СЕМ няма да се меси в спора между bTV и ”Булсатком”

Съветът за електронни медии (СЕМ) няма да се намеси в спора между bTV и "Булсатком". Аргументът е, че съветът няма правомощия и става дума за търговски отношения в една конкурентна среда, стана ясно след днешното заседание, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - СЕМ няма да се меси в спора между bTV и ”Булсатком” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето ви тещо, което се споделя във фейсбук. Нека го споделя и с вас. Мога само да кажа: браво на автора! "Ставам рано призори, гледам -няма БТВ! Търкам сънени очи, гледам -няма БТВ! И кафето за заври -няма,няма БТВ! Днеска май ще миспори - няма, няма БТВ! Хората са по-добри, щото няма БТВ! Вечер пускам новини. Радост! Няма БТВ! Господ да благослови, който махна БТВ! Късно е ими се спи -еха... няма БТВ! Сън спокоен до зори - днес не гледах БТВ! " Айде лека нощ! И аз не гредах

Ако чичо Слави е сваршил червените точки да си вземе от мамите при слоновете. Те имат много и си ги слагат на главата при очите. Да каже на баткото с шарената рокля, че аз обича третото в манюто. Чичо слави аз си забравих палората за дир и оставих там пощата ми. Ако искаш да си пишеме пиши тука. Ти на Бате Годжи после ли му дърпаш ушите.Аз ще чувам ли като него отдалече като ги дърпат и колко пати? Ти обичаш ли да люпиш сем ки? Аз ги изплюввам най далече. Ако не вярваш да са састезаваме!

Чичо Слави тебе защо те заключват в БТВ и не те пускат от сателит? Ти избягай и се пускай самичак. Един чичко се пусна с един парашут. И всички му казваха браво.

Вижте на какво попаднах в един много популярен и известен сайт: Учените от нашия научен институт са предложени за Нобелова награда в областта на утопично-биологичните антиобществени ненауки. Наградата трябва да им бъде присъдена за успешното разбаботване в седемдневен срок на нова човешка раса, чието ненаучно име е бТВЛЛ (БиТиВизионен лунатико-латерноид). Кратка историческа справка за ненаучната разработка Заданието беше поставено на екипа на института непосредствено след Коледните празници поради възникнала остра нужда от многобройни индивиди от нов тип човешка раса, която да запълни празнина в комуникационните канали на възложителя, (името ще запазим в тайна по негово настояване), възникнала поради неадекватното му поведение. Параметрите на заданието включваха на първо място задължението да се генерират множество индивиди, които да създават най-малкото усещане за баланс на комуникациите с положителен и отрицателен знак в официалния сайт на възложителя. Съществено значение беше отдадено на цената на крайния продукт, която ни беше оферирана в размер на 6 лв. и 80 стотинки, изчислени по трънско/курския курс на рублата към датата на подписване на договора. (Цената още не платена поради финансовите затруднения на Възложителя и оспорването на качеството на изпълнението). За съжаление в заданието не беше посочен очакваният коефициент на интелигентност на новата раса (пропуск на Възложителя, който ще докажем в заведеното от него дело), поради което научният колектив се съсредоточи върху бройката.

Поради разбираеми причини (Коледните празници) разработката всъщност беше извършена в рамките на един-единствен ден и по точно в късните следобедни часове на 29.12.2012 г., когато научният екип вече беше кажи-речи изтрезнял след празничния запой, включващ житна водка, бира и Тройной. Резултатите от нея са повече от отлични и могат да бъдат проследени на сайта на възложителя. Що се отнася до неговите обструкции и несъгласие с даденото наименование (бТВЛЛ) на новата раса, следва да го уведомим, че то е абревиетура на разширеното име: безмозъчни телеуправляеми войници тип лунатико-латерноиди) Научния екип очаква от Възложителя пълно съдействие за изпълнение на възложените на бТВЛЛ задачи под формата на декларации за намерения и действия. Научният екип не носи отговорност за съдържанието и отсъствието на фактология в тези декларации. Научният институт разчита на пълната и безрезервна подкрепа на Възложителя, влючително и на бТВЛЛ в процедурите по одобрение и присвояване на Нобеловата награда. Източник: Магадан.сом

А ще се намеси ли СЕМ когато уж национална телевизия се гаври с българския химн, като спира излъчването на химна точно на Нова Година? Не съм гледал тази телевизия, но според коментарите в нета наистина са се изгаврили с българите.

