти, плащайте и трайте овчедушни глисти :) Докато си траем ще ни мачкат. Идват някви си от на майка си...айде да не казвам кво и казават "ние ше ви продаваме тока на каквито си искаме цени и вие нямате право на възражение" и ние вместо да изметем тая долна сган си траем и си мрънкаме тихичко в къщи пред празния хладилник в студената стая през зимата...тва не го разбирам. Дела трябват, не думи !

Има нема студ ЧЕЗ и чехските евреи си крадят от народа ни с пълни шепи. За тях няма намаление, няма движение на цените - има само едно диво наддаване нагоре. Докато свалят и последните ни кожи. Лакомията на довчерашните андрешковци няма предел. Алчността и липсата на морал скандализират Запада, оттлъскват нашите нови съюзници и ги карат да мислят, че са се хванали с криминални типове от Изтока. На това явление хората трябва да сложат край - да изгоним монополите оттук и да спрем развала на държавите ни. ЦЕЗ е гост тук и ще спазва правилата на играта. Ако ли не - вън от България!

Станишев ти ли ще покриваш разликите! Боклук, лъжец и крадец

ДАНО ГО ВДИГНАТ, ТОГАВА ХЕРСОНЕЦА, ДЕТО РАЗПРАВЯ , ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СА ПРИКЛЮЧИЛИ ЩЕ МУ СЕ ВИДЯТ ЗВЕЗДИ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН! ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИТЕ ТОГАВА!

ocmpuemo@

Вчера си получих сметката от ЧЕЗ и на плика пишеше с големи букви "Вашата фактура с по-ниска цена". Като сравних съдържанието с предния месец (август) се оказа, че съм консумирал по-малко енергия от предходния месец, а сметката е по-висока. Ако бяхме в правова държава където властва справедливостта щях да ги съдя за лъжа.

ПРЕДУПРЕЖДАВАЮТ ЧЕЗ, ЧЕ ЩЕ ИМ .... МАЙЧИНА НА КЪМ ЧЕХИЯ!

Аз не ползвам повече ток от това, което и до сега е ползвано, но циганите се отопляват на мах и ще трябва да им го платим... До кога ще ни заблуждават? Какви са тези "лредупреждения"?А и кога държавата ще се вземе в ръце да се справи с тази наглост?

Защо не побликувате коментарите цензуриращи боклуци?Вие съучасници на крадците от ЧЕЗ ли сте или да?

Тези нещо много бягат пред вятъра? А още сме началото на есента.Какво ли да очакваме през истинската зима? Май пак ще стане страшно за някои...Не искам да си мисля какво...

Зимата започва от октомври.Скоро със закон ще забранят на хората да се изключват от мрежата.Търпете още малко.Като им омръзне да ви стрижат ще ви заколят.

Искам право на свободен избор на електромер, писна ми да ме карадат и правят на маймуна. ЗАЩО В ГЪРЦИЯ, АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ ИЗПОЛЗАВАТ МЕХАНИЧНИ, А ТУК КАТО НА ЗАСЛУЖИЛИТЕ БУДАЛИ НА ЕС НИ КРАДАТ НА ПОРАЗИЯ.

Are you sure?...

Pesh0

няма страшно нали паднаха цените 5 процента при герб и 5 процента сега . Чакайте 10 % намаление на сметките .

Sm3hurk0

Да ама зимата ще 20% по-студена....

5 dena temperaturi pod 12 gradusa tiq toplofikaciq igraqt s energoto dogovorili sa se s 4ez da ne puskat parnoto i 4ez da sa na pe4alba po zakon trqbva da imame parno nali naredbata e 3 dena pod 12 gradusa sredno6tna temperatura i vklu4vame otoplenieto naru6avat zakona tiq ot toplofikaziq

700 000 бразилци се топлят безплатно в България. Някой трябва да плати. Познайте кой ще е този :)

никой не рзбра че ЧЕЗ не са толкова виновни, а тези които подържат монополите, пуснете още няколко доставчика и хората като се разбягат, те сами или ще си тръгнат или ще свалят цените...

