Франция и Германия: Не сте готови за Шенген!

Франция и Германия уведомиха днес Европейската комисия за решението си да блокират влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство за свободно движение.

Обратно в новината

Коментари - Франция и Германия: Не сте готови за Шенген! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля някой да ми обясни какво ще правим в Шенген, защото въобще не ми е ясно.

Hано, госпожата с и г у р н о знае доста за двете страни. Tя не решава сама! "Yжасена" е, че т о ч н о тя, т р я б в а да си отваря или "затваря" очите в б_я..Hано, на една бяла булска рокля и трябва с а м о една черна точка, за да бъде " и з ц а п а н а"... Hе четеш ли новините поне последния месец? E и к а к в о става в страната: лъжли,крадци,хладилници....ама то няма край.... D а н о да знаеш, че всички държави дават членски внос към EU. Kойто има повече-дава п о в е ч е. Aми сравни италия с б-я де. A дядо берло, скоро си отива...

Hали вие ги пишете за кражби, убийства, мафиоти, лъжливи дипломи, бебе в хладилник... е какво искате от шенген WELCOME ли? Hяма да стане с е г а! 3аболяха ги ушите... търсят и с т и н а т а!!!

Много стари спомени имаш приятелю, чак от "девети" . И не мисли, че всичко е пари, става дума за делението на Европа на Източна и Западна РИМСКА империя. За разлика от западната, източната има традиции и по земите, които владее и със съседите си - велики и древни държави и народи. Оценката на тези събития никой "доларджия"/"еуро" не може да ти даде, защото ще го комплексират силно.

Чудя се на тези дърдорковци тука, на които не им трябвал Шенген.... Айде бе....... гроздето им кисело на тия балкански комплексари. Не ни приемат, защото сме некадърни, корумпирани и нямаме съдебна система. Затова трябва да се замислим, а не да пишем цели фермани с малоумни "разсъждения".

не сте готови-вярно, емигранти-невярно, европеиски сауз, кудето искам там ще живея, както те си строят скапаните магазини тип лидл, кудето си искат

браво! това е хубава новина! ако може и да ни изритат от еуропа та наи-накрая нещо в тази смотана страна се промени! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Боби

Аз пък много се чудя, какъв е този пусти зор да влизаме в Шенген? Та нали и сега без да сме членове на тази общност пътуваме без ограничения, говоря за пътуване, не за работа, въпреки че и работата не е чак толкова ограничена. И какво толкова ще ни даде този пуст Шенген? Аз не знам, но знам какво ще ни отнеме. А това е една огромна част от Руски, Украински и прочие екс Съветски туристи. Защото една от основните причини в момента тези туристи да са може би на 1-во или 2-ро място в класацията на чуждите туристи, е именно това, че ние не сме в Шенген и получаването на БГ виза е в пъти по-облекчено от Шенгенските. Разбира се, ще се намерят много мои опоненти, които веднага ще започнат да спорят и да доказват, че такива туристи не ни трябват. Е да ама не. За съжаление мили мои това е нашата действителност. Богати западни туристи в близките 10-15 г. няма как да дойдат у нас, не и стемповете с които развиваме и опазваме инфраструктурата си. Не хотелите, хотели имаме и то много и то хубави, но нямаме пътища, нямаме услуги, нямаме никога пари за реклама и още много неща нямаме, които са необходими за докарването на богати туристи. затова засега много даже разчитаме именно на Руските такива. И колкото и да им е болно на всички ати..., защото вече няма антикомунисти или антигербисти, има просто анти-, та колкото и да им е болно н атези анти Русите туристи внасят огромна лепта в нашия "шибан" бюджет. Защото за разлика от "богатите" западняци, които оставят парите си основно в хотелите и баровете, където всички вече знаем, реални данъци никой не плаща, именно Руските туристи са тези които в най-голяма степен като дойдат на море или зимата на ски, ползват и допънителни услуги и оставят огромни суми не само в хотелите а и дават хляб на много други сектори на нашата икономика. Мога още много доводи да напиша, но тъй, като нищо няма да убеди опонентите ми спирам. Само ще завърша с това, че лично мое мнение, а съм убеден, че ще имам немалко сподвижници, е че "шибания" Шенген ни е нужен, като на риба велосипед

Съгласен напълно с твърдението. Шенген не ни трябва на този етап.

