Има опасност от съкращения в армията, призна Ненчев

Военният министър призна, че има опасност от съкращения в армията, ако бюджетът за Министерство на отбрана, заложен в проекта за 2015 г., остане непроменен.

Обратно в новината

Коментари - Има опасност от съкращения в армията, призна Ненчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АКО ПОЗВОЛИТЕ И ТОЗИ ПЪТ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ И ДА СЕ ГАВРЯТ С ВАС ВОЕННИ, ХВЪРЛЯЙТЕ ПАГОНА НА ЧЕСТТА И РАЗГРАДЕТЕ ДВОРА НИ ! ...ТОВА НЕ Е БИЛО ДОРИ И ВЪВ ВРЕМЕ НА ВОЙНА !

И тези пари са им много. Искате ли армия в този вид? Там има едни роднински кохорти, които не знаят как се изкарват 5 стотинки в пазарна среда. Наши срещу ваши. Те вечно уредени и спокойни за битието си. По курсове, по чужбина, по командировки. Министърът да раздруса дървото и да изара на светло окопалите се. Съкращения от най-горе на ненужни имитиращи хора, цуцащи от бюджета. Тя и при соца не е харчила така. В армията е нужна една истинска реформа с реални и подготвени хора а не суфльори интересчии.

ей ,малоумен народе не виждате ли че света е пред трета световна война, само една граница ни дели с ислямската държава в чийто преуриттети е след като справенето се справят в ирак и сирия да се отправят запад и откаде ли ще минат ,с 1 милион мюссюлмани и много спяшти клетки в страната какво ли ще се случи с нас християните ще се случи това вижте клипа и се замислете https://link армията им наброява над 200 000 бойци добре въоражени и с боен опит, кой ще ви защити ако не нашата доблесна армия , невярвай на продажните и малоумни наши политици ,те ще избягат ЗАМИСЛЕТЕ се.........

Никакво съкращаване, че още хиляди фуражки ще се наредят за пенсия. Ние от 3 та категория ще трябва да си доработваме и на оня свят. Така че никакви съкращения.

То с тях и без тях, при сегашното състоятие на армията, е все едно. По добре съкращавай, за да икономисаш народни пари.

Може, може. Ведомството е прекалено раздуто. Шири се шурбаджнещина, кумства и кадрова корупция. Едно време изгониха стотици млади офицери и сержанти за да оцелеят лежайниците. 20-30 % от армейските ВУЗ не е проблем да се съкратят. Че и повече. Щабовете преливат от канцеларисти с п ърва категория труд. Има много клонове за кастрене. Навързани са кат черва. Оселениха институцията.

че то има ли още някойда уволняват. и да вземат да започнат този път отгоре надолу щото армията заприлича на ,, много вожд, малко индианец,,

Суверенитетът е право и удоволствие за този, който има средства и ресурс да си го позволи! The Legend

До кога бе умници. За разстрел сте - не окомплектована армия с малоумни генерали. Къде го има това?

На който му свиди да храни своя армия ,храни чужда.Има враг наблизо -от юг.

Вместо де се съкращават КАДРОВИ военнослужещи "министъра"- ДА ИЗРЕЖЕ раздутите щатове на цивилните във военното министерство!!!!!! Да премахне ВСИЧКИ пенсионери !!!!!Да СЪКРАТИ препокриващите се видове командвания- излишни са!!

Имам един познат военен, вика ми: "Днес ще лягам рано, че утре съм на работа! До сега бях в отпуската и ми е тегаво ставането. Ама нищо, ще бачкам утре до обяд и после пак имам отпуска."

Каква армия,какви пет лева бе,марш на вси4ки лежа4и да си изкарват хляба като вси4ки нормални хора.

повече от 25 години! И на къде повече?! Явно към преврат и измитането на всички властници! Това ли целите? Бъдете сигурни, че при първото посегателство над териториалната цялост на страната първо ще бъдате ликвидирани всички "политици" и след това ще бъде боя с другите!

вие с те болна психика,какви преврати,какви посегателстсва,къде живеете вие?

безроднико!

То каква ли работа върши тая армия. Хрантутници!

Не дай боже да има работа за военните,тъпанари такива! А тя тяхната работа чука на вратата ни.

Това означава, че трябва да уволним между 3000 и 4000 войници, сержанти и офицери, Ненчев, уволнете 300-400 генерали , полковници и техните секретарки и ефекта ще бъде същият.

13-14 % военни служители пенсионери полковници на апетитни длъжности на пенсия и заплата към бюджета в МО. От 1996 г. до 2004 г. по план 2004 год. съкратихте стотици млади офицери и сержанти за да останат дебелосерковците и ибрикчиите в щабовете на първа категория труд. Да си заплащат милиционери и военни осигуровките. И да се пенсионират на 56 год. Има мейдан за рязане.

