Приеха бюджет 2017 с гласовете на ГЕРБ, РБ, БДЦ и ”Атака”

Парламентът прие на първо четене Бюджет 2017. Гласуваха 171 депутати, 102 бяха „за“, 58 - "против", 11 се въздържаха.

Обратно в новината

Коментари - Приеха бюджет 2017 с гласовете на ГЕРБ, РБ, БДЦ и ”Атака” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво стана със Сидераки и Атака? От златен пръст Атака и Волен се снижиха до слуги на Бойко. Борисов нещо ги е спешил,затова Сидераки замлъкна ,като развалена радиостанция.

Невероятната метаморфоза на волен Сидеров !Борисов го превърна от лаещо куче в мъркаща писанка!

Че 27 души от екипажа на самолета са подали рапорти за напускане. На останалите са раздадени памперси. Очаква се Путин да обяви забрана на импорта на швейцарски шоколад. В отговор швейцарците масово си го местят.

Защо не вдигахте пенсиите по равно/ например с по 15 лева на всички / а не с процент...... и тогава нямаше да се стигне до тоя парадокс...... и сега изведнъж ще дадем на най бедните по 150 лева за да видите КОЛКО СМЕ ДОБРИ И ЗАГРИЖЕНИ........А ДРУГИТЕ КАКВО ЩЕ КАЖАТ?????????

Терористите на власт с този бюджет обезпечават похарчването на над 23 000 000 000 живи лева които трябв а бъдат ограбени от бедния оставен без доходи народ.

д а се провери колко милиарда трябва д а ограбят от народ з а д а финансират НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ЯКО КОРУПЦИОННИ ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМКИ ..

" приходите, помощите и даренията да са в размер на 21 932 005 400 лв., а разходите - 11 092 124 100 лв". Супер яко. излиза, че има близо 11 милиарда лева излишък. Ще забогатеем догодина. ДИР-ааа, някой чете ли публикациите преди да ги пуснете. (риторичен въпрос).

Новото мнозинство на боко нищо че той както си знае все някъде другаде ''го вижда''

Ще разбогатеем дружно! Знаех си аз, че животът няма да ни подмине! Дожчаках слънцета и на нашата улмица! Но Емо Чолака каза, че е за кратко и от понеделник - пак мъгли, студ, немотия и кал по когото свърнеш. Значи пак се отлага. Е, ще изчакаме и този мръсен сезон до пролетта /евентуално/.

Еша им няма като става дума за крадене!

pompai

Кака така БСП излъгаха а още не са дошли на влас , смятайте като дойдат. Казаха ,че трябва да се приеме бюджета и няма да го саботират ,но са гласували ПРОТИВ? Лъжците от уево няма да са нито 1-ва нито 2-ра политическа сила :)))

Бюджет 2017 е изцяло свързан с Мафията . По тази причина всички Депутати Престъпници в особено големи размери , го гласуваха . Някой мисли ли че Депутатите мислят за НАРОДА . Бюджета е смятан за Проекти на Мафията в лицето на Частни Фирми . Една от далаверите е ТОЛ системата на Магистрала Тракия , тя е в Ръцете на Мафията и ще храни ДНЕШНИТЕ ДЕПУТАТИ . Договора е за 50 години с опция да се вземат всички Магистрали в този период . Летище София отива във Фирма от Турция ссвързана с Ердоган . Депутатите не са Българи , те са зависими от чужди служби от Ислямските Държави .

