Коментари - От Франция: България е като Русия, с мафиотски манталитет | Днес.dir.bg

От Франция: България е като Русия, с мафиотски манталитет

„България е една умалена Русия. Цари мафиотски манталитет и никога няма да отговори на изискванията на поставените критерии“.

Обратно в новината

Коментари - От Франция: България е като Русия, с мафиотски манталитет | Днес.dir.bg

Коментари

Тежко наследство от "комунизма" и съветското влияние.

Френски третополови словоизлияния! Да не дава акъл държава бивша империя, а да сведе глава за това, че експлоатира третият свят не само до 1960, а и сега!!! Да не дават акъл, а да се замислят, че това на което му викаме корупция - те го наричат лобизъм и консултантски услуги!! Техните политици не крадат и не са педофили, и не са корумпирани ---ха ха ха, а дали????

написаното в статията е много вярно за България . Мурзилките са на амразурата защото се споменава и Русия .

Напиши 100 пъти една дума- за да я научиш!!!

Когато на Българина му казват истината в очите той пак се опитва да търси проблема на Французите . напомния ми вица : А вие защо биете негрите ? По умните избягаха а тези дето останаха дори не знаят как може да се живее без корупция . Рушвета се е превърнал в религия и е неразделна част от живота.

А защо даваш пари, не давай. Аз не давам пари и пак се оправям.

Това го казали мафиотите на Франция!

Тия французи защо са сложили на статията за корупцията в България снимка на Президента Радев и Юнкер? Трябва да е снимка на премиера Б. Борисов и Юнкер - и двамата са с биография на премиери, ръководили пряко висшата корупция в държавите, които са управлявали.

"Преди 5 месеца бе създадено Министерство на европейското председателство." И начело сложиха бившата министърка на едно от най-корумпираните ведомства през мандатите на ГЕРБ - МРРБ. Наградиха я с нов министерски пост, защото добре се е справила с чадъра си над корупцията и е "заработила" доста парици за ГЕРБ и Вожда Винету...

Вярно е че много българи в чужбина плюят страната и това засилва отрицателното чуждо мнение. Но, какво е Франция? Това е една умалена Турция. Икономика и пълна с бедни "тъмно зелени" необразовани "нови французи". . . които само примамват полицаи да ги пребият или да се взривят някъде. Ами честно казано по-добре Русия, но това не бива да ни успокоява и разбира се е добре да има политическа воля да се справим с проблема. За съжаление отново са ни поставили в ситуацията "няма кой да управлява".

България е една умалена Русия. Цари мафиотски манталитет и никога няма да отговори на изискванията на поставените критерии. АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!

Друг път, къде е нефта дето се краде, къде е газот дето се краде, къде е забраната на внос на храни, къде заплатите са двойно по-високи от руските, къде е това олимпийско крадене, като в Русия, ние ли гепихме Крим, ние ли пращаме войски в Украйна и Сирия, ние ли разрушихме до основи стотици сириски градове? Ай сиктир!

Друг път, Русия е нормална правова държава, която за разлика от нас осъди бивш министър, губернатори кандидат за президент и др.висши служители за корупция.

Нормална е Русия но само за ненормалните мурзилки . То в Русия е измислена корупцията а Българите са аматьори сравнени с руснаците в областа на корупцията и рушвета .

Прав е човекът! След 10 години мутренско управление, начело с Тиквун Рапонскии шайката крадливи герберасти-педврасти във всички сфери какъв манталитет да имаме?! Колкото до Русия, не я бъркайте франсета!

За грозните приказки за България и българите сами сме си виновни. Направете си труда и проследете колко хора със светнали от радост очи ще преповтарят тия гнусни нападки ,как едни партийни лидери и дори от върха на държавата ще ги цитират. Аз ако бях на местото на президента бих написал такъв протест ,че да им писнат ушите.Той българин ли е,защо търпи? Спомнете си какво е казал Пенчо Славейков след ареста му в черната джамия-в България господа чужденци, полицията не бие! Призовавам всички българи да обичат страната си. Не е коректно да очакваме да ни уважават ако сами си плюем в лицето.

Приказките са грозни, но са само част от истината която е далеч по-страшна.

Глупаво и невярно заглавие. Обикновено автора е българин, бивш левичар понастоящем либерал (често с нестандартна полова ориентация). Общото между нас и Русия е Кирилицата и вярата. Но, те са велика сила , ние не. Те са Президентска федерация, ние не. За да има ред и просперитет е необходима силна личност и ясна властова ерархия. САЩ, Русия дори Франция са силни защото са Президентски републики а ние не сме!

Кратко, точно и ясно. Основния проблем обаче си е в нас, дето само коментираме и едните търпят другите се изнасят, а шепа нагли некадърници крадат.

jingiby

Абсолютно вярно...

И още как ?

Тия пък какво се обаждат?! Кой не ги е хванал, той не ги е ... бил! То не бяха римляни, испанци, то не бяха англичани, руснаци, прусаци и германци :) Даже българи ги бият! 2:1 насред парижа, че и коиловските селяни им се изредиха на "спецчастите"! Да си държат ценностите при себе си, най-ценното си не са опазили!

Някой може ли да каже, какво добро и какво положително са ни дали тия еврогейски държави. За 28г ни заразиха с наркотици, корупция, просия, проституция и т.н.

Доброто е,че до голяма степен пресякоха безсрамното и нагло ограбване на България от Русия!Във страната влезнаха милиарди евро като инвестиции,инфраструктура,саниране,пресечена беше контрабанда за милиарди които останаха в България!Милиони българи се възползваха от възможноста да работят да учат и да правят бизнес във Европа и до се изплъзнот от хомота на червената рускобългарска мафия в страната!

А излязоха много повече милиарди.

Франция да го духа , долу ръцете от моята българия , каквато и да е тя.... тя е наша и работим по въпроса за опитомването на стратегическите-национални сили които прецакват българия всеки ден , а педалите да излитат през терминал 8 защото всички други терминали са пълни като този идиот които е написал тази статия ...........

Тия франсета да млъкнат,наскоро бях 3 месеца командировка в Париж - егати противният град е станал - 50% гадни невъзпитани чернилки Магреба + 30% лява резба бели и 20% по нормални хора! Ние корупцията все някога ще я преборим но те нито тарамбуките ще могат да изгонят нито лявата резба ще оправят а напротив -ще се увеличават и тия и ония !

Франсетата цитират публикации на наши хора,като " Център за изследване на демокрацията" ,големите изследвачи паразити,финансирани от вън и цитираната фондация" Антикорупционен фонд" и той на хранилка ,и те " борци"!Не са самостоятелни проучвания!

Не търсете все някой друг да ни е виновен, все някой ще да каже истината и че царя е гол !!!

ФРЕНСКИ МЕДИИ, ДА ПУБЛИКУВАТ НЕЩА И ТО НА ПОЛОВИНАТА, КАТО В КРАЙНА ГИ ЗНАЯТ ТЕЗИ НЕЩА ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ

Дрес тролчетата са заработили мизерните си копейки, центове, че турски лири гледам... Нали си знаете за кервана и кучетата :)

Някои са толкова тъпи, че го правят даже без пари... полезни идиоти

Какъв воайор, моля ви се! Само минавал той,горкия!

"От Франция: България е като Русия..." Ех, да беше така,а!? Голям майтап!

Как виждаш наш Боку с два милиарда долара в офшорна сметка? Там мащабите са други ...

десет години две бандитски ,мафиотски шайки- ГЕРБ и БСП си играят на управляващи и опозиция и ограбват и парцелират България...

А КЛАКЬОРИТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, КОИТО ОБЕЩАВАХА "ГЛАСОВЕ", ТЯХ КЪДЕ ГИ КЛАСИРАШ????

до ГЕРБ и БСП...

Ами тук липсват дори основната структура на представителната демокрация- партията. В парламента липсва и една с ясен политически профил. Всички граничат с абсурда- дпс- либерали-мюсулмани, бсп-социалисти -леви -милионери от приватизацията/лидери гергов, курнела/, герб -не партия , а сбирщайн мутри и ченгета, комундя около мутра бодигард на стария вожд, патриоти- крайно десни от крайно ляв произход: имат повече доносници и червени книжки от бившите комунисти, бивши младежки натегачи за номенклатурна позиция , които освен , че са станали червени партийци на 18, за всеки сличай са се натегнали и да донасят срещу българските си съграждани , с две думи сами поставили се в зависимост комунистчета и предатели на българите, сега представящи се за десни патриоти и борци за независимост. Някъв театър на абсурдното в страна без понятие що е полтика, абсурдни партии дори външно , без да навлизаме във вътрешната патология.

