Актуализацията мина: 3.7% дефицит, 4.5 млрд. лева нов дълг

Парламентът гласува на 1-во четене актуализацията на държавния бюджет. Дефицитът се повишава до 3.7%, а държавата ще може да емитира нов дълг до 4.5 млрд. лв.

Обратно в новината

Коментари - Актуализацията мина: 3.7% дефицит, 4.5 млрд. лева нов дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние пък напук няма да протестираме! Долу Орешарски, долу Пеевски!

Задължителният данък (и "осигуровки", но при определени заробващи НАЛОЖЕНИ от ДРУГ върху теб неизпълними "условия") върху доходите е 36.5%. Задължителният за теб данък ДДС е 20%. Задължителният за теб данък акциз горива (всички стоки и услуги участват горива, данък акциз горива е над 50%, данък ДДС горива е 20%, общо данък горива е над 70%) е над 15%. Общо задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци" НАЛОЖЕНИ върху всеки СЕГА са над 71.5%. На ВСЕКИ 100 ваши лева представителните политици Ви НАЛАГАТ "данък" безусловно ВЗИМАНЕ над 70 лева СЕГА, но те НЕ отиват в държавния бюджет и лични осигуровки за теб, а над половината от ТЕЗИ "данъци" ВЗИМАНИЯ се заграбват от шепа хора СЕГА, утре за теб няма да има НИЩО, то е заграбено СЕГА. Представителните политици ПРОДЪЛЖАВАТ да твърдят, че НЯМА пари СЕГА и ТРЯБВА да се взимат ОТНОВО заеми (да източват парите СЕГА, а друг да плаща утре). Задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци" НАЛОЖЕНИ на всеки са над 70% и няма пари СЕГА за пенсии, здравеопазване и т.н., а трябват НОВИ заеми и трябват НОВИ данъци. Ето това е ДОКАЗАН бандитизъм и паразитизъм НАЛОЖЕН върху теб СЕГА и УТРЕ от неподлежащи на контрол от гражданите представителни политици. Докато има частна държава в държавата, цялото безумие НАЛОЖЕНО върху теб ще се ПОВТАРЯ отново и отново.

Виновни са всички депутати от стария парламент, които "стояха" безумно дълго в него! Натрупваха всеки ден свръхдефицити и нека сега да ги "платят"!

През месец юни-юли по БНР чух интервю презокеанско с Боки/намиращ се там по неизвестно какви причини и къде по-точно 2седм./Ужасен чух нашия"Зевс -гръмодържец"със страшна банкянска сила да тръби -"Фалииит.във фалит сме.ще има фалити на Банки"-върна се нашият мил "благодетел " и след 1месец КТБ беше посетена от прокуратурата.Странно,нали?!Как в УСА му просветна.А Д.Пеевски .Да!Странно ,много странно.

Истината:През 2009г -оставени на Мутрата във Фискалния резерв 8мларда лева. 2013г след осирането на същия -оставени във Фискалния резерв от него-3млардалева 2013г след Орешарски -оставини във Фискалния резерв 8.9мларда лева -от лошите леви. сега Боцко се върна на бял кон за да "опука отново 10мларда .Че и заем от 5мларда взема.Народът е казал:На крив х..ул.вълната му пречи.Но кой гласува за тъпоъгълника -сродните нему-мутри.тъпаци полуграмотни .циганите от пазарите с контрабандните цигари .които го благославят.че и те се облажиха от Боковата контрабанда.

