Менда Стоянова иска реформи в силовите ведомства

Крайно време е в силовите ведомства да се случат реформите. За тази година МВР ще получи допълнително 350 млн. лв., а нищо не се случва.

Обратно в новината

Коментари - Менда Стоянова иска реформи в силовите ведомства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БОЖЕ И ТАЯ ЛИ Е ВЕЩА ПО ВСИЧКО? ОПРАВИ НАП ПЛОВДИВ ПРЕДИ ДА СТАНЕ ДЕПУТАТ И СЕГА ОТНОВО СИ ПЪХА НОСА КЪДЕТО НЕ И РАБОТАТА!

Приоритет образувания. В повечето училища завършващите паралелки са една, две или три. Страхотно, това ни е приоритет 5 ученика да има те да завършат, учители безброй около тях и цяло училище работи. Ето това е приоритет.

Първо им дайте парите и тогава искайте реформи. Никой не работи безплатно.

Изотчник (малко стар) Википедия: През юни 2008 г. в МВР работят 63 000 служители, от които 47 000 полицаи, 8 000 в пожарната и 5 000 административни служители. Източник (пак доста стар): e-vestnik _bg / 13079 19.01.2010 г. за първи път от новата история на България беше оповестен щатният състав на МВР 61 170 души. 60% или 36 727 от заетите в министерството са полицейските служители. Има леко разминаване, но да предположим, че са 63000, защото предполагам, че щата се раздува със всяка изминала година. 999 000 000/63 000 16 000 лв/12 месеца = 1320 лв на месец средно за човек. Имат само 10% ДОД, което прави средна заплата 1200 лв чисто

Българската държава е външната страна на българският народ.Тя съдържа всички възможности,в които той може да се прояви.От тук реформите да са такива ,че да има опазване на границата,на държавността.Приоритет на отделни звена,като гранична полиция,пожарникари,органи които да се грижат за реда и спокойствието на целият народ ,а не както е сега ,полицията се е превърнала в една голяма частна охранителна фирма,а основните си функции ги е изгубила.Хората това искат,да няма престъпност ,а да има ред.

В подкрепа и допълнение на Спортистка от Перник: Ще има пари и за откраднатата радиостанция, следствие безхаберието на зам. шефа на СДВР А. Златанов и за да не го "товарят", ще го отнесе целокупния български народ. Истина, че полицаите са готини, но са и опасни (имат пушкала).

"Нещата се случват" - само в речта на псевдоинтелигентни. Добре поне, че днес е била без дантели в парламента.

За 2015 година предвидените в бюджета пари за МВР са 1.031 млрд. лв., от които за персонал са заделени 936 млн. лв. Вие представяте ли си Влади Горанов да ми каже, че имаме три милиарда излишък? Ние ще асфалтираме и лунната пътека на морето, каза премиерът Бойко Борисов. За тази година МВР ще получи допълнително 350 млн. лв., а нищо не се случва. Така за поредна година МВР получи допълнителни пари, без те да са били заложени в бюджета преди това. На 15 юли 2015 г. премиерът Бойко Борисов предупреди членовете на кабинета, че исканията за допълнителни средства ще бъдат съпровождани с оставка на съответния министър. "Затова категорично ви заявявам, че допълнителни разходи ще одобрявам и подписвам само с паралелно подписана оставка на министъра, който ги иска, заяви тогава премиерът. Явно ще асфалтираме само лунната пътека пред Министерството на вътрешните работи в София, само лунната пътека на ул. 6-ти септември 29.

Не желая Министерството на вътрешните работи и Министерствота на отбраната да е каца без дъно, а министрите им и председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, мухи без глави.

Всичките тези утрудени и уморени военни и полицаи като се пенсионират на 48-50г веднага започват работа като чиновници в общински и държавни структури и почват да лапат и държавни заплати и пенсии има общини от 400 служители 100 са бивши военни затова да избират заплата или пенсия ебати наглеците

"Крайно време е в силовите ведомства да се случат реформите" Ама, гжо мента, РЕФОРМИ не се правят със "СЛУЧВАНЕ"! Баси тъпанарите, които си избираме. А как страстно защитава правото на секретност на БАНКЕРСКИТЕ ЗАПЛАТИ?! Пука й за полицаите, пука й за България. Париците си и текат от другаде. Май не са тъпанари, а хитри измамници и крадци!