Баси, председателстващата страна на ЕС още от първия си ден, въпреки раболепните си напъни да изглежда добре, е обвинена в жестока корупция и умален модел на най-големия враг на ЕС! Това говори какъв е ЕС, каква е БГ и каква - Раша! Всички те - прогнили ябълки, пълни с червеи ... на власт!

Това е просто проявление на вече очевидния и повече невъзможен за игнориране, отричане или омаловажаване огромен конфликт и непрекъснато увеличаваща се пропаст между БАЗАТА и НАДСТРОЙКАТА! Между големият научно-технически прогрес и конкретно информационните технологии и дегенериралата и регресивна, деструктивна и амортизирана управляваща класа и прослойките и лобитата й! Между народите и управленията им, най-общо казано. Или конкретно, за олицетворение - между десетината фамилии, които притежават повечето от богатствата на света и го контролират, и останалите над 7 милиарда човека! И които фамилии някак си успяваха години и десетилетия да убеждават хората, че управленията им са само в техен интерес и демократични, от тяхно име и в техен интерес... Общо взето конфликт и все неща, които ги наблюдаваме и коментираме от много години.

Да напомня тук една съвсем кратка и много точна дефиниция за корупция: КОРУПЦИЯТА Е ДАНЪК, КОЙТО НАРОДЪТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ПЛАЩА НЕПРЕКЪСНАТО ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА, БЕЗХАБЕРИЕТО, АЛЧНОСТТА И ПРЕСТЪПНОСТТА (корумпираността) НА УПРАВНИЦИТЕ И УПРАВЛЕНИЯТА СИ! И тази дефиниция ми харесва, защото много ясно дава връзката корупция-управници (-народ и стандартът му на живот)!!! Впрочем доста отдавна аз писах, че корупцията, а не тероризмът са огромният, най-големият проблем на съвременното общество и управления. Дори и защото корупцията (и съпровождащата я неизменно алчност и неуважение към хората и законите) също благоприятства и тероризма, освен престъпността, организираната престъпност и мафията! С други думи - корупция без тероризъм и мафия има, но ТЕРОРИЗЪМ И МАФИЯ БЕЗ КОРУПЦИЯ (и овластена алчност) НЯМА!!! Говоря за организиран тероризъм, разбира се... И бях приятно изненадан когато преди време прочетох, ме на общ форум в ЕС най-накрая са посочили и декларирали, че корупцията е не по-малко сериозен проблем от тероризма! Защото корупцията е проказа за едно общество! Тя променя правилата на играта и деградира и ерозира обществото и функционирането му, демотивира и вулгаризира хората, подменя ценностната им система и дева лидира законите и справедливостта и изобщо усещането за ред и справедливост! Корумпираният и корумпиращият разделят и конфронтират обществото и хората, защото те гледат с по-различен поглед от този на некорумпираните, които са поставени в положението на балъци и лузъри, на жертви!

По странното е, че всичко което се случва в Русия (като законодателство) след време и тук започва да се случва. Нали сме в Европата я, що така?

Странно е, ако човек не знае и познава фактите и събитията, историята, най-новата история на България, но ИСТИНСКИТЕ! Ако ги знае и познава не само не е странно, а напълно логично, очаквано и предсказуемо! Или с други думи - толкова е странно, колкото да се приема 9 септември 1944 година като празник на Освобождението, а не поробването на България и един паметник в центъра на София да на окупатора да се нарича паметник на Освободителя на България!

Неадекватни пропагандисти! Обсъжда се корупцията ,а те за Паметника на Съветската армия!!!

"Средната минимална заплата в Европейския съюз е 868.82 евро (1694.2 лева). Румъния - 409 евро (797.55 лв) Гърция - 684 евро (1333.8 лв) Хърватия - 462 евро (900.9 лв) Словения - 805 евро (1569.75 лв) Унгария - 445 евро (867.75 лв) Словакия - 480 евро (936 лв) Чехия - 478 евро (932.1 лв) Полша - 505 евро (984.75 лв) Литва - 400 евро (780 лв) Латвия - 430 евро (838.5 лв) Естония - 500 евро (975 лв) Турция - 393 евро (766.35 лв) България - 260 евро (507 лв) / 397.44 нето Сърбия и Македония - 195 евро нето - след налагане на данъци и т.н. (380.25 лв)" Какво може да се отвърне на Франция, след като фактите са красноречиви?

Отново: Да напомня тук една съвсем кратка и много точна дефиниция за корупция: КОРУПЦИЯТА Е ДАНЪК, КОЙТО НАРОДЪТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ПЛАЩА НЕПРЕКЪСНАТО ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА, БЕЗХАБЕРИЕТО, АЛЧНОСТТА И ПРЕСТЪПНОСТТА (корумпираността) НА УПРАВНИЦИТЕ И УПРАВЛЕНИЯТА СИ! Преведено на разбираем език, корупцията и кражбите и щетите от тях в България са намалили средния доход на българина с наполовина, грубо казано!

Има още един въпрос, който винаги е бил интересен но стана особено актуален напоследък. И това са постоянните и непрекъснати внушения, че българите, българският народ бил глупав, че сме били дрбили, със сбъркан чип, лош материал,... и това сне го чували и от политици к управници които не блестят с особен ум и интелект, да не кажа и от пълни дебили и откровени мошеници, престъпници и рецидивисти. И мисля е крайно време да го изясним. Българският народ в никакъв случай не е по-глупав, мързелив или инертен от другите, но той е един от най-изстрадалите, лъгани и манипулирани, репресирани и подвеждани! Човек се учи от грешките (си), но как да се поучи когато той не ги знае и не ги познава, когато поробването му се представя за освобождение? Както и друг път съм споменавал, не трябва да се бърка акълът и интелектът с информираността - българският народ от десетилетия постоянно и много последователно е лъган и манипулиран, освен че е зверски грабен и репресиран - Европа и днес не знае, че след 9 септември България е буквално обезглавена, цялата й автентична интелигенция е буквално смачкана и унищожена - от там насаддният, култивиран и умишлено поддържан страх в българина, който обяснява и пасивността му донякъде! И най-глупавият човек може да се окаже по-адекватен, по-умен и от най-умният в дадена конкретна ситуация, ако ... ПРИТЕЖАВА НУЖНАТА, ВАЖНА информация за разлика от другия - и точно това наблюдаваме години наред в България, а и не само... Казват, че човек (народ) се учел от грешките си, умният - от чуждите, а глупакът - никога, дори и от своите! Но нали за да се поучиш от грешките си, ти най-напред трябва да ги .. ЗНАЕШ, ДА ГИ ПОЗНАВАШ!?!? И как да се бориш срещу (следващ) поробител,КОГАТО ПОРОБОТЕЛ ТИ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ... ОСВОБОДИТЕЛ!?! И то сериозно, от най-сериозни уж хора и институции, плеяди, армии от тях през годините! И дори и до ден днешен от някои от тях!?!

Че човечеството все още не знае например критично важни факти, събития и истини дори и за Втората световна война, за предхождащи я събития, срещи и договорки, а толкова много д написано, снимано и казано за нея и тя променя толкова драстично света!!! Въпрос - глупак ли е, глупав ли е един човек или народ, който не знае даден конкретен факт, той е скрит и укрит, старателно пазен от него, вкл. с перверзни обяснения за държавна или служебна тайна от хора, които са се обявили за ... негови слуги и че го правят в негов интерес!?!?! Ето ви един огколешен пример за реалното мислене и практическо онагледяване на отношението към хората като към дебили!

Присмял се хърбел на щърбел -ето това представлява тази статия!Корупцията е смазочното масло на демокрацията и това се вижда с невъоръжено око от многобройните примери на висши служители в ЕС и в отделните водещи държави в него!И това не е от вчера!А какво да кажем за САЩ!Даже Ал.Константинов в "До чикаго и назад " е споменал нещо за нея.В един епизод американецът от сръбски произход бай Неделкович,след като се хвали с живота си в Америка,казва на автора -"Овде е велика корупция,дека и у Европата нема!" И обяснява в какво се състои!Тези статии са наказание за България,че не е станала русофобска държава като Полша,прибалтийските държави и Украйна.Най-голямата корупция в Европа е в Украйна,чудовищна ...е,и да виждате някакво наказания ,санкция за това!Затварят си очите,защото Украйна им трябва като маша срещу Русия!И от нас се очаква това ...но не се получава ,инатчии българи!

Kолко милиони€ ще прахоса дебелaта куманка лилито(внучето на дядото комунист-куман) да им подарява на тези разложени капиталисти и потънали в дългове "наши" гости шалчета от рисувана коприна и от новите сребърни нумизматични български 10-толевки, от нашите пари?! Hякой има ли инфо?!

Какво лошо има в председателството,всички държави членки на ЕС се изреждат.Това е добра новина,но вътрешните ни проблеми боксуват,а грандажиите умишлено тиражират дезинформация,а не истинските причини.

