НЗОК не може да намери 100 млн. лв. за болниците

Надзорният съвет на НЗОК не успя да осигури допълнителни 100 млн. лв. за болниците до края на годината. На второто за деня заседание съветът реши да гарантира 80 процента от средствата за октомври и ноември.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК не може да намери 100 млн. лв. за болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изпапкаха ли го вече кредита от 1 милиард? Ами да теглят още 1.

Ами да. Време е за нов кредит. Тогава ще има пари за всичко. А простият Дянков така и не сети, как може да реши финансовите проблеми на България. Долу Дянков! Долу ГЕРБ! Да живее новата тройна коалиция - правителството, което знае как да решава проблемите.

някой изобщо прави ли проверки на тея цифри или само си ги дърдорят някакви за да не им е скучно? колко е нормата на печалба на болниците, колко е на аптечните предприятия, колко за производители на лекарства на вносителите ... здравната каса колко печели и изобщо има ли право на печалба? колко и какво има в пликовете за да се наложи определено лекарство в странен свят се намираме напоследък ценоразписи няма никъде

кАСАТА не печели ...тя плаща на лекарите ...изпълнява техните желания отразени в НРД ...въобще тя е изпълнител на политически поръчки и начин лекарите да си получат парите ...от нея нищо не зависи ..тя изпълнява ....ЗАПОМНЕТЕ ГО !!

Каква печалба в болниците,бе драги?В болниците на печалба е единствено директора.Ординаторите грухат за жълти стотинки.

Борисов и Дянков да кажат къде са парите

Mladeji i devoiki, taka e pri pazarnata ikonomika!!!Po malko darjava!!!Niama zna4enie dali pla6tate zdravni vnoski!!Biznesat si e biznes!!!Postepenno zdravnoto osiguriavane 6te se zameni s 4astno!!!Bolnicite sa na 4erveno za6toto se zarejdat ot 4astni firmi.Te triabva da pe4eliat!!!Drugite triabva da si vzemat komisionnite!!!Cenite na medikamentite se naduvat!!!Izpisvat se pove4e lekarstva i isledvania otkolkoto triabva!!!Pensionnite fondove i zdraveopazvane na 4erveno!!!Novi zaemi , dalgove , novi danaci , bankite , farmacevtite , lekarite pe4eliat , a na teb ti vzemat doma!!!Imame tazi sistema na razvitie!!!Norvegia ,6vecia imat druga no i drugi politici!!!Za6to vsi4ki iskate uveli4enie na zaplatite a ne namalenie na cenite???I taka vinagi zaplatite goniat d a stignat cenite!!!Taka sa ni nau4ili da mislime i smiatame 4e e pravilnoto!!!Taka 4e niama nevinni politici ili pravitelstva!!!Vsi4ki rabotiat po tazi shema!!!

Колко прах ви хвърлят в очите....!Смениха всички директори и бордове в болниците с техни хора и сега ще ги оставят без пари???

който не е разбрал, че бомбата я заложиха ББ-Т и Дянков още миналата година с бюджета, а?

Интересното е, следващата година кой ще ви е заложил бомбата

Pesh0

докато не дойдохте на власт , бюджета си беше по план. Бомбата си я заложихте с вашата крадлива алчност. Вие не бъркате в кацата с меда , вие открадвате меда и после запалвате кацата .

А ти не разбра ли че бомбата е хвърлена много по-рано.Дано не ти се налага да влизаш в болница, но ако влезеш ще разбереш къде са парите.2-3 българи и всичко останало цигани с претенции, без осигуровки и т.н.

Ще намали с петстотин милиона разходите за опасни тн лекарства /въпреки че вносители и дистрибутори им бутат колосални суми/ и ще обезпечи болниците

Е нали турците и комунистите взеха милиард заем, 100 милиона за здравето на хората ли няма? Милиардът къде отиде и как ще е от полза за държавата?

Pesh0

милиарда го усвоиха наши фирми. Болниците да почват да събират пари че трябва да се връща , този милиард.

Здравната схема е така устроена , колкото и пари да се отпуснат все няма да стигнат на лекарите ...))

Спокойно,драги.Вече имаш право да се лекуваш във всяка европейска болница,като си недоволен от нашата здравна система.

..Гледай да не те пратим ти да се лекуваш там ..крадци !!

Pesh0

Пари се търсят където ги има . Питайте отешарски на кого е раздал 1 милиард . Ама няма да му се казва , ако не го хванат за орехчетата здраво .

