Ревизията: свръхдефицит, нов дълг, 40 лв. към ниските пенсии

Депутатите гласуваха на второ четене актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК. Най-много пари ще получат МВР и здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - Ревизията: свръхдефицит, нов дълг, 40 лв. към ниските пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в повече отколкото без него! Друг е въпросът защо тожлкова малко- толкова ли е бедна тази държава? Преди да започнат с велики думи и обещания, да се погрижат за старците които са направили за България много - дали са си и младият живот

Какви ли не врътки се правят ,само и само да НЕ се даде,, лош СИГНАЛ към всички пазари,,.Адокато имаше добри СИГНАЛИ същите ,шибани пазари използваха изграденото иДОБРЕ ГАРАНТИРАНО доверие,за да серат на метенето.Сега държавата отново ТРЯБВА да гради ДОВЕРИЕ на цена-много милиарди.Е ,гати и неолибералните правила.

До момента в който дойде празника, не се знае, може в торбата ми да се появи "ОГРОМНА ДУПКА" където коледните жълти стотинки да изчезнат! Блажени вярващите!

няма нищо лошо да се тегли заем ако разбира се се използва за повишаване на доходите, пенсии заплати за да се повиши потреблението. за съжаление, при нас се тегли заем за да се покрият кражбите на нашите управляващи като този заем също ще бъде откраднат.

Това не е първата кражба осъществена след 1989 г, когато при приватизацията в бюджета на РБ влязоха 2 000 000 000 лева а другите над 20 000 000 000 лева бяха откраднати от зараждащата се буржоазия в лицето на олигарсите и мафията.

На пенсионерите по 40 лева... Браво!!! А който открадна 4.5 млрд. Защо теглите държавен дълг бе. Толкова ли ДАНС не може да установи кой взе парите. За какво ни такъв ДАНД бре. Турците вилнеят в парламента, Башибозуци крадат банките ни, Чужди компании банки източват държавата... За какво ни ДАНС бе - боклуци мръсни, всички да пукнете бе, мошеници проклети да сте...

Че как да стане това -нали съм с имунитет, пък и врътнах няколко цесии .....

Протесна мрежа ще си оправите ли с този заем да не ви болят зъбките.Ако сте нормални граждани и не сте платени сега трябва да стачкувате да няма загробване на нацията от четворката бандити.

Дайте най много на МВР-те са Ви ,най необходими.

Администрацията на София-област ще бъде ръководена от Росица Тодорова. Тя е директор на НУ Христо Ботев в Годеч.!!!!

при граница на бедност -286 лв минималната пенсия е 150 лв голяма разлика и геноцит спрямо българите.а за 40 лв ще си купя уиски и ще се насвяткам от радост.

За 40 кинта ще купя поне 6 литра домашна. Ба ги в Шотландските ментета!

Ние тези с 300лв.пенсия не сме от бедните.С 10 лв.на ден имаме за всичко и за ток и за вода и за отопление и за лекарства и за 1 хляб!!

Уууууу! Богаташ ниедин! Не тъ лий срам бе да взимаш толкоз много...... (майтап бе Уили!)

ми като беше млад, що не бега на запад да работиш, а остана при комунягите да папаш?

На народа в този момент му трябва смелост и решителност да спре бандата от четеримата политици - Бойко, Първанов, Кунева и Симеонов да загробват народа с този непосилен заем.Запознайте се с изказванията на депутатите от Атака относно актуализацията на бюджета и да проумеем че това е истинската и автентична политическа зрялоз , достойнство и загриженост за нацията.

Ще гласува я, с пълно мнозинство! Та нали с тези поправки в бюджета ще възстановят кражбите на предишните и ще си осигурят парички за тях самите. А някои бяха и преди, и сега са пак... Да му мислят бедните (90% от населението).

До 286 лв.пенсионера е беден ,но при 286лв и 1 стотинка става богат.Егати логиката на четворно тъпата коалиция.