Материала е виновен за всичко. Голяма част от материала бе възпитан на кражби и далавери още по времето на комунизма. Страната се управлява от хора, чиито деца учат и живеят в западни страни. Как мислите се плащат стотици хиляди долари за скъпо и престижно образование? Всичко това обаче широко се знае в овчето общество, което така си е свикнало да живее. А тези, на които това не им допада, просто емигрират.

Глупости сега, я елате у Банкя па да видиме имали такива практики, е нема тия са провокотори нема такива работи тука, ааааааа

Закона за приватизацията в частност промените за покупката на цели държавни предприятия с конпенсаторни бонове след първоначалното 10% реално плащане трябва да се обяви за корупционен,създателите му също ,а облажилите се да доплатят реалната цена с нова оценка,защото и старите оценки са миже да те лаже!

Той си е откровено корупционен, но дори и да се признае и обяви официално за такъв - какво от това? Премиер е Борисов, опозицията му е Корнелия, главен прокурор е Цацаров,... То и управлението на България по време на съветското робство след окупацията й през 1944 година е обявено и със закон за престъпно, Е, И? Да си видял и чул поне за един наказан и виновен, конкретно?

Законодателно да се впише и вмени наказателна отговорност на авторите за приватизацията и колективна при гласуването.Дори някои промени са само с постановления.Има начини,волята трябва да е налице!

И тук се сещам колко години и колко пъти аз съм писал за това, колко постинги - десетки и стотици Дир-а ми троха, защото бях писал за тези неща! Точно както сега, или поне доскоро пишех и споменавах за мафията, която е пленила България и види война срещу българския народ, за политиката й на масов грабеж, корупция, геноцид и демографска катастрофа, за това, че България при форма е имитация на демокрация и законна европейска държава а де факто е диктатура, преминала от открита към прикрита след 1989 година и че България бе близо половин век под руско, съветско робство след окупацията й през 1944 година.

Каква е тази " българска" фондация" Антикорупционен фонд",на кого служи и защо дава оценки примитивно?Самото наименование " фонд" е искане за наливане на пари без дъно,колкото да афишират дейност пред Запада с цел оплюване.Е тези не да ли наясно ,че без премахване на давността за всичко свързано с ограбването през прехода не може да има наказателни преследвания или ще бъде само информативно!Днешните олигарси са старите приватизаторжии или източилите банките и дирижират кукловодството!Окъде накъде олигарх ще притежава " независими" медии,това е абсурдно и същевременно да оказва в54861лияние при назначаване на гл.прокурор,президенти,министри.Тази смръдня трябва да се изчисти,защото нвма как да се започне на чисто и от днес!

Hие основахме и живяхме в не една в Империя и когато тя ни поробваше ние я разрушавахме!!!!!!(6) Hие убихме "недоносчето" наречено социализъм, защото то ни крадеше и ни излъга!!!!!!(6) Hие се опарихме от дивия Kомунизъм, ношещ името "демокрация" и го разобличихмe, че всъщност е антиXриста и е едно нищо друго освен погром!!!!!!(6) Hие ще изринем и прогнилия Капитализъм, носещ името "пазарна икономика" и ще си върнем разграбеното!!!!!!(6) Kакъв е следващия "строй" който ще експериментирате варху нас Българския Hарод ?... или е време пак да обърнем пирамидата за да смачкаме и оня с "оченцето" от върха???!!!(6) Cамо питамe...(този въпрос е риторичен!!!!!!(6) P.S. ...знаем, че вие обичате и обожавате 13, ние пък обичаме (6), от което на вас ви прилошава.

Единственото място, където ги стяга на Запад чипика относно корупцията в България е фактът, че от нея губят доходи и контрол над страната и когато техни фирми биват заобикаляни при големи поръчки! Всичко друго е мижи да те лажем, че твойте права са мой приоритет и Европа на народите и дрън-дрън...

нима не си загрял, че у нас кокъла е яко захапан от българо-руска мафия и на никой го не дават???

И кой кокъл са захапали, този на несъществуващата вече тежка индустря? Чии фирми добиват природните богатства на България, държат летищата, пристанищата, железниците,електроразпределението, водните ресурси, електроцентралите, кой дупчи в Черно море за газ и нефт, кой саботира големите енергийни проекти за България!? Какво държи българи-руската мафия освен хотелите по морето, за които с мъки намират достатъчно персонал, с или без право на ритници в мутрата?

Да си "остриш перото" с нещо като корупция, която е и във Франция и във всички страни по света е недостойно. А да се цитират вестници като "Сега" като истина от последна инстанция и да се правят генерални изводи за цял един народ и една държава е жалко невежество, за да не кажа по тежки думи.

Ех, на батко тъпите тролчета и червенотиквеничета, колко сте плоски и жалки! Значи самата корупция и то в подобни мащаби, от която е пропищял народът не е недостойна, да я прикриваш, отричаш или игнорираш години наред съще не е недостойно, но да в коментираш и д се опитваш да я представиш като нещо като корупция, и то когато вече е очевадна, точно това било недостойното, а прошляк? Ти червен ли си, гербер ли си, захлебвал ли тук или си прост(о) дебил?

С две думи, когато най-сетне, след толкова години и две десетилетия и в Европа, и по-точно управляващите там видяха и констатираха, и адресират реалните огромни проблеми в България - чудовищната корупция и обвързаност на властта с организираната престъпност, няма как да не отбележим, че България Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ И ЗАРАДИ ЕС, и веднага да поясня и конкретизирам заради троловете на мафията - не заради самия ЕС като идея и гражданите му - напротив, приемането на България в ЕС бе може би най-доброто нещо за България и българите, и аз бях много щастлив когато го разбрах, а СРЕЩУ УПРАВНИЦИТЕ НА ЕС, като например този отдясно на снимката, като онзи френски селянин дето опипваше публично Данчето Фандъкова на пейка пред НДК-то, като ПЕС-а Сергей Станишев (че и Капута е там), като другият безделник и авер на Станишев -Шулц к т.н....

И понеже се върнахме към онези времена преди повече от 25 години, когато не друг, а премиерът на България, не от другаде, а от трибуната на Народното събрание се обърна към народа си и му заяви в безпрецедентно прав текст, че след него на власт в България идва магията, КАКТО и И СТАНА (тя, мафията получи втори много мощен тласък след като си доведе и лицето Симеон Кобурготски на власт, след като дълги години бе на хранилка при тях...) и точно това мафията и клакьорите и медиите й никога не му простиха, да напомня: Мафията не свали от власт Филип Димитров, защото бил разбил селското стопанство и правителството му не работело - това са пълни глупости (вижте колко време просъществува това правителство, преди мафията да го атакува и свали!), но широко и масово тиражирани, не го атакува и свали и защото бил педераст, или американски послушник и прочие идиотски лъжи. Мафията не го свали, когато първите месеци правителството наистина не работеше пълноценно и се окомплектоване и ориентираше, в него бе пълно с нейни капии - Луджев, Стоян Ганев,..., а го атакува КОГАТО ТО ДЕ ФАКТО ЗАПОЧНА ДА РАБОТИ, Филип Димитров започна да ги разчиства и бе ясно, че е извън контрола им. Но конкретният и решаващ повод за спешната атака срещу него в типичен ДС-КГБ стил дойде когато ... Филип Димитров направи реални стъпки за издирване и връщане на откраднатите от тази мафия десетки милиарди! И не е необходимо никой да вярва, с просто да си направи труда да провери в архивите! Не българските, разбира се, повечето са в Москва или унищожени и преправени, а във Вашингтон! Там те не могат да ги откраднат, преправят или скрият - просто проверете, както направих аз.

Точно така,затова България да се маха от гейският съюз и да се лови редом с Русия!

И сега, точно сега, толкова години, близо четвърт век по-късно искам да припомня и един друг малък ФАКТ, който също остана незабелязан от българския народ, от гражданите ни! Че тогава по онова ОЩЕ време на въпрос към американския посланик в България какво ще каже за организираната престъпност в България, той се подсмихна леко под мустак и каза - цитирам много точно: ПРОБЛЕМЪТ С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В България Е, ЧЕ Е ... ТВЪРДЕ ОРГАНИЗИРАНА!?!?!?!?!?! Н Той хубаво си се подсмихваше, че и често се виждаха в посолството на кафе с пенсионирания старец Любен Гоцев - генерал от ДС и КГБ, където Гоцев му пишеше на салфетка изумително точните резултати от изборите след няколко месеца, за да може дипломатът да изпрати поредния си доклад във Вашингтон и да получи лични поздравления от държавния секретар на САЩ за отличните му доклади, но българите казваме, че смях на гол задник си е живо е...! Да не говорим за съдържанието на изтеклите през Уикито секретни грами, където всичко е написано в прав текст и за които на времето Борисов извикал Дянков и му казал: Какво още ще вадят вашите - каквото имат да го вадят!... Ама нещо досега все НЕ ГО ИЗВАДИХА! Може би просто не са знаели откъде да започнат:) Или просто са се притеснявали от някои въпроси, които неизбежно ще възникнат след това...

