Гинка Върбакова: Търси се начин държавата да влезе в ЧЕЗ

Ще се търси начин държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ. Премиерът желае да има пълен контрол върху сделката.

Обратно в новината

Коментари - Гинка Върбакова: Търси се начин държавата да влезе в ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продава се една трета от енергийната мрежа на държавата, като се прави съзнателен опит сделката да мине на тъмно, без да се даде гласност за нищо. Ако има хора, които не схващат за какво иде реч, то нека поне да не се бъркат. Подобна сделка е опит за начало на едно фундаментално разрушаване устоите на сигурността в държавата, като на втори план се подготвя и пълното й разграбване. В момента се води дебат на живо по ТВ Канал 3. Управляващи и опозиция са в една и съща идиотска позиция да се джавкат по повод сделка, която се върши от неясно кого. Ясно е, че има частни интереси на хора, чийто имена не бива да се споменават, но също така е ясно, че никоя чиста сделка не става в атмосфера на съмнения. Особено сделки за стотици милиони. А това е от съществено значение не само за държавността, но и за близо 3 милиона българи, които нямат никаква гаранция за енергийната си сигурност за в бъдеще. Защо така се случва, някой пита ли се? И защо ни се казва, че не бива държавата да се меси в тази сделка? Някой задава ли си въпроса, защо ЧЕЗ са избрали Гинка Върбакова? Защо службите са мълчали, а премиер и парламент мигат в недоумение, сякаш не знаят за случващото се? Защо се пази тайна относно инвеститорът на сделката? Някой задава ли си въпроса, на каква сума са дълговете на ЧЕЗ? Защото тези дългове са на стойност също стотици милиони, които прибавени към цената на сделката, ще трябва да бъдат плащани от кого? От същия този инвеститор, който се пази в сянка ли?

Разбира се, че държавата има право да се меси в такъв вид сделка. Правото на държавата произтича от факта, че енергетиката е обект от фундаментално значение, като в този смисъл всяко енергийно дружество е от стратегическо значение, свързано с националната сигурност на държавата. В този смисъл, всяка сделка, включваща обекти свързани с националната сигурност на държавата, неминуемо трябва да бъдат под контрола на държавата. Националната сигурност на държавата е приоритет единствено на държавните органи и институции, и всеки опит за промяна и вмешателство в тези приоритети, може да бъде считано като подронване на сигурността в държавата. Няма проблем всяка частна търговска сделка да бъде коректно и прозрачно представена по надлежен ред. Проблемът и съмненията тръгнаха от факта, че конкретната сделка между "ЧЕЗ" и "ИНЕРКОМ" се върши без да се дава яснота за финансирането, като изрично се подчертава, че банките, които биха финансирали тази сделка, не желаят да бъдат осветлени в общественото пространство. При такъв вариант за продажба на на тъмно на обект от национално значение, държавните органи и институции са длъжни да се самосезират. Това е положението! Тук не става въпрос за баничарница.

Аз бих посъветвал Гинка да попита, как така преди доста годинки през 95 година, курнелката нинова от Крушовица, никому неизвестна, току що завършила СУ, става юрисконсулт на Столична община. Натрупва БОГАТ опит за 1,5 годинки и става юрисконсулт на БТК за срок от 6 месеца. Явно става корифей за тези 3-4 годинки и на ЦЕЛИ 28 годинки, с огромния си опит става изпълнителен директор на Техноимпекс АД и председател на съвета на директорите на Техноимпортекспорт. И след още 7 години, тоест на ЦЕЛИ 35 годинки, успешно ги приватизира. Значи щом тя може , що Гинка да не може?

Когато си млад, хубав и знаеш как може да просперираш много бързо. кУрнелия на колко им ги е счупила, ако и ги сложат в един чувал не може го вдигна.

Важно е не колко си счупил и какво , а кой е вуйчо ти владика. Това е необходимо и достатъчно условие, за да стигнеш, където трябва и да не си губиш времето да щракаш по форумите на дир-а

Това значи ли, че всички ще могат неограничено и безнаказано да ни крадат? Не искаш ли вече този цирк да спре или ти харесва?

Докато " сделката ги изненадала" сега се сбутаха кой първи да влезе да управлява в " ЧЕЗ"... Усетиха се, че са изтървали голям кокал!

Как може едно управление да постави народа си в такова унизително положение цитирам "Склонна съм държавата да има участие в сделката, заяви тя в присъствието на вицепремиерите Владислав Горанов и Томислав Дончев."

