Челен удар между кола и украински тир на пътя Русе-Бяла, загина 89-годишен шофьор

Съпругата на водача е с политравми в болница, предполага, че му е прилошало на волана

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все пак няма ли да се направи експертиза преди да се драска по вестниците. И на мен веднъж ми се случи колата ми да се завърти при дъжд, заради спряла кола без светлини пред мен и настилка на едната гума различна от тази на другата гума. И колата ми се счупи. Единствената сигнализация беше панирания шофьор, махащ като луд до колата си. Слвдващата кола ме удари, но нямах вина. И нямаше жертви именно защото успях да спра дори и зАвъртайки се.

Мда,очаквах точно такива коментари-дядото къде е тръгнал и т.н.А Ако пишеше ,че е шофирал 20 годишен,как щяхте да коментирате!?Май повечето катастрофи са от млади шофьори,ама една статия за възрастен шофьор и давайте да дращим!

тия дни беше топло, да не кажа жега. Много противопоказано на възрастни хора да излизат навън. Пък ако е имал нужда от медицинска грижа по-добре да бяха викнали линейка, вместо да пътуват. Прочее малцина могат да се похвалят с цветущо здраве на 89-години. Ей на - английската кралица също има проблеми, а я гледат като писано яйце.

пожарникаря-генерал Бойко Борисов ,,пропуснал" да се разпише под заповед за строителство на автомагистрала м\у речна и една от предни ни столици, живи и здрави

Някой пита ли накъде е тръгнал този дядо? Ако имаше аптека и фелдшер в селото му дали шеше да тръгне? за жълтопаветниците, дето не помнят къде е родена майка им - да, навремето при Соца по селата имаше фелдшер!!!

89 годишен... дядо ми на 89 не можеше да става сам, недочуваше, не виждаше... В един момент човек трябва да спре и да си даде сметка за възможностите. Да почива в мир.

Защо ли... само като се замисля за качеството на пътищата в България всичко може да се случи

путин е виновен! слава кокаине!

Коментарът ти не е на място, тъп е и е идиотски, като на всеки нещастен проруски трол. Слава боярищник!

Аз съм на 68 и като си правя оценка на менталните възможности в областта на концентрацията, поддържането на внимание и кондиция, ПРЕДЛАГАМ :На всички водачи когато навършан 75 да им се отнема правото да управляват МПС. Много народ ще скочи, че това е противоконституционно , а аз ще контрирам с това, ЧЕ Е ПРОТИВОПРИРОДНО. Интензивността на движението по пътищата изисква всеки ден все повече физически и ментални способности, а само като прибавим русите девойки зад волана на мощни машини е достатъчно като аргумент за това предложение..

проблема не са менталните възможности и бързите реакции... ниската скорост противодейства на всички лоши ефекти, които описваш. Проблемът основно е в опасността от внезапно прилошаване, което може да доведе до ПТП. А хората като цяло пренебрегват собственото си здравословно състояние.

А защо не го предложиш от 65 години. Или от 60 години, така както го искат от Брюксел. Болен до 60 - карантина 10 дни максимум, болен над 60 - карантина докато им скимне да има положителен резултат. Изобщо, в Европата политически правилно е да се мре на 60 години и един ден а не да се чака до пенсия.

годишен дядка чий хуй го дърви зад волана, та той и без това си е пътник!

Всички сме пътници, а кой кога ще пристигне накъдето се е запътил друг го решава. Да не дава Господ, ама много млади стигнаха там преди тия "пътници" над 80 г.! Наистина трябва да се затегнат и учестят медицинските прегледи на шофьори над определена възраст, това е очевидно, и без подобни арогантни изказвания.

Добре че " младите" не са били с мотоциклет....

Днес пред бариерата на един голям магазин и аз се натъкнах на около 85г шофьор с Опел кадет 86г.Дядката не знаеше как да си вземе талон че за паркингПаркира на една страна за пуши и излизастите, пълен цирк.

89-годишен шофйор - ужас! украйнски тир - още по-глям ужас! вече и на таран го удариха украйнците! а европата ще принуди вскички пенсиоонери да седнат зад волана за да ги довърши по-бързо!

Пиян ли си?

не е пиян. боклук без мозък е

Не е учудващо, че Северозападнала България е най - загубената и бедна част от страната с такива идиоти като теб е пълно там.

