Дават 2,5 млн. за ваксини срещу рак на 12-годишни момичета

Депутатите приеха да бъдат отделени 2,5 млн. лева за ваксини по национална програма за профилактика на рака на маточната шийка.

Обратно в новината

Коментари - Дават 2,5 млн. за ваксини срещу рак на 12-годишни момичета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вземи се ограмоти малко по вапроса преди да пишеш

Няма да вдигат майчинството, но ще хвърлим пари за нещо недоказано полезно,съмнително вредно и при всяко положение покриващо няколко от страшните щамове. ПФУ!

Нямали пари, ама за чуждите фармацевтични компании имат. И то за някаква ваксина, която изобщо не се знае дали действа. Освен това ракът на гърдата е много по-чест. Защо не налеят там пари за профилактика на всички жени над 40 години, ще има и пари за нашите лекари, болници и поликлиники. А с тази ваксина парите директно изтичат навън от страната.

Колкото и да наливаш нищо няма да стане. от 5 години работя с ракови клетки и мога да ти кажа че не е като по филмите да се измислят лекарствата. На година само аз изразходвам над 100 000, а такива като мене само в европата са над 20 000... сети се колко пари трябва да се налеят. Стига сте гледали глупави филми в които разни актьори отриват лекарства за седмица. по всяко лекарство се рапоти по 10-20 години и 99% от тях не стигат до пазара защото не са ефикасни.

недоказано? ти какви списаня четеш бе момко? само с картинки ли? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хора, не си тровете децата. Има хиляди случаи на осакатени деца от тези ваксини.

поредния лажец измислящ си фалшиви "факти". Аман от пророци.

Терминален 2, бих могъл с часове да ти говоря за мръсните тайни (които все повече стават публични) на Big Pharma, за статистика, за risk-benefit analysis и какво ли не още, но очевидно не си човек, с когото може да се води нормален, смислен диалог. А да коментирам възпитанието ти (или по-скоро липсата му), е излишно - със сигурност си над 7-годишен, т.е. вече е късно да се направи каквото и да е. В случай, че не знаеш, има елементарни тестове за тези щамове на HPV, за които се ПРЕДПОЛАГА, че МОГАТ да причинят рак на матката. Аз, бидейки човек с ниска обща хигиена (странно какво общо има тя с HPV) и хигиенна култура, си ги правя периодично, освен това имам интимни отношения само с една партньорка.

Поредното безумие. Що не се поинтересуваха колко са пострадалите от ваксината момичета в САЩ? Да си ваксинират техните деца, щом искат.

Не излагайте децата си допълнително на опасност. Тази ваксина е опасна. Gardesil убива и инвалидизира децата. И MERCK не го е грижа!

Лъчезар да ваксинира неговата дъщеря спрете да тровите децата ни шибани продажници

Харчат пари за да съсипват здравето на децата. Има други начини за предпазване. Едно младо момиче не е необходимо да бъде чесало, когато някое животно го сърби тук и там. Животните да си намират други начини за почесване.

След смъртните случаи в Америка, сега искат да пробутат Gardasil и тук? Българските деца да не са кошче за боклук? Всеки уважаващ себе си родител следва да се поинтересува за вредата от тези "ваксини", преди да подложи детето си на такива манипулации. Нашите лекари не четат ли?

Как може да има толкова не просветени хора който пишат тук тази ваксина е изключително важна и се радвам че някои се е сетил да я вкара като безплатна браво на д-р Л.Иванов че се е сетил това са нашите деца,децата на българия тази ваксина предотвратяване над 60 ьолести браво

Само едно имам да кажа: гледайте филма 'Vaccine Nation"

Наистина, тази ваксина съдържа САМО НЯКОИ от генотиповете, за които се смята, че имат онкогенен потенциал. При това положение голяма дивотия ще е, ако се пробута за задължителна като пневмококовата. Явен комерсиализъм! Има държави, в които няма задължителни ваксинации, всеки има свободата да решава дали да ваксинира себе си, респективно - детето си. И това е справедливо, при положение, че ваксините нито защитават на 100%, нито са безвредни на 100%, а за лица с имунни дефицити могат да имат фатални последствия.

И това за какво, та вече на 10-11 правят секс. Не сте ли поглеждали в секс сайтове ,бе хора? Само ще хабят ваксините.

