Дончев: В Гърция виждаме българската 1997 година

В момента виждаме гръцката 97-ма година, България обаче е научила своя урок да харчи толкова, колкото получава, заяви Томислав Дончев по повод кризата в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: В Гърция виждаме българската 1997 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

през 97-ма е бил студент във Великотърновския университет.....тати носи,мама меси,да живей труда.Кога е усетил кризата:))

Не мисля, че Гърция някога има шансове да заприлича на България, ние дори и прахта не можем да им дишаме, толкова назад зад тях сме. Естествено, че няма да има българи, които да се върнат в България, за съжаление, дори фалирала Гърция е 100 пъти по-добре от "отличничката" България, която си била "научила урока".

Господин Дончев, за разлика от вас Жан Виденов намали драстично външния дълг на България. За разлика от вас той не взе баснословните 16 милиарда кредит и олигарси и "свои" и чужди му скроиха капата, защото беще честен и почтен и спря много "кранчета". За разлика от вас той дойде в политиката с едно светло яке и си отиде с него, само, че с протрити ръкави.

Не че подкрепям мнението на г-н Дончев, изобщо даже, но пък и вие от своя страна явно сте забравили глада по време на Виденов.

Дончев, Дончев........точно пък вие като управници да ни давате мнение как трябва да се харчи, ще падна от смях...............вие правите точно обратното или може би по-точно като в Гърция - взимате заеми и харчите...........и даже се радвате, като вземете заем и надълго обяснявате колко стратегически ход сте направили......./смях в залата/

тоя е кух като хралупа

И след Луканката и Блян Рибенов, получихме Иван Лостов - раздаде и разграби всичко, масово и тук-там касово! И сега гърците в криза са в пъти по-добре от нас сега! /Цитат на : Стефан Софиянски с които съм съгласен!/

Поредният ГЛУПАК от ГЕРБ!!!!" ВИЖДАЛ" България през 1997 год!?!?!?Щом "вижда" НЕКА се НАУЧИ и да ПИТА сегашните си господари, ЗАЩО през 1997г. НЕ "ДАДОХА" на Б-я САМО 1 милиард -- а я ЗАГРОБИХА!?!???Глупендър!!

О не приятелю....като при нас никога и никъде не е било, при това да "имаш" и нарочно да го направиш да "нямаш". Не смей да сравняваш гърците с нас. Ние сме извънземни. А и сегашното ни поведение а доказателство за това. Вместо да се възползваме от гръцката криза ние ще ходим да им пълним джобовете за да им поддържаме и без това много по-високият им стандарт на живот. Ще минат две три години те пак ще имат пари а ни пак няма да имаме и ще душим с изплезен език под опашките на Германия, САЩ, Британската корона а гърците пак ще се техни любимци.

...В ГЪРЦИЯ ВИЖДАМЕ страх от народа... и уважение към гласът му... това трябва да виждате... не да се правите, че можете много да анализирате... къде... и какво....

аз пък в тебе виждам мутренските години, асоцирани с бръснатите манерки и лошото гледане, като заговори за печелене и харчене, защо се взеха и къде са сега 16-те милиарда????? аз пък в тия заеми виждам гръцки вариант и затова ги приветствам с изборните резултати от референдума, затова че обикновените хора, не желаят да плащат заемите взети от продажни, корумпирани и сервилни правителства.

точно! +++++++++++++

Няма нищо общо между двете кризи. ФилософъТ икономист ?Бактън от жалки и кариеристични провинциалисти.

Абсолютно нищо общо няма. Жан-Виденовата криза бе инспирирана ОТВЪН, целта бе смяна на правителството... Мислех Т.Дончев за малко по-интелигентен. Но май, както казвате, е посредствен провинциален кариерист.

....Каква ли такса за Управление на риска са събирали гръцките кредитори....??

Дончев,на страха очите са големи,пийни си хапчетата и мисли трезво.Ако се погрижиш за себе си,сам ще се хванеш в крачка.

"България обаче е научила своя урок да харчи толкова, колкото получава..." Явно "получава" включва и едни 16 милиарда заеми.

Господ наистина трябва да е българин, щом още не ни е затрил, щом ни управляват такива! И този отговаря за евроинтегрирането, еврофондове разпределея, позиции на България прави! Вицепремиер!? Явно и кмет на Габрово е било твърде много над максималното му ниво...

Не те знам какво виждаш, но имай предвид че нашата банова криза от 96-97 г. и гръцката криза с държавния им дълг от 2010 - 2015 са коренно различни. При нас, банките нямаха пари, защото бяха окрадени, след което беше предизвикана инфлация за да се минимизират сумите, които кредитните милионери трябваше да връщат. Отнесоха го обикновените хора и някои банки. При гърците банките не са окрадени, а правителството се е нагушило с адски много кредити, основно заради участие в европрограми ... ти нали беше министър на еврофондовете преди? Ей сега като се поолеете още малко със строителството на магистрали и харченето до дупка /без да се спестява/ ще ни докарате до гръцката криза ... Ама като не се мисли с главата а с ръцете в джобовете - така ще става!