да се спрат веднага фалшивите телкови решения по селата и във всички административни структури ...то всички толкова са болни в администрацията , че няма кой да съкратиш ---и то слес като се устроят на постоянна работа стават тежко болни ..

Не ми стана ясно защо НЗОК трябваше от нашите пари за здраве да плаща имунизациите на сирииските деца при положение,че за здраве в прословутите 1100 лева се предвиждат 200 лева.ОСВЕН ТОВА ТЕЗИ ХОРА ПЛАЩАТ ПО 1000 ЕВРО НА ЧОВЕК/по тяхна информация/НА ТРАФИКАНТИ ДА ГИ ДОКАРАТ С ТАКСИТА ДО БЪЛГАРИЯ И ДОШЛИ ТУК ИЗВЕДНЪЖ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БЕДСТВАЩИ ХОРА.СЛЕД КАТО ПОЛУЧАТ СТАТУТ НА БЕЖАНЕЦ ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТ ДА ИЗКУПВАТ КЪЩИ ПО СЕЛАТА.ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ОТДЕЛЯ ОТ МИЗЕРНИЯ СИ БЮДЖЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ТЕЗИ ХОРА,КАТО СОБСТВЕНИЯ НИ НАРОД БЕДСТВА?

НЗОК да поиска пари от изтегления милиард от правителството? Какво се прави, че нямало пари? За какво изтеглиха този заем тогава? Искате народа да умира по болниците ли червени боклуци, че сте стиснали парите, които народа си дава доброволно да ви пълни касичката? ОСТАКВА!!!!

Не да поиска от "онзи милиард", а да си поиска парите, които ГЕРБ ограбиха от касата. Или вече всички забравихте и не ви пука, или се страхувате да потърсите сметка на предишните управляващи.

Щом е така, и ти знаеш със сигурност, осъдете ги тия гербери! Нали сте на власт сега. Или нещо май това са общи злобарски приказки без никакви доказателства

Естествено щом бюджетните хрантутници не плащат осигуровки пари няма да има ! щом ще се пансионират шкембелии пагонлии под 55 години също. Щом при соца им изплащаха по 12 заплати при пенсиониране ас добра икономика а сега в мизелията по 20 също. а парите НЗК които Боко милиционеру и Дянков откраднаха къда са ????????

Ами нали твърдяха, че ще вкарат в 2 милиарда годишно от спиарането на контрабандата по митниците. Вече минаха 9 месеца - значи са събрали 1,5 милиарда. Да вземат парите от там.

Недостига на тези пар може да го потърсите във вашите съседи, които не плащат за здравно осигурявне, във фирмите болен построили спортни зали, магистрали, болните ще могат да тичат по велоалеите, а също така и в бонците, които точат НЗОК. Например приемат болен с определен набор изследвания, правени в предишно здравно заведения, но когато го лекуват за текущото зболяване новата болница не признава занесените изследвания и пуска нови такива. И ей така , та там са тези парички.. Хубав ден

Ха Как може при БОЙКО БОРИСОВ ЗДРАВНАТА КАСА ДА Е С ИЗЛИШЪК 4Г.А СЕГА ДЕФИЦИТ ОТ 100МЛ.ЧЕСТИТО ДА НИ Е , ЗА ИНФАРКТ ЩЕ ДОПЛАЩАМЕ 300 ЛВ., ЗА ИНСУЛТ 400ЛВ.ВАУЧЕРИ ЗА ДЕТЕГЛЕДАЧКИ, ВМЕСТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА МАЙЧИНСКИТЕ.ДА НИ Е ЧЕСТИТО БЕЗДАРНОТО УПРАВЛЕНИЕ, ЗА КОЕТО НЕЗНАМ ,НЕ МИ ГО ПОБИРА ЪКЪЛА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ!!!!!

Нали официално Буда открадна 2 милиарда от резерва на НЗОК+8 милиарда от фискалния резерева, което прави точно 10 милиарда С какво мислите плаща "протести" и "окупации" Буда, Цоко, Дянков и цялата шайка-Герб В ЗАТВОРА за присвояване на държавни средства в особено големи размери за подклаждане , организиране и заплащане на размирици в държавата! Затвор за шайката ГЕРБ!

Комплекси,а? Нагълтал си се с тях като патка с топли лай.а!!!

и секвестиране на имуществото на семействата им до 10-то коляно...както е за всички незаконно придобили ...лошото е, че гарван гарвана око не вади...