Подкрепям напълно мнението ти.Аз още не мога да разбера къде е плюса за обикновен гражданин (не говорим за олигарсите които "усвояват евромилиони), от влизането ни в ЕС. И слава богу че се провали фикс идеята на дянков и бб за въвеждането на евро...А па за Шенген....къде ни е интереса?????Те затова хамериканците диктуват начина на управление в бг, само че за отпадане на визи не дават и дума да се обели.Иначе си водят войните с помоща и на нашите парички, които държавата ни смъква посредством данъци и акцизи

Аз предлагам направо да се откажем и от ЕС. За какво ни е този ЕС? Я да се примолим на Русия да ни включи в ОНД - тогава в България ще идват само руски туристи, а Боби и подобни ще бъдат доволни.

Боби

Виж сега. Доколкото мога да чета, никъде в моите писания не съм написал нищо против ЕС. Не че и аз като повечето българи не го подкрепям, но все пак в момента нямам кой знае какви забележки. Въпросът мие ясен и се отнася за това за какво ни е Шенген? И ако успееш да ми отговориш на този въпрос, аргументирано, то публично ще се извиня за невежеството си. Но подобни обвинителни и саркастични нападки, от някой който е просто анти, извинявай, но не мога да приема. Хайде сега се напъни събери малкото си мозък и опитай да ме обориш по-аргументирано и по-грамотно, без злоба и обвинения.

Ако има допитване до народа, вероятно 90% ще са против Шенген, а половината от тях и против ЕС. Европейците не са нито с нашия манталитет, нито с нашата култура (който и както иска да я разбира), нито с нашите ценности. Казвам нашите на първо място, защото техните се оформят в по-късно и са изключително финсово зависими. Русия е създадена и оформена под византийско и българско влияние и няма начин да не са по-близко всякак. Опонентите Ви трябва да си откровено слепи или зависими за да не го забелязват. ЕС е най-голямата пясъчна кула, след вавилонската!

Абе съгласен съм с тебе, с изключение на едно нещо - българска виза на се получава по-лесно. Говорил съм с руснаци - редят се по няколко дни пред посолството ни и накрая си плащат допълнително за да се "уредят" с виза. Което им оскъпява допълнително пътешествието и т.н...Докато шенгенските държави са повече, имат по-добра организация и просто приемат документите и им казват кога да дойдат да си вземат обратно паспорта.

Боби

Ами не е точно така. Да прав си че има трудности за хората, които се редят за визи от личен характер, но основно те са заради измисления визов център, който пак е голяма идиотщина. Но 1-во документите изисквни за БГ виза, в момента, са много по-малко и по-достъпи от необходимите документи за Шенген и 2-ро Туристите, които пътуват през тур агенции, а тов са основната част от пътуващите, не се редят никъде. Да не говорим, че все пак е в действие споразумение за облекчен режим за издаване на визи по време на туристическите сезони.

това е порати тъпите опити на ББ да се отделим от групата с мамалигарите, само че те си имат лоби, а ние го караме на "конгретюлейшън" и стана каквато стана. А ЦЦ е друга тема със същия резултат..

Е каква стана сега? Уж бат Бойко се хвалеше напред и назад как получавал похвали от цял свят за борбата си с престъпността, а точно заради липса на такава ни отказват влизане в шенген. Много странно. Аз ли нещо не вдявам, Бойко?