Тва хич не ни бърка!!!? Ма, ако може да съкратите и Полицията и да почнете от тези по дарогите - цена нямате!?

Армия, армия - къде видяхте армия?

...Ислямска ша ни пази!?... А?

Смърт за боклуците от парламента. АЛООО БОКЛУЦИ , ЗАРАДИ ТОЯ ИЗМИСЛЕН БЮДЖЕТ СИ НАМАЛЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ , А НЕ ДА ПОСЯГАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ. КОЙ ВИ ПОЗВУЛЯВА ДА ПОСЯГАНЕ НА АРМИЯТА , ПИТАМ ВИ Г-ДА БОКЛУЦИ??? . СЪКРАТЕТЕ СИ КОЛЕГИТЕ , А НЕ ДА ПОСЯГАНЕ НА ЧУЖДОТО

Ей, голям плач. "Не давайте пари на военните, те са от НАТО!". "Не съкращавайте армията! Няма кой да ни пази!" :D Разбира се, с препратки към колко бяхме велики преди (бил съм в армията... не ви вярвам) и колко са големи руснаците и как няма смисъл, нищо друго освен да им служим вярно и да се надяваме, че голямата им славянска душа ще ни прости. Най-сладко е да мрънкаш и то докато се правиш, че бачкаш :)

Да съкратят малко чиновници и от военните съдилища.

каква опастност бе,вси4ко да се урива,нямаме нужда от дебелосерковци.

А ние имаме ли армия?!

А бе защо не вземете да съкратите и министъра та наистина да се разбере че АРМИЯ НЯМА!!!

Ами нали се сещате,че разчетите кой щат да остане и кой не, се правят в същото това министерство. Нима мислите, че те сами ще си резнат щатовете?!

Оставете стотината генерала, "чантаджиите" и "войничките", съкратете малкото останали униформени мъже,които знаят откъде се държи автомата и да не забравите да купите "нови" трета ръка натовски самолети,че Русия ме страхува.

Според мен първо са полицаите и след това военните. за какво ни са 60 хил.дебелогъзи полицаи дето нищо не правят. Out 30% и всичко е ОК.

А кой пази деПУТАТИте от народната любов

С 30 % армейските ВУЗ за какво са ни толкоз всезнайковци. Дублиращите паразитни структурки. щабове, щабове, щабове. Генерали и полковници на жълтите плочки. Девоенизиране на длъжности. Има начин.

Опасност за кого? За дебелогъзите чиновници с неопределен пол? За България опасност няма - и наши, и чужди знаят, че тази "армия" (която не може да пази даже собствените си складове, а наема фирми за целта) не става нито за отбрана, нито за нападение.

Тъкмо щяха да увеличават армията и пак ще я съкращават. От 110хил войска имаме към 35хил. И защо ще съкращават кадровия състав като в МО1 и МО2 изобилства от пенсионери? Пък и не са само там. Махнете пенсионирани връзкари, които клатят камбани по цял ден. Не стига, че взимат тавана на пенсията, но и още няколко стотачки отгоре. Същата работа могат да я вършат и млади момци, които седят без работа. Не само в МО е така. Това го има навсякъде. Младите седят на улицата, а дъртите комуняги на пенсия и заплата - малоумие!

Ненчев, колко травестита изпратихте на 1вата международна среща на травеститите в НАТО?

Ха, теб май те пропуснаха!!!???

Еми направо да вземат да закрият министерството, то така или иначе армия, която може да участва в реални бойни действия нямаме. Да си оставят там една рота дето да пращат я в Афганистан, я другаде дето свирнат от НАТО и 20-тина офицери дето да си играят на война в компютърно симулирани учения

Спокойно може да започнете от Авиобаза Безмер. Там само си получават заплатите без да имат и един летателен ден авиаторите, а има и една група от бивши военни вече пенсионери, които ремонтират някакви самолети и вземат по 500 - 600 лева допълнителна заплата към пенсиите си.

за всичките 25 години на прехода по-голям кретен от този министър /Ненчев/ не съм виждал.

Може би Аню с памперса може да му бъде добра конкуренция..

Не е опасност, това си е възможност. Защо им плащаме заплати на тези лентяи? Каква работа вършат? 1 милиард на година за мързелите

ЧЕ ТО ИМА ЛИ АРМИЯ, ОСВЕН ЕДНО МИНИСТЕРСТВО С ХИЛЯДИ ХРАНТУТНИЦИ И ТЪРТЕИ!