КАЗВА, ЧЕ ВСЯКА ГЛУПОСТ СИ ИМА СВОЯТА ЛОГИКА

хапче да е - ама безплатно го иска "пенсия".да - словоблудството е в настъпление пак.по 40лв за пенсионерите с най-малък принос в обществената хазна?!нищо ново,нищо хубаво!

Какво ще споделиш по въпроса с държавната помощ за ПИБ? Щото и за нея е предвиден държавен заем.

Еееееееех Сова! Жалко и тъжно ! Не само ти мислиш така, страшното е, че доста са с подобно мислене. С това мислене и бездействие държавата още ще потъва в дъното на блатото. Управляващите ще ти ръкопляскат, че не видаш слона, а само мравката в краката му

ашколсун, аферииим, машалааааа(може и грешно да съм ги изписал).. е.ал съм ви м.амата смотаняци! А, след това?! Какво ще ни предложите, продажници

Правителството на ГРОБ означава глад и мизерия за болшинството от населението и благоденствие за шепата мутромилиционери и реститутки.

Поправете ме ако греша, но този заем не ни е нужен в момента! Или поне не в този размер: 1. Във ФГВБ има приблизително 2 млрд лв. Каква стойността на влоговете, гарантирани по закон? Според мен е далеч, далеч от тази сума!!! 2. На каква сума възлизат вноските на банките във ФГВБ за следващите две години и защо те не бъдат събрани предсрочно и с тях да се намали необходимия заем ??! 3. Какви са разходите по т.нар. "държавна помощ" за ПИБ и не може ли банката сама да си търси необходимото и финансиране (продажба на акции, кредит... други инструменти) за да не се налага държавата да и се явява спонсор за 2 години и да се вкарваме в процедура за свръхдефицит, разходи по външно кредитиране и т.н. ... Поправете ме ако греша, но си мисля, че голяма част от тези разходи нито са ни по джоба, нито им е времето ...

Прав си,че не теб може и да не са ти нужни,но на някои други са повече от...нужни:)))!!!

За доброто на деца и внуци! Абе що не ни затриете, с едно безплатно хапче? Щом страната ще се оправи с изтриването ни от списъците на избиратели и изчезнем като оправдание за политици и т. н .

Колега, не го споменавай, щото тези идеи вече се въртят из пространството. Онзи ден здравният министър на Литва е казала, че "евтаназията може би е необходима за бедните, които не могат да си позволят лечение".

А-а, не може, нали някой трябва да ги избира, да вдигат цените на някой. Че то държава без данъкоплатци е най-лошото, което може да сполети един български политик. За това ще ни държат полу-живи, та да можем да плащаме иизплащаме. А това с хапчето е добра идея, ама за тях самите. Народът без политиците може, но обратното - не.

Хора, подминавате един важен факт!Обезценката от 4,222 млрд. лв. е евентуална, възможна загуба. Това е оценка за качеството на кредита. А вече се говори, че има липса, дупка, или кражба на 4,222 млрд. лв. Това по принцип е невъзможно. В природата идеални неща няма. А тази оценка е за "идеалната" загуба! Или ще се попълва дупка, която може да възникне, при идеално лошо стечение на обстоятелствата!

"Светът няма да бъде разрушен от тези, които вършат зло, а от тези, които ги наблюдават без да правят нещо по въпроса."

Само сопата ще ги управи тези хрантутници.

Поздрави към всички гербаджии и гласували за "Баце"! Виждате ли какво чудо ни натресохте на всички в тази жална държава и то за втори път? Стойте и гледайте за какво става въпрос само...! За няма и ЕДИН МЕСЕЦ на власт тия разбойници ще ни заробят с близо 10 МИЛИАРДА, които после трябва да връщаме ние и вашите деца...Баце Борката като дойдел на власт щял да мачка, да вият комундетата и прочие глупотевини и тъпотии - е, да ви е честит и грабежа и обира! И ваш`та майка също!!! Помнете ми думите - тоя ще се наведе на Вашингтон да разположат US танкове в България, уж да ни пазят от Русия и ставаме автоматична мишена за един "Топол", то от повече нямаме нужда...