Пак прави впечатление, че депутатите са с 60 и кусур по-малко в залата. Къде ходят тези личности? Не влизането в НС показва нужда от намаляване на броя на депутатите. Ако бяха там и бяха гласували против, то щеше да го отхвърлят този бюджет. И без това бюджетът е вреден за България, т.к. пак пълни гушите на хора, не работещи за доброто на България, а на тези, които могат да я изкарат от блатото не се дава. Истината е в преразпределението на парите. Крайно време е, иначе загиваме

На кой накърнявам доброто име бе, на помиярите от ДБЦ та те бяха върли врагове на Бойко Борисов, подиграваха го и го обиждаха най-много, да не говорим че февруарските протести тяхните хора ги устроиха, Бареков ,Лидер и останалите гнусари. А да не забравим и Болен от Атака

БДЦ

излезе по-далновиден от популистите набедения професор Гечев и отворкото Байрактаров.Щото конституционната каша щеше да стане още по-голяма и щеше да продължи до влизане във функции на новия президент. през м.01.2017 г.

Данни на Евростат. БВП на глава от населението през покупателната способност като % от средния стандарт за ЕС: 2001 /начало на Царя/- 30% 2005 /край на Царя/- 37% 2005 /начало на Станишев/- 37% 2009 /край на Станишев/- 46% 2009 /начало на Борисов/- 46% 2015 /към края на Борисов/- 46% Забележка: през 2010 и 2011г в разгара на Борисов 1 стандартът ни пада от 46% на 45%, а през 2014г по времето на Орешарски скача до 47%, за да може при Борисов 2 отново да падне до 46%. В същото време стандартът в Румъния от 49% през 2009г скача на 57% през 2015г. С БКП напред! Пардон, с ГЕРБ напред!

Е как ще скочи процента при Борисов, като подличко му оставихте в наследство да плаща всички дългове за Беляне, за увеличените пенсии в края на мандата от троината коалиция, за ограбената от БСП-ДПС банка КТБ и още много други, пардон забравих за Цанков Камък. цяло чудо е че поне е запазил процента.

Когато Батко си отиде първия път остави 3,5 млрд. лева фискален резерв /при минимален по закон от 4 млрд. лева/ и 2 млрд. лева неразплатени задължения към бизнеса. Недолюбваният Орешарски разплати тези 2 млрд. лева и остави на Батко-2 8 млрд. лева фискален резерв. Поиска да вземе 1 млрд. лева заем, но Батко остро му влезе с бутонките, че задължава внуците на внуците ни. При второто си правителство Батко взе 16 млрд. лева заем /нещо за внуците на внуците ни?/ и остави 11 млрд. лева фискален резерв, които половината ще заминат през януари 2017 за погасяване на дълг и неясни колко към момента задължения към бизнеса.

щото: " Даваме 4.9 млн. безвъзмездна финансова помощ на Кока-Кола и други дружества". ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ИНВЕСТИРАТ В ИНВЕСТИЦИИТЕ НА "ГОЛЕМИТЕ" НИ ИНВЕСТИТОРИ от 2017 до 2020-га година. ДАВАМЕ 300 МИЛИОНА ОТ БЮДЖЕТА за кметовете с "ГРЕШКИ НА РАСТЕЖА", учили се да КРАДАТ ЕВРОСРЕДСТВА в головодни цикли, стадиони "100 баби". ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ЩЕ ВРЪЩАТ ТЕЗ ПАРИ НА ЕС, ЕК и т.н. вредни Е-та..

СЛАВА ,СЛАВА,СЛАВА-ИМА САМО ДВЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА ,КОЙТО СА СВАЛИЛИ ДИКТАТОРИ, ЗА ДА СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ТРИУМВИРАТИ-РИМСКАТА ИМПЕРИЯ - СЛЕД ЦЕЗАР, ВЛАСТТА Е НА АВГУСТ,КРАС И ПОМПЕЙ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ- СЛЕД БОЙКО, ВЛАСТТА Е НА КУРНЕЛА,ЙОТОВА И ДЕСИ ПР!

Иванчо бил много мераклия на МАРИЙКА а тя все му отказвала. Накрая се съгласила, но като свършили "работата", тя казала:А бе бати Иване, май нищо не можа да направиш и много се изложи! А Иван ГОРДО ОТГОВОРИЛ" Марийке, аз моето е.ане си го харесвам, а ти дали го харесваш си е твоя работа!