ИЛИ НА ТАКИВА НИ ПРАВЯТ? Фискалния резерв е 8,8 милиарда лева а с актуализацията на бюджета в министерствата реално постъпват смешните 250 милиона лева, а не 4,5 както се иска с промяната ! ЯВНО, ЧЕ ТЕЗИ 4,5 МИЛИАРДА ОТИВАТ ЗА НЕЩО КОЕТО НЕ Е СВЪРЗАНО С ФИСКА И С ДЪРЖАВАТА! Бюджета на държавата ще отпуска кредит на ЧАСТНИ БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ ангажирани да плащат влоговете на фалирали банки!!!!!!!!!!!!!!!!! Е ТОВА ЧУДО НЕ БЯХ ГО ЧУВАЛ!!!!!!! ТЕЗИ ЗАВЪРШЕНИ КРЕТЕНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА СА НА ПЪТ ДА ПРЕВЪРНАТ БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА В КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ИЗПЪЛНЯВАЩА РОЛЯТА НА ЦЕНТРАЛНА БАНКА! В една нормална държава централната банка отпуска кредити на правителството , но унас това е забранено със ЗАКОНА ЗА БНБ! ИДИОТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА СА НА ПЪТ ДА НИ ВКАРАТ ПРЯКО ВОЛЯТА НИ В ЕДНА ГОЛЯМА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА В КОЯТО БАКТЕРИТЕ ЩЕ ИЗТОЧВАТ БАНКИТЕ СИ , А НИЕ ПРОСТОЛЮДИЕТО ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ГРАБЕЖА! ТВЪРДО СМЕ ДЪРЖАВА НА МАФИЯТА И ДОКАТО НЕ НАБУТАМЕ В ЗАНДАНИТЕ ТЕЗИ БОКЛУЦИ НЕЩАТА ЩЕ ВЪРВЯТ ТАКА - ТЕ ЩЕ КРАДАТ , А НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ!

Колега, възмущението ви е напълно основателно,но спомнете си какво беше в САЩ по време на банковата криза: няколкостотин милиарда бяха дадени на частните банки от федералното правителство, от които милиарди си раздадоха колосални премии банкерите за добрата криза,която спретнаха на света. Учим се от най-добрите;-).

защо ми сочиш лоши практики? Ще ти дам пример Исландия Държавата не се ангажира с решаване на проблема с фалиралите там банки. Когата предоставя срещу лихва парите си на дадена банка , всеки инвеститор и вложител поема риска и го носи НЕ СОЛИДАРНО, с тези които не участват в тази затворена система ! Другото е превръщането на ДЪРЖАВАТА във финансова пирамида на ограбвани от собствениците им банки! НИМА ТОВА ИСКАШ ДА СЕ СЛУЧИ?

аиде бе кога ще падне този валутен борд, че бг да стане още по евтина дестинация!

ги ручааме жабетата 1 година? Ореха зимаше по малко а тия на куп трееес.... само дето и едни избори платихме междувременно щот сме баро

Ореха, станишев, волен местан взеха 9 000 000 000 това малко и е???? ебаси и лъжеца си хахаха

с малката ралзиак ,че те като вземат връщаха част от предния дълг и пълнеха празната хазна.. и тъкмо понатрупат и боце дойде и я изтуп акт брашнен чувал до последна прашинка. Що се натиска толко пак да е премиер като той самия каза, че никой не може дани изкара от батака?!? Щото знае, че предните пак са заредили и има какво да усвои.

Та казвате, държавата е лош стопанин,а? Грешка- бездържавността е лош стопанин. Ограбиха милиарди и вместо държавният ресурс да се впрегне да ги върнат от облажилите се лица, просто се взима нов дълг на гърба на нас,народа. Аз не чух изобщо ДАНС да взима някакво отношение по случая- явно там наистина "денсят",а не разследват;-) Наскоро прочетох един пост,чийто автор казваше приблизително следното: "Навремето не разбирах защо тъпите комунисти са избили адвокати,банкери,лекари и прочее,като са взели властта, но май вече почвам да разбирам." Престъпността на "белите якички",уважаеми съграждани, надминава всичко,което може да извърши редовия криминален тип. Извергът избива семейство- политикът затрива хиляди такива с решенията си. Крадецът ти отмъква наличните- банкерът прави много повече: отмъква спестяванията ти /изработени в миналото/ и бъдещите ти доходи /чрез кредитите/. Ти си негов роб. Въпрос на време е валутният борд да падне. Скоро ще чуем за нови "дупки", които ще трябва да се запушват с нови заеми. От тях по утвърдения почин огромната част от парите ще се "усвоят" и т.н. Ще кажете- нищо ново под слънцето,но ще сте прави само отчасти: досега крадоха от вече натрупаното, сега крадат от дълговете,които взимат на наш гръб. Навлизаме във финалната фаза преди Третата Национална Катастрофа,което е чудесно,защото е крайно време да свърши този преход, в който ставаме все по-бедни и по-болни,колкото по- "демократични" и "толерантни" ставаме. Време е говедото,водено към кланицата със сладки обещания,че го водят на хубава паша, да се осъзнае,да запъне крака и да си спомни,че има рога. Както се казва в клишето- по-добре ужасен край,отколкото ужаси без край.

