3 години без съкращения в ”Булгартабак”

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и "БТ Инвест ГмбХ", Австрия подписаха договора за приватизация на 79,83% от капитала на “Булгартабак - Холдинг” АД, София.

Обратно в новината

Коментари - 3 години без съкращения в ”Булгартабак” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя дето му я дава /подарява/...

От това което не сте го удебелили се разбира че няма да им бъдат увеличавани заплатите 3-години, щом броя на работниците остава същия, а разходите също остават на ниво 2010...някои няма ли да каже нещо за инфлацията ;)?

хубаво, че най-накрая го продадоха. ако имаше още един неуспешен опит за приватизация, после никой нямаше да иска да го купи и за един лев.

112 ( нерегистриран ) 13.09.2011 18:37 Нещо си в грешка за инвестициите.. В най скоро време (до няколко дена) във фабриките в Благоевград и София започва монтаж на най-съвременни линии за производство на цигари на стойност около 8 млн. евра всяка... Отделно в Благоевград до нова година ще има и нова линия за филтри (около 3-4 млн. евро)... Само това за около 20 млн. (евро, а не лева) срещу 7 млн. лв. за две години???? Коментара от Вас! te,ako ne precakat ne6to 4itavo v taia darjava,nema da sme v BULGARISTAN!

Нещо си в грешка за инвестициите.. В най скоро време (до няколко дена) във фабриките в Благоевград и София започва монтаж на най-съвременни линии за производство на цигари на стойност около 8 млн. евра всяка... Отделно в Благоевград до нова година ще има и нова линия за филтри (около 3-4 млн. евро)... Само това за около 20 млн. (евро, а не лева) срещу 7 млн. лв. за две години???? Коментара от Вас!

доколкото разбирам от информацията ти,тия неща ще да са планувани и платени преди продажбата,така че... новите собственици ще ползват пресни инвестиции за 20 млн. евро срещу 7 млн (ако изобщо бъдат направени) много тъпо,не мислиш ли?

Точно! И това е малка част от инвестициите правени досега, колкото и да си заравят главата някои.

Изобщо не е тъпо, а много готино за купувачите. Да не мислиш, че това е станало без участието на досегашният собственик - държавата?! Ми нали така се прелива държавната собственост в лични джобове.

Да бе! И един мармот завива шоколада в станиол!

И ако не стане така, както е написано в договора какво ще се случи? Ще развалят сделката ли? Комисионните са взети, следприватизационния контрол ще затвори очи и ... до там! Освен това, всички тези клаузи са за ТАЗИ сделка, а какво ще се предоговори при препродажбата е друг въпрос. Няма начин да се спре препродажбата на дяловете или увеличението на капитала от и на самото БТ Инвест, то и/или Булгартабак могат да бъдат заложени в банка или като залог за друга фирма срещу заем, който да се погасява след 3-5 години (защо не и в КТБ на Василев - представител на истинския купувач и където са вложени държавните пари, с които реално се купува Булгартабак) и от там нататък - всичко е лесно. Ето така се става богат. Да им е честито. Макар че, Доган и съдружницците му вече са си богати...