Искам да те попитам нещо наистина добронамерено? Как смяташ, че ще свърши това цялото чудо? Обречени ли сме? Има ли светлина в тунела? Има ли смисъл от протести или мача просто се доиграва?

Защо ми сложи някой този минус, не разбрах!

Има светлина - да. Тя идва от фаровете на насрещният бърз влак... Всичко ще свърши с ВОЙНА и /или граждански войни, в които глобалистите ще бъдат ИЗБИТИ ДО КРАК. После ще има пак мир докато и последният, който помни поуките от сегашното време умре. ... и цикъла ще се повтори. Пази се и бъди здрав!

Не мога да ти отговоря на този въпрос, защото той е много голям и твърде общ. И ако трябва да сме прецизни - за да се коментира сериозно най-напред трябва да си уточним понятията, Като например какво значи да свърши цялото това нещо или чудо. Какво разбираш и имаш предвид - философски погледнато и банално казано Доброто и Злото съществуват и се борят от както свят светува. И всяко конкретно нещо има своето конкретно начало и край. Ако мен ме питаш един проблем започва да се решава когато той е идентифициран и приет, обявен за такъв! Тоест решаването на един, на всеки (сериозен) проблем започва с разпознаването му и обявяването му за (приоритетен) проблем. Защото е просто - ако ти не смяташ нещо за проблем, не го виждаш, не искаш или не ти изнася да го видиш, страхуваш се или си заинтересован да не го видиш няма как да тръгнеш да го решаваш - както ставаше досега в България! И не случайно дълги години след цитираните от мен думи на американския посланик за организираната престъпност в България един куп български правителства и министри на МВР, всъщност всичките, бягаха като дявол от тамян от този въпрос и се правеха на убити лисици, питаха учудено а какво точно било и сме разбирали под организирана престъпност (а те в създадоха и отгледаха, тя израстна под крилото им и с карти на сътрудници на МВР и службите...) С две думи, когато става дума за сериозен обществен проблем началото към евентуалното му истинско решаване става когато той е оповестен и признат за такъв, за приоритетен широко сред и пред обществото. Което и точно наблюдаваме, но важният (под)въпрос е и защо точно сега? Отговорът е, че просто повече тези не можеха да се правят, че не съществува и не го виждат!

И понеже човек и народ, които не познават и не знаят историята и грешките си и не са ги отчели са осъдени да ги повтарят отново и отново (друг е въпросът, а може би не, че тази история и фактите са дълго, старателно и последователно крити, подменяни и манипулирани и в такъв случай няма как да се знаят, за да се направят точните изводи (нали знаем разликата между глупавия и умния човек (народ!)), аз мисля, че не е зле да си припомним сега някои факти от най-близката ни история, които някак си останаха незабелязани от широката общественост. Преди около четвърт век в България бе извършен поредният преврат, бе свалено първото демократично правителство на България от десетилетия наред, с активно мероприятие - с откровени и дори публично признати лъжи. Това бе всъщност най-голямото престъпление срещу България, срещу националната й сигурност и суверинитета й - не друг, а шефът на НРС, на националното разузнаване!!! и ОФИЦЕР ОТ ДС и КГБ!?!?!? Бригадир Аспарухов по националната телевизия (на някои други негови колеги не могат да се намерят дори снимките им с години!!!) за да ... обвини... ПРЕМИЕРА на Република България в ... НАМЕРЕНИЯ!!! ЗА ПОФГОТВЯНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!?!?!? - някакви сделки с Македония или подобни простотии, спретнати в бързината и съшити с бели конци! После той бе принуден, от притиснатия от обстоятелствата и за да не се разберат от хората конспираторите и мащаба на престъпния заговор и източниците му, от марионетката на Луканов - Желев да си признае лъжата и дори да се извини през зъби на премиера Филип Димитров . И ... В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СИ ОТИДЕ НЕ ЛЪЖЕЦЪТ И ПРЕСТЪПНИКЪТ, не З Бригадир Аспарухов, а ... ПРЕМИЕРЪТ, който съвсем логично настояваше пред принципала му Желев за незабавната оставка на офицера от ДС и КГБ (отлично известен на западните служби и дипломати като такъв още тогава, между прочем), премиерът Филип Димитров!..

Спомнете си жалките желъови Боянски ливади, на които бяха подбрани и поканени избраните ДС медии, които с месеци подготвяха това активно мероприятие срещу България с артилерийската си подготовка - ежедневни гнусни и долни клевети и обиди срещу премиера, спомнете си догановите и депесарски шутове на Доган и ДС - КГБ и ДС преструктуриранията на парламентарните ИМ пространства,... Да, това са ФАКТИТЕ! Това е част от най-срамните страници на най-новата ни история! И сега искам да попитам - колцина от вас тук си спомнят, знаят и чуха думите на поискалия съвсем естествено вот на доверие на българския премиер, на Филип Димитров от трибуната на Народното събрание към народа сред опитващото се да го заглуши в опияненото от разкритието колко са много ДС преструктурирано мнозинство: Искам да се обърна към българския народ и да му кажа, че СЛЕД МЕН НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ ИДВА МАФИЯТА!!! И дойде ... правителството на Берив, останало в историята като Правителството на Мултигруп! На РУСКАТА МУЛТИГРУП!!! И между другото точно Бригадир Аспарухов от генералското движение на БСП е конкретния баща на Бойко Борисов в политиката и земляк, авер и съратник на ДС-КГБ колегата си Атанас Тилев, който пък бащински се грижеше дълги години за прехраната на Симеон Кобурготски в бедния му период...

Благодаря ти, info! Благодаря ти, че отваряш очите на хората! Има нужда от хора като теб, защото България, институциите и медиите са наистина пленени от мафията! Важните неща се прикриват, изкривяват и манипулират. А по новините говорят само за убийства, изнасилвания, катастрофи или хвалят властта. рано или късно ще рухнат, но жалко за пропилените поколения!

Да, но Доган ги похвали в Коледната си Историческа Реч! Това е важната истина. Какво разбират французи, германци, швейцарци, британци?

Баце каза, че Пееф си е отишъл? Той се връща само за малко да напише закон за КТБ и после пак си отива. После пак идва да лапне някоя обществена поръчка с европари. Вие кво искате повече?

Ха-ха -ха ! Галските късопишльовци се обадиха ! Мафиотски , немафиотски , ама поне имаме характер , а не като третополовите меки китки от западналата , ислямска част на континента . Жалка хазарска шайка ...

Характер на блюдолизци, далавераджии, измамници, демагози и държачи на шлифера на вожда.

Ха-ха! Характер викаш - то затова РазБойко им лиже задниците и ПРАВИ ЛАГЕРИ ЗА "БЕЖАНЦИ" ТУКА, глупако! Характер имат Орбан и Полша ако не си разбрал още!

И понеже отново не се казва и посочва цялата истина и от европейските управници и медии, подобно на българските, все пак да я синтезираме: Проблемът, огромният проблем с България и на българите, който е проблем вече и на Европа и ЕС, макар и много късно адресиран, не е корупцията, колкото и да е неприятен и тежък - корупция има навсякъде, макар и не толкова масова! Огромният проблем в, на и с България е мафията, че България е ПЛЕНЕНА ДЪРЖАВА ( и то от 1944 год. насам), а корупцията е едно от основните оръжия на мафията. Да си припомним дефиницията за мафия, от която тема и за наличността на която 30 години политици и управници, журналисти и експерти бягат категорично вече поне 30 години - лаконично казано това е организирана престъпност плюс власт, и доколкото всяка диктатура има необходимост да изгражда, увеличава и поддържа базата си, социалната си база от привилегировани съсловия и прослойки, за да обезпечава властта си и контролира хората, то корупцията е точно превъзходното й средство да осигурява блага на поддръжниците си, като държавната администрация, бюрократите и властниците и репресивните органи и институции най-вече подбраните от нея ръководители (вижте раздутата им бройка, България има 7 министерства, България - 17, страната е с най-много полицаи и прокурори на глава от населението в Европа, ДАНС е с 3500 служителя, МИ 6 - с 3200, при многократно по-голямо население в Англия, в България се заделят над 1.2 милиарда само за МВР всяка година, най-големият работодател в бизнеса в България е ... охранителният и от България се откраднаха през последните 30 години активи и пари за над 120 милиарда долара,...масовите подслушвания и следене), като същевременно широко култивираната корупция деморализира и разлага хората и ги конфронтира и обезкуражава, тоест осигурява модела с Разделяй и владей!

Всяко прасе си харесва кочината...

