Тежка катастрофа взе поредна жертва тази сутрин на пътя Русе-Бяла. Инцидентът е станал в района на Мидата, където са се ударили лек автомобил и украински тир, съобщава местният сайт rusemedia.com.

Лек автомобил "Опел Кадет", управляван от 89-годишен мъж, е пътувал към Русе. След Мидата по неясни причини водачът е загубил управление, колата се е завъртяла и се е ударила със задната си част в насрещно движещия се украински тир. В резултат на удара автомобилът е изхвръкнал извън пътното платно.

На място е загинал 89-годишният водач, а 80-годишната му съпруга е откарана в болница в тежко състояние с политравма. Тя е споделила, че мъжът й е имал проблеми със сърцето и най-вероятно му е прилошало. Украинският шофьор не е пострадал, но е в шок от инцидента. Движението е ограничено в една лента, тъй като се извършват огледи.

Още една катастрофа е станала на Русе-Бяла тази сутрин, в района на с.Екзарх Йосиф. Български автомобил е предприел изпреварване на румънска кола, като й е пресякъл пътя. Последвал е удар, при който румънският автомобил е излетял извън платното и се е блъснал странично в дърво. При инцидента няма тежко пострадали.