Стига сте мучали, бе хора ! Нормално е да са високи сметките този месец. Студено е, а парното не е пуснато. Научете се да си плащате сметките ! А за разпределените загуби се сърдете на "братята роми", които ток не плащат, няма и да плащат, докато избирате Сергейзери и Боковци !

Нормално е по-високи сметки да има при по-голяма консумация, а не просто защото температурите навън били по-ниски, нали??? Подобни заглавия озлобяват все повече хората...

Не нормално да са ми по-високи сметките защото не съм ползвал ток за отопление. Този който го е правил е наясно и знае, че сметката ще е по-висока. Предупреждението звучи тъпо.

Аз съм спокоен и се отоплявам смело.НАЛИ НАМАЛИХА ЦЕНАТА НА ТОКА,ЗА КАКВИ ВИСОКИ СМЕТКИ НИ ПОДГОТВЯТ?

сметката ми е толкова колкото ще съм ползвал...а това с предупреждаването ми звучи като хайде стягаи се, че и мангалите са ползвали ама ти трябва да им го платиш....

Нали бат Сали-самоковския компир с незаконното енерго в мрежата на ЧЕЗ влезе в парламента. Няма кой да го пипне. И сего това, дето той върти незаконно енерго в мрежата на ЧЕЗ няма кой да го разследва и разтури. А сметката ще я плащаме аз и ти. Нищо, че не се греем на ток...

След като тези дни минаха да настроят електомерите да отчитат +5% за по-високи сметки... очаквайте пак сметки като миналият януари. А тези с дистанционните двойно !!!

Жалко, жалко и тъжно е 10 години след началото на еврочленството, платените антибългарски джорналистически новообразувания да плащикат мозъка ба Ганьо, по заповед на западните си господари, че и тая зима отоплението ще е мисия невъмозжна за него! Интересно е къде изчезнаха истинските българи? Защо никой не повдига въпроси от рода на - нали влязохме в ЕС, за да живеем като европейците? Как стана така, че заплатите ни са равни на сметките за ток? И защо никой не повдига въпроса за излизане от ЕС, щом полза очевидно от членстово нямаме, а в същото време европейското робство ни направи най-бързо изчезващата нация на света? Въпроси, въпроси...

Браво много точно казано Геноцида на Българите продължава, след 10 години може да са останали 2-3 милиона българи.

Предупреждават защото ние винаги гледаме и себе си да излъжем. Студено е, включваме печките, ама гледаме да не платим ако може. Затова врещим за да ни се размине и да консумираме ток на аванта! Е няма да стане тая! Щом консумираш ще плащаш! Консумираш повече повече плащаш!

Ний пък ви чакаме на пусия!

Какво и са пак тези предизвестени манипулации?! Нима няма електромер, който да отчита и в мраз и в зной потреблението? Или в случая става дума за гузен негонен бяга? Не можете да отчитате повече от показанията на (изправния) електромер. Потребителят си слезди показанията и си прави с/ка за какво става дума, т.е докъде да се отпуска с електропотреблението. Нима не е така?! Или и вши като Топлофикация ще започнвет да творите нови физични закони!

Аз пък очаквам да поумнее народа, да си избере национално отговорни депутати и те да "натирят" ЧЕЗ, ЕОН И и т.н.в дън гори тилилейски ...

Pesh0

песимист бил, оптимист с опит.

И като дойде някой друг какво ще направи? Кой ще плаща циганските сметки за ток? Пак ти и аз :)

Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Докато в борда на ЧЕЗ има хора като Антон Кутев (хидожник по образование и депутат по хоби) и Айсахел Руфи (бивша жена на Доган) така ще е. Хайде честито!

Я познай защо тези светли бълг. личност на тъкмо там? И защо бат Бойко не направи питане по този въпрос в НС?! Отговорът е: Не ми задавай отговори!...

Откъде го изкопа това за Кутев и за Руфи бе?! И какво ако са в борда на ЧЕЗ?! Те тока в пазвата ли ще си го отнасят! Щом консумираш повече ще плащаш повече! Това е! Ама нали все се пишем дяволи и себе си ако можем бихме прекарали!

