Германски дипломат: Борисов тръгва по опасен път

По повод тревогите от миграционен натиск и изявленията на премиера Борисов по темата помолихме за коментар познавача на българската политика Клаус Шрамайер.

Обратно в новината

Коментари - Германски дипломат: Борисов тръгва по опасен път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дипломат като се е заел да дава акъл на друга държава защо не посъветва Меркел как се прави политика да й каже за грешките които тя допусна и съсипа европа, защото ако не беше бежанската криза за която българия няма никаква вина, ако Борисов не се съгласяваше със Меркел щеше да има по голям авторитет.Сега едва ли не ни заплашват"какво ще стане със България.Ще оцелеем!

В случая Меркоел и Ердоган играят тенис ,като използват Борисов за топка , вместо да се разберат "по мъжки ",както имаше тук един израз ! А в изречението ,че българския премиер можело да бъде изнудван по-лесно да направят заместване с германския канцлер ,откъдето дойде всичко !

опасен път - а вие не само по опасен път вървите и не само Германия натикахте, а съсипахте и цяла Европа. Има ли някои от Европа да каже нещо добро за Меркел.

Конграчулейшън - добре че някой му го каза в прав текст, а не като брукселските лицемери, дето му се подиграват под мустак. Ама нарциса понеже токова влюбен в себе си, че мисли, че като го потупват по главичката и му се хилят на простотията е много успял. Сам си каза, че като му кажели "Конграчулейшън" и повече не слушал. а те след "Конграчулейшън" му обесняват какви глупости е правил, но няма кой да слуша. едно от култовите видеа е: "шменти капели бойко борисов" там направо са в несвяст от подобна тъпота. Жалко, че не пускат други, да му видим "успехите".

тубата разни работи: Бойко Борисов английски в Брюксел - Господари на Ефира - смях .... А портрета от стената строго гледа! - Свети Свети Бойко Борисов и гъ.зо.ли.зеца Волен Сидеров .... Господари на Ефира - Бареков и Борисов

Този германски дипломат е толкова дипломат, колкото аз съм германка!! Един дипломат , даже и да е бивш социалистически, не може да си позволи да дава акъл на чуждо правителство, особено ако никой не го е питал. Би трябвало и да отчете времето от 25 години, през които кой знае с какво и за какво се е занимавал, но във всеки случай не е действащ дипломат. Това са просто тъпи политически инсинуации

А може и да сме по добре извън ЕС , защо!? Ето англичаните показаха че нещо не е в ред с тоя ЕС! За мене лично добросъседските взаимоотношения са много по важни от някакви имагинерни отношения в ЕС! ЕС в тази си форма не може да реши някакви по сериозни проблеми на страните в него!

нерде Ямбол, нердеСтамбол

Не съм съгласен с шваба! Първо вижда се все по ясно че това ЕС е всичко друго но НЕ съюз , защото ако беше съюз според разбиранията за такъв няма да допусне това което става с бежанците! Второ отдавна в България гражданското общество е сринато , а понятието демократични сили е само на думи - такива няма! Така че явно НЕ Е ДОБЪР РАЗБИРАЧ на процесите който се развиват у нас!

един пожарникар? Да не би да учил или стажувал/работил като дипломат? Като няма акъл, най-добре да си мълчи кротко и да ен се бута между шамарите на големите държави.

Да, прав е човека, наистина ако се работеше с твърда ръка за България и интересите на народа, прекалено много време имаше Борисов да тръгнем нагоре във всяко отношение. За съжаление сам той нищо не може да направи, назначи калпави съветници и се заобиколи с некомпетентни хора, които измисляха в надпревара какви ли не данъци и простотии да скубят и без това останалия без перушина български народ. Борисов трябваше да се вслушва много повече в гласа на обикновения човек, да се допитва и да следва вече доказала се в живота политика и израстване на съседни наши държави. В момента е в буквален капан и ако Бог се смили и този път и излезем от това страшно положение в което сме, трябва да сме благодарни на Господ и да помислим ама много кой да застане начело на Държавата при всеки избор който предстои.

Още с влизането на БГ вЕС беше ясно че ще ни използват за буфер във всяко отношение.

"туркофобия" ,к'ви 5 лева? Ние българите сме богобоязлив народ ,не ни е страх нито от турки ,нито от тюрки. Що се отнася до фюрера на делиорманската "олигофренска" гимназия - Педро Моралес де ла Банкя е безпредметно да се говори.Отново се е изрепчил на международно равнище-нищо особенно не се е случило. Колкото повече Боико Борисовчета и Ердоганчовци има по света ,толкова повече световните : политика,спорт,икономика и култура ще приличат на кючек парти.