Коментари - От Франция: България е като Русия, с мафиотски манталитет | Днес.dir.bg

От Франция: България е като Русия, с мафиотски манталитет

„България е една умалена Русия. Цари мафиотски манталитет и никога няма да отговори на изискванията на поставените критерии“.

Обратно в новината

Коментари - От Франция: България е като Русия, с мафиотски манталитет | Днес.dir.bg

Коментари

Тежко наследство от "комунизма" и съветското влияние.

Френски третополови словоизлияния! Да не дава акъл държава бивша империя, а да сведе глава за това, че експлоатира третият свят не само до 1960, а и сега!!! Да не дават акъл, а да се замислят, че това на което му викаме корупция - те го наричат лобизъм и консултантски услуги!! Техните политици не крадат и не са педофили, и не са корумпирани ---ха ха ха, а дали????

написаното в статията е много вярно за България . Мурзилките са на амразурата защото се споменава и Русия .

Напиши 100 пъти една дума- за да я научиш!!!

Когато на Българина му казват истината в очите той пак се опитва да търси проблема на Французите . напомния ми вица : А вие защо биете негрите ? По умните избягаха а тези дето останаха дори не знаят как може да се живее без корупция . Рушвета се е превърнал в религия и е неразделна част от живота.

А защо даваш пари, не давай. Аз не давам пари и пак се оправям.

Това го казали мафиотите на Франция!

Тия французи защо са сложили на статията за корупцията в България снимка на Президента Радев и Юнкер? Трябва да е снимка на премиера Б. Борисов и Юнкер - и двамата са с биография на премиери, ръководили пряко висшата корупция в държавите, които са управлявали.

"Преди 5 месеца бе създадено Министерство на европейското председателство." И начело сложиха бившата министърка на едно от най-корумпираните ведомства през мандатите на ГЕРБ - МРРБ. Наградиха я с нов министерски пост, защото добре се е справила с чадъра си над корупцията и е "заработила" доста парици за ГЕРБ и Вожда Винету...

Вярно е че много българи в чужбина плюят страната и това засилва отрицателното чуждо мнение. Но, какво е Франция? Това е една умалена Турция. Икономика и пълна с бедни "тъмно зелени" необразовани "нови французи". . . които само примамват полицаи да ги пребият или да се взривят някъде. Ами честно казано по-добре Русия, но това не бива да ни успокоява и разбира се е добре да има политическа воля да се справим с проблема. За съжаление отново са ни поставили в ситуацията "няма кой да управлява".

България е една умалена Русия. Цари мафиотски манталитет и никога няма да отговори на изискванията на поставените критерии. АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!

Друг път, къде е нефта дето се краде, къде е газот дето се краде, къде е забраната на внос на храни, къде заплатите са двойно по-високи от руските, къде е това олимпийско крадене, като в Русия, ние ли гепихме Крим, ние ли пращаме войски в Украйна и Сирия, ние ли разрушихме до основи стотици сириски градове? Ай сиктир!

Друг път, Русия е нормална правова държава, която за разлика от нас осъди бивш министър, губернатори кандидат за президент и др.висши служители за корупция.

Нормална е Русия но само за ненормалните мурзилки . То в Русия е измислена корупцията а Българите са аматьори сравнени с руснаците в областа на корупцията и рушвета .

Прав е човекът! След 10 години мутренско управление, начело с Тиквун Рапонскии шайката крадливи герберасти-педврасти във всички сфери какъв манталитет да имаме?! Колкото до Русия, не я бъркайте франсета!

За грозните приказки за България и българите сами сме си виновни. Направете си труда и проследете колко хора със светнали от радост очи ще преповтарят тия гнусни нападки ,как едни партийни лидери и дори от върха на държавата ще ги цитират. Аз ако бях на местото на президента бих написал такъв протест ,че да им писнат ушите.Той българин ли е,защо търпи? Спомнете си какво е казал Пенчо Славейков след ареста му в черната джамия-в България господа чужденци, полицията не бие! Призовавам всички българи да обичат страната си. Не е коректно да очакваме да ни уважават ако сами си плюем в лицето.

Приказките са грозни, но са само част от истината която е далеч по-страшна.

Глупаво и невярно заглавие. Обикновено автора е българин, бивш левичар понастоящем либерал (често с нестандартна полова ориентация). Общото между нас и Русия е Кирилицата и вярата. Но, те са велика сила , ние не. Те са Президентска федерация, ние не. За да има ред и просперитет е необходима силна личност и ясна властова ерархия. САЩ, Русия дори Франция са силни защото са Президентски републики а ние не сме!

Кратко, точно и ясно. Основния проблем обаче си е в нас, дето само коментираме и едните търпят другите се изнасят, а шепа нагли некадърници крадат.

jingiby

Абсолютно вярно...

И още как ?

Тия пък какво се обаждат?! Кой не ги е хванал, той не ги е ... бил! То не бяха римляни, испанци, то не бяха англичани, руснаци, прусаци и германци :) Даже българи ги бият! 2:1 насред парижа, че и коиловските селяни им се изредиха на "спецчастите"! Да си държат ценностите при себе си, най-ценното си не са опазили!

Някой може ли да каже, какво добро и какво положително са ни дали тия еврогейски държави. За 28г ни заразиха с наркотици, корупция, просия, проституция и т.н.

Доброто е,че до голяма степен пресякоха безсрамното и нагло ограбване на България от Русия!Във страната влезнаха милиарди евро като инвестиции,инфраструктура,саниране,пресечена беше контрабанда за милиарди които останаха в България!Милиони българи се възползваха от възможноста да работят да учат и да правят бизнес във Европа и до се изплъзнот от хомота на червената рускобългарска мафия в страната!

А излязоха много повече милиарди.

Франция да го духа , долу ръцете от моята българия , каквато и да е тя.... тя е наша и работим по въпроса за опитомването на стратегическите-национални сили които прецакват българия всеки ден , а педалите да излитат през терминал 8 защото всички други терминали са пълни като този идиот които е написал тази статия ...........

Тия франсета да млъкнат,наскоро бях 3 месеца командировка в Париж - егати противният град е станал - 50% гадни невъзпитани чернилки Магреба + 30% лява резба бели и 20% по нормални хора! Ние корупцията все някога ще я преборим но те нито тарамбуките ще могат да изгонят нито лявата резба ще оправят а напротив -ще се увеличават и тия и ония !

Франсетата цитират публикации на наши хора,като " Център за изследване на демокрацията" ,големите изследвачи паразити,финансирани от вън и цитираната фондация" Антикорупционен фонд" и той на хранилка ,и те " борци"!Не са самостоятелни проучвания!

Не търсете все някой друг да ни е виновен, все някой ще да каже истината и че царя е гол !!!

ФРЕНСКИ МЕДИИ, ДА ПУБЛИКУВАТ НЕЩА И ТО НА ПОЛОВИНАТА, КАТО В КРАЙНА ГИ ЗНАЯТ ТЕЗИ НЕЩА ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ

Дрес тролчетата са заработили мизерните си копейки, центове, че турски лири гледам... Нали си знаете за кервана и кучетата :)

Някои са толкова тъпи, че го правят даже без пари... полезни идиоти

Какъв воайор, моля ви се! Само минавал той,горкия!

"От Франция: България е като Русия..." Ех, да беше така,а!? Голям майтап!

Как виждаш наш Боку с два милиарда долара в офшорна сметка? Там мащабите са други ...

десет години две бандитски ,мафиотски шайки- ГЕРБ и БСП си играят на управляващи и опозиция и ограбват и парцелират България...

А КЛАКЬОРИТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, КОИТО ОБЕЩАВАХА "ГЛАСОВЕ", ТЯХ КЪДЕ ГИ КЛАСИРАШ????

до ГЕРБ и БСП...

Ами тук липсват дори основната структура на представителната демокрация- партията. В парламента липсва и една с ясен политически профил. Всички граничат с абсурда- дпс- либерали-мюсулмани, бсп-социалисти -леви -милионери от приватизацията/лидери гергов, курнела/, герб -не партия , а сбирщайн мутри и ченгета, комундя около мутра бодигард на стария вожд, патриоти- крайно десни от крайно ляв произход: имат повече доносници и червени книжки от бившите комунисти, бивши младежки натегачи за номенклатурна позиция , които освен , че са станали червени партийци на 18, за всеки сличай са се натегнали и да донасят срещу българските си съграждани , с две думи сами поставили се в зависимост комунистчета и предатели на българите, сега представящи се за десни патриоти и борци за независимост. Някъв театър на абсурдното в страна без понятие що е полтика, абсурдни партии дори външно , без да навлизаме във вътрешната патология.

