БСП с декларация срещу плоча за жертвите на Народния съд

В Стара Загора откриха паметна плоча за жертвите на Народния съд. Още същия ден Българският антифашистки съюз и Общинският съвет на БСП реагираха с декларация.

Обратно в новината

Коментари - БСП с декларация срещу плоча за жертвите на Народния съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мутри на мотори с закрити, но все пак виждащи се надписи на АТАКА разрушиха веднага след поставянето ѝ паметна плоча на убитите горяни от село Габарево. Това стана преди няколко години. Защо? Комунягите са много, МНОГО подли хора.

И добре са направили, не може да се поставят паметници на престъпници.

"логика", но с обратен знак, няма нищо лошо да изтрепем изметта, зовяща се "комунисти", да сринем всички идиотски паметници на партизани, комунисти и съветски изроди. А теб специално да те помилваме и да те ти приложим лечение от любимият ти "комунизъм" с фронтална лоботомия.

Понеже комунистите останаха ненаказани в тази страна и взеха вината си "с мезе", затова се държат и ще продължават да показват своята безкрайна комунистическа наглост! А как се бяха снижили и как им тракаха ченетата след 10-ти ноември! Как си хвърляха партийните книжки! Надявам се след следващият голям провал хората най-после да ги подгонят и да си платят сметката "без мезе"!

А за повече от двата милиона български жертви прокудени от капитализма извън родината кога ще сложите плоча бе кретени. Не ви е срам , да реабилитирате едни престъпници и един престъпен фашистко-капиталистически режим.

от "златните ти соц. времена" при първа възможност. Защото не понасяха "земният рай" на тъпите комуноиди. От личен опит (5 години в СССР, 4 в Казахстан и 10 в Западна Европа), мога да ти кажа, че трябва да си абсолютен тъпанар, че да харесваш соц.-а.

Не намесвай Катин и Виница ,това си е работа на руснаци и поляци,кажи нещо за евреите от окупираните земи на съседните държави , от България по време на ВСВ.

Иха комунистическите символи са забранени а поставяме плоча на избити осъдени ( по международно премирие със САЩ , Великобритания и СССР ) фашисти!!!

Отиваме към майдан ! Това е то реабилитиране на фашизма!

Какво си, демокрация ли? Такова понятие съществува само виртуално за балъците като тебе. Сега живеем в ерата на КАПИТАЛИЗМА, а демокрацията е една утопия за баламите.

все тая. Важното е че изпратихме комунизма и социализма в задната дупка на Мурджо. Дори и путин не ще да ги връща. Па камо ли да празнува юбилея от ВОСР. Като стана на въпрос за задната дупка на Мурджо, ти от там ли изпълзя с твоя издухан комунизъм?

Всъщност, Народният съд е създаден в съответствие с т.нар. Московско примирие с България от октомври 1944 г. със СССР, САЩ и Великобритания. Няколко дни преди него, Чърчил и посланик Хариман (от името на САЩ) в Москва обявяват на България сферите за разпределние на влиянието на Балканкия полуостров. България е 80% на СССР, 20% на САЩ и Великобритания. За сравнение - Югославия е 50 на 50%. Една от клаузите му гласи, че всички фашистки (тогава и САЩ и Великобритания не са правели особена разлика между фашизъм и нацизъм) организации следва се разтурят, а лицата, обвинени във военни престъпления, се предават на съд. Доколкото България не е воювала кой-знае колко реално срещу Съюзниците, военните престъпления са доста широко понятие и основно се разбират, като обявяването на война на САЩ и Великобритания и включването ни в Тристранния пакт. Така е, защото това пък съответства с решенията за наказване на виновниците за подпалването на Втората световна война, приети от Съюзниците на Московската и на Техеранската конференции. Пак с примирието се постановява, че България осигурява за своя сметка всички нужди на руските войски на нейна територия, плаща на Югославия и Гърция и им педоставя храни и други материални средства. Примирието е валидно до Парижкия мирен договор от февруари 1947 г. От Народния съд са издадени присъди на 11 122 (присъстващи, отсъстващи и вече убити) обвиняеми. Смъртните присъди са 2 730, оправданите са 1 516. Това е.

Горбачов е жив,а колко начина имаше да го свитнат! Има много начина плочата да бъде срината! Това ще стане във времето!

Надай се. Ама само с мечтите ще си останеш. Да те предупредя - от прекаляването с празни надежди за соц. и други глупости се получават нощни напикавания.

