Шеф от ЧЕЗ: Българското правителство отказваше сделка

Българското правителство отказваше да влезе в сделката за активите на ЧЕЗ в България, макар да сме им предлагали.

Обратно в новината

Коментари - Шеф от ЧЕЗ: Българското правителство отказваше сделка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навремето Бай Ганьо се "подигра" на Иречек сега... чехите ни го връщат... Да, ама не е прост Бай ти Ганя, нал имаме наследствено копие от него...

В края на 2016 имаше правителство в оставка което не може да прави нищо ,а в началото на 2017 - служебно. Тогава комунягите си мълчаха защото мислеха ,че ще спечелят изборите. Когато за пореден път не успяха, си затраяха с надеждата техен човек да приватизира ЧЕЗ за да могат да клатят държавата както през 2013. Ядец! Сега могат само да търсят под вола теле.

Май са си мислели, че ще спечелят не само изборите, ами: - Грипените - ЧЕЗ - АЕЦ, - ПАток И сега имат избор - или връщат парите или бох! Говори се, че близо милиард руски рушвети са пръснали и . . .нищо. Сега някой си ги иска.

Само се питам, когато съдиш някой за 500 милиона, как 5 години се опитваш да му продадеш фирмата, която го съди? - Или искаш да му я продадеш за 500 + 500 милиона - Или искаш клауза, че купувачът ще сътрудничи в делото срещу себе си

С толкова прост народ и такава държавна мафия, не просперитет ами и държава не може да има. Затова няма инвестиции, а тия които са се излъгали бягат панически.

Класическо рейдърство !Принуждават компанията да напусне пазара и да продаде активите си.Държавата отказва да ги купи защото компанията трябва да бъде купена от подставено лице зад чиито груб стои определен политик.Чисто,ясно и по български.

Думи на БСП !

По въпроса за топлия Ноемрви и студения декември 2013г.: Според прогнозата за времето през месец декември 2013 можем да очакваме повече сняг по високите част, повишена облачност и условия за превалявания от сняг и температури обичайни за сезона. Температурите ще бъдат между - 5 и 15 градуса като средните варират между - 1 и 2 градуса. Предвид предходно хладните месеци, според прогнозата за декември се очакват обилни снеговалежи, а на места и навявания от сняг. Това си беше класически грабеж, но не мина номера! Или по-скоро мина, но не съвсем гладко.

Само ТеменуЖка не знаела

Сега вече знаят какво значи да си имаш бизнес в РБ при управлнието на мутрата ББ. Имаш си бизнес - изваднъж не си си платил - и нямаш вече бизнес. Чисто и просто, по мутренски. А ток да даставя който ще. ЧЕЗ бяха последните и с 300 зора се измъкват. Арбитражът ще отсъди в тяхна полза - в това съм убеден - и за простията на Мутрьо и Гуменката пак ще плащаме всички.

Вече всички знаят,че си червен дебил!Личите си отдалеко.Опростачени тролове на ниво на хванати от гората.Акция анти Бойко от Курна Лъжовна за която обаче не апартията не плаща, та кой спонсорира мероприятието е добре да се позаинтересуват органите.

Честито на всички българи! Денят няла лъжата 1 април, доиде по рано ...

Хората по света подпсвват железни договори,други искат железобетонни гаранций,а ние само плямпаме и после не сме дебили!Чули ли сте думата интереси?

Значи с предишните правителства не са имали проблем,разположили са се удобно и завинаги да ни доят.А кои бяха предишните правителства,ай на БСП .Та тогава ли големия енергетик Овчар измисли методиката на ценообразуването,и групата на ЧЕЗ,поетапно си повишаване цените,надути разходи докато се стигне до бума в сметките през 2013г.И когато почнаха по стриктни проверки,и хоп арбитраж.Искаме да се публикуват основанията на ЧЕЗ за арбитражното дело,защото това засяга потребителите ,както и на другите ЕРП-та,не би следвало да е " държавна" тайна,още повече е арбитраж.