пуснете ми коментара НОРМАЛЕН ОТКАЗ ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН Държавата в лицето на всички управляващи от 2000 г до сега доказва, че не е спсобна да се отърве от октопода.Няма осъдени , няма в затвора, корупцията се шири, негелегни цигари по пазарите продавани от роми , подкупи в общините , подкупи за да се одобри евророект, няма нищо свършено , няма нищо променено в червената върхушка в съда. Хората не вярват на системата. Системата е създадена за да ограбва обикновения българин и облагодетелства мафиотски структури действащи и свързани и със сегашната власт. НОРМАЛЕН ОТКАЗ ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН

E браво, а ти к а к в о каза!?

ние си плащаме към европеискят бюджет като роби а те варварите искат само да смучат

до някой ако ти не се чувстваш равен на тях то аз мисля че те не са ми равни а ти имаш проблем

"защото не сме им равни"- Затова винаги ще си останеш "НИКОЙ"

Държава с доносник начело-не може да е равна на Германия,Франция...Гоце ни тласка кът Северна Корея

един път успяхте да излъжете Европа,но втори път няма да стане!

Нали Г-н ББ жсе се хвали колко ни одобрявали, колко много е направил, 1е канцлера на Германия му е приятелка, а Германия с Франция първи ни сочат вратата или така е по лесно. плащажте вноските си и глобите, воюважте в Авганистан и слушкайте послушковци, защото ще има пляс, плас по ръчичките и.............

Проблема е че има много българи в България, е те това е проблема.

Наистина имаме проблем с корупция и престъпност, да не говорим, че и циганьорите са 70% от причината за това решение. ОБАЧЕ драги ми смехурковци-европейчовци(немчета и фран4ета) във вашите страни има огромен лобизъм, който граничи с озаконена корупция, та дори е по-страшен, защото е законен. Аз предлагам да поставим равни по сила и обратни по посока мерки на дневен ред. А именно предлагам както те ни ограничават, така и ние тях! Защо не се поразсърдим малко и не повишим тон на европейската сцена. Нима те да могат да си пращат Сименс тук, а ние да не може дори да канидатстваме за работа там? Стига с тези дискриминации. Много сме ценни като народ, само чалгата, мутрите, циганите и политиците да изчезнат веднъж завинаги!

Именно защото е законен го прави контролируем този лобизъм. Не става под масата и се вижда от всички.

това е естествено следствие от нежеланието на комунстите в бг това да стане, а какво да кажем за интереса на руся *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дреме ми, вече нямаме какво да губим

Съжалявам за напразните надежди и сега лъсва, каква грешка беше да обявяват прибързано в ГЕРБ присъединяването ни към Шенген за външнополитически приоритет. По-лошото са фактите и констатациите след близо 2 години. И сами си знаем, че минава сериозна контрабанда през границите ни, и сами си знаем, че тези престъпници строят заведения,хотели, играят си на футболни президенти, инвестират в чалга и прехидрол, живеят от липса на доказателства. Арестът на един по заповед от Германия, не беше разчетен правилно и други арести у нас нямаше. Дори изтъкнат играч, като Пилето заплашвал полицаи и сменил стоката е на свобода.. Фирмите се сменят/както и правителствата ни/, но играчите, които са трън в очите на развита Европа остават. И освен 3-5 дни оплюване по медии и няколко ялови ареста, друго послание от ГЕРБ няма. Няма и кой да вярва на желания, намерения, политическа воля, на това "работи се", когато резултати няма. Няма да влезем в Шенген за съжаления, няма и опашка от завръщащи се българи - било то и за празниците. Това е сигнал и оценка също - дано го разчетът