За избитите по ЗЗД антифашисти е ясно,за избитите от комунистите след 9.09.44г. също е ясно. Тези хора са защитавали някъкви идиали. Дайте ми смислено обяснение господа реваншисти за избитите деца до 18 години през периода 1941-1944г. Като намерите правилно обяснение ще разберете защо е имало народен съд.

Не е ясно какво общо има нагло престъпната групировка наричана БСП с НАродния съд .БСП ,СДС,ДПС,ГЕРБ и други са създадени с цел тежки щети завинаги на БЪлгарския народ след 1989 година.Заедно със съратници от други групировки маскирани като партии работи последователно за ликвидация на БЪлгария

гадове-комунисти. Предлагам да им издигнем плоча на убийците, а не на жертвите, но и тогава няма да са доволни. Абе не са хора- щом издигнаха Курнелия започнала да краде заедно с Костов, и преминала към комунягите, когато вече Костов не беше фактор. Къде работи мъжът ѝ - в Лукоил - това трябва да е достатъчно да я прогоним с камъне и дърве.

Къде ги видя тези комунисти? Аз пък виждам паплач от робовладелци-капиталисти. С идването на т.н. "демокрация" се събудиха най-низките страсти на обществото ни и си се подхранват и до днес. Колко ли от сегашня "цвят на нацията" ще си замине, ако се повторят събитията от тогава, и няма ли да са си го заслужили? Не, че очавам отговор, освен минуси, де.

българите не мислят как трябва да се играе играта - те са или от ЛЕВСКИ или от ЦСКА

Защо тези "жертви" на народния съд са прокарвали политиката на Хитлер в България и по всякакъв начин са помагали на немската армия? За това се плаща!

Отиде и да я демонтира...

тъмното място със своята декларация и там да си я чете без някой да чуе.

jingiby

Заради подобни изцепки, Курнелия и сие загубиха изборите...

Кои са убитите от Народния съд? Какво са направили, за да ги осъдят и убият? Изключително вероятно е тази плоча да се слага в памет на убийци.

а един мармот завива шоколада... много добре знаете, че Народният съд е раздавал присъди пост-фактум.

То осъдените от Народния съд когато и да ги разстреляш винаги ще бъде късно и няма да сгрешиш.

И се оказа, че тези неща, които си изредил свършиха добра работа. България възкръсна от лапите на капитализма и беше сред 20те най-развити страни в света.

Абсолютна "чугунена глава"!

И за какво, за това, че бяхме сред 20те най-развити страни в света ли? Ти малоумник ли си или да. За това, че годините до 89 бяха златните 45г за българския народ.

Шилo

Това с развитата страна е само в чугунените ви тикви! Развити бяха единствено връзките на БКП с КПСС! А народа мизерстваше и не го пускахте да излезе в чужбина, за да не види как живеят хората в нормалните държави.

Хората в ,,нормалните" държави все още не могат да ни стигнат стандарта от времето на соца.

ти явно си бил на държавна хранилка, ама да ти кажа - България никога не е била в топ 20 на най-развитите държави. Що не ходиш да се кланяш на портрета на Путин?

дори в т.нар. соц лагер бяхме на последно място по всички икономически показатели.

Не само плоча ами и затвор им трябва на тези! Герб да увеличи субсидиите за хапчета за психично здраве, че 27 от нацията са видимо полудели!

Ал

Като се ровиш в Гугул, прочете ли, че във Франция е имало Народен съд. Там са изтрепали 20 000, най-вече колаборационисти. Това е било начина света да се отърси от фашизма. Виновните за смъртта на 60 милиона все пак трябва да се накажат, нали?

са си криминални престъпници, те дори откраднаха партията на Дядото.

Той е един от най-големите площади в света. Простира се на територия от 880 метра по посока север-юг и на 500 метра в направление изток-запад с обща площ 440 хиляди кв. метра. Събира около 1 млн. души. Толкова са измачканите демокради от китайските танкисти комунисти 1989. КНР става след това първата икономика в света.

Черната книга на комунизма - Мао е избил 60 000 000 фашаги в Китай. В РБ демокрадите ги няма и мильон - а забраняват китайското знаме, било червено с петолъчки!?!Китайските комуняги голи ще ви излапат, толкова ли сте прости?

А останалите са за престъпления срещу българския народ.

Вече ти доказаха, че си тъпо парче комунистче - кретенче. Конкурираш се с другите форумни мурзилки за приза "най-голям форумен идиот" Пожелавам ти да го спечелиш безапелационно.

