Българи с медали на Международната олимпиада по астрономия

Впечатляващ успех за българския отбор на ХХ-юбилейна Международна олимпиада по астрономия. Българските ученици спечелиха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Обратно в новината

Коментари - Българи с медали на Международната олимпиада по астрономия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Ева Божурова и Никола Каравасилев! Брагодарим ви!

Никола е младок и ако не беше Ева да му даде хляба в ръцете, не го виждам... Тоя младеж, ако беше толкова умен и кадърен, то какво прави в България? Пределно е ясно, че всичко кадърно избяга от тука и на 90% отиде в САЩ, е и малко в Германия, ама който е останал у нас има нещо гнило...

Браво! Та то, ние сме били домакини! Казан си е един от най-старите български градове. Жал ме е, че тези прекрасни деца, няма да останат в България. Тя обсерваторията в Рожен, фалира...къде ще работят?

Жалко, че вместо да сме една държава с Татрастан, са ни разделили и те са в Руската федерация. Имаме и още една българска област - Тараклия. От скоро е автономна.... Но нашите управници го крият, изпълнявайки чуждите укази

Едно голямо БРАВО!!!

Наистина блестяща победа. Намарим, че именно тези българи трябва да се показват по масовите медии в страна и да се говори главно за тях, за де се пощряват децата ни в тази полезна посока.

ето такива човеци трябва да се поущряват и подпомгат!!! браво и на децата и на учителите и на родителите!

спечелили и дори само участвали в състезанието са "молодцы" на руски, и ЮНАЦИ на български!

Гордейте се БЪЛГАРИ !!!! , ЧЕ ИМА ТАКИВА УМНИ ДЕЦА !! Да са живи и здрави те и техните учители .

Браво на децата ! Борисов да ги чака на летището с най- добрите модели лаптопи / ябълката не се яде / и на колене да ги моли да останат в България!

Браво на децата!

ДА СЕ ИЗКАЖЕШ КАТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК !!!

Бравоо. Само така. В България се раждат умни деца все още, но за съжаление, няма какво да им предложим след това. За съжаление няма как да развият таланта си в България!

Браво, продължавайте в същия дух! Науката е красив свят, продължавайте да се занимавате с нея, независимо къде! Ще е хубаво да се върнете един ден и да разкажете на тези след вас това, което ще научите извън България! /докторант в Германия/

Браво за момчетата!!

Браво на децата !!!!!!!!!! Но за жалост ще отидат и те в чужбина защото тук няма шанс за интелигентни хора Тук е рай за цигани и смотани бежанци

КАТО ЗЛИ ОРИСНИЦИ ?! МОЖЕ ПЪК И ДА ВИ ИЗНЕНАДАТ ТЕЗИ ДЕЦА,МОЖЕ ДА СА НОРМАЛНИ ХОРА И ДА ОБИЧАТ РОДИНАТА СИ, МОЖЕ ДА ИСКАТ ДА СЕ БОРЯТ ЗА НЕЯ !!! МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПРОДАДАТ ЗА ЗЕЛЕНО,БЕЗ ПОКРИТИЕ !!! А НАЙ-ВЕЧЕ- ТРЯБВА НЕЩАТА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ДОТОГАВА,ОТ НАС ЗАВИСИ !!!

И къде се е провела олимпидата, някой обърна ли внимание? В Русия! Дали ако беше в САЩ щяхме да имаме същите успехи или там щяха да ни покажат какво значи да имаш истински ниво, а не просто да си някакво заспало комуне, което още си мисли, че годината е 1972ра? Хайде моля ви се не ми се хвалете с подобни неща, ами кажете какво стана с Шенген, какви са прогнозите за изборите и т.н. Не ни пълнете главите с някакви "хубави" новини с които държавата ни и без друго няма нищо общо.

Говедо, децата са се трудили и заслужено са спечелили медали. Неслучайно става въпрос за международна олимпиада, в която комитетът, който изработва задачите, е съставен от учени от различни държави...

Ти си истински хейтър бро.. :))

Не вярвах че ще се появи тап...р, който така да омаловажи труда на тези деца. Жалко само че след 3-4 год. тези деца ще търсят щастието си в други страни по света, най- вече и заради ид..ти като теб!!! БРАВО НА ДЕЦАТА!!!

че над 70 % от учените в силиконовата долина са руснаци бре, руснаците си остават една от водещите нации в науката- колкото и да се гърчиш в собствения сос на омразата

идиот. В САЩ при толкова големи възможности, децата са на много низко ниво. Не знаят, че има Европа, камо ли нещо за космоса. За Европа и космоса, знаят само американци от Европа. Чао, не бива да пиеш сутрин толкова много.

Ще ти го кажа просто, дано да успееш да разбереш. Когато говориш за математика, астрономия, физика е достатъчно да победиш само руснаците - вече си на световно ниво! Точно както е и в художествената гимнастика. Победата над американците :) би била ценна, ако ги биеш на бескетбол!

Проста тикво! Казан е с българско население, но ти промиха мозъка господарите ти.... Заради такива като теб, Татрастан не български анклав, а в руската федерация! Знаеш ли че има и други български държави? Даже са автономии...Крият го господарите ти!

Поздравление към децата ни! Те доказват, че все още сме живи и сме тук, напук на недоброжелателите отвътре и отвън.

Браво, браво.... но политиците да направят така, че да задържат умовете в България или поне след обучение навън, да ги върнат у дома. Стига с това изтичане на мозъци. България се нуждае от умни и способни хора.