Много си прав/а драги/га ми "Г", че няма кой да се върне в тази държава, било то за празници или ... молитва, ако щеш ... ;) Аз напуснах държавата преди около 7-8 месеца и изобщо нямам намерение да се връщам, по какъвто и да е повод и да ме пази Господ ... щото ще ме прощавате, ама тази страна е един голям кенеф, да родина ми е .., и да липсва ми по някакъв начин, обаче на фона на ежедневното оцеляване и борбата за такова ... и всички тези мой така наречени съграждани ... толкова злоба и не скрита завис за каквото и да било е просто потресаващо за мен ... далеч съм от мисълта, че съм идеален(извинявам се, ако имам правописни грешки:), но се радвам, че се отърсих от българщината в себе си ... и все пак запазвам България в сърцето си ... онази на дето е възпята в "Една Българска Роза" ... Паша Христова ... Богдана Карадочева ли ... не съм сигурен или бъркам!? :) Аз съм във Франция и определено виждам от вътре колко много тази същата страна ни реже ... с големия нож ... още повече след (да ме прощават (всъщност не ми пука да ли ще ми простят, щото не го долюбвам!)малцинаствата) циганския пробел ... преди около 4-5 год. бях в Испания ... казаха ми "Ти няма как да си българин, ние ги знаем, ме са мургави и понамерисват"! ... и така ... уви продаохме се като шантонерка, застаряваща такава - на ниска цена! И е съвсем нормално да се страхуват от нас ... (Сливенски дупета са окупирали цели улици в Белгия ... Холандия ... Бг "изпълнителки" навсякъде(иначе са сладуранки-няма спор, нищо, че повечето немат нищо под капака)Наркотици ... абе какво ли не :)Успех на всички и здраве!

Трагичното управление на ГЕРБ,започва да носи плодове на българския народ!

Решението да не ни приемат в Шенген е правилно , защото ставаме външна граница . Митничарите взимат малко пари , ама беден митничар няма ! Дори има и селища на митничарите с къщи като замъци и коли акто камиони а заплатите им средни . Осъден митничар няма и уволнен за корупция също , краднал колко краднал отива си по живо по здраво ! Къщите били незаконо построени а парите от къда са им не ги осъдиха за нерегламентирани доходи ( краднати по време на работа пари !!!) .След като всички знаем този факт то каква външна граница ще охраняваме за какво става дума ... цигари без бандерол навякъде а идват от чужбина ! Корупция колкото щеш , далавери бол ,крадени коли не напускащи държавата също , та за какъв Шенген става дума . Циганите ни най-дръгливи в Е.С , българите най-нещастни в Е.С то , то и жабата видяла ,че подковават коня та и тя дигнала крак ! Не бяхме готови за Е.С не сме готови и сега . И няма да станем нормална държава докато не се разкрият кражбите на прехода , докато няма закон които всеки да докаже от къде притежава имучество пари и други. а е толкова лесно като при пенсионирането доказваме годините така можем да докажем и това което притежаваме . Нито една парламентарна група няма да разкрие крадците на прехода , защото всички са краднали точно за това няма и подобен закон и сега всички са чисти , крал какквото крал присъди няма !!!

Много добре описана ситуация. Трябва да си пълен бунак на фона на това състояние на БГ да ни даде отговорността да сме външна граница на Шенген.

Човече, ако приемат закон за доказване на доходи - та нали Драгалевци, Бояна и Банкя ще стане държавна собственост.

Човече, ако приемат закон за доказване на доходи - та нали Драгалевци, Бояна и Банкя ще стане държавна собственост.

Човече, ако приемат закон за доказване на доходи - та нали Драгалевци, Бояна и Банкя ще стане държавна собственост.

Кажете честно - ставаме ли за Шенген?

Това със Шенген беше ясно! Но знаете ли мен кое ми е по-интересно? Като дойде време да се махнат т.н. ограниченията за работа, каква врътка ще направят "великите демокрации" за да не ги махнат, независимо че уж през 2013 няма как да се отлага повече!

Хора, спрете се замалко и помислете обективно - готови ли сме за Шенген ? Оправена ли ни е държавата ? Престъпниците в затворите ли са или на улицата ? Аз мисля,че определено имаме много работа, която няма как магически да се свърши. Трябва ние да си я свършим. Все някога ще се присъединим, но предварителните, избързаните неща, когато няма готовност - се оказват мъртвородени и не са от полза.. Нали всички вие в другите теми плюете как никой престъпник от големите не е осъден и тн., а тук като ви го кажат от чужбина, и си е вярно, се мръщите че било дискриминация ? Не, не е дискриминация, а обективна истина. Нека работим повече и мрънкаме по-малко. И по-спокойно да живеем. България стана прекалено нервно място за живеене, незнам дали ви прави впечатление. Нека не сме хора на крайностите, не е добре..