МА ТЕ КАТО ГЛАСУВАХА ХОРАТА ЗА СИДЕР АГА - ТОЙ ПОДКРЕПИ ДПС-ТО И ТЕ С БОКЛУШАРСКИ И ТЕ ИЗТЕГЛИХА 7 МИЛИАРДА КРЕДИТ......... ПОМНИШ ЛИ ЕФЕНДИ?

Защо бълваш глупости, а не коментираш по зададената от мен теза? Дай ми протокол от пленарно заседание, от който да е видно, че "Атака" са гласували "за" теглене на такива пари като заем! Иначе си голословен плювач! И не съм ти ефенди! Гордея се, че съм българин и навсякъде по света, където съм бил, с гордост съм твърдял, че съм такъв!

Хайдутееее, защо ми се струва, че вземането на тези огромни заеми нямаше да ни се размине, независимо кой е на власт .... Тъй де, мисля си че КТБ е само претекст и който и да е управляващ, щеше чинно да козирува и да изпълни заповедта за вземане на зверския заем. КОЙ дава заповедите ли ... добър въпрос :)) а за Русията и Тополите им не си прав, достатъчно е да ни врътнат кранчето на газта за следващите 2-3 месеца и ще склоним на всичко ... тук отново опираме до въпроса КОЙ ... щеше да прави интерконекторна връзка с Турция и Гърция преди години и защо не е готова ....

Докато не си намерим българския Виктор Орбан /който и да е той/ - те така ще ни опъват, както досега...жалка работа...

Драги съфорумци, хич не се кахърете за този дълг. Има други държави, които са доста по-зле от на, например съотношението държавен дълг/БВП на САЩ 104%, а нашето се очаква да бъде 29,7%. Дългът на САЩ е почти 18 трилиона долара. А нашият дълг не е дори в долари. Все пак жалко за децата ни! Нас кучета ни яли.

Има латинска поговорка: Което е позволено на Юпитер, не е позволено на вола!

Дай да не се сравняваме със страна, която е на едно от челните места в света по стандарт, в която живеят няколко стотин милиона души, в която се произвежда почти всичко и която сама си печата доларите за изплащането на дълговете си ....

СА СИ ГАРАНТИРАНИ, НО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СЯКИТЕ ПАРИ ЩЕ СИ ГИ ВЗЕМАТ, ТА ДОРИ НАРОДА ДА ЯДЕ ПЛЪХОВЕ!

А през 2015 г. се планира нов държавен дълг от 8,1 млрд. лева. Дълговете ще нараснат до 24,5 млрд. лв. или почти 30% от БВП......И защо още стоим пред компютрите??? Или сме съгласни да сме курбан, а мръсната пяна, изплувала след 1989 да си живее безнаказано....

Държава няма. Тия 240 негодници продължават да ни е....т майката. До кога ще ги търпим?

Малко е - вземете 45 милиарда... вашта кожа продажническа...

ама няма кой д аим даде чак толкова много.

Юруш на лапачкатаааа , апопо-къде са протестърите???? МВР-125 МИЛ. , ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - 25 МИЛИОНА ......... КЪДЕ СТЕ БРЕ МУШМОРОЦИ????

нема ги тук!!! те са от другата страна на ,,барикадите,,!!! ,,банковата,,!!!

По важно е за родната милиция да има, другото не е важно.

Не са им платили, за да протестират "спонтанно". Срещу обичайния хонорар може да протестират например, ако САЩ се откажат от идеята да разположат танкове в България. Протестите са си протести, но "моралът" и сиренето са с пари...