Борисе, идиот кръгъл. Ти откъде знаеш кой от къде е? Кого си виждал Човек от Северозапада та сипеш обиди и хули?!? Видяхме и твоя пачи мозък и направихме оценка на тебе. Нещастник пълен!

Не кого си виждал, а кога си виждал, бе идиотче. И май се припозна, а?

промени в закона. На 89 години нито имаш реакциите, нито знаеш какво може да ти се случи всеки момент. Отделно, че и други животи могат да си заминат покрай теб.

Загиват и 18 годишни.И то много повече.

Да, но поради други причини, които се опитват да неутрализират. За над 70 годишните, следва да зачестят здравните прегледи, а не след 60г да им се дава доживотна книжка - това си е абсурд.

Що е укра все е лайно!

Добре бе, докога нашата малоумна и тотално НЕАДЕКВАТНА държава, ще позволява на 90 годишни да карат ?!? Тоя се е самоубил в камион, ами ако се беше забил в колата на някое семейство и ги беше избил?

Не пускайте Укри в България и ще се реши Въпроса с аварийте и катастрофите по пътищата в България ! Укрите са Пияно Племе и не могат да шофират правилно !

Да вземеш да прочетеш статията ли, преди да изс.ереш глупав коментар?

89-годишен мъж,

, отишъл с булката да отпразнуват "златна" сватба (т. е. 50 години след тази по документи) в некое крайпътно [Тръсте- и Обретеник са блuзкu тамo селища] , живи + здрави

Дали е украинеца крив, в случая? Ами, ако не беше "украинецът" насреща му, а ти? Щеше ли да се почувстваш по-добре? Щеше ли да може да спамиш повече ...някога..?

ашкосум , евалла аферим .... аз не се виждам на 89 да шофирам ако даде Господ толкоз живот.

мойе пък е бил некой приоритетно седнал на стол пред р@ботн@ маса kанцеларист, или чантаджия, санким е к -ормувал -амион, -омбайна, трактор ... живи и здрави

агиналият е бил на преклонна възраст, не е трябвало да шофира. Бог да го прости! А украинецът е карък, донесе лош късмет.

Ако ще умирам на 89, предпочитам да е в катастрофа. До вчера е бил активен и не се е отказал да живее. Не пише да е бил с невалидна книжка. Тия дето са на по половината от тези години по-добре да се замислят как ще ги доживеят въобще. И ако ги доживеят какъв живот ще е това след примерно 75 - затворени вкъщи? Колкото до риска за другите участници в движението, природата е неумолима: старите коли и старите хора са по-опасни. Но много шофьори в страната се подлагат на далеч по-сериозни рискове чрез собственото си безразсъдно шофиране. Отделно, че ако беше този път магистрала или поне с преграда между платната и доста по-млади щяха още да са живи…

Какво говорите, бе хора? Как ще оставите човек на 89г. да шофира. Вие добре ли сте? Над 80г. да се веведе закон и направо да им се отнемат книжките. Щом КАТ са решили- това е начина да се изчистят от пенсионерите.

На 89г....причините са по-скоро ясни. Бог да го прости

Защо пускате въобще Укри в България ? Британците ги изпращат в Африка Руанда ! Да си седят в Украйна не ни трябват в България Имаме си Цигани и Укрите ли да храним ! За 3 месеца са похарчени 17 милиона лева за Хохлите !

"За 3 месеца са похарчени 17 милиона лева за Хохлите !" - ти какво си похарчил бе манго ? ЕС ни е превел 140млн като помощ за украинците Дтеба в оръфляка..той бил хранил

Добре че "хуманитарната помощ" в украинския ТИР не се е взривила тогава катастрофата щеше да е наистина голяма.

Не може ли да напишат с множество травми, вместо политравма.

Може, но не е проблем да се напише и политравма - това е медицинският термин, вероятно така са съобщили от болницата.

Това е най-малката беда. Преди няколко десетилетия поне част от медицинската терминология беше на български. Сега вече български медицински термини почти не останаха. Попитах един познат млад лекар защо е така. Отговори ми, че сега професорите поради някакви съображения преподават по този начин и не използват български медицински термини. Така например няма да чуете съвременн професор да употреби думата далак. Вече няма дума пикочен, използва се уринарен, вместо пикочопровод се казва уринарен тракт. Всичко вече е на латински, отчасти на старогръцки, понякога смесено на латинско-стърогръцки, а най-съвременните термини са на английски.