Да, комунист съм и се гордея с това. Няма от какво да се срамувам. Само ми е жал за вас заблудени балъци.

е, и?

Практиката е следната: чичо ми е убит от фашистите с дървета пред очите на майка му и краката му са пречупени, защото не се събирали в каруцата, а баща ми осъден на доживотен затвор и пребит в полицията, та цял живот беше инвалид! И на такива хора, които убиха 19 души само в нашето село, сега ще слагат паметна плоча ??? И то на театъра "Гео Милев"- антифашиста, който също даде живота си в борбата с кафявата чума!? Едно нещо трябва да е ясно- никога не е имало дисиденти, партизани или каквито и да било поборници срещу т.н. комунистически режим, за да им слагаме паметни плочи! Всички са били криминални типове - крадци и убийци !

Има ли документи / очевидци, които да подкрепят ТВОЯТА ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ? Ако няма - си долнопробен ЛЪЖЕЦ.

Сигурно затова КГБ избива няколко хиляди души в Катин ПРЕДИ да са извършили каквото и да е!

Какво общо има това с България.

и защо така бе? да не е бил евреин? или може би е бил от военното крило на БКП?

и паметникът е за тези жерви. Убити без съд и присъда. Народният съд е измислен впоследствие да съди мъртъвци с цел заграбване на имотите на убитите. Затова такива паметници трябва да има, за да не се повтори това тъмно време. Не виждам причина комунистическите отрочета да го приемат като лична обида.

Защо да не са били патриоти. По времето на соца имахме държава,която си беше истинска държава.

комунделите по дефиниция на Маркс, Енгелс, Ленин и другите теоретици на комунизма - НЯМАТ РОДИНА. Те са ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТРИ. Освен, че си трол-кретен и си слабообразован по идеологически въпроси!

Никаква държава не беше, защото комунистическите й лидери са се опитвали 2 пъти да станат 16-та република.

Айде бе, ама наистина ли за това не сме имали държава.

Протеста на БСП означава ,че са съгласни със жестокостите на тн "народен съд "ли?

Нищо не си разбрал! Може би американците трябва да слагат паметни плочи на всеки изверг, който е умъртвен на електрическия стол за своите зверства?

Абе тапак, в САЩ като осъдят някого, то минават понякога десетилетия докато да го умъртвят, а наще комундета, съветски агенти, избиват хората, и после ги осъждат на смърт, с ретроктивни норми.

За разлика от фашизма, чиято идеология е призната за престъпна, за комунизма такова решение няма! Напротив- комунизма е най-справедливото учение и в някои страни като Швеция той вече е построен!

Явно имаш проблем, щом си публикувал тоя пост. За това те питам , какъв е проблема, кой кога е станал антифашист?

Да бяха добавили и жертвите в комунистическите лагери.

А в капиталистическите лагери жертвите кучета ги яли, така ли?

"Жертвите на капиталистическите лагери" са били осъдени за престъпления от съдебна система, дейсваща като държавна институция. Но както вече отбелязах, ти си трол кретен и не можеш да схванеш това.

т.нар. капиталистически лагери има един (един) починал от перитонит. Това е. Адвокат от София

Знаем , че народния съд е бил прекалено мек и милостив, като гледам тази измет, която реве за разни осъдени престъпници от народния съд.

Като мразиш капиталистите - какво ще кажеш за главният всерусийски капиталист. Путьо москалски - хем има милиарди в капиталистическа валута, хем ги държи в капиталистически банки. И поддържа капиталистически строй в Русия. И не ще да чества 100 години ВОСР? И дъщеря му живее в капиталистическа Европа. Та така, да те питам кретенче, "ЩО НЕ МУ СПРЕТНЕШ ЕДНО "НАРОДНО СЪДЧЕ" НА ПУТКИН МОСКАЛСКИ?

Е и, какъв ти е проблема?

погледни се в огледалото ако искаш да го видиш проблема. Ти и подобните ти сте готови да се продадете на чужди интереси, а за какво? Явно не е за пари, значи още по-зле!! За съжаление няма текст в НК за такива родоостъпници и продажници като теб. Проклети да сте и вие и семката ви. Съсипахте героичното дело на възрожденските будители, които дадоха живота си да откъснат народа от оковите на средновековната империя и да го вкарат в 19 век. Вие и господарите ви от Москва ни върнахте стотици години назад в развитието.