Странна работа, протестърите хем са тъпи, хем защо не протестирали. Хаиде определете се какво искате. Прилича ми на вица за вечно недоволният клиент в ресторанта. Като му сервирали яденето, казал - това не се яде и защо е толкова малко.

През 2015 г. ГЕРБ предвижда нарастване на дълга с 8.1 млрд лева. Със сигурност вече и нашите правнуци ще плащат борча.... Честито на печелившите!

Цитирам статия на ДИР, които ми крият коментара, че бил нарушавал закона за банките. Бългаската държава ще отпусне ДЪРЖАВНА ПОМОЩ на ПИБ в размер на 800 милиона за срок от 18 месеца. Тази помощ що не я коментират депутатите, а?

браво Тиква ...... и догодина, чувам - още 8,3 милиарда нов заем ..... БРАВО ГЕРБ ........ и да незабравите да опоскате и натрупания фискален резерв - той ви е любим

КОЙ казваше, че фалитът на КТБ ще струва нула лв. на държавата! Набиват се два момента. 1. Всички държавни предприятия с влогове в КТБ ще си получат парите от държавния бюджет! Така се създава прецедент за неравнопоставеност между частната и държавната собственост. Държавната собственост излиза, че е по-защитена, дори в частна банка. Това може да бъде повод за атака в спорове пред арбитражен съд. 2. Ще се запълва дупка с пари от бюджета, каквато няма! Кредитите ако се обслужват, дори да са от свързани лица, дори да са необезпечени, се квалифицират като възможна загуба. А тях ги обявиха вече за загубени!

Батка, банките са свещената крава не само на България. От държавния бюджет се отпускат 800 милиона държавна помощ за ПИБ. Две трети от новия заем ще отидат за подпомагане на банките в България. Ебати и държавниците си имаме!

М даа ето че и България вече е вкарана в новата схемата на световния капитал. Или да я кръстим как банките се научиха да експлоатират и тези които не са тяхни клиенти. Айде честито народе борец за спасяване на капитала.

Да бъде призован . Искаме обяснения защо раздаде пари които България не е генерирала като приход ?

И как нарушавам закона за банките, като цитирам ВАША СТАТИЯ? Егати тъпанарите сте!

КЪДЕ Е МИШО ШАМАРА И КЪДЕ СА ОНЕЯ 200 ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ ДА ПРОТЕСТИРАТ СЕГА НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА В СТУДА СРЕЩУ БОРИСОВ..... МАЙ ГИ НЯМА А? ТОВА ДОКАЗВА ЧЕ СА БИЛИ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИРАЩИ!!

За тези, които не са разбрали все още или им е трудно да го асимилират - ДЪРЖАВА НЯМА!! Отдавна я няма!! Трябва да я разрушим и започнем на чисто! Някои "хора" са си помислили, че това може да продължава и вечно и безнаказано! НЕ НЯМА, ЩЕ ВИ СЕ ТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ!!!

ЗАЩО ЧАСТНИЯФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ СЪСТАВЕН ОТ 24 БАНКИ НЕ ТЕГЛИ КРЕДИТ ЗА ДА ПОПЪЛНИ ЛИПСВАЩИЯТ МУ КАПИТАЛ , А ТОВА ТРЯБВА ДА ГОПРАВИ БЮДЖЕТА И ТО ПАК СЪС ЗАЕМЕН КАПИТАЛ?!

ЩЕ БЪДЕ ЗА ТЯХНА ЧАСТНА СМЕТКА.КОЙ ОТ ТЯХ ЩЕ ДОПУСНЕ ТОВА?

продажници

заемът го взехме!!! ,,протестърите,, не протестирът!!! защо ли??? ,,магистралките,, не протестирът срещу ,,сутениорът,, си!!! ,,професионална,, солидарност!!! накраят тук ще останат: ,,протестъри,, , политици-сутениори и джихадисти!!!

