Коментари - Опасност от недостиг на газ и у нас, засега - малка | dnes.dir.bg
назад

Опасност от недостиг на газ и у нас, засега - малка

Доставките на руски природен газ за България, както и обемите, които преминават транзит през страната за Гърция, Турция и Македония, са намалели с над 30%. Това заяви изпълнителният директор на „Булгартрансгаз” Кирил Темелков пред агенция Ройтерс, цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Опасност от недостиг на газ и у нас, засега - малка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако трябва да мина на твърдо гориво трябва да те наема за огняр да пускаш редовно въглища в печката. Газът е супер и не цапа въздуха. Супер е!

БATKO

Фактите са, че руснаците дават само договореното количество газ, а ние искаме повече. Причина за високата консумация е не само студеното време, но и това че нямаме достатъчно електроцентрали и трябваше да пуснем ТЕЦ Варна, която е на газ. Не стига че тока от нея е суперскъп, но и няма заявени количества, а руснаците нямат в момента излишни количества и не дават. Следователно, трябва ни нова АЕЦ за да се реши проблема кардинално.

Еврокомисаря очевидно не е чул какво казва Гогов. А той познава широко лъжлива руска уста /вместо душа/.

КОЛКОТО И ДА СЕ ПЕНЯВИТЕ ,ГНУСНИ АМЕРИКАНОФИЛЧЕТА ,АБСОЛЮТНО СТЕ НИЩОЖНО МАЛЦИНСТВО ... НАШИЯТ НАРОД ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА , ЧЕ Е ТРАДИЦИОННО РУСОФИЛСКИ И НАЙ- ВЕЧЕ БЪЛГАРСКИ- ПАТРИОТИЧЕН .. И МЛАДИ ,И СТАРИ СА ПРОТИВ ШИСТОВИЯГАЗ И АЛЧНАТА АМЕРИКАНОЕВРЕЙСКА КОМПАНИЯ- ШЕВРОН ... ТАКА,ЧЕДРАГИ БЪЛГАРСКИ ПРОДАЖНИЦИ ,ЗАЩИТАВАЩИ ХАМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ- СКРИЙТЕ СЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙТЕ ПОВЕЧЕ , АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ВИ ЛИНЧУВАТ ......

Това добре, ама руснаците нещо са българофоби...

ЕЙМУНЧО ,АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ, КОИТО НИ ОСВОБОДИХА ОТ РЕЗНЯЦИТЕ , ТИ НЯМАШЕ ДА СЪЩЕСТВУВАШ , ЯСНО ЛИ ТИ Е ПРОДАЖНО ГОВЕДО ...ЩЕ ЦЕЛУВАШ И НА ОНЯ СВЯТ НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ .. КАЗАХ ..

"Булгартрансгаз" и "Булгаргаз". - кви са тия - мишени по които да се стреля ли?

те журналистите си пишат , колкото да ни пробват перата , щото то и новина няма, ама , трябва да се измисли.и те кащи хранят. а пак ние нямам какво да скачаме срещу русия , защото тя е близо и винаги ни е помагала и ако се наложи пак ще ни помогне. а комунистите са си комунисти и те сеят само разруха, за това не е виновна русия.

ПЛЮС 1000

Клинтановата идва. Юруш на шистовия. След гласуването на репарациите, давайте и на тоталното унищожение. Нищо да не остане на турците.

Абе дира, опреснете си информацията. Шефът на "Булгаргаз", Гогов, е казал, че България получава точно толкова, колкото е заявила и не може да получи повече, предвид природните условия. Или само следите реакциите на американофилчетата, които са продукт от някои, консумирали изгнилата американска царевица, и отгледани под звуците на чалга и облъчвани от CNN, FOX NEWS и HOLLYWOOD.

НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА,КОЕТО КАЗВАШ ... СЕГА ОТ МОДЕРАТОРИТЕ Е НА СМЯНА АМЕРИКАНОФОБА И ПРИВЪРЖЕНИК НА ГЕРБ ..... В РАМКИТЕ НА 10 МЕИНУТИ МИ ИЗТРИ ТРИ КОМЕНТАРА .....