Тогава СЕМ за чий х,й е?За какво вземат заплати?

По български си знаем, че и двете страни са виновни за случилото се, но по-арогантни са определено от БТВ, след като можеха поне ефирния канал от пакета си да допуснат за разпространение. Ясно е, че се опитват да пробутват интернет платформата си, но само губят зрители така (по отношение на БТВ, другите канали са в правото си да спират). А СЕМ може и да се измъкват, но определено КРС има и трябва да вземе отношение в спора, защото данъкоплатците им са ощетени, а те дават разрешения за ефир в България. Време е някой да им наруши дрямката!

Клипът с Хан Кубрат е жива гавра. Хайде мили националистчета на думи, коментирайте:( Има ли Българи в България? ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ ТАЗИ ГАВРА!!!

Абе, има ли закон, който задължава дадена фирма да сключи договор с друга?! Ама задължително, независимо от условията в договора! Ако бтв има финансови претенции - има си съд! Какви са тези писъци и врясъци, чак до еврокомисията?! Всъщност, ако не беше този спор и заглавията в новините, нямаше да знам, дали бтв още съществува.

kgb777kgb

Е това беше първия пост който написах още преди Нова година !!! Защо Булсатком не спре окончателно да ги излъчва и да видим колко точно ще се откажат от тях ?! Със сигурност няма да са много , а като изтекат и на другите оператори договорите ще стане още по-готино !!! Ще си останат само бтв и виваком да си бЕгат заедно !!! И само трябва Булсат да купят правата за мачовете и са ги пребили диво - никой няма да им обърне внимание на боклуците от бтв !!! Това което ще бъде следващата им лъжа е че има много отказали се от Булсат , защото няма бтв - бас хващам !!!!

Вярно, че много се изписа и изчете из форумите. Нищо няма да пиша за пазарната икономика, че може да се окаже нечия друга мисъл. :) Все пак, ако Булсат пуснат и мачовете, има ли значение, какво евентуално ще приказват от бтв?!

МОЛЯ ВИ ГОСПОДА, никога повече не пускайте тази диарбекирска телевизия, разлага всичко човешко, хеле пък УЧИНДОЛСКИЯ ОПИНЬЯК.

НЕ ВСИЧКИ ОРГАНИ УЧАСТВАТ В АКТА!

Близу са пълни смотаняци, нито Дискавъри, нито Viasat пакет, пускат повтарящи се канали за да запълнят само бройката, а реално няма какво да се гледа. С една дума - Близумие!!!

Глупости. Аз съм на Близу и никога не съм се радвала на толкова много научно-популярни канали

Ти сигурно и от заплатата си от Близу си доволна...

И аз съм на Близу и подкрепям! Това че няма Дискавъри се компенсира с много други научно-популярни канали. Оставяй ги да си плюят завистниците!

Kalin

Близу така прецакаха майка ми че не можах 18 месеца да я откача от тях.Жената е на 83 години те и разправяли врели некипели само пропуснали да и споменат с дребния шрифт кво пише.Плащаше па 25 лева на месец за нищо.Не искам да говоря как се държат в офисите.още веднъж казвам количество канали не означава качество.Още си пазя и работи антената ми на Астра и имам там не съм ги броил ама на 200 канала безплатни и кво от това?80% не ги гледах въобще и сега кво да се фукам имам 200 и кусур канала ли;-))

Aз също съм на близу и има точно три от въпросните канали :давинчи,нат гео и един исторически.Съжалявам но за мен ТРИ не е МНОГО.Освен това съдържанието на изредените не може ИЗОБЩО да догони дискавъритата ,от които ни лишиха. Обаче ни набутаха бълвоча БТВ във всичките му разновидности.Напролет ни изтича договора и може и към булсат да идем .Там поне могат да отсяват качественото от бълвоча.

Всички предавания на БТВ са абсолютно манипулационни в услуга на управляващите.Такава ТВ не ни е необходима.