Този Шрамайер, толкова задръстени ли смята българите. На Бойко му разпорежда САЩ. Събитията в Турция станаха под диктовка на САЩ. Предвидено е от Билденбергите в Европа да имат доминанта джекатайците семити, индийци, белуджи, афганци негри и всякаква друга измет.

Спрете им парите защото на всички е ясно че тези пари просто се разграбват и подхранват олигархията в българия..Видя се че Борисов не може и не желае никакви реформи...статуквото го задоволява...лапачите и чиновниците се увеличават....единственната му заслуга е че държи червената шайка настрана но и това не е много сигурно.

Сега Боко е прав,но не защото е чак толкова предвидлив а защото ясно се вижда че ЕС и Меркел разчитат бежанците да бъдат събрани в Бг а от тук няма вече къде да отидат.Не ни трябват никакви помощи, само всякаква паплач да бъде по далеч от Бг.Да се помага на мигрантите в техните страни.

Коментарът е на германския дипломат Клаус Шрамайер, който през 90-те години беше зам.-посланик на Германия в София пред Александър Андреев от "Дойче веле". Във връзка с интервюто на Борисов за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" мога да кажа само това: От встъпването си в длъжност през 2009 година той имаше на разположение седем години, за да приведе в ред държавата си. И сега щеше да разполага с армия, която да заслужава това име, с правосъдие, което не се поддава на външни влияния, с икономика, която да му осигурява необходимите данъци, както и с уважение, каквото едва ли би имал друг премиер на Балканите. Ако всичко това се беше случило, нямаше да е необходимо сега да изпада в унизителната поза на молител. Жалко - и за България, и за нас - че той пропусна този шанс. Кой, ако не той, би могъл на базата на опита, способностите и популярността си в България, да се справи с тъмните сили, които пречат на процъфтяването на страната? Защо Борисов не залага на гражданското общество, на реформаторските сили и на българите, които олицетворяват най-добрите традиции на страната?

Какво дадоха турците на Бойко БорисовНа картите, които турският премиер изпрати в Европа по Борисов, се вижда проблемът с кюрдите, не с бежанците

Много ми е интересно дали този дипламат г-н Клаус Шрамайер си дава сметка, че благодарение на г-жа Меркел сега всички страни + тези около нас се чудим как да удържим тази вълна от хора идващи и искащи да спят в нашите къщи, хора без никакви задръжки и правят каквото си искат. Защо 50 % от Германците не искат вече г-жа Меркел и явно това ще е последният и мандат, но ми се иска да си остане и да си оправи Кашата, която забърка. Защо да не станем като Полша, Унгария или Чехия, да и ние искаме, но ни дават само пари за Магистрали за да могат техните камиони да пътуват по тях. За жалост България се намира посредата и ние сме една Магистрала- тоест никои не инвестира при нас.

ТУК ИДВАТ ХОРА, КОИТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В ДОМОВЕТЕ НИ, НИЕ ДА ГИ ХРАНИМ, ДА ПОЛЗВАТ ПОВЕЧЕ ОТ НАС СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ , ЧЕ И ДА СПЯТ С ЖЕНИТЕ НИ....

Фактите са упорито нещо!! Независимо, че Германия загуби две световни войни, германците се оказаха жилава нация, с много достойнства, водещи във всички сфери на обществения живот в световен мащаб - икономика, наука, култура, образование и т.н. Ако не беше издънката на баба ГДР-Меркел щеше да бъде и уважаван стожер на пропукващия се ЕС!!

Митовете за Дойчланда в българския абориген. Много е назад Дойчланда в сферите за които говориш. Освен това, все още е окупиран от САЩ. Канцлерите се назначават от САЩ. Не, че в България не е така. Но какъв е Дойчланда и какво ще прави си е еврейска работа. Мен ме интересува България. За да я има трябва да възобновим границата, наборната служба, да напуснем ЕС и НАТО и да създадем собствена промишленост и селско ктопанство, унищожени след държавния преврат през 1989 година. Циганско-турската маса да се завърне в родината си, където беше отишла по междудържавно споразумение от 80 години.