Ей стига се сърдете ,а от къде ще ми се върнат мойте 196000.00 лева,нали некой трябва да плати тарикатлъка.Азе съм доволен и на 04.12.2014 г. съм пред банката да си ги изтегля и от там направо към една южна държава.

ТЯ РАБОТАТА Е ЯСНА, АМИ ЗАЩО НЯМА ОЩЕ ОСЪДЕНИ? ЕЙ ТОВА НЕ Е ЯСНО. ДО КОГА НАРОДЪТ ЩЕ ПЛАЩА ЗА НЕЧИИ ГРЕШКИ? И ТО КРУПНИ ГРЕШКИ. ХАЙДЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА СИ СВЪРШИ ДОБРЕ РАБОТАТА ТОЗИ ПЪТ И ДА ВИДИМ ОСЪДЕНИ.

ВСЕКИ ПЪТ НИ КАЗВАТ, ЧЕ Е ЗА ПОСЛЕДНО - ТА -ДОКОГА ЩЕ ГИ ЧАКАМЕ?

ИМАШЕ РАБОТЕЩИ ДАНС ПРОКУРАТУРА И СЪД- УТАЙКИТЕ ЩЯХА ДА СА В ЗАТВОРА, НАЛИ ТАКА?

Честито на чалгаджийската паплач! Избрахте си го ПАК да ви краде! А вие с телешки възторг му ръкопляскайте докато ви реже гърлото. Кретенска нация. Орешарски беше лош защото за 1 година вдигна резерва и искаше да изтегли 1 милиард заем. Бойковите мутри още първия месец ни задължиха с 4,5 МИЛИАРДА и следващата година искат да вземат още 8,1 МИЛИАРДА!!! Къде сте бе умни и красиви протестърчета? Или устиците са ви пълни с погачка подадена ви от Боко? Малоумни продажни копеленца, които за три сребърника са готови да предадат близки и народ. Народ обезкървен и равнодушен, който демонстрира преманентна глупост и раболепие.

Глупендер мамин,нещо не схващам точно къде трябва да изразя своя възторг от факта,че единият тъпанарин ни...зароби с 1 милиард,а другия ще направи това с 4,5 милиарда?!? Извинявай много,ама това не е повод за...радост,поне не и за мен!!!

Мисля да отида и взема едно милярдче, "на заем" :) После "държавата" ще ми го плати

Да е жив и здрав Цветан Василев , за да си харчи милионите !!!!

:))) мисля, че прочетох милиард не милиончета

ЕМИ ДА БЛАГОДАРИМ НА ГЪБАРИТЕ КОИТО НЕ ГЛАСУВАХА И ОСТАВИХА ТЕЗИ 240 УТАЙКИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА!!!

И не ти ли е ясно, че и 30 милиона да накараш да гласуват, те пак ще гласуват за хората, които са били предложени в партийните листи .... а КОЙ ги предлага ??? В случая "гъбарите" са изразили несъгласие с предложените "240 утайки" .... единствения изход от тази ситуация е "гъбарите" да станат над 90% .. ама тогава утайките ще си приемат закон, който да ги признава за легитимно избрани дори и само с 10 % от гласовете !

Пародия

Закона и в момента е такъв ако не знаеш умнико....... ама ти се утешавай с това - след като не си гласувал изобщо не ми надигай глас че не искаш гласа ти да се чуе - смешен си!

И ГЪБАРИТЕ ЩЕ ПЛАТЯТ ПО 1000-1500 ЛВ. ЗА ИЗПЛАЩАНЕТО МУ А СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ПАК ЩЕ ХОДЯТ НА ГЪБИ(ПОСЛЕДНИЯТПЪТ НА КИНО!)

Всички българи със заеми към банките, веднага да преустановят плащането към тях!! Щом може направилите тези золуми и в същото време няма виновен, то по тази линия и взелите кредити трябва минат, а не да ги съдят по бързата процедура!!!! Измамници!