Земетресение от 3.8 по Рихтер край Клисура

Земетресение с магнитуд 3.8 по Рихтер беше регистрирано тази вечер в Стара планина, на север от гр. Клисура.

Обратно в новината

Коментари - Земетресение от 3.8 по Рихтер край Клисура | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека си пишат политическите тролове, то явно за това си им плащат. Инае , за разлом край Клисура не знаех, но човек се учи цял живот.

И земята се разбунтува, при последните изхождани на така нарочените ни политици

Първоначално EMSC го изписа като 4.5 по Рихтер. После го намалиха и до сега там си стои 4.2. Защо нашите старци от БАН го редуцират до 3.8?Да не всяват паника ли? Или толкова си могат? Да не казвам че след сума ти време се разбра и в техният сайт и в БГ!

Браво!

Не ме питайте повече какво ще се случи утре, новият ми е като тайфун, със затихнали функции (((

Спрете на всяка новина да си пишете политическите простотии, че ми писна от вас, идиоти! Какво общо има земетресението с политиката? Еми нищо! Това означава, че и в тази тема са се натресли гадните червени, платени тролове и ще омажат всичко с лайната си. Спрете се бе, говеда ньедни! От вас не остана нищо неосрано. Какво да чета аз, независимият читател?

е то пък това е една "новина"... земетресения под 4 и нещо са практически безинтересни. Като мине трамвай под прозорците на някой "кореняк" прави по-силно клатене. така харесва ли ти? не е политическо

Така както виждам ти също си трол само че г.....ц на САЩ и слугите му ЕС!

Тоя район по принцип не е земетръсен, странно...

Това, че земята отпуска напрежение е хубаво. През 2017 г. имаме 16 земетресения с магнитуд между 3 и 4. Важното е хората да не се замислят защо пак Тиквата е преизбрана от тиквичките. Че и се похвалила, че ще приобщаваме Западните Балкани, при положение, че имаме по-ниски доходи от Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия и Черна Гора. Сиреч сме най-бедните на най-бедния полуостров. Който не вярва, да чукне Average Salary Europe в Гугъл и да провери данни от последния месец. За да не мислим за такива дивотии, понеже сме дебили, ето ни една лекичка 3,8 Клисура за занимавка. :)

Ще четем само каквото Коцето каже !!Какъв мозък ,каква глава ,браво Коце ,тесен специалист по сеизмология !!

Коце, мислиш ли, че боко е поръчал земетресението!?

Но, но може да си е изпуснал портфейла.

ще платим с кръв за нашето отношение спрямо роми и мигранти.вървим по дяволите и господ ни наказва

интензивност и сила се увеличават...!?

На същата дълбочина - около 15 км, са били и земетресенията край Своге (11 ноември) и Шумен (24 ноември).

Епицентърът е проекция на повърхността на хипоцентъра (огнището) на земетресението. Т.е. няма как епицентър да е на 15 км. дълбочина. Колко земетресения трябва да станат, че в ДИР бг да се научат най-накрая? И че магнитуда е само един в света - по Рихтер. 1928 г. става голямото земетресение Чирпан-Пловдив. 80% от Чирпан е сринат, а от Пловдив половината. Само три дни след земетресението от Триест тръгва влакова композиция с палатки, лекарства, храни и рота военни лекари. Изпратени от Мусолини. Всяка чуждестранна помощ е описана в българската книга ДИПОЗЕ от 1929 г. Включително 80 динара от Милутинович, търговец на чаршията в Ниш. Злоупотребата със средства се е наказвала с разстрел. Според Чарлз Рихтер (този по-горе), българската книга е най-доброто описание на земетресение в света. Чирпан е напълно възстановен за три години, а Пловдив - за четири.

И теб едно земетресение те е разтресло в главата да си правиш труда ,да се ровиш в прашните книги и инфо което всеки може да прочете !! Много си ,,услужлив,,но спирай ,,трусовете в мозъка !!

Ти чел ли си ДИПОЗЕ? 600 страници е. Същият Рихтер я дава за пример и за безкомпромисно отношение и светкавична реакция на властите. Да си чувал скоро някой да е давал България за пример в нещо свястно?:) Понеже това работя, чел съм я. Страхотна е. :)

"Пустите клисурци..." Размърдат ли се клисурци, тежко им на душманите!!!

"... тази вечер" :-)) В колко часа, бе, аланкоолу? "тази вечер" ...

В 19:01:32 :-)

Много подробности искаш, няма как да ги разбере пишещия, пък и за какво ни са, като е толкова далече!

Медведев-Шпонхойер-Карник?

На БАН не вярвам. Според европейско - средиземноморски сеизмологичен център земетресенито е с магнитуд 4,2 по Рихтер на 3 км. от гр. Клисура с епицентър на дълбочина 17 км.

И тук го усетихе като леко разлюляване.

И в колко часа е било това ?

В 21.01 ч

Повече вярвам на Европейското отчитане, защото при нас масово се занижават резултатите.

По добре да друса по малко и начесто, отколкото нарядко, ама здравата.

Ето, дори земята Българска се вълнува от Конгреса на ГЕРБ и пре-пре-пре-преизбирането на Бо.Бо. за Прецццедател!

Айде сега, "333", 50% ли искаш от моята надница?

тараберлата е стара стара стара остаряла.

Добро утро...сетихте се...