Кефят ме! Гузен негонен бяга! А тези от толпофикация са невероятни смешници, цяла седмица изчислявам средноденонощната температура и няма над 12C, а парно няма. Дали ще е ЧЕЗ или топлофикация все са идиоти,но искам да ми е уютно.

Много малко по големи от предишния месец но не по високи от миналата . Сигурно ще са доста повече

Българина докато не изпука от студ и от глад няма да разкара тая крадлива пасмина.

Тъкмо се научил да изпитва студ и да не яде и взел че умрял!

Под "българина" разбирай роба. Бел. ред.

я да видим, аз като не съм пускал отопление, каква ще е сметката? или ще излезе пак, че цената се определя, самоцелно не от това колко ток си хабил ами от температурата навън

Абе,май в началото на годината се оправдаваха с по-дългия период на засичане около Коледа, сега със студеното време около +13 градуса!!!! ЩО ЧЕ ЧИНИМЕ ЗИМЪСКА КАТ ЗАБРЪСКА????Да излязат сега управляващите да обяснят"АДЖЕБА КЪДЕ Е ТОВА НАМАЛЕНИЕ НА ТОКА!!!"

И да не забравите - в изборния ден пак под строй с нашата бюлетина. Ние ще ви направим заплатите и пенсиите по 3000 евро, ще направим всичко безплатно и няма нужда да работите - само ще лежите, безплатни почивки на морето, на всеки ще раздадем апартамент, нова кола, компютър, телефон и т.н. ... вервайте ни!

Българинът трябва да разбере, че един от основните лостове, с които Брюксел извършва геноцида срещу него е изкуствено поддържаната мизерия, което означава африкански доходи и непрекъснато увеличване на разходите, като основното разходно перо е електроенегрията. Друга една линия е, да кажем, непрекъснаото повишаване на данъка върху имотите, който за последните 4-5 години е в размер на едно 300-400% за страната, като миналата година заради бунтовете повишение нямаше, така че, сега ще ви го набият двойно и тройно. Едниственото спасение е - вън България от ЕС, поемане по пътя, което вече пое УНгария, при всички негативи, които ни очакват. Във всеки случай в ЕС ни очаква само едно - смърт.

Демек "чакайте ни идваме" да се готвим за надписване

ЧЕЗ са си система за източване на паричките на изключително глупавия български народ. Това става с участието на политиците разбитасе. Офшорко пудела първи скачаше да защитава ЧЕЗ как не трябвало да ги махаме, а как трябало да си правим изолации на апартаментите със заеми от световната банка. WTF?!! Олигарски също хал хабвер си няма да ги разследва и изгони, щото те са толкова увъртени в неуредици, че могат да бъдат осъдени да плащат огромни неустойки а България. Ама няма кой да се занимава, щото нали е по-лесно да крадеш заедно с тях отколкото да се грижиш за общото благо на българския народ. Ама на политиците не им пука за народа, щото той е прост и те могат да си правят каквото си искат. Нали наказани няма. Ако имаше 2-3 тикчи да висат пред парламента обесени всеки щеше да има страхопочитание от народа и да си прави сметката какви ги върши.

Мафията в сравнение с битието на нашите политици, предатели на отечеството и народа, е направо поезия. Класическата мафия никога не е работила за отслабване на държавата и унищожаване на народа. Докато родната полит-мафия , съставена предимно от небългари, върши точно това.

Така си е.

Високите сметки да ги пращат на Позитано 20, до Висшия Съвет на БСП

Не, че са цвете за мирисане, ама какво обще имат позитано със ЧЕЗ? Той Симеон Сакскобурготски ги доведе, а мутрите ги поддържаха 4 години да не би някой да им потърси сметка за нещо. Сега и Олигарски е в кюпа, ама не са само комунистите виновни. А ако си склонен да мислиш логично най-виновен си е глупавия и тъп народ. Малко му е.

Бай Ставри

Досега винаги народът беше тъпия... Ама вече баламите свършиха.... Нали БСП обеща токът да поевтинее....