Браво, много интересно мнение, само че преди да направим каквото и да е би било полезно да си направим една малка финансова оценка - какво имаме, колко имаме, какво ни трябва, колко стрева, какво можем да продаваме за да печелим и кой ще го купи. Само тогаво можем да искаме да станем една втора Швейцария. Единствената разлика е в това, че там живеят швейцарци, а у на - българи. Сигурно ще разбереш за какво става дума

Че откъде толкова ум в тиквата? А и него го интересува усвояването на евросубсидиите, а не държавата. В крайна сметка да не е станал министър-председател на БГ за да я управлява ? Дойде време разделно и на мутрата все да му пари под краката. Най-вероятно ще инсценира нови избори, за да се отърве от батака в който вкара държавата.

Нека германският дипломат отговори и на въпроса "Кой и как спомогна и ускори процеса на мигранското нашествие/нахлуване в Европа?".

link

Промените при ГЕРБ са Факт : За 6 години с Мутрите на власт България е в Икономически и Демографски Колапс ! ГЕРБ Изтеглиха 22 000 000 000 от Наше Име ,и за Наша сметка ! 22 Милиарда които с Липсата на млади работещи хора, липсата на Икономика и наличието на Партиина Олигархия на ГЕРБ ...този Огромен Заем ..Никога няма да се Изплати !! Ще Плащаме със Земя/територия/Природни Богатства ....с кръв и сълзи !!! Дотогава Олигархията на ГЕРБ ще се е нарекла Бизнесмени , ще си харчат Милиардите по света и у нас , а нашите Поколения ще плащат ...ако са в България !! ГЕРБ са истинското Зло !

"Промените при ГЕРБ са Факт : За 6 години с Мутрите на власт България е в Икономически и Демографски Колапс !" ... ???? При икономически ръст след погрома на Станишев? Странно виждаш нещата! "ГЕРБ Изтеглиха 22 000 000 000 от Наше Име ,и за Наша сметка !" ... ???? Всъщност почти всичко от тези пари е стари дългове, изтеглени от друго управления. Просто удължение на кредита, но при по-изгодни условия. Онова, което изтегли ГЕРБ в повече от старите задължения, в момента е в резерва, който е 11 Милиарда и дава надеждност на икономиката ни! ... "22 Милиарда които с Липсата на млади работещи хора, липсата на Икономика и наличието на Партиина Олигархия на ГЕРБ ...този Огромен Заем ..Никога няма да се Изплати !! Ще Плащаме със Земя/територия/Природни Богатства ....с кръв и сълзи !!!" ... ???? Всъщност младите избягаха от комунизма, характерно за всички комунистически държави. Дори които се опитат да се върнат, бягат обратно с вик, че комунизмът е зловонно и трайно явление. ... Дотогава Олигархията на ГЕРБ ще се е нарекла Бизнесмени , ще си харчат Милиардите по света и у нас , а нашите Поколения ще плащат ...ако са в България !! ГЕРБ са истинското Зло !" Всъщност милиардите изнесоха ДС и ЦК на БКП, част от чиито наследници са във Виена и си ги харчат, а друга част са активисти на ПЕС и БСП. Ясно е кое е злото и то е комунизмът. Самият Бойко е първият, който би яку шамари и шутове на сганта и за това пишите срещу него. Инак си е таман Бойко, строи и изгражда държава. Вие сте си вече на мястото. Изглежда съвсем окочнателно, благодарение на Борисов, който бе първият смел лидер на България от началото на миналия век насам.

Все нещо им пречи на ГЕРБ! Не стават за нищо, само претенции. Но иначе са послушковци на САЩ.

Не знам какъв дипломат е този Клаус Шрамайер, но е пълна дупка според интервюто, което прочетох. Ако един "дипломат" смята за възможно по демократичен начин за 7 години с прекъсване от година и половина КОЙ ДА Е политик на света да направи промените, за които той се дере в интервюто, значи не е никакъв дипломат, а един измислен тъпак, който кой знае как е попаднал в България да е посланик. Известно е, че в демократична Германия управляват немските богаташи, явно този е от такава фамиля, некадърник, на когото са намерили работа по родова линия. Иначе не мога да си обясня как би могъл да се излага по такъв начин и как изобщо може да си представи Борисов да промени правосъдието. Този Клаус е съвсем изпаткал тъпак и не става за чеп за зеле.

Това добре ама що питат немец за бежанския проблем? Я да питат унгарец дали е прав Боко.

То и Европа тръгна по опасен път, заради г-жа Меркел, ама...