Аз знам как да оправя пенсиите на хората, ама пустият му борд ми пречи!

СЪВЕТИ РАЗДАВАХМЕ: Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре. ШЕСТА ГОДИНА СЛЕД СЪВЕТА - пенсии и заплати - СЪЩИТЕ, И ДЕ ЩО ИМА ПОСЛЕДНО МЯСТО в класациите на ЕВРОСТАТ.. Е имаме и едно ПЪРВО - ПО КРАДЕНЕ НА ЕВРОСРЕДСТВА.. Да не сме пълно капо..

Чакай още не си видял нищо! Ще видиш като пак стана министър-председател!!! Ида, ида-а-а-а-а-а-а!

Няма ли да е по-бързо ако аз дойда?

Гарантирам ви че следващият бюджет, дето аз и Нинова ще го изработим, ще е най-справедлив! За консултанти ще вземем Гечев и Офчаров.

Да не забравите данчо ментата,ицо бисера и чобан петре!

От Гробарската дружина

Защо още сте се правят всичките тея на опозиция и пр. по пърлъментито и пр.?!

..каза премиерът Бойко Борисов пред БНТ. Така той коментира влошилите се отношения между десницата и управляващата партия. "Благодаря на Волен Сидеров, че само той си изпълнява ангажимента и ни подкрепя". и "Моята подкрепа към ГЕРБ е категорична", заяви лидерът на Атака Волен Сидеров на петгодишнината от учредяването на партията. 2009-2010 си му бе ПЪРВАТА ЯНКА МАГИСТРАЛКА!!!

Леке до лекето, мила моя майнольо? Що е то? - Български парламент ... Повечко пари в бюджета за неработещи цигани, за източване от нелепата здравната каса, за нискочели полицайчета, за военния бюджет ... Ликуй, народе! Образование и наука на тази геноцидна държава не са й нужни ...

Ида, ида-а-а-а-а-а-а! Затъжихте се за мене нали! Сладък бюджет, ще го схрускам като пакетче брускети! А вие не се подмотвайте, тичайте, запасявайте се с картофи и зеле, сушете сухари! Задължително по един чувал лрашна и един захар! А излезе ли копривата и се фанете за зелено, няма да имате пробреми с наднорменото тегло! Много се оядохте бре!

Що не си прочетеш РЕШЕНИЕ N 8 на КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД от 2012-та година.. Да са просветлиш малко повече за здравните вноски на българите.. Там си пише преди 2010-та и след 2010.. ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ОТНЕТИ СА!! Дори и неплюещата ДЕСИНКА е включена в него.. Па после бриши - аман от опорки..

Невежите корумпирани човекоподобни от парламента за сетен път доказват невежеството си, корумпираността си и липсата на всякакъв морал! А некадърния бюджет на екипчето на свищовското счетоводитече Горанчо, просто не се нуждае от коментари, защото е анти-български и анти-човешки. Надявам се някой ден да има възмездие за тези хора и да понесат отговорността си!

Тук има един червен дръвник реебок ,кито ревтуни ,че бил с малка пенция заради Бойко? Ами да го питам аз него защо сега при отворена демокрация и икономика на България и света,а не към задължителното местоживеене в СИВ, 2/3 от Монтанско,Врачанско и Видинско не иска да чуе за връщане,ако ще заводи от злато да му построиш?? ще се върне с 2000 евро пенция и няма да си съсипе най хубавите години да строи побъркания цоциализъм на бкп/бсп!

Скоро идвам, гарантирам му пенция 10 000 лева (цял 1 долар)

да ни е честит новия бюджет! Дано го приемат и на второ четене. Казвам го съвсем сериозно, че като чуя зя минимална пенсия от 500 лева и МРЗ от 1000 лева косата ми настръхва.

Сега ни трябва една президентска партия да помете тая измет от Парламента!Без ДПС и БСП, без ГЕРБ и разни войводи!