не разбирам ящо изобщо се надпреварвате да коментирате! смисъл отдавна няма! не разбрахте ли простата истина- какъвто народа, такива и политизите! за съяление каквито сме си ги избрали, такива ще ги търпим! истината е една- прост народ, прости политици! чалга общество, чалга политици! това е простата истина за един малък и прост народ! повярваите ми с огромно съжаление го казвам!

НОРМАЛЕН ОТКАЗ ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН Държавата в лицето на всички управляващи от 2000 г до сега доказва, че не е спсобна да се отърве от октопода.Няма осъдени , няма в затвора, корупцията се шири, негелегни цигари по пазарите продавани от роми , подкупи в общините , подкупи за да се одобри евророект, няма нищо свършено , няма нищо променено в червената върхушка в съда. Хората не вярват на системата. Системата е създадена за да ограбва обикновения българин и облагодетелства мафиотски структури действащи и свързани и със сегашната власт. НОРМАЛЕН ОТКАЗ ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН

Само не мога да разбера какво ме бърка Шенген?!? И сега не ми трябва виза да хода в Европа...единствено пунктовете по границите с Гърция и Турция ще махнат, за друго не се сещам...и за каква външна граница на ЕС ни гласят?!? Та ние нямаме директна сухоземна връзка с Европа - отдолу е Гърция, която граничи с морето, а отгоре е Дунава...

Е добре,сваляме ББ и кой ще управлява,тройната,четворната коалиция,или на добре Яне янев,не ви ли е ясно че за добро или лошо сме в Европа,там не искат комунисти и мафиоти.Впрочем на пишещите тук русофили в Русия си е чист бистър капитализъм.В северна Корея си е друго,може с тях да се побратимим.За последно сваляме ББ и кого ще изберем?

Микеле Черконе, Брис Ортфьо, Томас де Мезиер, Сесилия Малмстрьом, Карел ван Кестерен ... хм : ))) Всички те вкупом казват: Не можем да Ви поверим нашата граница т.е. Капитан Андреево :)))))

ШЕНГЕН хладилник не пълни...

Пълни!

Северният цар е Канада,или САЩ със Аляска!

За година и четири месеца не може да се избърше такова голямо ла..о ,каквото БСП и..ра!

До: BG Ами разбира се че няма да ни третират като равни, защото не сме им равни. Толкова е просто!!!

Ако ТИ смяташ, че не си им равен значи проблема е само ТВОЙ!

Научи се като пишеш да казваш нещо друго дсвен ругатни мухъл!

В Библията се казва: "В определеното време [северният цар = Русия] ще се върне." (Даниил 11:29а) Това означава също, разпадането на Европейския съюз и НАТО.

Гладна кокошка- просо сънува!

А глобата, която евентуално ще ни наложат да плащаме заради това че през 2011 година не сме успели да влезем в Шенген, както е по договореност защо не я съобщават в какъв размер ще бъде? Както не съобщиха за глобата заради отлагането на цифровизацията на ефира, както и за боклука не съобщиха ... изобщо може ли някой министър да седне с калкулатор и да събере всички глоби досега и да ни каже: Ето, народе мой, в момента плащаме (тоест - вие плащате) по толкова милиона на година глоби заради нашето "мъдро" управление! Всъщност, по времето на СДС си спомням че премахнаха визите и лично Надежда Михайлова мина първа в Гърция само с паспорт без виза! А сега по времето на Бат Бойко какво подобно нещо е станало?

А къде са и журналистите и опозицията, тя поне да повдигне въпроса, макар да не ми е по сърце, цащото не съм фен нито на БСП нито на ДПС, но това не значи , че не трябва да знаем истината, за съжаление няма кой да ни я каже.