Да не се преема никаква актуализация преди да се даде отговор на въпроса: КОИ са кредитните милионери? КОИ са КРАДЦИТЕ на днешна България? Да не допуснем да ги заметат и скрият, както скриха Христо Бисеров! И ако в списъка се окажат масони и тамплиери, то ложите им със закон да бъдат ЗАБРАНЕНИ в България!

приходите в бюджета уж намалели а постоянно се отчита растеж на икономиката ни. наи-вероятно "стъкмистиката" лъже за да се прикрие некадърността на всички управляващи а се вземат нови заеми за да продължава лапачката по горните етажи.

На бърза ръка закриха рубриката за добавките към пенсиите,защото прочетоха че хората проклинат управляващите за демагогските 40 лева с цел разделяне на пенсионерите на "заслужили бедни" и "не заслужили богати"!

Предлагам 2014 да бъде обявена за година на дълга. Наздраве ДРУГАРИ.

В някои отношения разбирам г-н Борисов. -Първо трябва окончателно да се разплати с протестърите, защото все още им дължи пари за услуги. -Второ трябва да задели и за следващите им услуги, когато вече ще е в правителствена болница и някои "лоши" ще го чакат отвън със сопи и крииваци... Най-неприятната част обаче е че трябва да обясни на децата от същата детска градина, където плюеше срещу заема на Станишев защо се налага да вземе многократно по-голям заем, който те и техните деца ще изплащат ...

Волен на заплата в Москва щото от Анкара го изгониха! Станишев скрит в Брюксел! ДПС беснеят че остават извън власта защо ги забравяш тез крадци?

Пено, стегай куфаро и да ни нама! Я тия пари нито можем да ги преброим, нито после да го платим.

Сега вече няма лабаво! Дори Цецо- многоимотния ще си спомня с презрение за прословутите апартаменти и даже ще ги прехвърли обратно на тъщата. Сега вече говорим за милиарди- за милиарди бре-не всеки може да изпише всичките тези нули.

9 000 000 000 - толкова взеха заем от БСП,ДПС и АТАКА преди да духнат от банкрутиралата България! Тея пък сегашните вместо да затягат колани - пак заеми вземат!!! Човек харчи колкото изкарва иначе не е добре!Същото важи и за държавите! Колко сме платили ние гражданите с толкова ще живее и държавата! Дефицит - кой ще плаща бе?

Защо да има БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ??? Корупция в полицията... ами съкращаване на полицията от 60000 на 30000 броя. Корупция в ДАЙ??? съкращаване и намаляване на заплатите Намаляване на заплатите на магистрати и без това цигани рецидивисти чупят ръце и крака на възрастни хора Намаляване заплатите на митничарите - корупция Лекарите - корупция ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ПРОСТИРА СПОРЕД ЧЕРГАТА СИ!!! Да не харчи повече отколкото изкарва а политиците основните крадци да спрат да крадът и да вземат рушфети!