Ремонтиран от следващо правителство. Просто трупат рейтинг, отказвайки, защото цоциалиста Калфин увеличи годините за пенсия!

Пак ще си е по старо му. Радев, Радев ща разбереш, какво значи айдушки модел.

Мислиш ли че Радев не знае кои са новите му стари "приятели" от БСП? Сигурен съм че много добре знае с кого и защо се е събрал.

ма той нали независим ... хахахахахаааа

И забележете, отново се говори за вдигане САМО НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА!!! Същата от първи януари 2017 г. става 460,00 лв. С това непрекъснато увеличение само на МРЗ през последните години, господата управляващи направиха така, че уеднаквиха заплащането на хората с ЦЕНЗ И КВАЛИФИКАЦИЯ, с това на НИСКОКВАЛИФИЦИРАНИЯ ТРУД! Няма вече средни нива на заплащане /с някои изключения/. И образовани и необразовани, всички си работим за МЗ! Не искам да обидя никого, но направиха така, че обвързаните с МРЗ длъжности като чистачи, пазачи и др., за които не се изисква дори образование, получават колкото квалифицираните специалисти. Е, наистина нЕма такава държава!

ПРИРОДАТА, В СВОЯТА ЕВОЛЮЦИЯ МИЛИОНИ ГОДИНИ Е СЪЗДАЛА ВСЯКАКВИ КРЪВОСМУЧЕЩИ, КРЪВОПИЕЩИ, КРЪВОЛОЧЕЩИ, И КАКВИ ЛИ НЕ БАБАЛЮГИ И ГАДОВЕ !!! НО ТОВА, КОЕТО Е СЪЗДАЛА КОМУНОИДИОТСКАТА ИДЕОЛОГИЯ, КАТО ТОЗИ НИСКОЧЕЛ ИДИОТ РУМЕН ГЕЧЕВ, ЗА ТОЛКОВА КРАТКО ВРЕМЕ, СИ Е ПОСТИЖЕНИЕ !!!

Наборе не ти ли работи бутона ''Caps Lock''???

Работи му, ама му е дошло до гуша от тия червени гниди от 41 до сега!

Така нервя идиотите като ТЕБ!!!

"Предложеният законопроект трябва да бъде подкрепен, защото това не е бюджет на народните представители, това е бюджетът на българските граждани, те имат нужда от него, каза още Горанов."

Бюджетът е не на, а против българските граждани

С оставката си ГЕРБ показват, че няма кой друг да се нагърби да управлява в момента. Много им е хубаво на социалистите да плюят от страни, но когато дойде време да се носи отговорност никакви ги няма или се осират - историята говори - няма и едно успешно правителство на социалисти в последните 20 години. Има успешни министри, но като цяло картинката е трагична. Колкото Царя ни оправи толкова и БСП ще ни оправи, добре че са бабите и дядовците че да има кой да гласува за тях, хора които си мислят че Тодор Живков е още жив.

Но очаквали такава милите. Изборите бяха за президент, не за парламент.

НЯМА НОВО МНОЗИНСТВО!! СТАРОТО МУ МНОЗИНСТВО СИ ГЛАСУВА БЮДЖЕТА... И в заглавието на статията си го пише, ама кой да го чете..

Кои са според теб "успешните" министри на БСП? Аз поне не се сещам за такъв.

тъп и нагъл,по тъп и нагъл,най тъп и нагъл,супер тъп и нагъл, по комунистически тъп и нагъл бившия министър на икономиката,пардон на стихийните бедствия Гумен Гечев.