Много им е лесно на германците. А България граничи с Турция. И всичките негативи ние ги поемаме....

Хич не им е лесно човече.Меркел каза" Всички са добре дошли, не можем да не ги приемем" Ако го беше казал Бойко, жална ни майка.Ние с един Лъвов Мост не може да се справим.Или неискаме.

Германия вече два пъти ни вкарва в губещи войни, сега Меркел с необмислената си покана "Добре дошли" ни вкарва в ново приключение на ръба на войната. Повече съвети от германци - мерси ! Нация на която и .... жените по площадите и те казват "благодаря" не е нормална нация.

Всичко е разбрал Германския дипломат, но само ЕДНО НЕ Е РАЗБРАЛ: БОРИСОВ НЕ Е БЪЛГАРИН , А ТУРЧИН! Той винаги е защитавал турските и мюсюлмански събратя и е водил политика СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ! Защо продължава да лъже и да отрича ,че всичко ,което прави и с думи и дела е да вкара още от тези мюсюлмани в България.Като добавим и вялата и НЕАДЕКВАТНА ПОЛИТИКА НА ЕС И НАЙ- ВЕЧЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ВСЪЩНОСТ ВСИЧКИ ТЕ СА НЕЕВРОПЕЙЦИ! НЯКОЙ СИ НЯКОГА Е КАЗАЛ ,ЧЕ ТУРЦИЯ БИЛА ЧАСТ ОТ ЕС. И ПРОДЪЛЖАВАТ С ТЪПОТИЯТА СИ! Тук трябва КАТЕГОРИЧНО ДА СЕ ОТКАЖЕ ВЛИЗАНЕТО НА ТУРЦИЯ В ЕС. И КРАЙ! СЪЩО СМЕЛО ДА СЕ ОБЯВИ ОТ ЕК ,ЧЕ НЯМА ДА ПРИЕМАТ НИКАКВИ БЕЖАНЦИ, НИТО ИМИГРАНТИ! Чак тогава ще започнат да се решават нещата.СЪЩО ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА АНГЕЛА МЕРКЕЛ ОТ ПОЛИТИКАТА И НАЙ- ВЕЧЕ НА "ПОСРЕДНИК" МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ЕС. Аз питам: КЪДЕ БЕШЕ "ПАТРИОТИЧНИЯ СЪЮЗ" НА кАРАКАЧАНОВ И сИМЕОНОВ ДО СЕГА ,ЧЕ НИЩО НЕ КАЗА И НЕ ОДТИКНА КЪМ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ? БОРИСОВ ВСИЧКИ МАНИПУЛИРА УМЕЛО И ПРЕДАВА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ!От къде на къде ще критикува една правилна политика на Източноевропейските страни против приемането на бежанци и граници?

Големи глупости си казал...

Шрамайер не е ли чул, че Орешарски, Станишев и Путин непрекъснато пречат на Борисов да въведе ред в държавата си?

...на Борисов ВЕЧНО НЯКОЙ МУ Е ВИНОВЕН... Както се казва: "На скапаната рякета - Космосът й крив"...

грешка - рАкета... Sorry!

Много им се иска на Русия и Германия да прилагат тактиката - ''Разделяй и владей'' на Балканите,само че на Бате Бойко тези номера не минават! Борисов каза на Меркел нещо което тя много добре знае, защото лично го е чула от Ердоган! В случая Борисов каза на ЕС, че ние няма да се скараме с Турция, само за да послужим на Меркел като лост за влияние срещу приятеля си Ердоган! Борисов много добре защити България, като поиска от ЕС да гарантира , че бежанците ще са общ проблем на Брюксел, а не само на България! Същевременно оставаме приятели с Турция!

Ба..си тъпнята. Земи се спретни и измисли нещо да хваща поне малко декиш.

"...помолихме за коментар познавача на българската политика Клаус Шрамайер..." КОИ ВИЕ помолихте за коментар?!?

Той отдавна е тръгнал по този път още от комуниЗЪма. През магурата, мутрите, изнудването, дрогата, раболепнечето на царя, Гоце и Доган и т.н. Много дипломатимно го е написал немеца. Овчи народ да го търпи.

Този германец какво ни предлага? На цар Борис Трети така му "предлагаха" немците навремето и се видя до къде стигнахме, а царя поне лавира колкото можа човека...

Това е разковничето.Тези мръсни гадове,които оглозгаха България,прости,тъпи ,ненаяли се генетично гладни "олигарси".След Освобождението богатите българи са завещавали всичко за България и са я изградили от пепелта и руините,а тези сега малоумници я сринаха и изпепелиха.Бог ще ги накаже до девето коляно.