Горанов казва на полицаите да не напускат работа защото нямало работа, Менда съветва бакшишите да си сменят работата. Аз ви казвам, че замирисва на страшно. Следя синдиците на бакшишите, така са се заканили края на месеца, че едва ли ще ги спрат и полицаите.

Това ,брои ли се? Цар Кирил Рашков ,беше РАБОТОДАТЕЛ,на МенТа Стоянова....Е,И?

Правилният изказ е основа за правилно предадена информация и оттам правилно осмисляне. Случват се случайните неща. От известно време всички очакват и говорят за случки. Ами тогава няма за какво да имаме държавни и структури и най-вече всяко планиране е безмислено. Когато има план нещата трябва да стават, а не да се случват. А тези които мислят през английски - нийд то хепън - са на практика същите идиотчета като руските подлоги, които в преклонение към рашъта българския са го говорели с руски акцент.

Ама,Мендо,след като в хазната влизат 1,5 млд.лева повече от миналата 2014г.защо не увеличите пенсийте на тези нещасници?Или вас това не ви интересува,защото вашите заплати са в хиляди.Мерзавци!

Дайте милиарда на пенциите да го изплюскат и изсерат. Училища и детски градини не ни трябват.

Естествено, че пенсионерите са приоритет! Децата не могат да гласуват ;))) Не виждате ли, че пенсионерите, както и полицаите само едно ги интересува - техните пари.

Как може да имаш Менда? Менда на много езици означава срамна въшка. Тази жена по-добре да не се показва нп. в Полша.

За Путин нещо да кажеш?

ПУТИН - Президентът! ПУТИН - Миротворецът!

Put in - вставлять - слагам го във... - вграждам, понятно?

Менда, омитайте се защото ми се струва, че до края на месеца ще падне кабинета. Сега и бакшишите ти се наточиха, като им каза, че ако не могат да изкарат още една минимална работна заплата, да сменят работата. Не знам тая пачавра дали стъпва в РПУ или се качва на такси, ама ми се струва, че няма да го бъде.

Идеално. През зимата скотовете ще мръзнат и гладуват, ще скачат по площадите ама няма да знаят срещу кой. Тогава дано се сетят, че те са лошия матрял.

magit@abv.bg

Ако не са на работа най-вероятно ще са си по домовете. Да не те набарат и теб? Ще следя новините...

какво по-точно иска да се случи в МВР? На нея също не и е ясно, но нали нещо трябва да се говори.

Ами миналата година по това време ми разбиха колата, защото си бях забравил телефона в нея. Обадих се в полицията. Полицаите дойдоха и ми се накараха хубаво как съм можел да оставям телефон и касетофон в колата. Заведоха случая и ми казаха да чакам да ми се обадят. След седмица ми звъннаха да се явя в РПУ-то. Давах втори път показания, имеи на телефон и прочие. След два месеца ми се обадиха, че прекратяват разследването без резултат. Еми искам да се случи това, че в 4 от 5 случая като моя да ти звъннат след една седмица и да ти кажат, че са задържали извършителя. Много ли е според теб? Ако това го постигнат, с две ръце съм не 20, а 30 заплати да взимат! Та така..

Това беше!Емигрирам!Значи накрая вместо да ги отрежете тия безполезници вие още ще ги охранвате!Улицитее гъмжат от дилъри и крадци а хрантутниците си чакат 20те заплатки!Да ти е..а и държавата и смотания заспал народ!Това беше !Сбогом !роби!

Това го казваш всеки ден и още си тук? Докога?

Чуди се в Гърция ли да отиде или в Македония.