Именно Сакс Кобургота изпълни поръчката на световните кукловоди и загроби България с те зи ЕРП-тао .Той просто изпълни една предателска поръчка спрямо България и народа й, какт и останалите бълг. политици. Защо някой "умен" бълг. журналист не попита в ефира на Всяка неделя, как така гръцки банки владеят 40-50% от банковия пазар в Блъгария, а не обратното? Защо гръцки фирми използват с/уробдско зап лащане труда на бълг. жени, а не обратното! И защо никой бълг. политик, или синдикален шут, не вземе отношение по въпроса?!

да се наведат на задна прашка, чакайки

Тоя заплашва ли ме?

Сергейчо, хващаш ли се за големите пръсти вече, иде купона. Викайте бат Сали да ви помага.

Предната Зима без да предупреждават ни изцакаха яко... Сега след "понижението" на цените от ЧЕЗ предупреждават за по- високи сметки.. Те това ако не бутне шибаното правителство- не знам кое ще е. Дано този път народа не е като овче стадо.

Aми тогава стана някаква грешка на много високо ниво, някой пиян чех вероятно сбърка и от нормалните 20-30% отгоре излющяха Ганьо 200-300. Все пак тези електромери се регулират дистанционно. Сега ще се много по-внимателни и ще видите, че въпреки, че идва много по-свирепа зима, сметките ще са по-ниски :))

този студ верно е мн студен. естествено е да доидат високи сметки.

Важно съобщение: Поради това , че от 1 до 6 октомври беше студено, сега за целия месец ще имате високи сметки! Ха-ха ха! Предупредени, сте, заначи е законно! Няма ама....! Това е ! Казах! ЧЕЗ

С това и БСП си вързаха гащите. Предупредено е населението- нема мърдане. Да сте се родили мангали- тогава немаше да плащате. Ама като сте българи- ще плащате като попове. А сега подкрепяйте шибаните комундета.

какъв ток бе лай...ри. не се топлим на ток. какво очаквате. очаквайте затоплянее. и сега какво

Това предупреждение ли е?Kaк ще стане ако не се отоплявам на ток.

БИ ТРЯБВАЛО ЗАГЛАВИЕТО ДА ЗВУЧИ ТАКА- ЧЕЗ С РАОДСТ СЪОБЩАВА, ЧЕ ПОРАДИ СТУДА ЩЕ ИМА ПО-ДОБРИ ПЕЧАЛБИ. ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО РЕМОНТНИТЕ РАБОТИ - КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНИ СА - ЕЛ. СТЪЛБОВЕТЕ СКОРО ЩЕ РУХНАТ, ТЪЙ КАТО СА ПРОЯДЕНИ ОТ РЪЖДА, ПОРАДИ БЕЗСТОПАНСТВЕНОТО ОТНОШЕНИЕ НА ФИРМАТА.

Не поради безстопанственото отношение, а поради това, че са от времето на Тодор Живков. Единственото, което чез прави откакто мадридската шушумига им подари мрежата, е да цоцат Ганьо Африкански. Но и той си го заслужава, щом само седи и мучи, вместо да изрита кърлежите. Казано е, зер - докато има телета, ще има и касапи.

Pesh0

Те стълбовете .... майната им , заменят медни далекопроводи с алуминиеви и го водят инвестиция.

Да, само дето медта е 7-8 пъти по скъпа от алуминия :)) Ех, да можех и аз да правя такива инвестиции :))) Докато народа не разбере, че в ЕС е наврян, само за да става пушено месо на евро-корпорациите и не скочи - нещата ще стават само по-зле.

може и да са прави. Като нищо ще ни пратят по-високи сметки. Въпреки ниската консумация. Хора, бдете!

Ниска консумация с надути до дупка климатици и духалки - как става този номер?

Кожодери,заради скъпия ток седим на студено.Смея ли да си включа нещо после как ще вържим месеца!Живей и пей!

Колежке, личи ти, че малко не си в час с градските реалности. Тук включиш, не включиш - все тая! Решат ли да ти вдигнат сметката, ако щеш и при абсолютната нула да пребиваваш, и свръхпроводяща да станеш (всичко да пропускаш и нищо да не консумираш) - нямаш никакъв шанс! Чудех се навремето какво е това невероятно самарянство - да ти сменят електромера БЕЗПЛАТНО с чисто нов, модерен уред с микропроцесорно управление, а то какво било...