Столична болница осъди НЗОК за забавени плащания

Университетската болница "Св. Анна" (Окръжна болница) в София осъди Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 187 000 лева забавени плащания.

Обратно в новината

Коментари - Столична болница осъди НЗОК за забавени плащания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казват да има още каси, частни. Добре, де! Аз правя вноски в едната от тях, а тя има договор с няколко болници. Ако падна на улицата в гр. Н, но тамошната болница няма договор с моята каса, кво праим? Или, ако между моята каса и болницата до нас се появят търкания относно плащанията, за които търкания населението няма представа? Ако ме откарат в тази болница, която вече не получава пари от моята каса, от там ще ме върнат. Кво праим? Какво ще стане с моите вноски в някаква си каса, която по някаква причина фалирва (както КТБ, напр.) и къде да ме карат при нужда?

G&R

Това не е ли все едно баба да осъди дедо за това, че пенсията му закъснява?

Нали Света Анна лизаха задника на Гайдаров, когато погна и унищжи Чирков? Що съдите действията на БСП, бе ташунковци?! Нали сте големи защитници на болшевиките и техните болшевишки акции?! Май се подхлъзнахте на собствените си фекалии, види се.

Знае ли някой кога ще бъдат върнати на НЗОК парите, които бяха секвестирани през 2012 г.Ще се разбере ли някога за какво бяха похарчени.Сигурно за нещо по-важно от човешки живот или здраве, но какво точно.Щом са прибрали нашите пари, не е ли редно да знаем къде са отишли.

G&R

Казват, че са изхарчени за пенсии... Сигурно е така, защото хиените управляващи в момента мълчат.

Затова на болниците вмениха социални функции - ако в болница попадне пенсионер, там да се постараят да го освободят от живота, като с това да се спести пенсията, която би получавал, ако оцелее.

А сестрата на вечната пембяна евродупетатка-онази с коса,като разплетена дамаджана,няма ли, кой-да я осъди,бе?!

Докога здравната каса ще плаща за здравно неосигурените. Крайно време е държавата да поеме задълженията си и да не се вменяват социални ангажименти в задълженията на здравната каса. Иначе проблемът няма как да се реши.

А делото е за точно тези лихви, ама нали сме писатели а не читатели...

Не би трябвало да може държавно учреждение, да може да съди друго такова. Ако здравеопазването бе частно, те не само нямаше да получават тези пари, а трябваше да плащат и наем за използваните сгради и оборудване от тях. Сега правителството може да реши да уволни директора на болницата и да изтегли тези пари обратно и даде на НЗОК. Само че разходите за делото са загуба. Може би трябва да наложат и парична санкция на директора. При по-глубо действие, могат направо да затворят и болницата. А какви са им разходите, те ги описват. НЗОК трябва да се доверява на болниците. Трябва да има държавен орган, който да прави периодична ревизия, на всички други държавни органи, как харчат държавните пари.

мечтииии

По твоята логика не би трябвало да се начисляват и лихви за забавените плащания, ама - на, начисляват се.

Не може да съдиш себе си. Това е все едно да извадиш пари от един джоб и да ги сложиш в друг. Каква лихва може да дължиш на себе си? За държавата, ако не харесват действия, то се оплакват на правителството. То решава дали да се прави нещо и какво. Например да уволни някой директор.

Всъщност и двете са юридически лица. Затова магат да се съдят без проблем

Ами, ВСИЧКИ пари в държавата се акумулират от данъци! Дай, тогава нещата да си вървят на самотек и никой, никого да не съди за да няма разходи! Странна "логика" имаш...

Едното(НЗОК) получава пари от нашите данъци, за да плати на другото(Болницата). Едното не плаща и другото го съди, като второто трябва да плати и разноски по делото пак от нашите данъци... :Д

кой ще ги плати тези пари + разноски по делото... НЗОК ли? Значи ще извади от парите за здравеопазване, за да плати... И пак недостиг, този път за друго здравно заведение... Смело навлизаме в спиралата, направена от мутрата-буда...

Ами това е нормалният начин - ВСЕКИ, който не си изпълнява задълженията, на съд - от служителя до цялата държава, ако се налага! Но за да има смисъл и ефект от целия този процес, задължително условие е, съдебната ни система да е НЕЗАВИСИМА, за да може да бъде безпристрастна...

Май най-честно ще стане, като направят напълно частно здравеопазването, без никакви плащания към НЗОК. Лошо ще е при инциденти и спешна помощ. Тази болница Университетската болница "Св. Анна" нищо чудно да е държавна? Как държавата ще съди държавата? Не може да съдиш сам себе си. И са отишли 11 500 лв. за разноски. Сега да я затворят за урок на останалите. В тази държава трябва да се въведе ред и дисциплина!

Един краедец осъдил друг крадец!!!

...стой си вкщи, лекувай се сам и псувай наред - така няма да ходиш при "крадците"! Аре, по-здрави!

И затова като ида на лекар винаги си плащам, мерси. Здравно осигурен съм, но направления няма, нито за специалист, нито за изследвания, а за скенер да не говорим.

Крайно време е болниците да започнат да съдят продажната Здравна каса. Имат извършена дейносш,имат сключен договор с нея,а тя не плаща.Докато не се премахне монопола на тези престъпници здравеопазването ще е така.

Лошото е че парите пак ще излезнат от нашия джоб, защото "държавата" това сме ние и нашите данъци.... Трябва да се осъдят виновните лица, а не цялата държава....... тъпа работа........

Ами то си има процедура - държавата регресивно съди персонално виновните... Стига вече с тоя популизъм, че всичко идвало от джобовете ни - по тая логика, дай да спрем и да дишаме...

Докато не се промени законът задължаващ ни да даваме 8% от доходите си на монополиста НЗОК така ще е. Трябва да има няколко "каси" и хората сами да си избират къде да си дават парите. Няма нищо лошо който се радва на държавната собственост да си пилее парите в държавната НЗОК, но не трябва и останалите да са длъжни да търпят и плащат за същото мизерно здравеопазване.

И 100 каси да има,най-накрая пациентът идва в болницата и не се интересува дали касата финансира медицинската услуга,която получава.А би трябвало да се интересува.

Клиентът не се интересува от отношенията на магазина с доставчиците му. Ако има много каси и някоя от тях не плаща на болниците - болниците просто ще прекратят отношенията си с неплащащата каса и няма да приемат нейните пациенти. Съответно пациентите ще си изберат друга каса - такава, която работи с тези болници и аптеки, които пациентът иска да ползва.

А ти, колко % предлагаш да е здравната осигуровка?! 1, 2 или по-малко?! Нали това е проблемът, в крайна сметка - парите не стигат, защото самите ние сме със смешно мизерни доходи... Докато не разберем, че проблемът не е в цената на даден продукт или услуга а в доходът, който ни позволява да си го закупим!

8% са напълно достатъчно. Проблемът е, че тези 8% ги събира един изкуствено създаден монополист, което води до неефективност. Освен това монополистът е държавен, което води до корупция. И 80% да станат, и заплатите да станат като в Германия - щом парите отиват в държавен монополист пак ще е скапано здравеопазването.

Вноската се вдигна с 25% (от 6 на 8). Услугата обаче не се подобри, а напротив - проблемите се влошават.

Pesh0

Да попитам , кого трябва да съдя , че вече 6 месеца , няма ваксина за малката ?

...давай, направо министъра на здравеопазването!!!

Закона за защита на държавата (ЗЗД) е готин.