Смеехме се на тъпанара Дянков ама май ще излезе прав тоя скрънзар! Със ПЕСТЕЛИВОСТ и разходи според приходите може да върви една държава напред и да има стабилност! СТИГА С ТЕЯ ЗАЕМИ БЕ СМОТАНЯЦИ!!! СТИГА!!!колкото имате толкова харчете! И съкращавайте държавните чиновници съкращавайте! стига раздути щатове и корупция

Най-големият парадокс в случая е че точно партиите които направиха този батак в държавата сега отказват да платят сметката за колосалните си глупости. Да се смееш ли, да плачеш ли на подобно театро. Най-лошото е че явно има доста хора които явно не го разбират това.

Спете спокойно деца. Ваща мама. ще се събират от глоби за нередовни аптечки в колите.

Само така гробари. Кой остане тук да плаща. Абе никой нищо няма да плаща. Края му се вижда.

Ние сме във валутен борд. Ако не бяхме случаят с КТБ поазва, че сме фалирали като държава щом отиваме да търсим заеми. Още с АЕЦ Белене се видя, че ще фалираме ако започнем проекта. Видя, се че искаме да се надскочим, а нямаме сили. Искаме да сме велики, но нямаме дела за това. Мисля, че трябва да започнем от по- обикновените дела. Дъжавата е в колапс, а банката на управляващите гръмна под носа им. Сега са бясни и искат народа да им плати сметката и го правят с нов дълг. Основното е, че онези, които са задигнали кинти изглежда, че няма да бъдат преследвани да ги връщат. Ние, българите сме символ на провала и некадърността, а след последния боксов мач, превърнат едва ли не в национална кауза и на простотията.

на валутния борд са изтеглени на 2 пъти по 700 млн. лева. Да си чул за какво? Аз не съм. Валутният борд съвсем скоро ще падне, защото трябва да отговаря на критерии. Българският народ ще духа супата

Браво! Правешкият, пардон, Банкянският хитрец, отново се прояви като месия, да се свети Името Му и игнорира "лошият" финансов министър, а той, милият с филията с мас, прост като нас,облечен в бяло!!Пенсионерството пее псалми за възхвала, баби въртят баници и поеми и Му ги посвещават!!Благодаря и на теб, другарю Калфин,(дано чиракуването в ГЕРБ те направи майстор, а не калфа да си останеш), както и Социалният ни президент, другаря Първанов! Жалко е, че я бях наместил великата сума от 40 лв., но уви, пенсията ми след 38 години учителствуване се оказа висока, цели 326 лв! Пожелавам Ви, на всички политици от всички цветове, добро да не видите и помнете, Господ е велик, той ще ви сипе на всички в чинийките това, което сте заслужили.....

Това, че чакаш Господ да ги накаже прави политиците толкова спокойни :) Защото знаят, че наказание ще има, ама кога цъфнат налъмите. Те нека си живеят като царе на Земята, пък ти чакай като умрат някой да ги наказва...ха-ха-ха.. Ей затова сте толкова зле пенсиите.

А ти какво направи за увеличение на доходите, освен гордо да раздаваш правда в ДИРА? Или си правоверен гербаджия, най-вероятно???

учителю , ами нали и ти гласува всичките тези години за плавният преход,да няма реформи в администрацията,да се запазят хилядите ненужни работни места чиито заплати и пенсии се плащат от държавата.какво увеличение искаш-ами то е отишло да покрие заплатата на някой бивш от администрацията който цял живот си е клатил краката .хем искате сигурна работа хем и добри пенсии-ами работете в частният сектор...ако ви стиска

