Коментари - Край на монопола на БВП | dnes.dir.bg
назад

Край на монопола на БВП

Европейската комисия предложи опазването на околната среда да допълни индекса за благосъстоянието на държавите. Засега в този индекс се включва икономическата активност на страните, измервана с техния Брутен вътрешен продукт (БВП).

Обратно в новината

Коментари - Край на монопола на БВП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То за нас все тая... И по БВП и по грижа за околната среда сме последни.

elitarist +1

Не си прав баце, с всичките си кусури, насилие и двойни стандарти, янките все пак са били и може би пак ще станат страната на неограничените възможности, мястото където и най-големия головодник ако се държи свестно,умно и предприемчиво може да направи много пари и да живее добре....Ако предлагаш като алтернатива изтока , не , забрави...

Хората ясно казват: Затваряйте ТЕЦовете! Значи трябва да разчитаме на АЕЦ...

Ехеее. Че ние ще дръпнем на първо място. Що народ се топли с възобновяема енергия- ДЪРВА.

Поначало БВП е произволен и твърде по американски субективистичен критерий за благосъстояние - една кошница от икономически индекси, които или са непълни, или изобщо не могат да бъдат реалистична мярка за жизнен стандарт и чувство за доволство. А и меренето на БВП - типично по американски - приличаше на меренето на пишки. Но защо критериите чрез БВП отпадат? Защото залязва империята на доброто... Всъщност, още една неправда си отива, още по-силна светлина в тунела, който отново ще ни направи свободни, този път от псевдоценностите на англоамеросаксонскат дерьмокрадия.

Боже каква глупост!

Да,ама то само с чист въздух и студена водичка не се живее.

по показател ' опазване на околната среда' ще излезем още по-бедни . такива варвари, които да унищожават природата изливайки поредните тонове бетон за да печелели - в друга държава едва ли има.

Е и на мене ми се яде екология , ама не става....пустото БВП е по-убедително на вкус !

Да включат в т0зи списък и дължината на пишките. Ега ти смешниците, дъртаци.