България в своето историческо минало за 3-ти път поема за Европа , явно че трябва да си направиме сметките добре , защо и кои са били причините в миналото ни и сега. Това не зависи от нас , както е казано на времето , а от Великите сили , тъй че не няма надежда , това са исторически цикли - уж ни искат ......ама после ни пък отхвърлят докато ни съсипят като народ. За какво сме им , като бедна страна , само да ни доят.

ВРЕМЕ Е , ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА . NO MERCY.

Време е да спреш да пишеш глупости!

а ТАЯ НА СНИМКАТА Е ТОЛКО СТРАШНА И ТАКА ГЛЕДА ЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ ИСКАМ ТАМ В ШЕНГЕНА .......

ми стои си при кравите и не се плаши толкова лесно, бе смешко

Много интересно , сле това писмо на франция и германия румънският президент веднага ги наплю и каза че е дискриминация спрямо РУМЪНИЯ .А КЪДЕ Е НАШЕТО ПРЕЗИДЕНТ ТАКА НАРЕЧЕНОТО ГОЦЕ ЛОВДЖИЯТА ??????

В Румъния титуляра на изпълнителната власт е президентът, а у нас - министър-председателят. Така,че си сбъркал адреса на въпроса!

Трябва да питаш КЪДЕ Е ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ, ТОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА , ПРЕЗИДЕНТА НЯМА ТАКАВА ВЛАСТ

Дясномислещите не са малцинство. малцинствена партия се оказва демографски фалиралата БСП. Младите социалисти са незначителент процент а бабите и дядовците се топят с изненадващо бърза скорост недочакали светлият Комунизъм.

Холанският посланик?!?!?! как да ни приемат,неграмотници!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нещо не разбрах! А как да му казваме "Недерландският посланик" ли? Както някои телевизии неграмотно го казват!

Важното е, че всички пишещи тук са УМНИ, ЧЕСТНИ И КРАСИВИ!

СЛЕДВА- МОМЕНТАЛНО ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКА НА ПОЛИЦЕЙСКОМУТРЕНСКАТА ХУНТА НА ГЕРБ.АЙДЕ НАРОДЕЕЕ , ЕВРОПА ИМ БИ ЧЕРВЕН КАРТОН , СЕГА НИЕ СМЕ НА ХОД ... ИСКАШ ЛИ ОЩЕ ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАТ ВЪРХУ ТЕБ , ИСКАШ ЛИ ОЩЕ МИЗЕРИЯ И ГЕНОЦИД . АКО НЕИСКАШ , ДА ГИ ПОМЕТЕЕЕЕМ.

Не лъжи другарю. Видях те още в 6,30 в изборният ден как припкаше с червената бюлетина в ръка към изборната секция :)))

това че отишъл да гласува го прави престъпник,така ли?

Бравос! Не знаех, че дори в изборния ден ченгетата от герб са били на пост от 6.00. Бравос!

а ти кога прогледна бе задник?

ВЪН ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА . ДОЛУ НЕКАДЪРНИЦИТЕ . ЦЯЛ СВЯТ ВИ СЕ СМЕЕ...

Айде бе. Това обаче само ти го казваш. Не съм чул от Барозу такива фанатични приказки, нито разочарование от ГЕРБ. Ех, другарчета, колко сте жалки само. Да не говорим, че едно и също предъвквате вече година и половина. Никакви свежи идеи в оплюването на ГЕРБ. Банално и скучно стана вече.

ти адвокат на герберите ли се явяваш?колко ти плащат?искам и аз

Не е старшно, че опозицията няма нови идеи в оплюването на ГЕРБ, СТРАШНО Е ЧЕ ГЕРБ ИЗОБЩО НЯМА КОНСТРУКТИВНИ ИДЕИ!!! Остава и Барозу в прав тексТ да ни каже, че гербаджиите за нищо не стават. Ти не разбираш ли от намеци? Не ти ли стигат убийствените коментари за положението в БГ и лидера на Герб Бойко Борисов в германските, британските, австрийските и френските издания, та дори и в Economist?

Сесилия, махни се от света!!! Злобна вещица!