Владислав Горанов: Бих приел всяко предложение как да свалим дефицита под 3%... Владиславчо ето ти няколко предложения: 1. Спри (спрете) спекулата. Казано с други думички спри безнаказания грабеж. Веднага ти влизат в бюджета от 3 до 5 млрд. лв. годишно. 2. Озапти (озаптете) митниците. Тук са не по малко от 10 млрд. лв. годишно. 3. Анулирай договорите с "американските" тецове Марица изток 1 и Марица изток 3. Тук са ти не по-малко от 15 - 20 милрд. лв. за периода на експлоатацията на централите. 4. Спрете грабежа на ВЕИ-тата. Във всяка нормална държава Енергийния оператор при необходимост първо включва мощностите с НАЙ-НИСКА СЕБЕСТОЙНОСТ на тока. При нас е обратното. Тук са ти на по-малко от 2 млрд. лв. годишно. 5. От Белене колко пари изтичат (разбирайте крадат се) не ми се мисли. 6. КТБ... Пред очите ни се ограбиха 4,5 млрд. лв. и ни се набутват да ги плащаме и тях. За другите не знам, но аз тези сметки мога да ги плащам сам с авкомат Калашников и със системи за залпов огън Град, Смерч и др. подобни. Който си прави илюзията, че като си трае и се пеняви в нетя, че няма да му набутват още милиарди за плащане, е... за негова сметка си е. Ха сполай ви

ти малоумен ли си, що си? договори с международни дружества не се анулират еи така! по всички други постове са все ваши хора..

Всичко е възможно брато, всичко! Трябва някаква мотивация на народа, а тя за съжаление е, че много скоро ще падне валутния борд и всички дето сме се наджебили с кредити в евро и спестявания в лева, ще издухаме бахура...и тогава всичко ще бъде възможно!

чукайте се с кво намерите, но не и с избрано правителство от подбрани. в краен случай може и с мен, ако сте конкурентки поне 2. една май тук има, другата се прави че куца... ще докуца тя.първата, врътливата

спя 24 часа. нормално от 3 до 5. ся кат тук има готов дирник по самотно време...и мажко да е и женско да е- все ми е пет.

екип. за инкубиране на малки бизнеси. предприемачеството е ?, с бизнес центровете ..са разберем, поне с некои. цел- създаване на работещ бизнес- микро, .тук има една магия, с продажба на готов работещ модел в ограничена конкуренция като подръжка и права. търся хора не за 3 М, търся по добри. дир..докога с подаръци... запомнете тази идея- но не забравяте колко части има в колата ви. и ко ще е ако няма някоя. а ако има излишна..на избори например.

г-н Москов ще трябва да изчака. той дългия не изчака и не чу..плащал бил на китайци за нещо си...5 пати... всякой си има мера неква. ма аз ни я знам. требва да мушкам с пръста в дупето...гадно е.

Само факти...... Луканов-купони, километрични опашки за хляб, мляко и сирене ( друго просто нямаше ) Виденов-фалит на цялата банкова система, ограбени спестявания на хората и чрез хиперинфлацията, тотален фалит на почти всички дьржавни предприятия, Станишев-тотално застрояване на Черноморието посредством криминални заменки, фалит на КТБ, подаряване на властта на Доган, десет милиарда заеми за по-малко от година????........

Като кажа, че съм гласувал за Атака, значи, че съм гласувал за Атака! А вие суеци от Герб, ПФ, РБ,ББЦ знаете ли за кого сте гласували

Само като гледам мутренските физиономий на управляващите ми се отщява всичко булгарско!