Защо се искат реформи само в силовите структури? Първо да се реформира целия финансов сектор и депутатите и целия министерски съвет. Да бъде така добър м-р горанов да каже колко пъти е имало увеличение на РЗ и с колко от 2010 г. на сам!

Ето една прост сметка за едни прости милиционери: 999 000 000 лв:45 000 милиционера=22 000 лв. ни струва всеки милиционер годишно или 1850 лв. месечно.

6-700 дето отиват за заплати остават 1200. Къде ги тези пари?

От 1850 лева да стане 800 лева поне.

Тя ще им даде още към м.октомври догодина.Ще даде и на съда и на парламента и на МО и на здравео за починалите дето ни отърваха от пенсиите си.Догодина ще като тая.Същите безхаберници,само дето догодина чакат още 500хил българи да емигрират да вържат бюджета.

Още от сега ви казвам че следващите избори няма да има с какво да се похвалите , резултатите ви ще намалеят драстично . Причината е в това че прекалено много пари давате на полицайте и съдилищата . Ще кажете че само те работят , а точно те са най мързеливите и год все парите не им стигат . Все им трябват пари за реформи , а няма нищо за тези пари . За това се омитайте за да видим НФСБ какво ще направят със техните програми

Тапири,от кога реформи се правят с наливането на...още повече пари в каца без дъно??? За 2016 година,с колко още заеми ще загробите тази кочина,изчислихте ли ги вече??? И докога ще танцувате опиянени шансони,докато пробитото корито България пада бавно към дъното??? До кога ще наливате пари там,където няма...КПД(за...IQ-то,пък не искам даже и да намеквам)??? И как всъщност си мислите изобщо,че някога сметките ви дори биха се доближили до нивата,наречени..."на вода сме",след като бантустанците,които пълнят все още,малко от малко бездънната каца,наречена...Републикански бюджет,все повече дават фира,за сметка на онези,които са не неговата издръжка?!? Как,мила моя Мендо,ще стане това??? Да не сте открили най-сетне чудодейната формула,при която човек изкарва по-малко,от колкото харчи,но продължава да живее ларж??? За вас ми е ясно,че сте,ама скоро ще трябва да я..."споделите"и с онези,другите,които са"под вас":)))!!!

Един полицай заспал в полицейската кола и започнал да сънува и да примлясква... 1. Всички полицаи да получават по минимум 50 заплати след пенсиониране. 2. Право на 5 месечен отпуск в годината. 3. Увеличаване на заплатите на полицаите между 5 и 10 пъти. 4. Смяна на всички служебни автомовили с чисто нови мерцедеси. 5. Безплатно ползване на всякакъв вид транспорт. 6. Безплатно ползване на всички почивни станции намиращи се на териториата на България. 7. Пенсиониране на 45 годишна степен.

Защо да чака 45г. Веднага да се пенсионира, а ако иска да се води и на "работа" да получава и заплата.

Защо да чака 45г. Веднага да се пенсионира, а ако иска да се води и на "работа" да получава и заплата.

Защо да чака 45г. Веднага да се пенсионира, а ако иска да се води и на "работа" да получава и заплата.

Същото обаче важи с пълна сила и за бюджетната комисия, на която е председател и за целия Парламент на РБ, а и за редица други институции.

МенТа Стоянова бълнува за някакви реформи. ОПГ ГРОБ и реформи!?! Две взаимно изключващи се понятия. Силата на ГРОБ е само в краденето.

Едно време им викаха рационализации и по 10 партийци се дописваха в списъка. Единствената полза е намаляването на цената, но то винаги е свързано с качеството.

Урааааааааааааааа,да живеят паразитите и дюмбелите в Бантустаня,ураааааааааааааа:)))!!! Мендо,не се стискай,ами поне още толкова им дайте за новата 2016,а за 2017(ако все още някой мърда в тази кочина,че да ви пълни бИджета),то няма да е зле и да прехвърлите вече границата от...2 милиарда за тези...търтеи на година:)))!!! А защо не направо...5 милиарда,че по-лесно излиза сметката накрая,т.е.,по-лесно се...закръглят:)))!!! Проста държава сме и това си е,ама никой не ни е,...и виновен за това!!!