Скъпи Гербери и Български граждани,няма да обиждам никого,защото вече няма смисъл,Бойко дезартира като Шушляк,та да си дойдем на думата да ви питам,мани кой кога е управлявал,дали бсп,или дпс,или герб,гледа се последният който е герб,та нормално ли е един български пенсионер,работил цял живот,строил и градил тази държава,да му се отблагодари държавата като му даде 70 евро пенсия,и кажете ми дами и господа,за чии тогава да сме във този Е.С,и Нато,след като нашите пенсионери умират всеки ден,от Болести и Глад,и Студ,а???сега през Тая Бойкова сзима ще бъде страшно,да идва Динко от Ямбол да стане Премиер на страната ни,защото каза във Фермата във предаването на Иван и Андрей вчера че това е геноЦид,спрямо Българският народ,от страна на нашите управляващи политици,давайки за един бежанец на месец 600евро,за храна,дрехи,джобни,а за един пенсионер 70евро,нормално ли е Красная куха лейке,поне веднъж кажи истината от все сърце,без да манипулираш хората,каквото най много го умееш,а???Нормално ли е това един Премиер като Бойко да каже че Пенсионерите му били изяли Фикса,еми Асфалта ли да му изядат а???Казахме го хиляди пъти че ''АСФАЛТА НЕ СТАВА ЗА ЯДЕНЕ''.но Герберите не искаха и да чуят за това.

Кажи ми драги рийбок 78 как нашите пенсионери са се осигурявали върху 200-300 лв заплата и сега да получават 1000лв пенсия.Винаги сме били на опашката по доходи в цяла Европа а сега искаме да сме с европейски пенсии.

За да ограничат правото на труд на населението, гадните комуняги насилствено пенсионираха жените на 55 години, а мъжете на 60 г. Пък сега правото на труд им гарантира, ДОРИ И С ПАМПЕРСИ ДА ХОДЯТ НА РАБОТА..

Защо плащаш 1200 и всички битови разходи ток, отопление, вода освен това, на мигранти, които нямат 40г. Трудов стаж в България, а оставяш българите да мрат?

Само, че тогава един хляб беше 35 ст., килограм сирене 2.50, а доматите при това български - 20 стотонки и т.н. Нямаше такса за личния лекар, хората се лекуваха във същите болници без да плащат за лечението и т.н.

Начи да разбирам ли че работния ден е приключил за тебе? Обедини си всички постове в един и реши тука да го пльоснеш.

Еййййй. Не очаквах да го приемат, честно. Сигурен бях, че някой ще е по-гладен и ще съботира.

Т.нар. патриоти, националисти и попули-демагози (последното е тафталогия) на ужким се стремят да откраднат огризки от софрата на оядените "жестоко пострадали от комунизма, начело със свинаря Гергов, Кур-башиев и др." комунисти-милионери от БКП и ДС. Наследниците на соц-реализма (БСП, недоносчето, според Тато им) много бързо (още с Указ 56 от 1987 г., в отговор на горбачовата перестройка) овладяха всенародната собственост и с различни тъпи фокуси експлоатират т.нар. от тях материал-електорат. Създават си различни проекти ДПС, ВМРО, СДС, НДСВ, ГЕРБ, НФСБ и други по-дребни измислици, и с тъпи шмекери като Янето, Бареков и др. ни обработват, лъжат и ограбват безмилостно. Какво стана в поредния филм от "сапунката-сериал-бг": - Боко прецака всички гербери с изпържването на Леля си Цачка (той това го може, защото е тъп, агресивен и безотговорен) и сега ужким сдава властта; - БСП си активират наивния електорат, обират т.нар. отрицателен вот и въобще не се стремят сега да управляват обрулената ни държава; - малките БКП/БСП-котета (Атака, ВМРО и НФСБ) много бързо се "обединиха" и замяукаха като котараци в любовен период, насъскани от Лисицата Корнелия и подвластният ѝ помияр от Банкя Боко; - Обединиха се златния пръст (Сидеров, персонаж от СДС, НДСВ и БСП), златния гъз (всеядният Къркъ-чанов) и глутницата на монголоида-кабеларка В. Сми-онуф. Първите двама са известни на публиката артисти. Умеят да си нагаждат задниците. Третият е много по-интересен. По възникване, толериране, държане (по-нагло от това на Боко) и неадекватна ориентация; - поживьом, увидим, сказал Ленин. Ученик на нашия Дядо. (Благоев).