БАНКОВАТА СИСТЕМА ЩЕ СПАСИ ВАЛУТНИЯ БОРД НА БНБ, НО ЩЕ ЗАГРОБИ ДЪРЖАВАТА И ДАНЪКОПЛАТЕЦА КОЙТО ДОРИ И НЕ ПОДОЗИРА КАКВА СМЕТКА ЩЕ МУ БЪДЕ ПРЕДЯВЕНА! МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА ИМЕНУВАЩИ СЕ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТИЛИ, КОИТО НИ ОБЛЪЧВАТ С БЕЗУМИЕТО, ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА ДА ПЛАЩА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ЧАСТНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЗЕМАНИЯТА СКОРО ЩЕ РАЗБЕРАТ , ЧЕ СРЕД КРЕДИТОРИТЕ НА КТБ ОСВЕН ВЛОЖИТЕЛИ ИМА И ОБЛИГАЦИОНЕРИ ПРИТЕЖАТЕЛИ НА ЦЕННИ КНИГИ КОИТО СЪЩО ЧАКАТ ЕДНИ МИЛИАРДИ ОТ ЕДИН ПОДОБЕН НА ФГВБ ЧАСТЕН ФОНД ! НЕ МИ СЕ ИСКА ДА СИ ПОМИСЛЯМ, ЧЕ ОСВЕН ЗАСТРАХОВАЛИТЕ ОБЛИГАЦИИТЕ СИ СОБСТВЕНИЦИ ЩЕ СЕ ПОКАЖАТ И ТАКИВА КОИТО НЕСА ТЕХНИ ПРИТЕЖАТЕЛИ , НО СПОРЕД МЕЖДУНАРОДНИТЕ СТАНДАРТИ ИМАТ ПРАВО ДА ЗАСТРАХОВАТ РИСКА! Това ще е краят на българската държава! ТОЗИ СЪСТОЯЩ СЕ ОТ АБСОЛЮТНИ ИДИОТИ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ СВИРИ ТРАУРНИЯ МАРШ НА ДЪРЖАВАТА!

предполагам че при нас работим по американската данъчна система: ако си ,,малък,, и те хванат е ,,опасно,,!!! ако си голяма фирма ;пример три такива с обща печалба от 75 млр. долара не плащът никакъв държавен данък и даже имат връщане на 2 млр. от държавата!!! президентите им и висшите съветници са взели по петнаисет млн. средно на година!!! гражданите трябва да си плащаме данъците, иначе е опасно за ,,демокрацията,,??? може би ,,американците,, са го взели от нас???

Мдааам ,най-вероятно- точно от теб са го взели /американците/... ти много много не ми приличаш да ти кажа под секрет , на човек от който има какво да се вземе ...ама нейсе .. важно е лафа да върви :)) Нали ...?????

по български стандарт съм милионер за теб не знам!!! но не кредитен!!! не и ,,мутрогенски,,!!! данъци се плащат когато една държава е срещу теб като партниор а не ,,рекетиор,,!!! явно си далеч от ,,демокрацията,,!!!

Новото правителство чисти лайната, оставени от Червените Боклуци и турците...... Фалиралата КТБ ще гльтне 3 милиарда от заема, другите 1,5 милиарда са за запьлване на дупката в бюджета, от "експертното" планиране на приходите, които се оказаха яко раздути....... Дано новите управляващи намерят сили и извадят наяве ЦЯЛАТА истина за далаверата КТБ и виновните за нея. Ако това не се случи, нищо чудно и те да бьдат изхвьрлени подобно на "експертното" правителство Орешарски!!!!!

Дано , дано.... , ама -надали.. Все чакаме , някой нешо да 'извади' наяве..и все получваме новини - 'че е време да стягаме коланите , защото "предните" са крали,... а видите ли- НИЕ НЯМА ДА КРАДЕМ ...".. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ДА ПОВТАРЯМЕ ТАЗИ ИЗТЪРКАНА ДУМА "ДАНО".. СЛЕД КАТО 25 ГОДИНИ- И ЕДИНТЕ И ДРУГИТЕ САМО НИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ-И САМО НИ ДЪРПАТ НАЗАД И НАДАЛУ...???? или трябват още 25 години на другарите кат твоя милост- за да им 'просветне" че и "единте и другите са от един ол дренки"... Или твойе са добри - за теб и другите- са добри за враговете ти... ??? уточни се ..:)))

И ако дадеш АЛТЕРНАТИВА на сегашните,която да е по-добра, или поне да не е участвала досега в управлението на Бьлгария и има РЕАЛЕН шанс да вземе властта и да управлява, веднага гласувам за нея....... Всичко друго са празни приказки..... Ала-бала..... :-)

това прилича на ,,кои ми сра в гащите,,!!! казахме да имаме ,,демокрация,, а не ,,мутрокрация,,!!! и лозунгът:,,които не скача с нас за банани,, до ,,посиняване,, е червен,,!!!-вече не минава!!! хората се питат ,,защо всяка минала година е по добра,,???? отговорът на политиците е :,,нови заеми,,!!! стига с тази ,,мутропропаганда,,!!! това че ,,политиците,, ни са ,,удобни,, за някои извън държавата не означава че са ,,удобни,, и за народът!!! никои не обича ,,к.рвите,, в домът си!!!