Мутрата Борисов задигна 8 милиарда в собствената си банкова сметка. Затова днес пенсионерите на хемодиализа си вземат по един бял чаршаф и куцук-куцук - към Орландовци. Ама и там се е настанила мафията и не дава места. Затова апелираме към днешната младеж с десни убеждения и утрешни болни и кондидати за гробищата - записвайте се в списъци за ред при напускането на този свят. Няма пари, няма живот.

Духаш ли супата???? Духайййййй!!!

Не са 8, а са 800 милиарда другарю. Ще се глобяваме!

Кога похарчихте милиарда бе, миндили?!

Парите могат да се вземат, ако се съкрати охраната от НСО на всички боклуци от парламента, бивши и настоящи.

Както стана дни по-рано, обявените за внесени здравноосигурителни вноски, а не постъпили в касата са тези, които държавата трябва да внася (на деца, пенсионери и цигани). Най-некоректния длъжник е именно държавата.

Не само деца пенсионери а за всички бюджетни заплататджии .

ТЪПАК! Държавните служители плащат осигуровки като им е намален размера на заплатата с размера на осигуровките ...аман от злобни и некомпететнтни коментатори като тебе ...!!

Абе не плащайте на партиите, на чиновниците им намалете заплатата, депутатите д аполучават средна заплата и така.,да има за болните хора и децата. Че то само децата ни останаха, а болните да оздравеят, за да работят. Хайде, правете дарения...нали обичате народа си, а?

Как няма от къде да ги вземе? От олигарсите...Цвети Бориславова, Пеевски и т.н. Бойко. Нека всички управляващи да направят дарения, нали забогатяха от властта, която им дадоха хората?

Това в касата знаят ли го?

Pesh0

Ами ще ви светна какво направи Дианков , СПОРЕД МЕН . Държавата с години не внася здравни осигуровки за своите служители . Тъй като няма как държавата да признае , записва че парите които трябва да даде , са излишък . Когато дойде Дианков , му трябваха пари в брой и прехвърли виртуални пари в резерва , а изтегли от резерва реални. Позамаза просто кражбата на предните.След това започна да си плаща държавата вноските и парите стигаха . Сегашната криза се дължи на някаква друга кражба , защото системата се крепеше , ако държавата си плаща вноските. Новите по стар обичай от старото си управление решиха да не плащат . За това сега касата има 200 000 000 излишък ама няма да и стигнат 100 000 000 .

Какво толкова сте се запенили. Помислете малко. Колко болници има в страната дето вършат някаква работа. В много от малките градове болници вече няма. Или ако има пациентите така или иначе всичко си плащат, спят в студени стаи и ядат на обяд макарани, за вечеря пък кускус. В София болници се откриват всеки ден, съвременен начин за обогатяване на отделни партийни другари. Е парите вече не стигат, не може да се осигурят да има за всеки нов партиен другар. Или пък сте толкова наивни да мислите, че ако здравната каса покрие всички сегашни нужди на болниците, то заплащанията от страна на пациента ще се спрат.

Не мога да разбера защо вьобще ни е нужна здравна каса с десетки чиновници "на бюро", които само източват парите на хората за здраве..... Преминава се на здравни застраховки кьм застрахователни дружества, по подобие на гражданска отговорност-застраховаш се за здраве сьс сьответната полица. И ако се разболееш, застраховката покрива лечението. Но явно бюрократите от здравната каса никога няма да отстьпят кокала!!! Толкова яко се краде!!!

И понеже тези застрахователи ще работят без пари и комисионни точно като сегашната ЗК всичко ще се напасне... Брей, я по добре се събуди бе, като идея е добре, но като с-ма за допълнително източване на бюджетни средства е направо супер. Като пример ще ти даб Щатите, там вече самата система изнемогва защото точно такива застрахователни компании изцеждат ненормално високи суми от бюджета им. Като знам че ние в България не сме кой знае какви "спестовници" очаквам лапането да е още по-голямо.

Потърсете ги в банковите сметки на крадците, дето шамаросаха 1,5 милиарда от касата!

Добре де, аз с ушите си чух Дянков да отговаря, че 1 500 000 000 лева резерв си били там. Като са си там да платят от тях.

Нито в Америка, нито в Канада няма такова икономическо постижение като плоския данък ! Дори твърдия капиталист дядо Уорън Бъфет (най -богатия човек в Америка) плаща данък 25% върху милиардите си ... И се възмущаваше че плаща малко !

Уорън Бъфет не получава толкова голям приход, всичко е по фондациите му. Като не знаеш, не лай. Няма държава с ниски доходи и високи данъци

Мръсници, намерете пари за болниците ! Това е единственото място, където все още може човек да намери човешкото !