ситуацията няма абсолютно нищо общо

КАК МОЖЕ ДА ВИЖДАШ НЕЩО,КОЕТО НЕ СИ ЗАПОМНИЛ БЕ ТЕЛЕ

Какво виждал един нахъсан селяндур,провинциал...Тоя е типично потвърждение на "пази боже сляпо да прогледне".Прочее тези които ДРУГАРИТЕ СИ ИЗБИРАТ ДА ИМ ВЪРШАТ РАБОТАТА СА ВСЕ ТАКИВА.Нали знаете ПУБЛИЧНИТЕ ЛИЧНОСТИ В БГ СА 99,99% от провинцията.А според закона за естествения отбор трябва да са под 90%.Даже по-малко.Това случайно ли е или следстсвие на някаква целенасочена дейност. Хаха

Дончев , застанал си в позата на Ленин , явно имитираш някакъв мисловен процес , но ....не ти се получава!Я пак опитай , тоя път по - умно се изкажи, будала с будала!

Томи , Томи , умен си като кучето Ласи !Няма никаква прилика с Б-я 97!Никаква !Тогава САЩ , МВФ работеха срещу финансовата ни система !Сега в Гърция САЩ треперят , защото напускането на еврозоната , предхожда напускането на НАТО , сближаване с Русия и БРИКС и т.н. неща които САЩ и ЕС не искат да им се случват!Тъпичък си Томи , чети повече човече !

как може толкова плиткоумно разсъждение да бъде публикувано в медия? този човек въобще слуша ли се какви ги говори? първо кризата в бг от 96 беше очеваден спекулативен натиск на форекс срещу валутата - поради политически причини. второ българия не е научила никакъв урок защото от 96-та година до сега всички политици са подкупвани от чужди компании без изключения. Този факти заедно с липсата на каквото и да е било гражданско общество в бг обяснява затвореният кръг в който се въртим относно правосъдие, законодателство и обществен прогрес. това не е случаят с гърция, чието бвп пер капита е в пъти над това на българия, а на всичкото отгоре има и работещо гражданско общество. От положението на човек, извън бг искам да ви кажа, че в последната седмица българия е смешна в опитите си да критикува гърция на официално и частно ниво. просто е долно.

Томислав Дончев? Имената понякога говорят за миналото. Дребно човече тип падпадък.

УВАЖАЕМИ ПЛЕШИВИ МИ ПРИЯТЕЛЮ! СЯКАШ ДА БЕШЕ СИ ПОМЪЛЧАЛ ЩЕШЕ ДА СИ ОСТАНЕШ ПОНЕ ЕВТИНО КОПИЕ НА ДЖЕЙСЪН СТАТЪМ, НО СЕГА КАТО ПРОГОВОРИ, ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ, ЧЕ СИ ЛАЙНЕНОВОЗ С ОТВОРЕН КАПАК.

За съжаление, това което се случва в Гърция може да е бъдещето на България. Точно както взимат по 16 милиарда лева заем. Гърците са взимали за да вдигнат изкуствено стандарта, че да задържат хората да не емигрират. А това с емиграцията се случва и тук. После идват и други фактори, като посредническите банки, между ЕС и Гърция. Дават от ЕС кредити с почти нулева лихва (примерно 0.1%), но ги дават на банки, които после дават кредити на Гърция с примерно 8% лихва и повече. Посредниците яко са ограбвали. Може с участие на хора от ЕС. Вид източване или/и корупция.

ти въобще имаш ли представа какви ги плещиш? няма икономика, която да не взима кредит.. би било абсолютно глупаво да не се кредитира растежа. второ за изкуствения стандарт на гърция - то провери ли колко е бвп на гърция пер капита?

Дълга след Тодор Живков е бил под 8 милирда лева. Сега с едно решение взимат 16. Вярно други са били тогава стойностите.

Дончев, ти си един страхливец! Страх те е да кажеш, че Гърция получи каквото търсеше, страх те е да кажеш, че Гърция трябва да бъде изритана от ЕС.

Дончев ти и тези около теб най-малко имате право да съдите , оментирате или изобщо да мислите в тази насока . Защото от както противната ти мутра е в парламента , тази държава съвсем изчезна .

Нашият живот с нищо не се подобри откакто "великият" Дончев е във властта.

Дончев показва пълна некомпетентност!!!

Герберски палячо

Изказването му звучи в тон повече да плаши хората, но едва ли някой му вярва?Народа и притръпвал от всяка власт и на никой вече не му пука.

Не знам в Гърция има ли ровещи в кофите в мащабите на България, но ето на какво попаднах: Обмислят да глобяват с 1000 лв. ровещите в кофите за боклук Това, че някой няма какво да яде, не е наш проблем, това е проблем на държавата", заявява Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак Това ли са постиженията ни 2015 г.?

Па да ме глобят...Като намеря илядо лева в кофта ша си платя..

Ами тогава да се въведе по скоро еврото, за да затегнат всички коланите. това е най-разумното решение.

А сме влезли в еврото, а е рухнало то! Има много спестявания на бедни българи в евра. Те какво са ти виновни?!!

Е значи за това Румен Гечев се изказва от екрана.