А има ли всъщност няой да ми обясни на прост нашенски български език -какво означава: "... а държавата ще може да емитира нов дълг до 4.5 млрд. лв." Как така се "емитира" толкова лесно 4 500 000 000 лв. ДЪЛГ- ОТКЪДЕ СЕ ВЗЕМА -КОЙ ГО ВРЪЩА.. ЗА КАКВО ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА...????? ПОНЕ АЗ НЕ ЗНАМ ДА ИМА БАЛАМИ КОИТО ДА ДАВАТ ПАРИ НА НЯКОЙ НЕПЛАТЕЖОСПОСОБЕН ДА ВРЪЩА... А НАШАТА ДЪРАЖВА И ДЪРЖАВНОСТ /В ЛИЦЕТО НА ПОЛИТИЦИТЕ И ТЕНИТЕ ЗАЕМАНИ ПОСТОВЕ.../- МИ СЕ СТРУВА ДОСТА ЗАКЪСАЛА С "МИЛИАРДИТЕ'..ТЕ КОЛО ЛИ СТАНАХА ...???/ 10- 20 . ... 30 000 000 000 ... УТРЕПАНА И ИЗМИСЛЕНА РАБОТА... МИРИШЕ МИ НА "КИЛНАТ НА ЕДНА СТРАНА 'ВАЛУТЕН БОРД'.. ::)) ????? ПОНЕ АКО ИМА НЯКОЙ АКЪЛ -БИ СЕ ЗАМИСЛИЛ ... АМА МАЙ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА..ПЕЧАТАМЕ СИ ПАРИ ..ХАРЧИМЕ СИ ГИ... И ВСИЧКО СЕ ПИШЕ НА ТЕФТЕРО...НА БАЛАМИЯ БГ-ДАНЪКОПЛАТЕЦ...

Явно и толкова ги разбираш нещата. Пари не се печатат и точно това е прчината да се взимат заеми-3 милиарда отиват за КТБ и гарантираните депозити, другите 1,5 милиарда попьлват дупката в бюджета от лошото планиране на "експерта" Орешарски.....

аман от тъпаци

СТИГА С МАЛОУМНИЧЕНЕ В ТОЗИ ФОРУМ! ТАЗИ МАТЕРИЯ ТИ Е НЕ САМО НЕПОЗНАТА , НО И БЕЗКРАЙНО ЧУЖДА! ХОДИ В НЯКОЙ ДРУГ ФОРУМ И НЕ ЗАМЪРСЯВАЙ ПРОСТРАНСТВОТО С ПРОСТОТИИТЕ СИ1