При нас в Америка като няма пари или ги печатаме или богтите правят дарения и проблемите се решават ... ..... В България може да се работи и по още варианти : - докарва се професор Дянков във чувал от Руската Акедимическа школа и докато не каже къде са 1,4 милиарда от здравната каса се държи в Централния със Пешо Сумиста - вкарват се най-богатите хора в България в Гарнозонното стрелибще и докато не дарят пари са на бой и водица - въвежда се данък лукс 20% годишно за имущества над 1 000 000 лева - национализират се златодобива и добива на цветни метали и електропреносните дружества По-добре лош Държава - Собственик , отколкото частника да изнася парите от България да изнася и да плаща данъци някъде по Западна Ецропа и Америка :)))

Хубаво звучи ...! Ееех, мечти ... !

При 300 милиона оръжия на 319 милиона население има Демокрация ! 310 million: 114 million handguns, 110 million rifles, and 86 million shotguns

За Дянков съм напълно съгласен!Богатите хора обложиш ли ги,ще избягат,трбява облагането да им е съобразено с факта колко скъпо би струвало укриването на тези доходи Национализация в никакъв случай,българина е МНОГО ЛОШ стопаним,поради факта че е крадлив, недалновиден,индивидуалист,неможещ да работи в група и тнт и тнт В роботиката има един закон:робота трябва да знае че е робот...е,перефазиран за българина,той трябва да гласи:бъгларина трябва да знае че е глупак..и предин якой да възроптае,еми,вижте до къде се докарахме,от безхаберие,мързел,гяволък и тнт...и навремето е било така,за това сме си докарали Цар от Немско...и сега трябва така:освен ако не стане някакво чудо,и не се осъзнаем

Винаги е имало и ще има разлика между частния интерес и Националния интерес .... .... Частника трябва да работи за Нацията си, а не обратното ... Защото гладните крави не дават мляко :)

златодобива е продаден преди години от костов на канада и бг няма нищо

Аз бих могъл да си пиша ник Цинцинати, ама нейсе. Никога не съм комунист и никога няма да бъде. Но като се върнах от Америка, станах ляв по убеждение, т.е привърженик на Атака. Ужасих се от това, което заварих. Наши собствени правителства правят сполучливи опита да унищожат собствената ни Родина и народ. Вече почти четвърт век. Заварих ужасяваща бедност и безправие. Не можах да позная хората- повечето бяха смазани и обезверени. И без бъдеще. И оправия няма и няма и да има. Аз още до като бях в Америка, поддържах Атака. Сега- още повече. Ти какво мислиш по въпроса-дали греша?

Нека се напомни: В България: -здравето на децата и юношите се плаща от държавата -здравето на 2.5 милиона пенсионера се плаща от държавата -близо 2 милиона работеши НЕ ПЛАЩАТ здравните си осигуровки -едва милион и нещо от всички българи крепят системата -поради същата причина,че сме гяволи,в системата,както и навсякъде,корупцията е жестока И ако не се вземат крути мерки,от типа на задължаване на тия 2 милиона да плащат(има начини) и минимална отдръжа от пенсиите +намаляване на нивата на корупция,системата загива И най-тежко ще е именно за пенсионерите и децата,въпреки че последните имат родителите си за подкрепа Да не говорим,че способните лекари напускат...800 лева заплата е смешно Така,или разруха-тъжно,но истина-и за това е виновен не друг а ние,щото сме гяволи

Коалиционните ни парнтьори от ДПС и Герб са против вдигането на данъка за богатите .... Как да накараме богатите социалисти и демократи да гласуват за вдигане на данъка на богатите социалисти и демократи ?

С тояга...

Pesh0

а да не се окаже че 2 000 000 сме по малко , от колкото ни водят по избирателни списъци, за да печелят избори. че държавата не плаща за своите служители , като само записва че касата има излишък . И остава една малка група които работим и не смогваме да издържаме всичките мошеничества .

Беше време, когато всичко се плащаше от държавата и за всичко имаше пари. Дали тогава се крадеше по малко или пък се създаваше повече. С жена ми, с две малки заплата и две деца, ходехме всяко лято на море, изплащахме апартамент, позволявахме си екскурзий извън България и просто се радвахме на живота. А бяхме обикновенни хора. А сега дали може обикновен човек да си позволи същото?

Първо взеха 1Милярд и го токраднаха, полсе откраднаха 700 милиона и сега няма пари за болници. Егати правителството нямам думи.