Баси, председателстващата страна на ЕС още от първия си ден, въпреки раболепните си напъни да изглежда добре, е обвинена в жестока корупция и умален модел на най-големия враг на ЕС! Това говори какъв е ЕС, каква е БГ и каква - Раша! Всички те - прогнили ябълки, пълни с червеи ... на власт!

Това е просто проявление на вече очевидния и повече невъзможен за игнориране, отричане или омаловажаване огромен конфликт и непрекъснато увеличаваща се пропаст между БАЗАТА и НАДСТРОЙКАТА! Между големият научно-технически прогрес и конкретно информационните технологии и дегенериралата и регресивна, деструктивна и амортизирана управляваща класа и прослойките и лобитата й! Между народите и управленията им, най-общо казано. Или конкретно, за олицетворение - между десетината фамилии, които притежават повечето от богатствата на света и го контролират, и останалите над 7 милиарда човека! И които фамилии някак си успяваха години и десетилетия да убеждават хората, че управленията им са само в техен интерес и демократични, от тяхно име и в техен интерес... Общо взето конфликт и все неща, които ги наблюдаваме и коментираме от много години.

Да напомня тук една съвсем кратка и много точна дефиниция за корупция: КОРУПЦИЯТА Е ДАНЪК, КОЙТО НАРОДЪТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ПЛАЩА НЕПРЕКЪСНАТО ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА, БЕЗХАБЕРИЕТО, АЛЧНОСТТА И ПРЕСТЪПНОСТТА (корумпираността) НА УПРАВНИЦИТЕ И УПРАВЛЕНИЯТА СИ! И тази дефиниция ми харесва, защото много ясно дава връзката корупция-управници (-народ и стандартът му на живот)!!! Впрочем доста отдавна аз писах, че корупцията, а не тероризмът са огромният, най-големият проблем на съвременното общество и управления. Дори и защото корупцията (и съпровождащата я неизменно алчност и неуважение към хората и законите) също благоприятства и тероризма, освен престъпността, организираната престъпност и мафията! С други думи - корупция без тероризъм и мафия има, но ТЕРОРИЗЪМ И МАФИЯ БЕЗ КОРУПЦИЯ (и овластена алчност) НЯМА!!! Говоря за организиран тероризъм, разбира се... И бях приятно изненадан когато преди време прочетох, ме на общ форум в ЕС най-накрая са посочили и декларирали, че корупцията е не по-малко сериозен проблем от тероризма! Защото корупцията е проказа за едно общество! Тя променя правилата на играта и деградира и ерозира обществото и функционирането му, демотивира и вулгаризира хората, подменя ценностната им система и дева лидира законите и справедливостта и изобщо усещането за ред и справедливост! Корумпираният и корумпиращият разделят и конфронтират обществото и хората, защото те гледат с по-различен поглед от този на некорумпираните, които са поставени в положението на балъци и лузъри, на жертви!

По странното е, че всичко което се случва в Русия (като законодателство) след време и тук започва да се случва. Нали сме в Европата я, що така?

Странно е, ако човек не знае и познава фактите и събитията, историята, най-новата история на България, но ИСТИНСКИТЕ! Ако ги знае и познава не само не е странно, а напълно логично, очаквано и предсказуемо! Или с други думи - толкова е странно, колкото да се приема 9 септември 1944 година като празник на Освобождението, а не поробването на България и един паметник в центъра на София да на окупатора да се нарича паметник на Освободителя на България!

Неадекватни пропагандисти! Обсъжда се корупцията ,а те за Паметника на Съветската армия!!!

"Средната минимална заплата в Европейския съюз е 868.82 евро (1694.2 лева). Румъния - 409 евро (797.55 лв) Гърция - 684 евро (1333.8 лв) Хърватия - 462 евро (900.9 лв) Словения - 805 евро (1569.75 лв) Унгария - 445 евро (867.75 лв) Словакия - 480 евро (936 лв) Чехия - 478 евро (932.1 лв) Полша - 505 евро (984.75 лв) Литва - 400 евро (780 лв) Латвия - 430 евро (838.5 лв) Естония - 500 евро (975 лв) Турция - 393 евро (766.35 лв) България - 260 евро (507 лв) / 397.44 нето Сърбия и Македония - 195 евро нето - след налагане на данъци и т.н. (380.25 лв)" Какво може да се отвърне на Франция, след като фактите са красноречиви?

Отново: Да напомня тук една съвсем кратка и много точна дефиниция за корупция: КОРУПЦИЯТА Е ДАНЪК, КОЙТО НАРОДЪТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ПЛАЩА НЕПРЕКЪСНАТО ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА, БЕЗХАБЕРИЕТО, АЛЧНОСТТА И ПРЕСТЪПНОСТТА (корумпираността) НА УПРАВНИЦИТЕ И УПРАВЛЕНИЯТА СИ! Преведено на разбираем език, корупцията и кражбите и щетите от тях в България са намалили средния доход на българина с наполовина, грубо казано!

Има още един въпрос, който винаги е бил интересен но стана особено актуален напоследък. И това са постоянните и непрекъснати внушения, че българите, българският народ бил глупав, че сме били дрбили, със сбъркан чип, лош материал,... и това сне го чували и от политици к управници които не блестят с особен ум и интелект, да не кажа и от пълни дебили и откровени мошеници, престъпници и рецидивисти. И мисля е крайно време да го изясним. Българският народ в никакъв случай не е по-глупав, мързелив или инертен от другите, но той е един от най-изстрадалите, лъгани и манипулирани, репресирани и подвеждани! Човек се учи от грешките (си), но как да се поучи когато той не ги знае и не ги познава, когато поробването му се представя за освобождение? Както и друг път съм споменавал, не трябва да се бърка акълът и интелектът с информираността - българският народ от десетилетия постоянно и много последователно е лъган и манипулиран, освен че е зверски грабен и репресиран - Европа и днес не знае, че след 9 септември България е буквално обезглавена, цялата й автентична интелигенция е буквално смачкана и унищожена - от там насаддният, култивиран и умишлено поддържан страх в българина, който обяснява и пасивността му донякъде! И най-глупавият човек може да се окаже по-адекватен, по-умен и от най-умният в дадена конкретна ситуация, ако ... ПРИТЕЖАВА НУЖНАТА, ВАЖНА информация за разлика от другия - и точно това наблюдаваме години наред в България, а и не само... Казват, че човек (народ) се учел от грешките си, умният - от чуждите, а глупакът - никога, дори и от своите! Но нали за да се поучиш от грешките си, ти най-напред трябва да ги .. ЗНАЕШ, ДА ГИ ПОЗНАВАШ!?!? И как да се бориш срещу (следващ) поробител,КОГАТО ПОРОБОТЕЛ ТИ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ... ОСВОБОДИТЕЛ!?! И то сериозно, от най-сериозни уж хора и институции, плеяди, армии от тях през годините! И дори и до ден днешен от някои от тях!?!

Че човечеството все още не знае например критично важни факти, събития и истини дори и за Втората световна война, за предхождащи я събития, срещи и договорки, а толкова много д написано, снимано и казано за нея и тя променя толкова драстично света!!! Въпрос - глупак ли е, глупав ли е един човек или народ, който не знае даден конкретен факт, той е скрит и укрит, старателно пазен от него, вкл. с перверзни обяснения за държавна или служебна тайна от хора, които са се обявили за ... негови слуги и че го правят в негов интерес!?!?! Ето ви един огколешен пример за реалното мислене и практическо онагледяване на отношението към хората като към дебили!

Присмял се хърбел на щърбел -ето това представлява тази статия!Корупцията е смазочното масло на демокрацията и това се вижда с невъоръжено око от многобройните примери на висши служители в ЕС и в отделните водещи държави в него!И това не е от вчера!А какво да кажем за САЩ!Даже Ал.Константинов в "До чикаго и назад " е споменал нещо за нея.В един епизод американецът от сръбски произход бай Неделкович,след като се хвали с живота си в Америка,казва на автора -"Овде е велика корупция,дека и у Европата нема!" И обяснява в какво се състои!Тези статии са наказание за България,че не е станала русофобска държава като Полша,прибалтийските държави и Украйна.Най-голямата корупция в Европа е в Украйна,чудовищна ...е,и да виждате някакво наказания ,санкция за това!Затварят си очите,защото Украйна им трябва като маша срещу Русия!И от нас се очаква това ...но не се получава ,инатчии българи!

Kолко милиони€ ще прахоса дебелaта куманка лилито(внучето на дядото комунист-куман) да им подарява на тези разложени капиталисти и потънали в дългове "наши" гости шалчета от рисувана коприна и от новите сребърни нумизматични български 10-толевки, от нашите пари?! Hякой има ли инфо?!

Какво лошо има в председателството,всички държави членки на ЕС се изреждат.Това е добра новина,но вътрешните ни проблеми боксуват,а грандажиите умишлено тиражират дезинформация,а не истинските причини.