Не е ли време да се приключи със СЕМкарите веднъж завинаги? Няма по-излишно нещо от тях в държавата. На СЕМ се плащат заплати, а ефирът пълен с простотии, порно, чалга и всякаква друга смрад. А децата познават Ботев и Левски само като футболни отбори.

Те щото па Близу са много убави... там няма Дискавърита втора година, а явно няма и воля да се разберат да ги пуснат.

Глупости! От лятото няма Дискавъри.

kgb777kgb

Ти тъп ли си или си на щат в бтв ??? Какво значение има кой какво има и какво няма ??? Тука става дума за просто нещо , ама ти явно си много по-прост !!! Ти като отидеш на пазара за домати никой не те кара да си купиш домати , ама в пакет с картофи , ряпа , цвекло и тикви и не за 2.50 , а за 7.50 ?! Е аз не искам да гледам бтв въобще , но ако каналите са отделно ще си платя да гледам Шампионска лига !!! Само тъпанари като теб не вдяват , че тук става дума за ПРАВО на избор , а не Краси Гергов с манипулираните си рейтинги и пълния монопол на рекламния пазар да ни прави на маймуни и да му снасяме едни милиарди всяка година !!!

Kalin

Малко статистика ама не поръчкова от верните им агенции!! Кого подкрепяте в спора? Легенда: 67.68% - Булсатком 13.17% - И двете страни не са прави 10.57% - bTV 7.2% - Не мога да преценя 1.37% - И двете страни са прави През кой оператор гледате телевизия? Легенда: 55.96% - Булсатком 12.68% - Друг 12.21% - Близу 4.35% - Нет1 4.03% - Виваком 3.88% - Мтел 2.82% - Ползвам обикновена антена 1.97% - Не гледам телевизия 0.94% - Гледам онлайн телевизия 0.62% - Не знам 0.53% - Сателайт БГ

БATKO

Я да обясни някой информиран - защо каналите на БТВ (всичките) не се плащат по желание на клиента както е HBO. Аз примерно не гледам турски сериали и манипулирани новини и никога не гледам БТВ и това ще е най-доброто решение.

Kalin

Защото БТВ иска да ги даде на куп,да ги има в най ниския пакет и по тоя начен да изкара че има пазарен дял ХХХ% за да лапа повече пари от рекламодателите.Проблема не е само в 2 лева дето ги искат ами и наглоста им да са в 1 пакет с най много потребители.А това че примерно този пакет от 6.80 ще стана 7.80 тях не ги вълнува.Затова не искат програмите им да са в отделен пакет или пакети.

Абсолютно е така! Покрай основния канал си прокарват и боклука, за който трябва да плащам, без никога да съм ползвала! Просто си представям какви рейтинги представят пред рекламодателите си!

Спорът е между две търговски дружества и СЕМ не могат да имат никакво отношение. СЕМ си има достатъчно друга работа. (Подигравката с хан Кубрат и гаврата с Шекспир)

спора е между виваком и булсатком а не с бтв. цем не може да сйои настрана ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не само да се намеси ами и да вземе лиценза на ьТВ! Да вкараш в един пакет канал с национален лиценз и други 7 боклука си незаконно пакетиране. Каде спи и КЗК? Утре като идете да си плащате тока и ви кажат,че трябва да се абонирате задължително за "Хороскоп по СМС" - 0.99 лв + "Обзор на пакистанския крикет" 0.99 лв?

СЕМ определено не може и не трябва да се меси в търговски спорове между две фирми. СЕМ обаче, трябва да се замисли и да провери фирмите, които правят рейтинга на медийте. Защото, както се видя босфорТВ, въпреки, че не се гледа от 1/3 от домакинствата има същия рейтинг, както преди спирането на сигнала. Тоя куриоз се случва при това не за първи път. С тази манипулация босфорТВ се облагодетелства за сметка, на телевизий, които най-вероятно имат реолно по-голяма гледаемост от тяхната.

Kalin

С тая манипулация си дига цената на рекламното време и рекламодателите трябва да си искат парите обратно за години назад защото са плащали според пазарния дял който БТВ си измисля.

Абонатите на Булсатком, като толкова не искате да гледате каналите на БТВ защо не вземете дистанционното и да си пуснете други канали? Нека всеки да гледа каквото му харесва, но вие искате хем да гледате, хем да не плащате, а безплатен обяд няма!

