Бургас-Александруполис - на ”спящ режим”

България не се отказва от диалог по проекта за петролопровод "Бургас-Александруполис", твърди вицепрезидентът на "Транснефт" Михаил Барков, който допълва, че срокът за плащането на българските задължения по него е удължен от 15 декември до 20 март.

Обратно в новината

Коментари - Бургас-Александруполис - на ”спящ режим” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мислиш ли, че ако тук, не дай си Боже, стане сакатлък с тръбата, фирмата TBP ще поеме разходите по щетите - така, както го направи BP?! Забрави! Ще си прехвърлят топката, докато всичко живо в Черно море се обърне с коремите нагоре! Вижте статистиката за приходите от туризъм и ги съпоставете с приходите от транзитните такси - в пъти по-големи са! Парите от транзитни такси са лесни" за тези, които живеят далече от морето. За тези, които сме тук, тези пари лесно могат да станат кървави". И на мен оттук ми се струва, че Кремиковци" беше много хубав комбинат, но не беше така за живеещите в близост до него!... България е малка държава с ограничени ресурси, но с природни дадености! Ако наистина има мисъл в нашите управници, няма да пропилеят и последния ни шанс! От нас енергиен играч няма да стане, ако ще и всичките тръби на всичките играчи да минат през територията ни и да я осерат надлъж и нашир! Имаше реферндум по този въпрос - вижте резултата и се замислете! Ако тръбата се издъни, години наред няма да видите нито транзитни такси, нито туризъм, а само лунен пейзаж! С един разлив ще се затрие всичко, градено с години! Защо и срещу какво - чии интереси реално обслужваме?! А за референдума - замислете се, защо толкова хора не искат тази тръба, ако и да им обещаваха нови работни места, което в тези кризисни времена не е за пренебрегване! Замислете се също така, защо Бургас е на едно от първите места по ракови, астматични и алергични заболявания - от запад Лукойл, от изток - петролопровод с реален риск! Стига ни толкова индустрия, нека остане и малко природа! Когато събориха хотела на брега на морето, направо ми идеше да убия някого. Като е незаконен, се трясва едно 6-7 цифрено число за глоба и се узаконява, не се руши! Сега туристите ще гледат там лунен пейзаж, докато се разчисти и рекултивира!...

Ако тръбата се издъни, години наред няма да видиш нито транзитни такси, нито туризъм, а само лунен пейзаж! Демек, с един разлив ще се затрие всичко, градено с години. И защо, и срещу какво - чии интереси реално обслужваме? А за референдума - не си прав! Замисли се защо толкова хора не искат тази тръба, ако и да им обещаваха нови работни места, което в тези кризисни времена не е за пренебрегване. Замисли се също така защо Бургас е на едно от първите места по ракови, астматични и алергични заболявания - от запад Лукойл, от изток - петролопровод с реален риск! Айде, стига ни толкова индустрия, нека остане и малко природа!

1. Мислиш ли, че ако тук , не дай си Боже!, стане сакатлък с тръбата, фирмата ТБП ще поеме разходите по щетите - така , както го направи БП? Забрави! Ще си прехвърлят топката докато всичко живо в Черно море обърне коремите нагоре. 2. Виж статистиката за приходите от туризъм и ги съпостави с приходите от транзитните такси - в пъти по-големи са. 3. България е малка държава с ограничени ресурси, но с природни дадености. Ако наистина има мисъл в нашите управници, няма да попилеят и последния ни шанс. От нас енергиен играч няма да стане, ако ще и всичките тръби на всичките играчи да минат през територията ни и да я осерат надлъж и нашир! 4. Имаше реферндум по този въпрос - виж резултата и се замисли!

Парите от транзитни такси са "лесни" за тези, които живеят далече от морето. За тези, които сме тук , тези пари лесно могат да станат "кървави". И на мен от тук ми се струва, че "Кремиковци" беше много хубав комбинат, но не беше така за живеещите в близост до него.

ИНТЕРЕСИ МНОГО, ТАКАВА БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ НИКОМУ НЕ Е НУЖНА

Нужна е на Руснаците. Като кучета са захапали България и не я пускат. От "големия шлем" на русофила Първанов бедната ни държава ще плаща или за загробващи страната ни проекти, или за неустойки на "братска" Русия. Няма да се отървем без огромни за страната ни загуби.

По-добре е да си запазим туризма-да си останем туристическа дестинация а не - петролна, за няколко млн. такси!

Да, да мислят този път трезво !!! Има печалба и от туризма и то без риск, докато с тръбите, ако стане авария......Щетите няма да имат цена !!! Да помислят малко и за хората, които от туризъм преживяват !!!

МЕТРОТО ??? Как са стигнат хората до това проклето метро, което ,според болните мозъци от общината, реши всички проблеми на трафика в София ??? Врътнаха се далаверки с тези паркинги !!