ТЕЗИ ГОВЕДА В ПАРЛАМЕНТА ДОРИ НЕ ПРЕДПОЛАГАТ КАКВА БОМБА ЩЕ ВЗРИВЯТ АКО ПРИЕМАТ ГЛАСУВАНОТО НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ РЕШЕНИЕ ДЪРЖАВАТА ДА ОТПУСКА ЗАЕМ НА ЕДИН ЧАСТЕН ГАРАНЦИОНЕН ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ ИДИОТИТЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ОСВЕН ВЛОЖИТЕЛИ В КТБ ИМА И ОБЛИГАЦИОНЕРИ КОИТО СЪЩО ПРЕТЕПВАТ И ОЧАКВАТ ОТ ЕДИН ПОДОБЕН ЧАСТЕН ФОНД ЕДНИ МИЛИАРДИ! И НА ТЯХ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЩЕ ИМ ДАДАТ БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА !! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ СПРАТ ДО ТУК! В РЕДИЧКАТА НА КРЕДИТОРИТЕ НА КТБ ЩЕ СЕ НАРЕДАТ И ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ НА ИПОТЕЧНИ ОБЛИГАЦИИ КОИТО ИЗПЛАЩАТ РИСКА НЕ САМО НА ТЕЗИ КОИТО СА ПРИТЕЖАТЕЛИ НА ТАКИВА КНИГИ , НО И НАТЕЗИ КОИТО СА ЗАСТРАХОВАЛИ РИСКА БЕЗ ДА ИМАТ ПРАВА НАД ТЕЗИ ОБЛИГАЦИИ!! КАКВА СМЕТКА САМО НИ ЗАФОРМЯТ! БЕДНА НИ Е ФАНТАЗИЯТА КЪМ КАКЪВ ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА ВЪРВИМ! ДА ТИ СА ЧЕСТИТИ ИДИОТИТЕ КОИТО ИЗБРАХТЕ - РЕФОРМАТОРИ, ПАТРИОТИЧНИ ФРОНТОВЕ, ДЕГРАДИРАЛИ ГЕРБЕРСКИ КОМУНИСТИ , ПАРТИЯТА АБВ НА МИТЬО ШЕСТАКА, ЛЕВИ, ДЕСНИ И РАЗБИРА СЕ ДРУГАРИТЕ ОТ ТРЕТО С АГЕНЧЕТАТА ПАВЕЛ И САВА! ПФУ БОКЛУЦИ ТАКИВА! УНИЩОЖИХТЕ ДЪРЖАВАТ АЛЧНИ И ДОЛНИ ГАДИНИ!

Сега ще има промени в закона за гарантиране на влоговете.Аз имам предложение- в каквато валута е направен депозита,да се връща в същата. Защо сега валутните влогове трябва да се изплащат в български лева,по курса от първия ден? Да си представим,че курса на долара на 5 декември е 1$=10 лева и ти изплатят доларовия депозит по курса от 4 декември 1$=1,57 лева. Какво всъщност ще си получил обратно ?

4 500 000 000 ? Ще стигнат ли? Това са 240 човека, не са един или двама... (така ли се пишеше числото, колеги?)

Този писквил за тоалетна хартия ли да го ползвам? Такива комунисти като теб ни доведоха до три национални катастрофи. А икономиката до тотална разруха.

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,меестаня,доганя,хафъзов,валерката симеонов,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред военен трибунал

Не си луд, тъп си. Ама няма как да го разбереш от гъзоблизане (гербоблизане) И моля не крещи! Писах ти 8 минуса през 5 браузера заради главните

Ако тези бездарници останат още един месец на власт държавата ще фалира!

мнееее , май сте в грешка господине ..народа ще фалира .. държавата си скубе от данъкоплатеца ... постоянно и по много... а за фалита ...ами тя държавата е във постоянен фалит..ако не си гласуват тия постоянни вътрешни "дългове' .. няма да я има .. но надали някой вдява какво наистина значи- вътрешен дълг. защото това "емитира нов дълг до 4.5 млрд. лв.'- не е заем от Чужди банки- а е от 'НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО - ДАНЪКОПЛАТЕЦА..' ТОЙ ПЛАЩА ПАРСАТА ...:)))) ВДЯНА ЛИ ????

да не забравя. вижте сега, гласувалите "за": 4,5 милиарда! с такава хубава сума знаете ли каква още по-хубава съдебна реформа става. за тез пари ще си вкараме дузини европейски прокурори и съдии, а мършата ще изритаме на бунището и без вас. да ви е ясно от сега!

Каква актуализация, кви 5 лева! И да актуализирате все тая, държавата е обречена да е на дъното на Европа и света! Аз съм един от милионите предпочели емиграция и не съжалявам изобщо!