Материала е виновен за всичко. Голяма част от материала бе възпитан на кражби и далавери още по времето на комунизма. Страната се управлява от хора, чиито деца учат и живеят в западни страни. Как мислите се плащат стотици хиляди долари за скъпо и престижно образование? Всичко това обаче широко се знае в овчето общество, което така си е свикнало да живее. А тези, на които това не им допада, просто емигрират.

Глупости сега, я елате у Банкя па да видиме имали такива практики, е нема тия са провокотори нема такива работи тука, ааааааа

Закона за приватизацията в частност промените за покупката на цели държавни предприятия с конпенсаторни бонове след първоначалното 10% реално плащане трябва да се обяви за корупционен,създателите му също ,а облажилите се да доплатят реалната цена с нова оценка,защото и старите оценки са миже да те лаже!

Той си е откровено корупционен, но дори и да се признае и обяви официално за такъв - какво от това? Премиер е Борисов, опозицията му е Корнелия, главен прокурор е Цацаров,... То и управлението на България по време на съветското робство след окупацията й през 1944 година е обявено и със закон за престъпно, Е, И? Да си видял и чул поне за един наказан и виновен, конкретно?

Законодателно да се впише и вмени наказателна отговорност на авторите за приватизацията и колективна при гласуването.Дори някои промени са само с постановления.Има начини,волята трябва да е налице!

И тук се сещам колко години и колко пъти аз съм писал за това, колко постинги - десетки и стотици Дир-а ми троха, защото бях писал за тези неща! Точно както сега, или поне доскоро пишех и споменавах за мафията, която е пленила България и види война срещу българския народ, за политиката й на масов грабеж, корупция, геноцид и демографска катастрофа, за това, че България при форма е имитация на демокрация и законна европейска държава а де факто е диктатура, преминала от открита към прикрита след 1989 година и че България бе близо половин век под руско, съветско робство след окупацията й през 1944 година.

Каква е тази " българска" фондация" Антикорупционен фонд",на кого служи и защо дава оценки примитивно?Самото наименование " фонд" е искане за наливане на пари без дъно,колкото да афишират дейност пред Запада с цел оплюване.Е тези не да ли наясно ,че без премахване на давността за всичко свързано с ограбването през прехода не може да има наказателни преследвания или ще бъде само информативно!Днешните олигарси са старите приватизаторжии или източилите банките и дирижират кукловодството!Окъде накъде олигарх ще притежава " независими" медии,това е абсурдно и същевременно да оказва в54861лияние при назначаване на гл.прокурор,президенти,министри.Тази смръдня трябва да се изчисти,защото нвма как да се започне на чисто и от днес!

Hие основахме и живяхме в не една в Империя и когато тя ни поробваше ние я разрушавахме!!!!!!(6) Hие убихме "недоносчето" наречено социализъм, защото то ни крадеше и ни излъга!!!!!!(6) Hие се опарихме от дивия Kомунизъм, ношещ името "демокрация" и го разобличихмe, че всъщност е антиXриста и е едно нищо друго освен погром!!!!!!(6) Hие ще изринем и прогнилия Капитализъм, носещ името "пазарна икономика" и ще си върнем разграбеното!!!!!!(6) Kакъв е следващия "строй" който ще експериментирате варху нас Българския Hарод ?... или е време пак да обърнем пирамидата за да смачкаме и оня с "оченцето" от върха???!!!(6) Cамо питамe...(този въпрос е риторичен!!!!!!(6) P.S. ...знаем, че вие обичате и обожавате 13, ние пък обичаме (6), от което на вас ви прилошава.

Единственото място, където ги стяга на Запад чипика относно корупцията в България е фактът, че от нея губят доходи и контрол над страната и когато техни фирми биват заобикаляни при големи поръчки! Всичко друго е мижи да те лажем, че твойте права са мой приоритет и Европа на народите и дрън-дрън...

нима не си загрял, че у нас кокъла е яко захапан от българо-руска мафия и на никой го не дават???

И кой кокъл са захапали, този на несъществуващата вече тежка индустря? Чии фирми добиват природните богатства на България, държат летищата, пристанищата, железниците,електроразпределението, водните ресурси, електроцентралите, кой дупчи в Черно море за газ и нефт, кой саботира големите енергийни проекти за България!? Какво държи българи-руската мафия освен хотелите по морето, за които с мъки намират достатъчно персонал, с или без право на ритници в мутрата?

Да си "остриш перото" с нещо като корупция, която е и във Франция и във всички страни по света е недостойно. А да се цитират вестници като "Сега" като истина от последна инстанция и да се правят генерални изводи за цял един народ и една държава е жалко невежество, за да не кажа по тежки думи.

Ех, на батко тъпите тролчета и червенотиквеничета, колко сте плоски и жалки! Значи самата корупция и то в подобни мащаби, от която е пропищял народът не е недостойна, да я прикриваш, отричаш или игнорираш години наред съще не е недостойно, но да в коментираш и д се опитваш да я представиш като нещо като корупция, и то когато вече е очевадна, точно това било недостойното, а прошляк? Ти червен ли си, гербер ли си, захлебвал ли тук или си прост(о) дебил?

С две думи, когато най-сетне, след толкова години и две десетилетия и в Европа, и по-точно управляващите там видяха и констатираха, и адресират реалните огромни проблеми в България - чудовищната корупция и обвързаност на властта с организираната престъпност, няма как да не отбележим, че България Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ И ЗАРАДИ ЕС, и веднага да поясня и конкретизирам заради троловете на мафията - не заради самия ЕС като идея и гражданите му - напротив, приемането на България в ЕС бе може би най-доброто нещо за България и българите, и аз бях много щастлив когато го разбрах, а СРЕЩУ УПРАВНИЦИТЕ НА ЕС, като например този отдясно на снимката, като онзи френски селянин дето опипваше публично Данчето Фандъкова на пейка пред НДК-то, като ПЕС-а Сергей Станишев (че и Капута е там), като другият безделник и авер на Станишев -Шулц к т.н....

И понеже се върнахме към онези времена преди повече от 25 години, когато не друг, а премиерът на България, не от другаде, а от трибуната на Народното събрание се обърна към народа си и му заяви в безпрецедентно прав текст, че след него на власт в България идва магията, КАКТО и И СТАНА (тя, мафията получи втори много мощен тласък след като си доведе и лицето Симеон Кобурготски на власт, след като дълги години бе на хранилка при тях...) и точно това мафията и клакьорите и медиите й никога не му простиха, да напомня: Мафията не свали от власт Филип Димитров, защото бил разбил селското стопанство и правителството му не работело - това са пълни глупости (вижте колко време просъществува това правителство, преди мафията да го атакува и свали!), но широко и масово тиражирани, не го атакува и свали и защото бил педераст, или американски послушник и прочие идиотски лъжи. Мафията не го свали, когато първите месеци правителството наистина не работеше пълноценно и се окомплектоване и ориентираше, в него бе пълно с нейни капии - Луджев, Стоян Ганев,..., а го атакува КОГАТО ТО ДЕ ФАКТО ЗАПОЧНА ДА РАБОТИ, Филип Димитров започна да ги разчиства и бе ясно, че е извън контрола им. Но конкретният и решаващ повод за спешната атака срещу него в типичен ДС-КГБ стил дойде когато ... Филип Димитров направи реални стъпки за издирване и връщане на откраднатите от тази мафия десетки милиарди! И не е необходимо никой да вярва, с просто да си направи труда да провери в архивите! Не българските, разбира се, повечето са в Москва или унищожени и преправени, а във Вашингтон! Там те не могат да ги откраднат, преправят или скрият - просто проверете, както направих аз.

Точно така,затова България да се маха от гейският съюз и да се лови редом с Русия!

И сега, точно сега, толкова години, близо четвърт век по-късно искам да припомня и един друг малък ФАКТ, който също остана незабелязан от българския народ, от гражданите ни! Че тогава по онова ОЩЕ време на въпрос към американския посланик в България какво ще каже за организираната престъпност в България, той се подсмихна леко под мустак и каза - цитирам много точно: ПРОБЛЕМЪТ С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В България Е, ЧЕ Е ... ТВЪРДЕ ОРГАНИЗИРАНА!?!?!?!?!?! Н Той хубаво си се подсмихваше, че и често се виждаха в посолството на кафе с пенсионирания старец Любен Гоцев - генерал от ДС и КГБ, където Гоцев му пишеше на салфетка изумително точните резултати от изборите след няколко месеца, за да може дипломатът да изпрати поредния си доклад във Вашингтон и да получи лични поздравления от държавния секретар на САЩ за отличните му доклади, но българите казваме, че смях на гол задник си е живо е...! Да не говорим за съдържанието на изтеклите през Уикито секретни грами, където всичко е написано в прав текст и за които на времето Борисов извикал Дянков и му казал: Какво още ще вадят вашите - каквото имат да го вадят!... Ама нещо досега все НЕ ГО ИЗВАДИХА! Може би просто не са знаели откъде да започнат:) Или просто са се притеснявали от някои въпроси, които неизбежно ще възникнат след това...