Начинът е един само .1.Гинка разваля договора 2.Държавата се включва . а междувремено се иска оставка на правителството ,заради даване в ръцете на съмнителни фирми и банки стратегически обект за България. Не искаме Гинка + Държава в ЧЕЗ !

това е най-евтиния номер, чрез т.нар. фирми-повдигачи ;)) Ще дам аналогичен пример - купуваш апартамент за 10 000 лева /примерно/ , правиш му козметичен ремонт за 2, пускаш го в 3-4 различни агенции, които търсят балъци и им го продават за 30 000 лева, като обясняват че е кощунство да не го купиш, че този апартамент е жизнено важен за теб и накрая някой го купува. Та и тук така, сега всички, вкл. и балъците обясняват как държавата с цената на всичко трябва да придобие контролен пакет, или просто акции и трябва да стане с цената на всичко ахахха

Някъде пишеше, че има още изпити да си вземе средното образование. Това вярно ли е? Ако човек има образование, то партиите нямата значение.

ГЛЕДАМ Я И МИ СТАВА МЪЧНО ЗА НЕЯ , РОЛЯТА КОЯТОА И ОПРПЕДЕЛИХА Е ПОАВЕЧЕ ОТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ И..

Кукла на конци. Горката.

CEZтита Баба Гинка ( Марта) на всички балъци !!!

Така и неразбрахме точно кой банки са в играта,щом ше става и държавен чез - искаме да знаем,ние сме държавата-които ще плащат тока демек !

КОЙ БАНКИ в българския език няма.

Винаги съм казвал ,че България няма право да съществува.Това е една долна гнусна държава, която мушка собствения си народ!

Интересно Гичето дали е уговаряла тези средства с толкова много банки забъркани в тая каша. С такова образование сигурно до портала няма да я пуснат. Явно Някой много Отговорен Другар е водил преговорите за едни там 65, 180,100 милиони .

Ясно на всичи ,Гинка е поставуна лице..ама тъпотия тъпотия...Правят бъргарите на групаци..ами поне сложете нясою за респект...

Ами как иначе ! То при тоя шум всички инвеститори се оттеглят. Държавата трябва да спаси сделката иначе кой знае кой ще вземе ЧЕЗ. Така някои хора ще си гарантират, че тоя бизнес им е запазен. СМЯХ !

Много лесно Гинка се отказа от ЧЕЗ.Може ли да събираш милиони за сделката да се подготвяш една година за това и изведнъж да те викне Бойко и ти след пет минути да се откажеш.

гина ще ходи в Чихия да урежда държавата ни! Боже, тя ли се е объркала или ние нещо не схващаме? Коя си ти, кой те упълномощи да говориш от името на държавата, тоест от името на народът? Народът не е против удържавяването на дружеството. Народът не иска теб и фирмите ти. Уговаряй поживо и поздраво да се оттегляш от сделката и се скривай някъде далече. Не желаем нито да те виждаме, нито да чуваме за теб

Не това не е гавра, това е позор. А женичката си друса ГИНКИНОТО ХОРЦЕ, както са и наредили.

Ловната дружинка устроила засада на лопатара ЧЕЗ се отстреля собственоръчно. Лопатарчето избяга в Чехия , под чешката юрисдикция.

Сега всички и треперят на Гинчето...а е казала нещо ,и ще хвърчат глави....ами ако каже някоя глупост и нейната не е защитена.Що и беше на женицата да се тика в тоя батак, и преди си беше добре с паркингите и 100 милиона...ама пуста алчност .

На Боко ТИквата!

А задавате ли си въпроса, защо след 30 години демокрация сме на последно място в Европа по всичко, а сме на първо по смъртност? Явно нещо куца в държаната ни. И то сериозно куца... Ние ли сме виновни, тези които избираме ли са виновни, международното положение ли е, Ел Ниньо ли е, не знам, но знам, че е необходима радикална промяна. В кой или кои, не знам. Но е необходима! Дори е задължителна, за да се запази нацията в тези геотрафски ширини и дължини! Иначе - лошо!

аз знам защо

Защо ми се струва отново за голяма далавера и дали да сме спокойни, че Гинка разреши държавата да влезе в сделката

Малее, както се разсмърдя напоследък - ако вземат да нищят и другите "сделки" на вожда - за санирането, за оградата, за резерва на НЗОК дето го приватизираха, за ... - ужас - кръвното МУ е в кърпа вързано ;) Гадове бе, гадове :) - ама кои са гадовете - предстои да видим ;)

Мдааа! Така и подозирах - типичен гербер :) Я си свери календара мойто джендърче :) - миналата седмица тоя скандал още не беше се разгорял ;) Изказването на Вожда - да се свети простотията МУ - е от онзи ден ;)

комунделите подхлъзват борисов! държавата не може да се намесва в частна сделка! една фирма продава активи на друга фирма, в условие на пазарна икономика! ако държавата се намеси, ще ни осъдят и двете страни по сделката! тогава комунделите пак ще реват, както реват сега! държавата може само да провери капиталите по разплащането!