С измислената от Борисовото правителство единна сметка, НАП първо покрива старите задължения на фирмите и после АКО останат пари се внасят в НЗОК !С една дума елегантен начин да се прехвърлят от парите за здраве към бюджета .

Да , ама бюджетът нищо не дава ! Така са направени законите ! Искат болните хора да измрат !

НЗОК може ли нещо въобще?

манго дето се запали и който цял ден пил като за световно и надвечер решил фиаско да прави . Само че е неосигурен а разходите за лечението му досега са около10хил. лв. Въпросът е докога ще лекуваме тези а те по цял ден ще пият а надвечер я съседа ще наръгат с нож я на жената главата ще счупят а след това в НЗОК нямало пари

Крадливата напаст не може да намери 100 милиона лева,защо ли?!? Изтеглиха 1,7 милиарда и сега няма пари!!! Крадливи боклуци,ОСТАВКА! Няма такова нагло управление,като сегашното! Единствения парламент в Европа,който от 5 месеца е опасан в огради,защо ли?!?? Толкова ли са се насрали тези вътре,че да ги пази цялата налична полиция и жандармерия? Престъпна измет!!!!!!!!

Защо не питаш твоят идол ББ как така е направил бюджета на касата до октомври месец и тогава да си даваш мнението?

Дянков открадна 1,5 милиарда от здравните фондове,затова нещата са такива сега ! Дебилен гербераст !

Откровен простак !

Ти май си проспал последните 4 години.

Взеха 1 милиард заем, сега няма 100 милиона за болниците?!

И къде и как ги търси тези пари?

поискайте от Дянков или Боко то и без друго доста си присвоиха а може и направо от комунистите - то дали ще е от сина или бащата няма значение

Потъва...червеният кораб потъва...

Потъва,започна с 1 400 000 лв

Тройната коалиция показва върховна некадърност и управленческа глупост. Няма сектор, където тройните измамници да не са се провалили. Като се прибави и крадливата същност на социалисти и депесари се получава много мрачна картина за бъдещето на РБ.

БРЦК

Ако ще най - големия и кадърен доктор/финансист да дойде - парите нема да стигнат. Няма как да лекуваш 7 мил. и да взимаш пари само от 1. Еми те балъците свършиха. Всички неосигурени да ги лекуват благотворителните организации. Иначе системата се срива и то скоро...

намери ,като проаде няколко луксозни и излишни сгради на т.н. здравни каси и съкрати моментално 50% от перверзно раздутия си обслуууужващ персонал-който е ходил по тея служби знае за какво иде реч-С ред и техника и 10 % от ценните им кадри ще се справят!

"В същото време държавата плаща (от нашите данъци разбира се) на 4 000 000 индивида, включително абсолютни паразити като "социално слаби" и "трайно безработни" (ромове), чиновници, свине, военни. Здравното министерство поема и родилната помощ на здравно неосигурените родилки (мангасарки), докато осигуряващите се Българки са принуждавани да плащат наново за "избор на екип". В същото време се изисква от останалите безработни хора (нехъхряци) да си плащат осигуровките сами - защото според извратената държава те, за разлика от получаващите десетки видове помощи цигани, явно са социално дебели. От останалите три милиона, два вече не плащат осигуровки, т.е. очаква се 1 000 000 души да издържат здравна система, лекуваща 7 000 000. В цял свят няма такова чудо - шепа хора да работят като роби, за да издържат орди паразити."

Много готин коментар! Да пийнем по един ром - то друго не остава и да не се гнервираме на нещата, които не можем да променим! :) Отдавна се предвиждаше да гръмне социалната и здравната система...

Ами синявците, нали и те изсмукват Касата? Сега се сетиха да си лекуват всичко у нас, безплатно. То са ваксини, профилактики, медикаменти и пр. Пък и претнции, че дневните им били недостатъчни, условията им лоши. Ами защо не ги настанят в турските хотели у нас и да им заплащат - Он инклузив.

ако се съкратии парламента до 50 човека и парите са готови ...за всички може съкращения а за тях не !!

Не само на парламентаристите,ами да се намали броят на секлецарките и другите обслужващи ги персони,а да се лекуват болните българи,както по цял свят.За лекарството ми за сърце,касата плаща 1 лв,което е подигравка!

ХАХАХ ИЗСТРИХА ЛИ ПОСТА...ЩО ВЕ ПЕЕВСКИ

Щото не ме кефиш,отворко

Не се пише "изстриха"....