Цитат ДарикНюз: Междувременно "Хосподарски новини" съобщи, че в договора за продажба на българските активи на ЧЕЗ има клауза, според която купувачът ще трябва да сътрудничи по делото срещу България. Ако искът на ЧЕЗ срещу българската държава в базирания във Вашингтон арбитраж бъде удовлетворен, обезщетението може да достигне близо 600 млн. евро. Още: Според "Хосподарски новини" в момента от ЧЕЗ подготвят нов стратегически вариант - да се съгласят на продажба на контролен пакет от акции на българското правителство, ако то приеме да плати определено обезщетение по делото в арбитражния съд. Ако обаче не се стигне до този вариант, "Инерком" разполага с девет месеца, за да плати сделката за ЧЕЗ след финализирането й. В противен случай чешката компания ще усвои банковата гаранция от 5 млн. евро.

Да.И без бой и сръбска музика.

От статията да разбирам ли,че мога да спра плащането на сметките си за ток за 9 месеца,докато госпожата не си заплати за закупеното предприятие?

Докато вчера приказвате за КТБ,днес ви спретнах Чез..Приказвайте си за ЧЕЗ -утре ще забравите..

Как няма да откажат, като са се готвели да купят ЧЕЗ през Гинка с крадените пари на сикаджията от Банкя и милиардите му в офшорки!

Младежкото БСП продължава с олигофренската си стратегия под ръководната роля на партията майка на червените червенотиквеничковчета!Пълна скръб сте!

Повръща ми се от теб и твоята администрация! Подигравате се с народа си с вашето безхаберие и некомпетентност! Моля ви откажете се от политиката, защото сте вредни и опасни!

Курнишка сън не спи да се настани на премиерския стол!Вряк,вряк!Много искате бе,а колко бяха националните катастрофи при управлението на цървените боклучета.Айде по малко ще ядете,и без това дебелокожието ви е много!

съм с всичко,което казва и съм склонна да му вярвам,само в едно ме разсмя,протестите през февруари 2013 били спонтанни,хахахаха

Само припомням изискванията към купувачите на ЕРП-тата през 2004г.: Наличие на собствен капитал от 700 млн. евро Продажби от последната година над 7 000 гигаватчаса Висок кредитен рейтинг Пряка собственост на големи енергийни дружества Сами си отговорете на въпроса на кое от горните условия отговаря кака Гинка.

Как на кое? На най-важното: ДА ИМАШ КУМА ЕНЕРГИЕН МИНИСТЪР И ТИКВАТА ДА ТИ ИМА ВЯРА И ДА ТИ ДАДЕ ПАРИТЕ СИ!

Хайде да аргументираш поне едно от условията! Ако имаш капитал 1 милиард защо трябва някой да те пореже например, може да си купиш експерти винаги. Това е в разрез със свободния пазар.

А сега да видим кой лъже

....ми то ГИНКА си е по-стабилна от правителството....Пък и ТО до лудост е неолиберално ,поклоник на МИЛТЪН Фридман... .

Този шеф от ЧЕЗ е нагъл лъжец. Да си ходят.

Този шеф казва ,че българското правителство отказвало сделка.Но в същото време Чешката фирма ЧЕЗ води дело срещу България в арбитражен съд във Вашингтон заради некоректно поведение на българската държава спрямо компанията ЧЕЗ-България. Според медиите в Прага искът е за сума почти два пъти по-голяма от тази, която Гинка Върбакова трябва да плати за 67% от ЧЕЗ-България.Значи чехите веднъж качили се на клона не искат да слизат.Явно далаверите са огромни.Е, къде е логиката тогава ЧЕЗ да пусне българското правителство като акционер в ЧЕЗ-България - нали повечето документи, представени пред арбитража във Вашингтон (или пък умишлено укрити от него), произхождат и се съхраняват във фирмата ЧЕЗ-България, коментира д-р Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество.Това значи да дадеш пълен достъп до твоите козове на този, с когото се съдиш. Така че, докато не бъде затворено арбитражното дело във Вашингтон, българската държава няма и да помирише акции на ЧЕЗ-България.И защо във Вашингтон ,толкова ли няма съдилища в ЕС?

Там са ОТРАКАНИТЕ..

Значи ЧЕЗ-България струвала 300 милиона Евро, А те искали от Арбитража 600 милона Евро. Тия не се ли усещат, че така за всеки непредубеден са нагли? При монополно положение и гарантирана печалба доста над 7% наглостта е още по очебийна. И то при положение, че не са на свободен, а законово регламентиран пазар, което са знаели прекрасно.