Ами точно де - "комунделите" ли го карат да прави теа золуми - Вожда сам се вкара в капана със СОБСТВЕННАТА си ПРОСТОТИЯ!

ми ти прочети изявленията на курнелия и радев от ония ден, и виж кой какво иска!

пълен контрол над сделката.Нищо ново.Така е вече от девет години.

Браво Борисов!Пак изтъркаля държавата.

Държавата не може да е сдружник на Гинка и компания. Така че трябва да се търси начин, Гинка да излезе от сделката с ЧЕЗ.

Ако държавата вземе ЧЕЗ , какво се получава ? ---НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ! Нали се работи за РАЗДЪРЖАВЯВАНЕ ''Уш''?

Ало..оо..о Цацаров защо спиш.Не виждаш ли ,че пак сме станали за смях на половината свят.Бокич да вземеш да платиш командировките на тая кака до Чехия,че и без това я е закъсала.

Някой между другото спомня ли си как и по какъв начин Борисов влезе във властта (Бригадир Аспарухов, генерал от ДС и от КГБ)? А помните ли какви и кои бяха първите му контакти в международен план? Помните ли кокй го представи и въведе сред европейските политици? Да ви припомня - Берлускони! Италианският премиер, КОЙТО БЕШЕ И ... "НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ" на Путин (заедно с американският президент тогава, Джордж Буш - синковец, син на бивш шеф на ЦРУ и президент на САЩ, учавствал някога в секретните договорености с Москва как точно да стане Перестройката и да се процедира с властта в Русия и АКТИВИТЕ И КАПИТАЛИТЕ...), и Берлускони и Путин си разменяха и много скъпи и ДОРИ И ИНТИМНИ подаръци!!! И който Берлускони МЕРЕШЕ РАМЕНЕТЕ НА НАШИЯ ЮНАК И ОТКРИТО МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАШЕ (и бе осъден за секс оргии с малолетни....) Същият Берлускони, срещу когото са заведени дузини дела за най-различни престъпления, и за когото в Италия витаят съмненията, че е проходил в бизнеса си благодарение на ... ИТАЛИАНСКАТА МАФИЯ!!! (знаете ли за онази тайна среща на Путин при негово инкогнито посещение в Италия, която са му уредили с ... Орнела Мути..:) )

Е сега баш го гледам интервюто Гинка с ''подгласници'' Томито и Свищовското. Жалък скеч , Гинка напълно изглежда със самочувствието на собственик на голяма енергоразпределителна компания , смачкана , притеснена , жалка.

Само дето думите и бяха ТОЙ иска да влене в чез:((((((Сега от бюджета дето все няма пари за болни, пенсионери, деца ще да заплатим на мутрогените и това що е трябвало да се бръкнат та печалбата им да е гарантирана..Нещо не разбиорам как една ФИНАЛИЗИРАНА сделка може да се прекроява защото боко си иска дял???

ОСТАВКААААААААА! ВЕДНАГА

Аз не мога да дишам комунистите и социалистите, И ПО-ТОЧНО И ОСОБЕНО БЪЛГАРСКИТЕ, И НАЙ-ТОЧНО РЪКОВОДСТВАТА ИМ, и факта, че с правоприемници на върхушката на БКП и слуги на Москва...но за това, че Корнелия и тези около нея се изправиха срещу тези поредни ОЧЕВАДНИ И всъщност ДЪЛБОКО СРАМНИ поредни далавери Бойкови и Доганови и на Пеевски и сие, за тези поредни отвратителни далавери - ЕДНО ГОЛЯМО ЕВАЛА ОТ МЕН! Което си е истина, истина си е!

Разни гинки, маджовци, баджовци, черепи, кокали, паши, маши и др.п. мутри и мутреси плюс банкянската мутра ??? Това е постигнала "най-интелигентната" популация в ХХI-и век ???