Умрял с пари не можеш да вдигнеш, но си е друго да опиташ. Кой уби МВР?

едни паразити гласуват и дават пари на други паразити. Девизът на МВР трябва да бъде 'служа на народа и пазя народа от бандити' а не служа на управляващите паразити и си пазя г....Доказано е че при приемането на лошокачествена храна( разбирай по-малко пари) основният проблем е в г....Менда пак се изцепи , звучи като платено съобщение...

Менда дай им още 350 милиона! Това е държавна организация с разходи... Нали знаеш: - Трябваше да водят телевизионен екип да ги снима как арестуват министър на отбраната, нищо че ни осъдиха в Стразбург за това и сега ще трябва да плащаме още от 350 милиона... - Трябваше да водят ТВ екип да смимат как ловят ахтоподи и когато стреляха с РПГ по него шефката на полицаите тругна да проверява разрушената барака дали е законна??? - Ами екипана ТВ, които снимаше как специалния отряд на МВР въоръжен до зъби, лови българин в домът му заедносъс старата му майка и изтреля повече от 500 патрона и се размина само с еди убит полицай и 2-3 ранени??? - това са много пари - за мониций, за телевизионен екип, за дела в Страсбург... Менда дай им! Те са готини...

Единствената реформа, която действително ще се направи е да се ограничи на хората да си варят домашна ракия, във времето и като обем. Нищо друго!

ОСТАВКА,ОСТАВКА

Подкрепям идеята ви с две ръце. За съжаление трябва да изчакаме появата на Спасителя, защото едни избори сега не биха променили абсолютно нищо. Докато за Премиер не се кандидатират истинските експерти, дето сега си губят времето в каране на такси и оправяне на футбола, колите и жените - няма да има кой да оправи България.

Ами айде де. Откога те навивам. Ко се дърпаш кат магаре на лед?

ЧЕ КАКВО ДА СЕ СЛУЧИ? ДАВАТ ПАРИ ДА ГИ ПАЗЯТ /УПРАВЛЯВАЩИТЕ/...

И какво ли да се случи ,БЕЗ ЛУСТРАЦИЯ в Бг? БИВШИ НАЧАЛНИЦИ ,СЪС СЪЩИТЕ ПОРЯДКИ,....РАЗЛИКАТА Е ,ЧЕ МИЛИЦИЯТА ВИКАТ---''ПОЛИЦИЯ''???

Дотам я докарахме - управляващите да ни се оплакват и обвиняват, че нищо не се случва.

Каквата и реформа поиска да направи Борисов, вече не може.Всички го разбраха, че със зъби стиска властта, съюзи се с плювалниците, които го оплюваха и само и само да е мин. председател.След като отстъпи на тюфлеците от полицията, сега ще отстъпи и на таксиджиите, след това вече отстъпва на съдебните мекерета и той се превръща в политически труп.на следващите избори и Цецо с манипулациите си , които вече станаха известни, няма да спаси герберите от пълен крах.Да готвят хеликоптерите и да бягат, че да не ги последва съдбата на Чаушеску.

И като отичате ръст в приходите защо ще теглите още 5 млрд заем ?! Това някой няма ли да ни го обясни ?!

Аз ще ви го обясня ;)) България е на заеми от 1984-та насам. Всяка година харчим повече, отколкото изкарваме.

АМА ТИ НАИСТИНА СИ КУХА ЛЕЙКА-В КРАЯ НА 1989 ИМАХМЕ ДЪЛГ 8 МИЛИАРДА, СЕГА КОЛКО Е ДАЖЕ САМИЯТ ГОСПОД БОГ НЕ ЗНАЕ!

Ами явно не си много умен. Имаш приходи от 300лв на месец, а харчиш 400. На другия месец имаш приход 350лв, но пак харчиш 400. Имаш ръст на приходите обаче пак си на дефицит и ти трябват 50 лева заем. Те това е положението. Никаква финансова грамотност нямате това вие лошия матрял. Никаква. Така учите и децата си. Затова сте на тоя хал. От основни неща си нямате понятие. Как да върви напред тая държава с матрял като тебе?