ИЗВИНЯВАМ СЕ ГРЕШКА- АМЕРИКАНОФИЛА ИСКАХ ДА КАЖА

каква случайност.. вчера Иван Костов предложи да вдигнат забраната за шистовия газ.. днес по медийте се тръби че България се готви за недостиг на газ.. ей така се пасат милиони офци.. ! събудете се бе хора

КОЛКОТО И ДА СЕ ПЕНЯВИШ ,НИЕ БЪЛГАРИТЕ- НАД 90 ПРОЦЕНТА СМЕ ПРОТИВ ШИСТОВИЯ ГАЗ .. ЗАСА САМО ГНУСНИТЕ АМЕРИКАНОФИЛЧЕТА И ПРОГНИЛИТЕ И ПРОСКУБАНИ РЕСТИТУТИ ....

тецовете да почват да подгряват мазута, да не се окаже че като спрат русите кранчето ние едва сега ще подгряваме три дена .... този филм сме го гледали

Това изобщо не е вярно. Над 50 000 домакинства се греят на газ (топлят, къпят и готвят), повечето топлоцентрали (Сфия, Варна и т.н.) също са на газ. Около 3 пъти по-евтино ми излиза в сравнение с електричеството. В някаква голяма заблуда си.

руснаците са големи гадове

това е мафия .... големия бизнес създава партии ... издига политици и чрез тях диктува политиката на страната ....

Агента на Русия и БСП/БСП/Гоце,е виновен,защото ни вкара в каручката на Русия!Ако си доставяхме газ чрез Турция от Азербайджан,сега нямаше да ни цакат проклетите руси!Стройте "Набуко"ако искате да сте на топло и да не зависите от страната -рекетьор!На Русия-мухъл от всички и за всичко!Те без Европа и Америка са изпукали от глад!

Снощи по БТВ новините шефа на Булгаргаз заяви, че са потребявали последните дни около 15 % повече газ от подписаното споразумение.

демек...чудим се как да върнем шистовия газ. защо изобщо ги публикувате тия глупости се чудя? стига лобизъм.

имаш.. ти май четеш през 2 реда. не четеш ли че става въпрос за няколко държави в европа !?!?! шисти има в мозък ати! ръснаците винаги се държат като пръднали.газа който имат не стига за ситуации в които има големи застудявания. и вместо да го заявят --упрекват другите че крадат.

Вижте цените на Мтел и Глобул - еднакви са. Явно само Виваком беше извън картела и затова го купуват. Операторите за какво събират данни, да знаят на кого да надпишат сметката: Telecom Austria in Bulgaria (Mtel) have threatened me with cutting off my fingers if I do not participate in their cartel in the telecommunication industry in Bulgaria (some prices higher than uk). It have been done through involuntary implanted small device similar to hearing apparatus in my sinuses, connected to nerves, controlled wireless with their network. Many politicians and Government servants in Bulgaria are controlled in a similar manner.

главата и я смени с тиква!Нали топлофикация работи на газ,бе човек?!

Това е заради големия шлем на нашите управници. Енергията отива за да им скроят още по-голям шлем с Белене. Така и не направиха и няма да направят тръби към Турция. заради шлемовете и шлемовиците.

Новината се съчетава с казаното от Газпром. Доставките са намалени а са задействани хранилищата на компанията в З. Европа.

време е да отбием наглите пияндета мужици от бозката! не стига че им се надплаща двойно, ами и евтини номерца!!!!!

Тогава ще умреш от студ, глупава глава.

Почна се с путкинските номера......

100% че българите пак крадат, нищо ново.

Абе как стана така, че вчера виновни бяха "бандитските" държави, които източваха газа на матушка Россия, а днес същите тези получават на границите си 20-25% по-малко. Вчера го казах, повтарям го и днес: Газпром е продал 25% повече газ отколкото въобще може да добие. И не ми излизайте с номера, че видиш ли, "бандитските" държави потребявали в момента повече газ, отколкото са заявили. Във всеки един договор е предвидена такава опция, за което удоволствие, съответната държава си плаща.

между продадено-договорено и !! доставено има разлика !! това да не ти е водомера в къщи да минава лелката на края на месеца и да засича!?!?

Най-големио замръсител е цивилизацията и природата. В Балгария има 3.5 милиона афтомобиле. Виште колко вредности фърлят на час. Еле па савецките. Айде тецовете имат сярочиски, па и бес ток не мое. Ами горски пожари колко въздух изгарят. Ами волканите- пепел и къдеш. Ами цонамито. Ами земетрисенията. Гранада 4-500 иляди човека умреа. А они реват за шистовио гас. Не разбраа ли кой ги подкокоросва да не копаме. Акъла на тиа- екоталибанетата- ха-ха е по малко от на моята фитка. Ама сега като спрат парното на софианци че разберат дека зимуват раците.