Защо забравяш най-големият инвеститор на България и Цеко Минев - с 1.3. милиарда според българското правителство на Борисов - кипърския безработен!?! И онзи руски мафиот и бандит, дето докато Интерпол го издирваше, мисля Циганков се казваше, си ... РИТАШЕ ТОПКА С НАШИЯ ПРЕМИЕР И ДОРИ СЕ ОКАЗА, ЧЕ БИЛ ТАМ И НЯКАКЪВ ... СПОНСОР!!! А не другаде, а от Москва го търсели като бос на мафия за куп тежки престъпления! И най-големият ни експерт по МВР и сигурност, дето всичките шефове на службите ни той ги бил назначил (има си хас! нищо чудно, че са в такова състояние на свободно падане...) си рита топка с ... ИЗДИРВАНИЯ ОТ ИНТЕРПОЛ!!!

Абе, има ли някой - ама наистина съвсем сериозно - да ми обясни какво става и в България, и в Европа, а и по света в момента! Само погледнете това: - Нашият премиер обвинява чешкия в лъжа, след това хуква в парламента да засекретява статии от вестници, и то чужди!?!? - Българският главен прокурор АТАКУВА ГОЛЕМИ СИСТЕМНИ БАНКИ, ПОСРЕД БЯЛ ДЕН И В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, че си е поръчал и телевизия да дойде и да заснема геройството му, и АРЕСТУВА ТРИМА ДУШИ И ГИ ДЪРЖИ СУМА ТИ ВРЕМЕ В АРЕСТА ЗА ... УБИЙСТВОТО НА ... ЖИВИЯ И ЗДРАВ Пеевски, който ДОРИ И ЗАОБИКОЛЕН ОТ ОГРОМНАТА СИ ОХРАНА ДАВА ИНТЕРВЮТА В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ, В КОИТО ГОВОРИ ЗА 'МОИТЕ УБИЙЦИ"!?!?! - Бългаският премиер ОБВИНЯВА "най-гениялният и най-успял олитик и управленец в прехода" Ахмед Доган, че ... БИЛ ПОРЪЧАЛ УБИЙСТВОТО МУ! И след това той ... ПАК ГОВОРИ ЗА НЕГО И КАТО ПОЛИТИК И УПРАВЛЕНЕЦ, И КАТО НАЙ-УСПЕШНИЯТ, ОТ КОГОТО ВСИЧКИ ТРЯБВАЛО ДА ИСКАМЕ ДА СЕ ПОУЧИМ И ДА СМЕ ИСКАЛИ ДА СМЕ КАТО НЕГО!!! - След което главният прокурор Цацаров, ОНЗИ СЪЩИЯТ, КОЙТО УЖ БОРИСОВ ЛИЧНО СЕ ЗАЕ ДА ХВАЛИ И ПРЕХВАЛВА, с солоташака си Цецо Голямото Ухо, ВЗЕ, ЧЕ СЕ ИЗТЪПАНИ И ДИРЕКТНО ЗАЯВИ, ЧЕ ... НЯМА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПОСТИ И ДА РАЗСЛЕДВА ДУМИТЕ НА .... ПРЕМИЕРА НА България!!

Имаше един филм за бушмените - Светът се е побъркал , нещо такова беше. Поне ''управниците'' на днешния Свят определено са побъркани.

Гинка-ЧЕЗ Касови апарати -Парламент Конвенция - на стелажа Е много ви дойде , що чакаме ние не мога да разбера.

Най-вероятно Гинка от Пазарджик, след "покупката", ще разпартачоса ЧЕЗ и ще го продаде на отделни части на разни пазарни шарлатани. И ние ще останем без ток!

Почти никой сериозен чужд инвеститор и компания не би се съгласил на 34% дял на държавата, защото с 33% не може да се меси в делата им, а с 34% може. Извод Щом кака Гинка прие и се съгласи така бързо значи зад нея седи БГ кукловод, който и е казал да приеме, че се размириса доста и се разшумя народното недоволство и може да падне правителството.

ujabg

Има натиск.

Търси се начин да се тушира напрежението породено от аферата ви. Нищо повече , се едно да се опущиш в гащите по голяма нужда насред площада.

при положение че повечето ни милионери са като ,,гинка,, не се учудвам че имаме ,,такъв,, премиер...!!! ,,матрялът,, ни маи са ,,милионерите,, ни...!!!

Това е олицетворение и превъплащение на комунистическия девиз "Вся власт - народу" Или всичката власт - в нас, ПРОСТАЦИТЕ И ТЪПАЦИТЕ! И преди всичко - ВСИЧКИТЕ ПАРИ И ИМОТИ, нищо че сме силно против парите и че те са зло, която в нашия комунизъм, който а-ха да дойде, и все на идва, и така 100 години, И ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ! Та затова ние толкова посветено и старателно ги събираме, за да ги унищожиме, както алкохолик - алкохола!