Брей, корпоративните песчета пак са се разлаяли да представят черното за бяло. Терминални песчета... Ако сравним какъв процент от тези момичета е вероятно да заболеят от рак на маточната шийка, причинен от този вирус, с процента вече починали и инвалидизирани от "ваксината", май се оказва, че единствената полза от нея е в милиардите печалби за съответните корпорации, и то елегантно постигнати с методите на доктор Менгеле. Живеем в най-прекрасния от възможните светове, както казал някога Лайбниц, хе-хе...

Прав сте, но след време от кого ще търсим отговорност?

Отговорност за какво по-точно? За установените вече над 50 смъртни случая, стотици случаи на необратима инвалидност и хиляди хоспитализации заради опасни състояния? Отговорност от корпорации, които харчат за маркетинг (чети - тотална корупция на лекари и регулатори) двойно повече, отколкото за "научна" дейност? Хайде де, всички сме им в джобчетата. Колкото някой понесе отговорност за хилядите починали от "лекарството" Vioxx...

Tочно казано!!! Освен това ваксината предпазва само от 4 щампа от 100 други такива(щампа) на вируса !!! Но естествено,че няма а го кажат.

А ти знаеш ли разликата между щампа и щам?

В Германия тези ваксини ги слагат на 9-годишни момичета, защото трябвало да действат поне 2 години преди да се започне полов живот. Т.е счита се, че от 11-годишни децата ви вече се ръгат. Тук нашите я дават по-консервативно.

Ако става дума за ваксина за човешки папилома вирус, то тази ваксина е само за някои щамове на вируса и доколкото знам е за период от 5-6 години и после отново трябва да се ваксинират. Т.е. на 18 години в най-рисковата възраст няма да са предпазени. Така, че ваксинирането е само с частичен ефект. Има много дискусии по света за ползата от тази ваксина и има доста негативни мнения.

Прочетете до колко смъртни случая и инвалидизиране е довела тази ваксина, колко странични ефекти има. И пак прокарват тази отрова - интересите на престъпниците в бяло и техните служители са над живота на децата. А вместо да се слага ваксина, не може ли да се изгради нова ценностна система, според която да не водиш безразборен полов живот и то от такава млада възраст?! Лицемери мръсни...

И аз си го помислих и въобще се чудя колко ли от познатите ни днес заболявания в миналото са били изключително редки по простата причина, че хората са били по-.........дисциплинирани в контактите си. Да не говорим, че са били много по-щастливи.

Я се връщай в Средновековието, откъдето си изпълзял! Ваксините са едни от великите достижения на човешката цивилизация и наука, спасили са милиони хора.

С бодро За и ДА бъде смо защото "великата партия" така е казала , по-скоро ти трябва да се върнеш в средновековието.Ваксините не са панацея - колкото помагат , дваж повече вредят за това се прилагат внимателно ( поне в нормалния свят).И само за сведение погледни каква част от лекуваните от рак с химиотерапия след това лекуват цироза .

Термос 2,ваксините са велико достижение на човешката алчност.А от всички, които си дават мнението тук,няма по злобен,прост и необразован от твоята особа.Нищо лично.Преценка.

Абсолютно прав сте! В английската и американската преса още преди години масово се изнесоха данни за смъртни случаи на момиченца, ваксинирани с абсолютно безполезната HPV ваксина, която покрива само някои от щамовете на вируса. Ето по-долу един от тях - от достатъчно уважавания английски вестник "Гардиън": link Ето и още една статия с красноречивото заглавие "Броят на смъртните случаи, свързани с HPV ваксината, нараства": link Тя пък е по данни на правителството на САЩ, по-точно на FDA (Foods and Drug Administration) - правителствената организация, която се занимава с узаконяване на нови лекарства и хранителни добавки. Който има малко мозък, трябва добре да се замисли дали да ваксинира (и евентуално да убие или осакати с безплодие или неврологично заболяване) невръстната си дъщеря.

Лобито на Мерк постигна очаквана победа. Една от най-опасните ваксини, предпазваща от вирус, който (евентуално) може да доведе до рак на матката и се предава по полов път (т.е. може да бъде избегнат) намери път към българските девойки. Дано родителите бъдат надлежно информирани какви рискове носи тази ваксина - естествено, не от здравното министерство или Big Pharma. Пазете децата си! Тези хора искат само парите ви!

Такмо си мислех, че липсват коментари защото няма нищо за поплюване.

Т.е.?