Нали малко над 200 милиона беше оценено,а пишете 300? Много се е минала Гинка да даде почти 100 мил горница,да не е нещо нередовна ,кой се минава чак толкова,все пак бизнесменка се води?

Изводът е - ако знаете някакъв език, купувайте си самолетни билети, докато не са свършили. Иначе - жална ви майка!

да ти оставя ли пълен хладилник и топла храна ,за да ми пазиш имота и поливаш цветята ! няма байно ,моите деди са дали кръвта си за България и нямам намерение да я оставя на мошениците !

С мошениците лесно ще се справим, още малко и въстанието ще избухне (така ги виждам нещата), обаче онези тъмните станаха твърде много. А и сред нас има много мърша!

наште гангстери пак са се оляли . и ние покрай тях де !

Повръща ми се от тази "демокрация". Всичко се обръща на "изпусни питомното за да гониш дивото"! Всичко е една голяма лъжа и кражба! Ама нали това всъщност е капитализма?

демокрацията е в Швейцария ,защото имат качествено образование и различен манталитет .за наивниците остава клептокрацията ,докато ни дойде акъла .демокрацията се прави само с акъл и истинска работа !

Опааааа.....

ГЕРБ-авите са пътници. ЧЕЗ ще ни осъди за 600 млн. евро, същото ще направят и другите 2 дружества на същото основание. Данъкоплатеца ще плати още 2 млрд. заради тия накадърници - и през данъците, и през цената на тока. Ще бъде страшно.

ще дойдат БСП и ДПС...направо прелест!

Само гледай....

И защо трябва задължително да ни осъди?Хем не искате да се спекулира със сметките,хем защитавате ЧЕЗ!Абе що не си гледате работата!Все пак трябва да сме наясно с основанията за тази сума,изглежда ми прекалено надута.

хихи - българското правителсво птказваше сделка... за да го купи Гинка... сега нещо се уплашиха ами ...

И така,хем съдят правителството за 600 млн.,хем то отказва сделка.И защо продават когато са завели арбитражно дело и предлагат продажба когато страните са противостоими?Те не могат да се разберат за едно,а ти искаш покупка.И какви са тези огромни суми от 600 млн.които иска ЧЕЗ ми е интересно,с какви аргументи и за какво точно?

КЕВР не и признаваше ,,РАЗХОДИ,,и не вдигна цената...Та ЧЕЗ претърпели загуби,пропуснати ползи,обиди,накърнено добро име спам и ще няколко от речника на дир,НО СИ Е ТОЧНО...Аргументи НЯМА-има ГЛОБАЛЕН ДЕСПОТИЗЪМ НА ОЛИГАРХИЯТА/АРБИТРИТЕ/ зашото ТЕ са една затворена клика от запада...

Аргументите винаги са два. Пари или жени. Тук нещата не опират до жени.А искат такава сума защото знаят, че арбитража я намалява двойно и повече.Те знаят какво искат.Въпроса е ние /Боко/ знаеме ли че нищо не знаеме.

Тоя направи пюре от Тикви, честно.

Чехите сериозно ли мислят, че и за нас Гинка е най-добрият кандидат, достатъчно силен, за да осигурява електроснабдяването на половин България? Някак не ми се вярва. И без това не гледам с добро око на ония, които покриха нивите с фотоволтаици, сега ме убеждават, че точно пазарджишката фирма перфектно ще ми осигурява тока. Не е сериозно.

Това да не ти е Светата църква да мисли за доброто на миряните. Най-добрият купувач е този,който плати парите. Парите не миришат!

Другарю, никой не го интересува дали на тебе ти е добре. Който даде парите, копува.

Какво сме се вторачили в чехите. За тях са важни парите. Какво печелят в най лошия случай. Ако Гинка Тиквата не плати 5 милиона внесен депозит/евро/Това е джендърската пълна либерализация на пазара. Да ни е честита на всички /и на тези киото гласуват без да мислят/.

Политиците нямат интерес да е държавно.Няма да могат да крадат.Зад Гинка в Чехия стоял някакъв Зденек,милиардер.Синовете му осъдени в Чехия ,за незаконно прикачане на фотоволтаици на по 6 години и 9 месеца затвор.Сега наши и чужди крадци обират българският народ.Печалбите се изнасят в офшорни зони,не плащат данъци.