Не може преди два месеца да се хвалиш как си взел кредит 16 млр, а сега да говориш за научени уроци.

А бе човече, ти от Марс ли идваш?При тях минималната пенсия е 500 евро, а при нас - 50 евро и то от 20 години! При заплатите е още по-голяма разликата в заплащането! Защо са отишли 300 хил. българи там, ако беше същото? Ето това е най-страшното заблуждението -волно или неволно!

Не, България не харчи толкова, колкото получава, защото има няколко Българии!Например, пенсионерите умират в нищета, ограбени от псевдодемократи, бивши партийци и настоящи политически карадци като тоя! А политическата класа, пръкнала се от предишните партийни и на ДС структури, със сигурност не харчи толкова, колкото изкарва, освен ако кражбите не се считат за нормален начин на заработване на пари! И понеже не им стига това, което се произвежда в страната, тия калинки и калинчивци, точно като в Гърция, започват да генерират огромни държавни дългове, които ще трябва един ден да се връщат на същите кредитори като гръцките. Когато политическитер престъпници отдавна ще са извън страната или ще са замели всички следи на престъпните си действия! Разликата е, че гърците са народ, а ние - стадо! При това там има млади хора, които искат да живеят в страната си и да я отстояват, докато нашите млади правят революцията с еднопосочен билет през терминалите на Аерогара София!

Дончев ни смята за балъци . Разликата между двете кризи е огромна ! Гръцките кредити са от ЕС, при нас просто трябваше да си отиде Виденов.

Значи заради Виденов махнаха трите нули от сметките на хората.

Цитат от думите на Томислав Дончев: "Но няма как да не се възхитим от гордия дух на гърците. Заслужва уважение една нация, която да се консолидира около една позиция, макар и грешна, обобщи Томислав Дончев. " По принцип уважавам Дончев, но и той е изпадна л в една дълбока заблуда за референдума! Мнимото единство на "гордия и велик" гърчки народ е плод на около 65% гласували, от които 61 за, а 39% против. И това ако е единство, здраве му кажи! А гласувалите "за", гласуваха за своя мързел!!! Айде със здраве!!!

Тук се разграбиха парите на народа 1997 -ма година,нищо общо с Гърция!!!!! В Гърция крадат от ЕС и дават на народа!!!!

Нищо общо няма гръцката криза с нашата преломна 1997 година.

Защото сценарият вече ясно прозира. А той е: Страната се према в ЕС. Икономиката и се разрушава, защото в ЕС има квоти кой квкво произвежда. В случая с Гърция се звтварят 7 завода за мерцедес, унищожават се маслините, защото Испания произвежда зехтин. Зеленчукопроизводството запада - Нидерландия изнася домати за цяла Европа. На Гърция се предлага да купи оръжие за взети в дълг пари. Което управляващите правят. На Гърция се предлагат лесни заеми в огромни размери, част от които поемат към Германия и Франция като преференциални търговски условия на цели брендове на стоки. Да прибавим и лошите кредити, които проникват в банките с разни пакети от САЩ и други строителни мехури. Парите изтекоха, а народът да плаща сметката. Сегашното правителство нарече тези номера рекет. И си поиска 30% намаляване на дълга, което е правилно и честно. Останалия дълг ще си го плащат. Но кръвопийците не са съгласни. Искат цялата Гърция на поднос. Е не става така. Лошото е ако се стигне до война.

Тези 30%, които се опрощават добре, а новите заеми, които ще натрупа Гърция, при липса на реформи кой предлагаш да ги плаща? Немците вече отказват да гоправят. Ми като толкова ви боли за гърците вземете си по един и си го гледайте в къщи! Мен ме боли повече за нашите хорица в северозападнала България - живеят далеч по-мизерно от гърците!

На гърците няма да им е лесно - ще затягат колана и ще страдат. Но не по гайдата на европейските и американски банкири. Защо се засуетиха европейските монстри? Защото ако гръцките политици си отворят някой уикилийкс реакцията ще стане верижна. Испания и Италия няма да стоят мирно. Кстати - Исландия първа се отказа да плаща чрез референдум дълговете на банките си, обяви дефолт и се оправи за 5 години. И осъди премиера си за престъпление против народа. Е те са само 320000 население, но се опънаха на света. Викинги!

само защо Дончевия си вре гагата в гръцките работи. Цялата Мара втасала, всичко му е на ред, та започна византийците да ги коментира.

Баз да комантирам персоната на Дончев и политическите му пристрастия, мисля, че казаното от него е реална картина на случващото се в Гърция и очакваните резултати от преговорите.

Хората помнят 1996- 1997 когато фалира страната а комунягите с хиперинфлацията ограбиха спестяванията на хората. Тогава нарорда изнемогваше и беше принуден да гледа прасета и кокошки в големите градове.

Ние батка,направихме ферма за говеда в подлеза на квартала.... И ги дояхме в Поликлиниката!!

Спестяванията ги открадна Костов като смени парите. От 10 000 лв. ми станаха 10 лв. Той (Костов), така се разплати с тези които предизвикаха кризата а вече се виждат и кои са.

Без коментар не ми достигат думите да изразя Отвращението си от тези ....

Ко !