БРАВОС И ...ТЕРМИНАЛ 2!!

МЪРТВЕЦ ?! АКО СЕ МИСЛИШ ОЩЕ ЗА ЖИВ ИНДИВИД, ДА ТИ КАЖА- НЕ СИ ! ОТВЪТРЕ СИ МЪРТЪВ !!!

Къде ми е медала? А ъ?... А някакви деца ги взели? И кое ни е нашето? Айде да спрете да си преписвате чужди заслуги другарчета! :D

Браво на децата! Жалко само, че ще трябва скоро да заминат завинаги от родината. Особено предвид финансирането на науката у нас изобщо и на станцията на Рожен, в частност.

Поздравления за големия успех. Браво.

ИСКАМЕ ОЩЕ! Нека само такива новини да четем! Браво на децата, дано имат само успехи!

Ако искате такива новини, то трябват инвестиции в образованието т.е. учители, база, техника! Откъде?! Всичко е на доизживяване!

На фона на тази приятна новина, някак циничен е фактът, че събираме средства за обсерваторията в Рожен. Един уникален за Балканите астрономически обект всеки октомври остава без средства, благодарение на недалновидната политика на Симеон Дянков, отстоявана последователно от всеки негов наследник на поста.

ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ПОД РАЗЛИЧНИ ИМЕНА-ДО ТУК ПОНЕ 3 ИЗБРОИХ !!! И ДА СЕ КРИЕШ-ТЕМАТА,ЗА КОЯТО СИ СЕ ХВАНАЛ ТЕ ИЗДАДЕ ! НЕ ПОМРАЧАВАЙ РАДОСТТА НА ХОРАТА !!! И ПО-КРОТКО,ЧЕ ТЕ ДЕБНЕ РАЗДВОЕНИЕТО НА ЛИЧНОСТТА !

Поздравления, но за съжаление както други писаха по долу, тези деца ще прилагат уменията си в престижните американски университети, а не тук при нас. Разбира се никои не може да ги обвини за това, проблема е че тук няма условия за развитие на наука

Точно там е мястото, където тези навярно талантливи и умни хора ще могат най-добре и най-пълноценно да развият талантите си и допринесат най-много за цялото човечество. В нашите "университети" какво да правят заобиколени от посредствени феодални старци, жените и протежетата им! На какво могат да ги научат, какви перспективи могат да им дадат в живота им като учени или дори обикновени хора и граждани? Наистина жалкото по-скоро е, че много голяма част от тези деца в крайна сметка отиват да работят в банки и хеджфъндиве просто за много пари.

Ами нали тези деца са обучавани преди състезанието в нашите университети, а не в Харвард, Прочетете статията преди да пишете глупости. Проблемът е, че това са единици, деца със специално обучение и медалите по-скоро ни заблуждават относно трагичното състояние в училищата.

Казвам за съжаление, от гледна точка на България, а иначе съм съгласен с теб че при сегашното състояние на университетите тук, те няма какво да правят тук.

Поклон пред труда на тези деца!

Браво на децата, но си мисля ,че полза от тези медали няма. Те служат просто като камуфлаж, да маскират трагичното състояние на нашето образование. Това са възпитаници на 2-3 елитни училища, готвени в Университета. По подобен начин бяхме 4-ти на олимпийските игри по медали за сметка на спортните училища, а стотици хиляди деца въобще не спортуваха.

Ако си направиш труда да провериш колко много деца от България отиват да учат в най-добрите, Британски, Американски, Германски, Холандски и къде ли още не, ще си промениш мнението много кардинално. У бас преди всичко умря висшето образование образоване именно поради бягството на способните преподаватели и студенти към пропадналия, и все по-запащ Запад.

ВСИЧКИ И ДА ПОДСМЪРЧАМЕ КАТО ТЕБЕ !!! ОБЪРШИ СИ ЦИФКАТА И СПРИ ДА ИЗВИВАШ НА ЧУЖДИ ГРОБИЩА, ГРОБАР С ГРОБАР !!! ГОРЕ ГЛАВАТА ВСИЧКИ И НЕ ОТРАЗЯВАЙТЕ НИЩОЖЕСТВАТА !!!

Браво! Който и да ги прилапа, те винаги ще си носят българското. Успех им пожелавам.

Големият парадокс-да живееш в такава нещастна страна и да имеш такива талантливи деца. Нека им благодарим за тая радост и гордост, която ни дават.

БATKO

А Боко закри Астрономическата обсерватория на БАН, за да ги изгони тези умни младежи в чужбина. Явно Боко обича прости хора, защото с тях се разбира, умните ги гони в чужбина, не гласуват за него.

Умнити гласувами само за Станишев. И Партията.

Браво на децата, жалко само, че в чужбина ще ги прилапат като топъл хляб. Жалко за нас като държава и прекрасно за децата, че ще имат страхотен шанс.

ТОВА МЕНЕ КАКВО МЕ ГРЕЕ ДА НЕ МИ СТАНА ЗАПЛАТА 3000 ЛВ ПОНЕ ДА БЯХА ДИГНАЛИ ПЕНСИЙТЕ А ТЕ НИ РАЗМИВЪТ С ОТВЛЕЧЕНИ ГЛУПОСИТ

пък иска заплата 3000 лв

Браво!!! Дали заслужаваме деца като тези???И какво направихме и правим, за да ги задържим тук.

Медалите са наши, ама децата скоро ще са на Станфорд...

Пожелай им го с всяка клетка!

Браво на нашите деца! Радост за сърцето и душата! Поклон пред техните ръководители!