Една песен - ПО-ЗДРАВ и за Бойко Борисов, и за образа МУ в огледалото, Картарзиса, и за виликият МУ Хидормелиоратор и останалите от шайката библиотекари: Любовта без която не можем! Властта, БЕЗ КОЯТО НЕ МОЖЕМ! Да си вземем сбогом, със онази ВЛАСТ, без която никак не можем. Не е лесно, не е лесно У ДОМА ДА СЕ ВРЪЩАШ БЕЗДОМЕН! Спи НАРОДЪТ след дългия ден, спят уморени, тротоарите пусти Под ръка аз вървя с подранилата Гинка и събирам своите ДЕНГИ. Припев: И все по далече, и все по назад, ХОРАТА остават, остават зад (под) мене. И от просяк по-беден, И ОТ ГРАФ ПО-БОГАТ аз вървя и раздавам надеждИ.

Защо тикой не им иска оставка? Оставка за винаги и веднага!

В България съвсем частно не може. Трябва да участва и държавата. Демек мафията. Голяма ли я баницата, никви такива бизнесмени и бизнесменки да си играят на капитализъм. В тази връзка...чуждестранните предприемачи, този месец платихте ли данък "Спкойствие"? А към Гинка: Гинче, много филми гледаш. Тия номера, да си никоя, да влезеш с печеливш проект в банка, да ги убедиш да те финансират, че хем те доволни, хем ти бизнесменка...забрави. Тук не ти е страната на неограничените възможности, нито има място за капитализъм. Големите мангизи в държавата, че да има за и около какво да се връткаме разни партий и правителства. Кат за теб - земи тоя паркинг и много, много глава не надигай. Айсиктир! Под носа ни голям бизнес ще върти. Ъм, шамари? Кога стана от наще?! Баси наглото!...

Много ми е интересно как чужда банка ще и осигури средства като тази няма бизнес извън БГ ! И ако бяха голями и сериозни банки едва ли щяха толкова да ги крият ! Кой знае какво измислени банки които основно перат пари и са в черните списъците на Белите държави !

Душице златна ,коя партийка ти удари приятелско рамо за фотоволтаиците ,а ...? Така че БСП и всички ,които са били във властта са бесене и виновни за тази ситуация ,мошеници с мошеници ,всичките до една скапани партии ! Само президентска република ще ви смачка !

Глупак! Президентска република...ти си бил много прост бе селски!

Абе да не са събрали шамандурите по Черноморието да ни направят Парламент и Министерски съвет , иначе за това което се случва пред очите ни нямам обяснение.

yay, подобни разговори и намеса в една частна сделка с такъв резултат - сделка ако ние вземем контролен пакет (бизнес планове нещо тука има ли или на Гинка и е по-важно просто да е в играта), е възможно само при Ким Чен Ун, Путин, Си Дзинпин и Ердоган.

Поздравявам българския премиер и всичките МУ избиратели с едно много хубаво стихотворение, на Евтим Евтимов: Шепот Защо оставяш моите очи отвънка, под прозореца да чакат? Започне ли внезапно да горчи, неугасен копнеж угасва в мрака. Защо оставяш моята душа забравена отвън, сама да плаче? ТАКА ВНЕЗАПНО МОГА ДА СГРЕША. НАПРЕД ДА ГЛЕДАМ, А НАЗАД ДА КРАЧА!!!!

каква е ползата като трети път ни го натрисат, а на хоризонта няма алтернатива

Само тази куха лейка ли не разбра , че сделка няма да има ! И ако има тя няма да има нищо общо с нейните кухи фирми ! И тя и нейнаата дружка(Теменужката) и Боко се издъниха !

Имало едно време 1 държавица с сравнително глуповато население. В 1 малко градче там расло 1 момиченце. На училище много, много не ходило то. От рано парички трупало и въртяло то. Дюшечето й било пълно с милиони. Макар и не винаги да можела да смята и до 2. Гинка се казвало това хубаво дете. Един ден така между другото то решило да си купи електроразпределенийце за няколко стотин милиончета в държавицата на дебилчетата, макар и нищо да не разбирала от това. Но някой й бил казал, че така се печели още повече, а и щял да и даде е няколко стотин милиончета за това. Така и направила стринка Ганка. И сега е приказно богата тя.

Какво участие на държавата сънуваш ти ?? Тук трябва разследване на произхода на парите и на начина на сключване на договора!!! Много хора са за затвора след това СИК-аджийско изпълнение!!! и спокойно, не си ти