Най-добрия политик за всички времена! Много му се иска на този немец, България да се беше скарала със съседите си за да угоди на Германия . Общо взето щом великите сили са недоволни, това значи само едно. България се грижи за своите интереси!

Най-тъпия и продажен български управник е Боко, национален предател, страхливец и убиец на народ и държава.....

С икономически ръст, вкара милиарди в икономиката, спаси ни от икономическия спад на Станишев и то в години на световна криза! Е баси преценката за убиеца на нацията! Да не би да си от онези уроди комунистите, за които просперитета на нацията се миери с упадъка й, понеже само упадък би дал терен за комунизъм? Явно си от тях. Още ли ви има, бе уродчета?! Я марш по дупките!

БОЙКО Е АУТ ОТ ПОЛИТИКАТА ОТ МОМЕНТА НА ОРИСВАНЕТО СИ - ПРОСТО ТОЙ МОЖЕ ДА РАЗПЪВА САМО МАРКУЧИ ПО НАНАДОЛНИЩЕ И НИЩО ДРУГО .

БОРИСОВ ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС, КАТО НЕ ДОПУСНА НАЙ-ВАЖНИЯТ ФУНДАМЕНТ- ДОБРОСЪСЕДСКИ ОТНОШЕНИЯ С ВСИЧКИ БАЛКАНСКИ ДЪРЖАВИ , ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН. ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ВИНАГИ СА СЕ СТРЕМИЛИ ДА РАЗЕДИНЯТ БАЛКАНИТЕ. ЗА ТОВА СЕГА И ГЕРМАНЦИ И РУСНАЦИ ВИЯТ НА УМРЯЛО!

Според мен това е убйствено за Борисов и ГЕРБ изказване....

Това е краят на ,,проекта Борисов,, лансиран според мен от тези същите среди.....Явно вече не им е нужен....

Истината казана в прав текст. Дали обаче Борисов и ГЕРБ ще се пробудят - по-скоро не, защото вече се омешаха с престъпници и захапаха от мръсните финанси. Нито знаков престъпник, нито крупен олигарх има ''възмезден'', а законодателството ни и правоохранителни органи са затънали в схеми и обвързаности.

Не е прав тоя немец .... "направи" /"сътвори"/ ... Много ... 1.Не ходи на парламентарен контрол като ББ1 /...няма да им ходя да им се обяснявам там на някакви комисийки .. си направили .../ 2.Вадеше си депутатите като стадо овце от НС ежду ББ1 и ББ2 /няма да им осигурявам кворума на тия .../, нещо за което беснееше на другите партии при ББ1 ... 3.Назначенията във всички държавни структури на "калинки" са очевидни а за президент - "магаре" ... без коментар ... 4."Нахлуването" Му на заседание на ВСС говори за какво .... ... и примери още .... много ... ... така че не е прав немеца ... ..."направи" /сътвори/ много за сриването на доверието в Държавните органи и институции .... за сриването на ДЪРЖАВНОСТА /примери за тоталното погазване на КОНСТИТУЦИЯТА на РБългария колкото искате/ ... така че не е прав немеца ....

Единствено виновен за състоянието на "държавата"/тя вече я няма/ни е този неграмотен човекVМного правилно го е казъл германския журналист.бойко е българоубиец и унищожител на цяла държава,нищо добро не е сторил през тези 7г.на власт.

а добро СИ Е направил, едвали е пропуснал дори един трансферант. ами последната хитрост 70 мил лв/километър за великите му 'хасфалти? в нета най-скъпа магистрала дават в Германия, на планински, тежък терен - 25.99 мил Евро. И германската магистрала е по не с 4 платна и не се ремонтира след половин година поради другане, пропадане и коловози, а не с 2 и безумни възли на които стават катастрофи, поради проектно слабоумие

Не съм адвокат на Бойко, но как сметнахте 7 години на власт от 2009, като само преди 2 години на власт беше Орешарски :) в комбина с ДПС (Пеевски, Бисеров, КОЙ и т.н.). Германеца може да бръщолеви глупости, ама вие поне не помните ли предишните управници? и да питам тях ли искате обратно? :)

ДА ... Тях ... по добре от тоя демагог и неграмотник ....

