Бургазлия купи на търг автомобил от НАП, доставиха му го без двигател

Мъжът поискал да му бъдат върнати парите, данъчните обаче счели жалбата му за неоснователна

Обратно в новината

Коментари - Бургазлия купи на търг автомобил от НАП, доставиха му го без двигател | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми от НАП са си прибрали ДДС-то на автомобила.

Ето това може да се приема като представителна картинка на състоянието във всички сфери на Българиа ... :( И цялта държава е така, уж кола, а всъщност купе само купе с гуми...

"Когато пристигна човекът с автомобила, той заяви, че колата е била ограбена предната вечер - откраднат е двигателят ѝ, скоростната кутия, таблото, фаровете и всички други агрегати, които са под предния капак", разказва спечелилият търга." ей, как пък точно след продажбата откраднали всичко...

Кьорав карти не играе, като купува автомобил някъде да пише, че е в пълен комплект и в изправност? Купил е каквото са му продали, бой и ебане не се връщат

Няма такава наглост ! То така се сваля двигател ! Тази кола е била в сервиз за да бъде обезкостена !

Какви ли не ужаси може да преживеем във прекрасната татковина.

нап са най-големите крадци, наглеци, лъжци, измамници, рекетьори и мошеници. Отдавна вече не са това, което трябва да бъдат. Вече съвсем открито рекетират и ограбват населението. Защо се занимавате с такива престъпници?

След такава подигравка с хората, всички по веригата догоре трябва да са безработни поне 2 години. Срам и позор за държавата.

Само малпумен купува втора ръка кола.

Самите нападжийски айдуци са разкостили колата.

Истинското лице на " държавата ". Държавна организация да краде пред очите на всички. За морал и благоприличие и дума не може да става.

Се разпознаваш веднага, олигофрен.

Нямаш доводи за да говориш с мен обиждаш именно заради това.

В документацията пишело, че колата е в много добро техническо състояние, с 6-степенна скоростна кутия

Тоя е някъв аджамия. При купуване на движима вещ на публична продан, било от ДСИ, ЧСИ, НАП и т.н. се ходи на оглед и се преглежда както вещта, така и документите към нея. На огледа могат да се правят и снимки. В реквизитите пише и номер на двигател, освен на рама. Ако тогава е имала двигател, а после - не, значи не е пазена с грижата да добър стопанин и не я приема. Тези продажби не са за всеки и има сума подводни камъни, които трябва да се знаят и да се внимава. Също така, има и високо рискови продавани активи, като коли, трактори и подобни, за които трябва да се оферира ниска цена, защото са котка в чувал и не може да се установи реалното им техническо състояние по време на огледа. Тоя тук ще се отърве, но ако му я бяха доставили окомплектована и скоростната гръмне след 1000 км, проблемът вече е негов. Кво реве по медиите, вместо един адвокат да му напише възражението и НАП да връщат парите, щото те със същия успех можеха да кажат, че цялата кола е открадната - ха, ха. Докато няма протокол, няма сделка.

НАПравили са му номер.

Значи тръгваме да правим сделка и се разбираме за цената и другите параметри на сделката. Хората ми плащат капаро. При изповядването обаче изведнъж това което продавам се оказва съвсем различно от това което сме се разбрали. Оттук според НАП сделката или трябва да се изповяда и после купувача да си търси правата в съда (от умрял писмо) или си губи капарото. Е те това ако не е измама не знам кое е.

Като наглеждал такива търгове ( за коли специално ) , там случителите имат голяма игра .... колата се визма от някого ( той може да напълни резервоара и или двигателя с пяна/захар понеже му се отнема от държавата ) и от там става веселба. Влиза в гараж , нива на НАП и никакъв контрол , почти всеки може да си "БЕРЕ" всичко и това и правят 1 куп служители.

Управител на фирма за коли под наем

При нормалните сделки ако продаваното не отговаря на първоначално договореното капарото се връща в двоен размер на КУПУВАЧА. Тук не само че човека е измамен, но не искат да му върнат и капарото пък било то в първоначалния размер. Измама та дрънка.

Абе а ф16 като дойдат некога с двигатели ли ще са ?

Тарикат без пари - вземат му колата, че спрял да плаща кредита, той като разбрал свалил двигателя и скоростите, за да ги продаде.

НАП са черешката на тортата за корупцията в България...

Всяка покупко-продажба на движима вещ се състои от две неща -- плащането на парите и предаването на вещта. Второто се удостоверява с приемо-предавателен протокол. Ако е подписал протокола, преди да се увери, че получава това, което е уговорено, проблемът си е изцяло негов.

Тази новина е супер показателна за състоянието на дъжавността тук - тя отсътва напълно. Всяка институция го играе местен феодал в своята област обикновенният данъкоплатец трябва да бъде изнуден , използван и унижен във всеки случай на досег с държавна администрация.

Няма държава, която да застане зад гърба на гражданите си и да пази техните права. Оставя гражданите си на произвола и да се оправят сами. Това е недопустимо. Ако държавата се държи така, какво остава за междугражданските отношпения ?