Искам да те попитам нещо наистина добронамерено? Как смяташ, че ще свърши това цялото чудо? Обречени ли сме? Има ли светлина в тунела? Има ли смисъл от протести или мача просто се доиграва?

Защо ми сложи някой този минус, не разбрах!

Има светлина - да. Тя идва от фаровете на насрещният бърз влак... Всичко ще свърши с ВОЙНА и /или граждански войни, в които глобалистите ще бъдат ИЗБИТИ ДО КРАК. После ще има пак мир докато и последният, който помни поуките от сегашното време умре. ... и цикъла ще се повтори. Пази се и бъди здрав!

Не мога да ти отговоря на този въпрос, защото той е много голям и твърде общ. И ако трябва да сме прецизни - за да се коментира сериозно най-напред трябва да си уточним понятията, Като например какво значи да свърши цялото това нещо или чудо. Какво разбираш и имаш предвид - философски погледнато и банално казано Доброто и Злото съществуват и се борят от както свят светува. И всяко конкретно нещо има своето конкретно начало и край. Ако мен ме питаш един проблем започва да се решава когато той е идентифициран и приет, обявен за такъв! Тоест решаването на един, на всеки (сериозен) проблем започва с разпознаването му и обявяването му за (приоритетен) проблем. Защото е просто - ако ти не смяташ нещо за проблем, не го виждаш, не искаш или не ти изнася да го видиш, страхуваш се или си заинтересован да не го видиш няма как да тръгнеш да го решаваш - както ставаше досега в България! И не случайно дълги години след цитираните от мен думи на американския посланик за организираната престъпност в България един куп български правителства и министри на МВР, всъщност всичките, бягаха като дявол от тамян от този въпрос и се правеха на убити лисици, питаха учудено а какво точно било и сме разбирали под организирана престъпност (а те в създадоха и отгледаха, тя израстна под крилото им и с карти на сътрудници на МВР и службите...) С две думи, когато става дума за сериозен обществен проблем началото към евентуалното му истинско решаване става когато той е оповестен и признат за такъв, за приоритетен широко сред и пред обществото. Което и точно наблюдаваме, но важният (под)въпрос е и защо точно сега? Отговорът е, че просто повече тези не можеха да се правят, че не съществува и не го виждат!

И понеже човек и народ, които не познават и не знаят историята и грешките си и не са ги отчели са осъдени да ги повтарят отново и отново (друг е въпросът, а може би не, че тази история и фактите са дълго, старателно и последователно крити, подменяни и манипулирани и в такъв случай няма как да се знаят, за да се направят точните изводи (нали знаем разликата между глупавия и умния човек (народ!)), аз мисля, че не е зле да си припомним сега някои факти от най-близката ни история, които някак си останаха незабелязани от широката общественост. Преди около четвърт век в България бе извършен поредният преврат, бе свалено първото демократично правителство на България от десетилетия наред, с активно мероприятие - с откровени и дори публично признати лъжи. Това бе всъщност най-голямото престъпление срещу България, срещу националната й сигурност и суверинитета й - не друг, а шефът на НРС, на националното разузнаване!!! и ОФИЦЕР ОТ ДС и КГБ!?!?!? Бригадир Аспарухов по националната телевизия (на някои други негови колеги не могат да се намерят дори снимките им с години!!!) за да ... обвини... ПРЕМИЕРА на Република България в ... НАМЕРЕНИЯ!!! ЗА ПОФГОТВЯНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!?!?!? - някакви сделки с Македония или подобни простотии, спретнати в бързината и съшити с бели конци! После той бе принуден, от притиснатия от обстоятелствата и за да не се разберат от хората конспираторите и мащаба на престъпния заговор и източниците му, от марионетката на Луканов - Желев да си признае лъжата и дори да се извини през зъби на премиера Филип Димитров . И ... В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СИ ОТИДЕ НЕ ЛЪЖЕЦЪТ И ПРЕСТЪПНИКЪТ, не З Бригадир Аспарухов, а ... ПРЕМИЕРЪТ, който съвсем логично настояваше пред принципала му Желев за незабавната оставка на офицера от ДС и КГБ (отлично известен на западните служби и дипломати като такъв още тогава, между прочем), премиерът Филип Димитров!..

Спомнете си жалките желъови Боянски ливади, на които бяха подбрани и поканени избраните ДС медии, които с месеци подготвяха това активно мероприятие срещу България с артилерийската си подготовка - ежедневни гнусни и долни клевети и обиди срещу премиера, спомнете си догановите и депесарски шутове на Доган и ДС - КГБ и ДС преструктуриранията на парламентарните ИМ пространства,... Да, това са ФАКТИТЕ! Това е част от най-срамните страници на най-новата ни история! И сега искам да попитам - колцина от вас тук си спомнят, знаят и чуха думите на поискалия съвсем естествено вот на доверие на българския премиер, на Филип Димитров от трибуната на Народното събрание към народа сред опитващото се да го заглуши в опияненото от разкритието колко са много ДС преструктурирано мнозинство: Искам да се обърна към българския народ и да му кажа, че СЛЕД МЕН НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ ИДВА МАФИЯТА!!! И дойде ... правителството на Берив, останало в историята като Правителството на Мултигруп! На РУСКАТА МУЛТИГРУП!!! И между другото точно Бригадир Аспарухов от генералското движение на БСП е конкретния баща на Бойко Борисов в политиката и земляк, авер и съратник на ДС-КГБ колегата си Атанас Тилев, който пък бащински се грижеше дълги години за прехраната на Симеон Кобурготски в бедния му период...

Благодаря ти, info! Благодаря ти, че отваряш очите на хората! Има нужда от хора като теб, защото България, институциите и медиите са наистина пленени от мафията! Важните неща се прикриват, изкривяват и манипулират. А по новините говорят само за убийства, изнасилвания, катастрофи или хвалят властта. рано или късно ще рухнат, но жалко за пропилените поколения!

Да, но Доган ги похвали в Коледната си Историческа Реч! Това е важната истина. Какво разбират французи, германци, швейцарци, британци?

Баце каза, че Пееф си е отишъл? Той се връща само за малко да напише закон за КТБ и после пак си отива. После пак идва да лапне някоя обществена поръчка с европари. Вие кво искате повече?

Ха-ха -ха ! Галските късопишльовци се обадиха ! Мафиотски , немафиотски , ама поне имаме характер , а не като третополовите меки китки от западналата , ислямска част на континента . Жалка хазарска шайка ...

Характер на блюдолизци, далавераджии, измамници, демагози и държачи на шлифера на вожда.

Ха-ха! Характер викаш - то затова РазБойко им лиже задниците и ПРАВИ ЛАГЕРИ ЗА "БЕЖАНЦИ" ТУКА, глупако! Характер имат Орбан и Полша ако не си разбрал още!

И понеже отново не се казва и посочва цялата истина и от европейските управници и медии, подобно на българските, все пак да я синтезираме: Проблемът, огромният проблем с България и на българите, който е проблем вече и на Европа и ЕС, макар и много късно адресиран, не е корупцията, колкото и да е неприятен и тежък - корупция има навсякъде, макар и не толкова масова! Огромният проблем в, на и с България е мафията, че България е ПЛЕНЕНА ДЪРЖАВА ( и то от 1944 год. насам), а корупцията е едно от основните оръжия на мафията. Да си припомним дефиницията за мафия, от която тема и за наличността на която 30 години политици и управници, журналисти и експерти бягат категорично вече поне 30 години - лаконично казано това е организирана престъпност плюс власт, и доколкото всяка диктатура има необходимост да изгражда, увеличава и поддържа базата си, социалната си база от привилегировани съсловия и прослойки, за да обезпечава властта си и контролира хората, то корупцията е точно превъзходното й средство да осигурява блага на поддръжниците си, като държавната администрация, бюрократите и властниците и репресивните органи и институции най-вече подбраните от нея ръководители (вижте раздутата им бройка, България има 7 министерства, България - 17, страната е с най-много полицаи и прокурори на глава от населението в Европа, ДАНС е с 3500 служителя, МИ 6 - с 3200, при многократно по-голямо население в Англия, в България се заделят над 1.2 милиарда само за МВР всяка година, най-големият работодател в бизнеса в България е ... охранителният и от България се откраднаха през последните 30 години активи и пари за над 120 милиарда долара,...масовите подслушвания и следене), като същевременно широко култивираната корупция деморализира и разлага хората и ги конфронтира и обезкуражава, тоест осигурява модела с Разделяй и владей!

Всяко прасе си харесва кочината...