Kalin

нещо коментара ти е лишен от смисъл-никой не иска безплатен обяд а просто цена която да е реална за предлаганата манджа!!!А не да ядеш в крак мака а да ти искат парите се едно си в Максим!

Ами, ние това правим. Бтв-то го прескачам повече от година. Що пък да им плащам 6 канала, които никога не гледам а? Искам тази боклук телевизия да си е в отделен пакет и който иска да си ги купува! Лично на мен трябва да ми плащат за да ги гледам. А с това за безплатния обяд... нещо не го разбрах, явно нямаш връзка с централния си мозък, и още не можеш да вденеш точно какъв е проблема!

Г-н Георгиев когато си на ресторант плащаш цялото меню или само това което сте консумирали.

Kalin

абсолютно си прав това беше жестока гавра и некоректно държани че даже ги и споменавах което навежда на мисълта за картелно споразумение за преразпределение на пазара и скрити договорки.Другите телевизии трябва да реагират незабавно защото това и тях ги касае и то пряко!!!

БРАВО НА СЕМ.А НА ТЕЗИ ОТ БОСФОР-ТВ ЩЕ ИМ КАЖА, ЧЕ СЕ РАДВАМ, ЧЕ ГИ НЯМА НА ЕКРАНА МИ.СЕГА РЕКЛАМО- ДАТЕЛИТЕ ДА ЗАВЕДАТ ДЕЛА СРЕЩУ ТАЗИ ПРЕДАТЕЛСКА ТЕЛЕВИЗИЯ, КОЯТО СЕ ИЗЛЪЧВА ОТ БЪЛГАРИЯ.

А айде за Бтв както и да е,но Втв Комеди,Бтв Екшан и Бтв Синема,са си готини програми,и аз и още много роднини,ако не ги пуснат тези програми,ще се наложи да сменим оператора,поне 5 семейства сме досега.кофти е че подписахме едно годише договор,заради Интернета който ни пуснаха,иначе цената е приемлива два приемника със интернет за 23лвНе е много нали?

Еми бегай при друг оператор, щом ти се гледат Приятели и Женени с деца за 10458230 път!

То пък Булсатком един оператор.....

Голем кеф е без беТЕВЕ-то. Верно сутрин горе-доле биват. Ама вечер е чиста боза. Да беше поне ракия. Могат сутрин да се фанат по радиото. И с антена може ама що требе да се мачиш. Да си одат.

А прави ли ви впечатление, че само бТВ имат проблеми с кабелните оператори и през 2-3 години почват да реват на зрителите как лошите кабеларки ги дискриминирали. Защо ли друга телевизия не се оплаква? Как всички останали успяват да се договарят, само договарянето с бТВ винаги е със скандал?

Един път и СЕМ да вземе правилното решение! Наистина проблемът си е чисто търговски и беше ненужно и манипулативно да се намесват зрителите в разрешаването му! Има си договори,има си преддоговорни отношения- след като липсва съгласие за сключване на една сделка от двете страни, значи сделка не може да се реализира.

Kalin

Искате 2 лева на абонат за програмите си.Това е повече от нагло.Така ще изчезне най малкия пакет на Булсатком от 6.80 който е перфектен за по бедни хора виладжии пенсионери....Не искам да коментирам това че HBO и Cinemax са почти на същата цена но без реклами без допълнителни приходи и с доста по актуални филми концерти сериали.....без дразнещи прекъсвания от рекламни блокове.Някой да ви е казал че количество не означава качество!!!А в вашия случай е точно така смятате 7 канала а реално качествен е 1 другите са повторения на изтъркани сериали филми за 100 път давани собствените ви предавания за 1000 път.....Вземете слезте на земята щото както карате ще изчезнете от ефира въобще!

Има оператори, при които не се плаща за да гледаш HBO и Cinemax. Прехвърлете се там!

Kalin

И какво да си плащам за БТВ ли ;-)))се едно са HBO .....

И кои са тея Оператори - я ме светни????? Като нов абонат на промоцийка за първите два месеца. Я виж офертите им с какви цени и под условия са реално и тогава коменирай. А пък програми бол , но не стават за гледане.....

БТВ да не се оплакват, нали имат ефирно разпространение, който иска да ги гледа да използва стайната антена.