Медицинската терминология в БГ никога не е била нла на българдки а на латински в Сащ си е на англииски

за шофьори над 70 години ежегодни тестове вкарват му една магистрална труженичка (ама той да си плати), оставят ги за половин час насаме и проверяват какво е свършил, ако е хвърлил семе може да е шофьор, ако не е книжката на трупчета, докато хвърли

ще фърли , не семе а боба най много

Жалко за тира и шофьорът му. Относно 89 г. самоубиец най добре щеше да е дърво или канафката. След 75 г. желаещите да шофират с медицинско от комисие и психолог!

До всички ,които коментират скоростта на дядото(лека му пръст) - в този район има камера и много лесно може да се провери с каква скорост се е движил! Относно другия инцидент станал по-рано - да не сте объркали клките , понеже румънците ги правят тези номера при изпреварване?

Аз съм на 70 и избягвам вече да карам когато има проблеми, нощно време, когато има голямо движение и мисля съвсем скоро да прекратя да карам! Този 89-годишен човек къде е тръгнал по най-опасното място в България?

Значи си от партията на мекити пишки

Моля, от партията на гладките мозъци да не се обаждат...

Смешник, като е карал с 200 сам си е виновен

Ами къде е тръгнал? Много ясно: за гробищата е тръгнал!!

Комшията на 84 години кара рено 19 автоматик Много е добър Станало му лошо и помля с реното на внука си маздата удари я странично между двете врати покрива и стана като палатка изкрив я цялата и я набута в градинката Маздата я дадоха за скраб на реното дядото купи нова броня и фарове и си я кара Тва автоматика е голяма работа няма спиране

Хаха Дядото има ли други внуци щото тоя ме съмнява да иска да го гледа

скрап..

Бах'та у неграмотниЙо сиган.

Лека му пръст на дядото. Жалко е човек на тези години да си замине по този начин. Къде е тръгнал особено като има проблеми. В тази сбъркана територия всеки вярва че точно на него "няма начин да му се случи".

Моите уважения, но човек на 89 години да шофира си е направо самоубийство!

и по-лошоможеше да е ако беше лек автомобил в насрещното, а не тир може и да си е убийство

Като е карал с 200 никой не му е виновен

НОИ харесва това ... повече пари за останалите живи енсионери.

Карат като луди, непрекъснато нарушават правилата за движение по пътищата, нищо чудно тира да е виновен

засрами се

Виж снимката в кое платно е ударена колата и че е странично ударена. Путкинороб скапан.

Путко малоумна, ходи мри в някоя дупка. Мама ви дееба тролове недоебани!

Кво? Завъртяла се и се е ударила със задната си част в насрещно движещия се украински тир? ИЛИ ТИРА Я Е УДАРИЛ ЩОТО Е КАРАЛ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ. ВИЕ НИ ВЗЕХТЕ ТОТАЛНО ЗА МАЛОУМНИ.

ако беше тирът руски няма проблем, нали 90 годишен шофьор, мир на праха му с проблеми със сърцето къде е хукнал като знам баща ми, лека му пръст с какъв зор го накарахме да слезе от колата да не изтрепе млафи хора добре, че личния го вразуми на 90 са абсолютно неадекватни шофьори

Т.е. тира е виновен че е ударил колата в неговото платно и то странично ? Аман от Путкинороби дето скачат като попарени като чуят Украйна

Само Чък Норис може безопасно да кара кола на 89 години. Дори Джо Байдън ползва шофьор. Принц Филип, херцог на Единбург, караше кола до 98, но само в двора на двореца. Баба Бети благоразумно не се качваше при него. Аз съм на 74 и вече не ми се отдава много-много шофьорлъка.

Като е карал с 200 никой не му е виновен на тоя дядка

принц Филип спря да кара след две катастрофи последно блъсна млада майка с дете и тогава го спряха

Боеприпасите в в ТИР-а нали не са гръмнали?

Като им ги е мокър барута как да гръмнат?

виждаш нещата наобратно тирът влиза в България ако ще товари боеприпаси Дунарит е в посока Мартен Мидата е посока Плевен

Причините са ясни - 89 годишен сигурно летял със 130

ако му е станало лошо и не е могъл да махне крак от педала на газта не значи, че се пави на пилот просто губи управление и е сдно торпедо