Полицаите са готини: - спомнете си как стискаха студентите за топките по време на митингите ... - или полицайката как пребърка всички дупки на момичето на улицата пред колегите си??? - или привикването в РПУ на студентки по снимки от митингите да ги ... ублекчават??? - или как задружно си спяха в служебната кола по време на дежурство: спокойни, нахранени, без никаква престъпност??? - ами сводниците полицай, дето чукат пронститутките ... за да ги пазят - красавци? - ами полицаите с фалшив алкохол и цигари без бандерол - шегаджии? Това са хора веселяци! Те имат нужда от много... пари! Спомнете си сватбарите от спец отряда отишли да ловят българин с чисто досие в Лясковец въоръжени до зъби и изстреляли над 500 патрона по възрастния мъж и старата му майка... ако не бяха застреляли приятеля си полицай щеше да се наложи да му връщат стотиците хиляди левове честно заработени пари, взели от него на зам...

Мендето известна в Пловдив с прякора "Менда ДДС-то" е стожер на икономическата почтеност и борба срещу корупцият,а щяла да прави реформи в полицията.

Управляват ни наглите. Нагли и необразовани хора газят и мачкат в цяла България. "Вътре нищо не се случва". Е кой е виновен за това? Министър Бъчварова сега изучавала английски. И в коя област нещо се случва?

Боже каква бюджетна комисия са си спретнали.Данчо ментата и еничара ,мента,бат сали енергото и още ....и ние чакаме реформи и правилно разпределение на изпостената пица.За тях по едно прасенце всеки обяд-парламентаристи,министри,кметове с антуража си съдии,полицаи,военни,пожарникари.Работници не са ни нужни ,заеми ще теглим. ,

Ти не гледай комисията, а виж милицията и нежеланието й да стане полиция. Това е същината на въпроса, другото са подробности!

Менда Стоянова да си скъса дипломата и да ходи в чужбина да пасе кози щом не може да се справи с един бюджет...

метла госпожо сред тези некадарници! това ведомство се нyждае от пална метла и от нова визiя за модерна полицiя!

От двата ти коментара се разбра ,че освен куха лейка си и много ПРОСТА.Да не си милиционер.Всички заслужават повече пари за работата си ,само не и на престъпниците от МВР.Те не са полицаи ,те са организирана престъпна клика въоръжена от нас с наште пари.

ВИНЕТУ,КЪДЕ СИ ?НЕЩО ТЕ НЯМА ОТ 7-8 ДНИ...

покрил се ,че полицаит емое и да го бият ,ако каже нещо необмислено. Нема такъв шубелия! Праща напред жените и се крие дкато разбере кво се иска и после клека.

Ами няма как да се случи, след като там все още действат правилата на партизанските отряди от 1944 година. Това беше крепостта на "бившите" а сега и на децата им. Който иска да реформира сектора "сигурност" просто трябва да уволни 100% всичко и по някакъв начин да изгради чисто новичка. Само дето тия дето ще ги уволни са цяла армия от неграмотници с яки мишци и нали се досещате при организираната престъпност каква конкуренция ще настане за лакеи. При демокрацията е така. Ако беше тоталитаризъм този проблем се решава за 24 часа ...уволняват се, една трета се изпаряват във въздуха а другите ....Белене и подобни или пращане в чужбина като диверсанти и пушечно месо. С две думи ...искате ред - тоталитаризъм, искате демокрация ...е като сега. А ако искате да сте кат Америка или Великобритания шъ трябва да почакате. Трябва да се мине през географски открития, ренесанс, колонии и трупане на богатства чрез подтискане на други народи и така поне едно 500-600 години. Е тогава ще имаме такава демокрация каквато искаме.

Колко работни места са отворени в производството,откакто коалицията ГЕРБ-РБ са на власт?"Икономиката,глупако,икономиката!"