Е, как от държавно не могат, а могат от частно?! Ама, как ги мислите тези работи?

(Изтрито от 16:27 ч.)Не се и съмнявам, че слабите икономисти, водени от учението на Милтън Фридмън, са отказали участие в сделка с ЧЕЗ. Свободната конкуренция и пазарна икономика в България и много посткомунистически държави не вирее, не се развива съвсем така. Иска се планова икономика, гъвкава, контролируема, а в монополни фирми и отрасли, олигополи, от значение за националната сигурност, като електроенергията, въглеводородите, подземните и подводни богатства и руди, води, държавата да има контролиращ пакет или 100 % от собствеността. Концесиите на златните и медните рудници, минералните води и др. е пладнешки грабеж на "богоизбраните" от цял свят, само че ни залъгват с дъвките на Фридмън, а ние да им вярваме. Да ама не!

Държавата ни раздържави огромното старо ел.снабдяване.Разпърчоса го и го продаде на 3 ЗАДГРАНИЧНИ ДЪРЖАВНИ фирми.Нали държаната е лош стопанин? Защо Австрия, Чехия, Франция имат държавни ел.разпределителни дружества. Ено цащо ! Защото ако влезем в противоречие с Австрия и оттам кажат -Дърпайте шалтера. Какво става тогава. Ток, вода и всякаква енергия са елементи на държавната сигурност.

Вън чешките колонизатори от ЧЕЗ! Вън българите от ЧЕЗ. ЧЕЗ да е държавно, че само тогава тока ще е без пари. Нищо, че ЧЕЗ влияе на 3-5% от сметката, а останалите 95-97% са разни ТЕЦ-ове и Козлодуй.

Красният Кухолейко и тук се изходил...

Всички в лайна, ЧЕЗ - в бяло.

Това е платена статия, която трябва да ни покаже че всичко е наред и Гинка е номер 1.

Ама на тебе кой ти плати да твърдиш, че не е? Мафията в България пак се опитва да саботира приключена зделка. Това щото законите ни ги пишат малоумни идиоти. Накрая като нестава, съда и кеша от джоба на данъкоплатеца. А дръжеството се дава на доверен човек от партията ...

Точно и ясно. Но България не е Европа, дори не е Чехия. Тук искаме да ни засичат електромерите ако може всеки ден. И много ни е страх някой да не ни купи енергото. Абе беднотия му се нарича, извинявайте чехи, ама сме малко беднички.

Значи ЧЕЗ хем съдят България за 600 млн. евро, хем (за да не им конфискува държавата собствеността, ако успеят с осъждането) си продават активите тук. И боко, и приятеля му пеевски решиха да си купят енергото, но са си правили сметката без кръчмаря! Сега българина хем ще плаща 600 млн. евро на ЧЕЗ, хем ще плаща скъпия ток на боко и пеевски.

Каква " логика",каква" мисъл"!Абе като намалиха сметките за ток,след" революцията" през 2013,когато потърсиха сметка на разпищовилите се ЕРП-та,когато започнаха по стриктни проверки ,държавата била лоша,а ЧЕЗ "добрите". Ако недържавните ЕРП са коректни,т.е. дистатъчно механизми да не се допуска корупция с цените,и всеки да е наясно как да потребява,още повече пазара се луберализира с много доставчици в конкурентна среда,тогава ще бъде по различно и цените ще си дойдат на мястото.

Не бе , Томаш, не отказвахме сделкапросто предпочетохме вместо държавна, сделката да е частна, един вид купуваме от вас като частни лица , а Гинка е чучелото на сделката.. Анадъмо?

Шопара пак зе да плаща а? Ама накрая ще плащаш ти

в БТВ пред камера и микрофон Октай изнесе информация от срещата при Доган. Там Пеевски е обявил пред присъстващите, че реалният купувач е ББ и до няколко дни ще докаже това с документи.

Ха,ето един ГАД,който МУ клати правителството и държавата! И то вносен ГАД,не е като нашите си тук дежурни виновни,че ТОЙ( да се свети името МУ) се е осрал отвсякъде...

Томаш Плескач наплеска Нинова и останалите протестъри!