Звучи правдоподобно. Като спечелиш търг, следва 2 седмици време за възражения на другите кандидати. Точно през това време навярно е обрана колата. Пиша го защото съм организирал точно такива търгове преди много време и и съм чувал за подобни кражби, най-много ставаха по ТКЗС-тата.

До това ни докара служебното правителство на Рубльов. Само измами отвсякъде. А иначе Рубльов има наглостта да обвинява другите в шарлатания

На тези от НАП водещата им максима е кръв повръщам, пари не връщам

Оставка на президента.ВЕДНАГА

НАП се пробват тоя балък да глътне кукичката. Тези неща са законово регламентирани в ДОПК и не е въпрос на интерпретации. Ето това го пише на самия сайт на НАП, та тоя кво реве: Купувачът може да откаже да вдигне вещта, ако при получаването й установи несъответствие с описаното в съобщението за продажба/констатираното при извършен оглед (по количество, материал, размер, външни белези, технически характеристики, комплектуваност и др.). В тези случаи, купувачът следва да уведоми незабавно за отказа служителя, провеждащ търга, като посочи причините за това.

От сайта на НАП и по ДОПК: Купувачът може да откаже да вдигне вещта, ако при получаването й установи несъответствие с описаното в съобщението за продажба/констатираното при извършен оглед (по количество, материал, размер, външни белези, технически характеристики, комплектуваност и др.). В тези случаи, купувачът следва да уведоми незабавно за отказа служителя, провеждащ търга, като посочи причините за това.

Ами то НАП отдавна е изтърбушено като колата от вътре, че само с такива ''професионалисти'' се пълни от години за да могат да си живеят необезпокоявани менторите им.

Se taia

Не е капарото, платил е цялата сума...

Затова, на публична продан се купуват само определени активи, най-вече имоти. Рискови неща като коли, оборудване, материали и т.н. - само ако са без пари, за да си хеджираш риска.

нап винаги са били мошеници и крадци. Това е само поредното доказателство!

За пръв път чувам някой да открадне вечерта двигател от чужд автомобил! Тези от НАП съвсем нямат връзка с главния мозък! Ако на някой му трябва двигателя е много по-лесно да открадне целия автомобил отколкото да се вади двигателя на място :) Умниците от НАП виждали ли са как се вади двигател?

В този случай има два момента. 1. Купувачът е отказал да подпише Протокол за връчване понеже това не е вещта, за която е платил. 2. Купувачът няма нищо общо с длъжника и следователно НАП е страната с която следва да уреди въпроса. 3. НАП правят много търгове и имиджа им е пострадал в този случай

Шшшшшт! Стига сте бучали. Нареждайте се да плащате данъци!

не е само капарото. за да получиш бу-то, трябва да внесеш пълната сума. сключва се и договор за покупко-продажба на мпс. а това си е чисто ниезпълнение на договор - минава през съда и ще му върнат парите с неустойки и лихви.

Ама иначе нападжиите ще те разпердушинят ако се захванат че продажната цена няма как да е като данъчната защото трябва да им ръсиш пари за горницата нали???? Докато гонят хората с имейли за дължими стотинки си плетът кошницата за прибиране на бая пара в джобовете

Тоя кво реве в медиите, като случката не е уникална и е рагламентирано какво се прави в такъв случай. Даже и самите НАПаджии са си го написали в сайта: Купувачът може да откаже да вдигне вещта, ако при получаването й установи несъответствие с описаното в съобщението за продажба/констатираното при извършен оглед (по количество, материал, размер, външни белези, технически характеристики, комплектуваност и др.). В тези случаи, купувачът следва да уведоми незабавно за отказа служителя, провеждащ търга, като посочи причините за това. Обаче тоя е типичен играчор, който не познава ни ДОПК, ни правата си, ами е тръгнал като пълен аджамия и балък, пък сега реве, вместо да си оправи нещата по баналния и елементарен начин. Ми, то можеше по неговата логика не двигателят, ами цялата кола да бъде отмъкната "предишната вечер". Проблемът си е на НАП, че не са опазили вещта като добър стопанин, връщат парите и това е. Е, лихви, неустойки и т.н. няма да има, но на публичните продажби е така.

убедил съм се че в тая държава, ако ти е скучно ... купи си автомобил втора ръка ...

Явно е че самите нападжий са замесени,всичко било наред и оп за една нощ разкостили колата ,как става това на паркинг през ноща ?- някой си е светил с фенерче и е измъкнал двигателя ей така без лебедка ,и цялата работа е станала за 10 минути..

Разбирането за сделка при по голямата част от българите е- аз съм тариката ,пък другия балъка...

бидейки начело на държавата, бая последователи е навъдил сред държавните чиновници!

Взели са си ДДС-то какво толко

По-добре от най-долния автоджамбазин да си купиш кола, отколкото от НАП! Ха-ха-ха!

Кой е този, който ще си купи кола и няма да види какво става под капака ??? Аз такъв идиот не познавам, нито съм чувал, нито съм виждал. Е. вече видях!

Ако искаш да видиш идиот и олигофрен, погледни в огледалото.