махайте им първата категория на тези лентяи и хрантутници! На 45 год. ще ми се пенсионират с макс. пенсия и 20 заплати - мин. 20 000-30 000 лв. И за какво? А народът да се гърчи до 65 год. за да се пенсионира.

Така си е останало от време оно....офицери и фатмаци бяха заедно с нас,мръсни,гладни,мокри и каквото си помислиш.... Не им завиждам на ранното пенсиониране......от години нямам работа с армията и не знам кое как е.

Ангел Найденов беше добър министър, тоя е пълен аматьор..

За какво ни е тази армия от лелки и смотляци,получаващи големи заплати.1-ва категория труд и куп други благинки, не и ли беше мястото да пази границата а полицията да се занимава с престъпноста ,каквото и е предназначението?

АМА НАЛИ ТОВА КАЗВАМ Всеки българин с бръмбар ако има неподслушван българин да се обади за зачисляване на персонален полицай! ВСИЧКИ ПАРИ ЗА ПОЛИЦИЯТА!!!! Всички за ПОЛИЦИЯТА! За кво ни е армия! ВСИЧКО ЗА ПОДСЛУШВАНЕ!

Пич, добре е да се информираш първо и тогава да пишеш глупотии. Границата се охранява винаги от МВР в лицето на Гранична полиция, а това, че в МВР има 60000 души и състоянието на държавата е отвратително, не е проблем на военните. Влез в което и да е РПУ и ще видиш колко униформени женици и чиновници има и тогава смятай кой трябва да се реформира и да поеме охраната на границата.

Не е лошо преди да съветваш другите да се информираш от кога съществува "гранична полиция" и какво е имало преди нея, след което да "съветваш".

До 90-та границата се охраняваше от Гранични войски на подчинение на МО. После стана Гранична полиция и си еба майката....всеки минава от където си иска.

Когато на постовете на зам. министри и министър на отбраната се назначават партийни калинки, за да се удовлетворят властовите апетити на коалицията, нищо добро не очаква армията. Подобен довод, като намаляване на бюджета на МО за съкращения в БА е просто безумен. 4000 души е огромна цифра за армията. Тук не става въпрос за реформа, защото БА се реформира още преди да влезе в НАТО. Подобни съкращения имаше тогава, но те бяха предизвикани от реформирането на армията, което доведе до съкращения на структури и от там на хора. Тези нещастници, които ни управляват приемат армията за охранителна фирма като ИПОН, която заради недостатъчно пари може да махне определен брой пъдари, а след време ако има обекти за охрана да назначи необходимия брой трудно завършили осми клас келеши. Тези хора наистина са отчайващо неграмотни. Но какво се учудвам, след като тъпия министър заяви, че ще разкрие досиетата на БГ военно разузнаване. Целта- ликвидиране и на последните останки от БА се постига с ускорени темпове, което показва, че някой някъде е поел ангажименти. Кой и кога, ще видим по-късно.

А не е ли по-добре да се посакратят и малко дебелогъзльовци от МО ГЩ и разни други там служби

Армия или има, или няма! В момента ние нямаме армия, а някакви не добре обучени хора, без необходимата техника, така че е напълно нормално да намаляваме разходите. Ако решим, че армия ни е необходима, това е друг подход.

Затова пък администрацията на Военна болница нарастна 3-кратно при Тонев..

Армия нямаме този ще съкращава още. Накрая да поканим чужд аскер да ни варди от лошите и опасни.

ГОЛЕМ РЕВВВВВВВВ и ков се тръшкате? Полицията е важна, полицията, ДАНС, БОР ЧВОР, Бръмбари да има! СТИГА С ТАЯ АРМИЯ! Всеки в БГ с бръмбър и всеки да е с персонален полицай! Изнасилени бабички? Няма такива! Пребите старци лъжетеееее! Всички пари за полицията всички!

Ще уволнявате няколко хиляди войници и офицери, а за чантаджиите нищо не казвате? нищо чудно тях да ги и увеличите... Няма що - това ми било "армия"!

jingiby

Откъде идва изразът: "Пари нема действайте! " Българските власти изпратили емисари в седалището на НАТО, да молят да ни отпуснат средства за оръжие с цел модернизация на останките от нашата армия. От Брюксел пращат писмо обратно до МО: "Брюкселските бюрократи не даваме оръжие даром. Искаме се или пари, или дупе! " Получават незабавен отговор от нашите: "Пари нема - действайте!"...

Могъщите държави имат могъщи армии. Народите им получават високи заплати и има пари за всичко. Дали се краде - не зная. Накратко казано: има огромна разлика между политици и държавници, но няма никаква разлика между политици и отпадъци.

от кога имаме армия !!??

Ние имахме армия. Преди управлението на държавата да се поеме от утайката помияри на БКП. След 1989г.