ВМРО и НФСБ, само отделни АТАКАджии, не всички.

за политическите партии да отидат за повишаване на минималната пенсия.Да се съкрати тотално автомобилния парк на Народното събрание,както и разходите за тях и парите да се дадат за минималната пенсия.Да се лишат депутатите от парите за сътрудници,консултанти и други и да се дадат за минималната пенсия от 300 л.Да се извършва ревонт на Народното събрание веднъж на четири години,а не след всяка ваканция.Парите да се насочат за минималната пенсия от 300 лв.Байрактаров,къде си бе,пиле шарено.

Как е възможно Румен Гечев все още да дава акъл ? Как е възможно изобщо БСП и червените тролове тук да дават акъл, след като те доказано разгромяват винаги икономиката на България. Що за наглост....

"...Гласуваха 171 депутати..." Колко на брой са депутатите? Защо за основен закон не са на работно място?

Калфин сдаде Министерството на социалната политика,отворкото Байрактаров що не го оглави и да влезе дълбоко в нещата,а не да говори врели некипели и да си служи с популизъм.Редно е на това положение да си защитава тези 300 лв.минимална пенсия.Ами и аз съм пенсионер със над 300 лв.пенсия.И аз искам увеличение след 43 год трудов стаж.Що да увеличават на тези дето нямат и 20 год.стаж и все пак им дават някакви пенсии.Да работят по тези въпрози задълбочено и всеобхватно,да търсят минусите и плюсовете ,а не да нахвърлят някакви популистки цифри,да се харесат на избирателите си.

Има достатъчно много разходи по депутати, Парламент и правителство, които могат да се намалят за да има за увеличение на пенсии. Да не крадат и разхищават и за всичко ще има!!!!!

Аз Предлагам Динко,да ни стане Премиер от Ямбол.вчера във Фермата каза във предаването на Андрей и Иван,че е генозид от страна на нашите Политици,да дават на Бежанци 600евро а на Българският пенсионер 70 евро,не е ли смешно,а???ако не е трагиччно???

Аз предлагам да ми дадете Мерцедеса на Динко. Така значително ще ме доближите до идеите му ;)) Някак си, в Мерцедес, човек започва да мисли страшно социално. Примерно Станишев - роден в Мерцедес, сега лидер на Социалния свят.

gangnam style

Остави го Станишев на Мира,човека винаги мандатите си ги е карал до край,Давай Примери за напред със Бойко,и бес това ще останеш без работа вече,след Оставката му,нали???:)Търсиш ли си работа като Трол:)

ГеноЗид е по телевизията да дават тия опосуми, а в нета да са такива като тебе....

gangnam style

Случва се,като пиша само със едната ръка,нещо против???всичко е от бързина,и клавятурата ми е за смяна,че при писане индикира други клавиши,но няма пари за нова:)

Явно магарето е изяло учебника по смятане на авторите. Бюджета е приет с гласовете на 42,5% от депутатите.

ПИПО

Най добре е да си в опозиция. Който е на власт си троши главата а ти си винаги против. Понякога дори и не знаеш за какво гласуваш, важното е да си против. Това че държавата ще остане без бюджет на БСП и ДПС не им пука, важното е да гласуват против.

СТРАШНО СА ЗАДАВА.. Нъл БЮДЖЕТ 2016 НА ЦЪФНАЛ ГРОБ, е на всичкото отгоре и ВЪРЗАЛ? Добра начало да даяним с по една 12-та от него.. Нъл всичко е мед и масло по него.. Що са кахърите толкоз!!!

ПИПО

А бе пич, ти въобще осъзнаваш ли какви ще бъдат последствията за държавата без бюджет при правителство в оставка?