Този немец направо закла Баце :)

Забелязвате ли че Боко изглежда като циганин до Ердоган ? Чисто като цвят на кожата и външност. Иначе по манталитет ние си знаем ще Тиквето си чист мангал ,с цялото ни уважение към циганите .

цял ден посреща и трансферира мигрнанти по границата, та е хванал тен.

Ердоган още не е ходил на плаж, не са му готови буркините.

Ние трябва да защитим страната си от нежелани опасни елементи, които Германия покани в Европа. Така че този дипломат да обясни първопричината за опасната ситуация, в която ни вкара двуличната Европа, и след това да раздава акъл.

Истината боли и атаката е най-добрата защита.

Много правилно

За олигарсите няма да е проблем ако спрат европарите - просто ще фалират банките за пореден път.

Машала, като братя сте!

Българи, никой няма да се разделечава от ЕС. Нима Орба се разделечава, като "не приляга" на Меркел и строи 2 -ра ограда. Нещата не са само черно и бяло. Ние сме в ЕС и сме за ЕС, но това не пречи, ако интереса налага да правим неща, които Меркел (а не ЕС) не одобрява. Нека си гледаме нашия интерес.

Унгарците не ги гледай те не са като нас в периферията на ЕС , Орбан може да си позволи да ги псува и пак да точи дивиденти. Ние имаме само един коз, но той още не е използван и едва ли ще се използва.

В интерес на истината Борисов тук просто няма избор. Дилемата е или подгъзува на Меркел Юнкер и т.н. и мигранти залеят България , или прави четки на Ердоган и удържа наплива да не се стовари върху нас. От това което знам само мога да кажа че, ЕС определено няма да отреагира бързо при бъдеща инвазия, ще бутнат рамо с вайкане , чувствена подкрепа в знак на солидарност и евентуално да отпуснат 10 милиона евро за общите разходи. Кой е удачният вариант а, ...мараба комшу, разхубавил си се след преврата ашконсул на цяла Турция да ти е жива и здрава.

Той трябваше още отпреди да действа ЗА БЪЛГАРИЯ ,а не за неговите господари отвън. Трябваше оградата,трябваше да се бутне,да изиска част от милиардите ,които дадоха на Турция. Унгария,Хърватия,Словения,Словакия ,Чехия и др. страни обявяваха,че е по-добре тези милиарди да се дадт на Гърция и България,отколкото на Турция. Правеха и срещи на Вишеградската четворка,плюс Хрватия и Словения,Австрия..хората предлагаха ОБЩИ УСИЛИЯ,ФИНАНСИРАНЕ и други форми на помощ за нас. Но БОЙКО отказа да присъства,ако не се лъжа. Хората от Унгария и тук му идваха на крака,да предлагат помощ,всеобщи усилия. От наша страна -НИКАКВА РЕАКЦИЯ. Е,какво тогава да ни правят? насила хубост не става. накрая онези хора,си правят и втора ограда.С тези управляващи ,България няма да просъществува още дълго-:(((

Това "мараба комшу" НЕ Е удачен вариант. Турците НИКОГА не си изпълняват своята страна на договорите ,ти значи си много млад,щом така мислиш. Далеч по-удачен вариант е (като краен вариант) ,картечни гнезда по цялото протежение на браздата ,със записи на арабски език по високоговорители,че влизат в чужда държава,където законът не позволява това и се стреля на поражение...

Да ти кажа не знаех че, някой е предлагал помощ, даже не знаех за унгарците , но с наще медии напълно възможно е. Но това противоречи на политиката на тарторите от ЕС да не се допускат мигранти. А това с картечните гнезда, ... е хе, тва говорим когато България стане независима страна, когато каже фак на ЕС и задокеанието и има родолюбиви ръководители без конци по крайниците. Иначе решението е елементарно, нямаше смисъл да пускаме 300 коментара.

тък-там ходи да се прави на селски хитрец, ама ня му минават номерата - и едните и другите го знаят, че стои и пуска трансферанти на собствена сметка.

С две думи човекът казва, че за тези години на власт Борисов не е направил нищо. Но не е съвсем така. Личното му богатство набъбна значително, той си повиши самочувствието на мутра, който вече контактува с елита на политиците в Европа. Е, народе, гласувай пак за него!

Елементарно Уотсън. Вноската за ЕС е от нашите данъци. Фондовете на ЕС се разпределят между олигарсите под форма на печалба за изпълнение на различни обекти и най-вече далавери. Пътното строителство е особено сладко, както и субсидията за унищожаването на българските орни земи.