Бай Вуте копайте си у гурубляне и у софийско за шистовия газ, пък аз си карам комбайната из добруджата. :). Шапшали ако не знаехте за шистовия газ за какво щяхте да ревете. А га свърши шистовия газ ша ма молите да ви продам тизека от обора да си правите ток когенеративен :).

Според научни публикации, при цена на нефта над 60 - 70 долара за барел, изгарянето на биомаса за отопление и ток (когенерации) е рентабилно. Руските газови доставки , освен че са несигурни са обвързани с цената на нефта, която е 100 и повече долара. Та ако внимаваме да не изсечем горите , можем да се отопляваме с дърва за София ще стигнатат и ще останат, а има и слама , царевичак и други отпадъци от селското стопанство. Разбира се има много други източници, но при нашата народопсихология трябва да внимаваме да не станем жертва на картелно споразумение.Картелно споразумение в политиката води до Народен Съд и терор, а в енергетиката до мизерия и студ!!!!

Представяш ли си на какво би заприличал град като София на утопление с въглища и дърва.. всяко домакинство да започне да бълва пушек в и без това гъстия смог на Софията? То и сега има разни дето се топлят на дърва и направо не се диша около домовете им от пушека. Така че това предложение е просто за кофата.

Къде прочете въглища и знаещ ли какво значи когенерация? Това е най чистото гориво дървата. Ако ги гориш в печката има пушеци, но когенерацията си е малък тец. Ти си от онази аудитория , която преди ходеше по хокейни мачове и викаше шайбу , шайбу, а сега рубли газ рубли газ!

ами то се очакваше. Къде са противниците на шистовия газ?

Шистовия газ е концесия ербапчо. Тая концесия ще рече за нас 10 процента, а за концесионера 90 процента. Ето това ще стане. България е един голям производители на злато в Европаейски мащаб , но само 5 процента остава у нас, а 95 проц. излиза навън реално. Нашето злато значи ни прави нас бедни, а прави богати други хора и народи. Парадокс или по-скоро българщина свързана естествено с корупция. Точно корупционно ще се изиграе и шистовия газ във вреда на народа. Ти искаш 100 процента от вредите и 10 процента от добива. Умен си ми ти.

инфото ти от интернет ли е?!? или си умен по рождение!?!?

Предлагам противниците на проучванията за ШИСТОВИ НАХОДИЩА в България да бъдат пратени да духат на руските тръби докато се качи налягането в тях... Дано да са пак така активни както се показаха преди месец...

Добивът на газ в Русия е бил затруднен от студа най-вероятно. Нормално е. Може и авария да е имало. Какво се пените. Нали за това имаме Чирен. Умните го пълнят лятото и го изпразват зимата, а простите все света им е крив и Русия виновна. Ти като плюеш сигурен ли си , че добива на шистов газ у нас при зимни -20 градуса няма да има проблеми. Русия е наясно с шистовата алтернатива и няма да се дъни точно сега. Не сме толкова велики за АЕЦ, шист. газ и разни груги газопроводи едновременно с магистрали, пречистват. станции и т.н.

Политика с газ се прави зимно време, лятото хората са на море.

еми в другия случай ще духаме американските тръби, ако сими слиш че ще имаме газ и ще е евтин, много се лъжеш, ще струва, толкова, за колкото ти го продаде шеврон

Много нещо съвпадения се случват или мен ме гони параноята. Бат Ваньо Костов взе да реве за шиТсовия газ, веднага контрановина, че доставките намалели, до ден-два новина, че положението в роднния Мангалистан критично. И ай да дадем да дупчат за шиТс. Прост народ, слаба държава, некадърно управление.

Ако има съвпадения те са само с ниските температури затрудняващи добива и доставките. Стига инсинуации, конспирации и провокации. Зима е. Хората едно време даже Балкана не са минавали зиме, а вие искате на хиляди километри трасе да няма проблеми с газта.

Къде са екоталибанчетата да кажат какво мислят по въпроса?

Чакат нареждане от позитано, след което ще излязат с декларация или направо ще протестират !

Много ми е интересно, как ли би изглеждал един списък с IP-тата на коментаторите /особено на привържениците на шистовия газ/. Предполагам, че от 1-2 адреса се получават всички коментари, реплики и дуплики :)