Ал

Напълно подкрепям декларацията на Българския антифашистки съюз! Народният съд е бил не само морално, но и международно наше задължение.

но на гробищата.Ако се появи пак някой ненормалитет, дето събаря мавзолеи,отиде театъра покрай плочата

Повече от всякога на България и е нужен нов Народен съд.

Ами какво чакаш? Почвай от себе си - самоосъди се за престъпленията на комунделите срещу България. И после се самогръмни на някое бунище. Като истински боклук, мястото ти е при другите боклуци на бунището.

Кои са тия ,,престъпления", че почистиха България от капиталистическата измет ли?

тоя е форменная скотина дейба и руското изчадие дейба

Подкрепям !

Я! Другарката курнелия какво мисли?

а кои са десните,ако не излезлите от мазетата на дс конформисти!

Вместо това дълго и безмислено словоизлиание можеха просто да кажат едно кратко Извинявайте.

Ако бяха се извинили пред българския народ можеше и да им повярваме. Но къде ти. Предпочетоха да се извинят на турците, което не е лошо, но пренебрегнаха българите. Интересчии.

За какво да ти се извиняват бе, за това, че изчистиха България от престъпниците ли. Или за това, че тези 45г бяха златните години за българския народ.

Теб вече те знаем, че си руско мекеренце. И че винаги ще се гордееш за свинщините на комунистите. Напук на нормалните хора, ама комунделите винаги са показвали психическо заболяване, наречено кретенизъм.

Водата в София поскъпва, парното - във всички гардове, газът също, това неминуемо ще доведе до поскъпване на хляба, в последствие и на всички останали хранителни продукти. Представете си, на тоя фон, че най накрая търпеливият български народ изчерпа търпението си и се вдигне на революция. Дали ще му помага отвън някой турци, руснаци или марсианци, няма никакво значение. Естествено, след революцията ще има и Народен съд, който ще осъди Бойко, ЦвъЦвъ, кака Цецка, Корнелия, РОвч, Костов, Кунева и да не пропусна - Пеевски. Ще заминат, кой на разстрел, кой на лагер. Чудя се обаче, дали 30-40 години след това някой ще се жалва, кака народният съд унищожил "Цвета на нацията"?! Щото нашият сегашен цвят са точно те - министри, депутати, председатели на партии.

Не прекалявай с мокрите мечти. Водят до нощни напикавания.

олигафрена Зарков подписал и се е

Есть человек - есть проблем. Нет человека - нет и проблема. Но вие сигурно вече сте го чували това. Как да не рипнат, нали предните им роднини са ги изтепали?! Но са избързали да реагират. Ако бях аз, щях да ида с букет свежи планински цветя и просълзен и смирен да ги положа на плочата, както и да изглежда това. Все щеше да е по-разумно от тяхното, но акъл къде ти, той не вирее на сянка.

Каква е разликата между комунизма и фашизма? При комунизма имахме прекрасния певец Емил Димитров, при демокрадцията/фашизма имаме грозния и злобен Слави.

ама гей,истински пример за следващите поколения.

А имаше едни генерали Вълков, Христов и др. , дето клаха от 23 до 44 г. Списъците на получилите по 50000 лева за отрязани партизански глави са в банков сейф....

Нищо не свършихме:комунизма е в апогея си и руския ботуш над 70 г. ни мачка затова сме на това дередже въпреки подаянията от ЕС,които се ограбват от наши и лакеи на Русия. Така е види се. Точно в тази Старазагорска област след 09.09.44 без съд са хвърлени живи и затрупани в 14 масови гробове хора невинни от Казанлъшко.АКо и днес не е Руски ботуш здраве ме кажи................!

az sym ot kazanlyk-kaji kyde sa tiq masovi grobove???

Ето - затова не гласувах и на последните предсрочни парламентарни избори!!! За кого да гласувам като всички са комунисти??? Все едно агнето да гласува за вълка който обещава да се грижи за него... Подигравка! Да наричат злодействата на Народния Съд справедливи, да възраждат идеите на мракобесната комунистическа диктатура, това къде го има? Хайде, БСП са комунисти, добре. Но как не се намери кой да ги спре, разтури и забрани? ГЕРБ ако беше истинска партия а не комунистическа каквато очевидно е, щеше да спре произвола извършван от БСП! Народният Съд така и не беше осъден, а агитацията в негова полза приета за престъпно деяние. Аналогичен съд е имал и Хитлер - така наречения Фолксгерихтхоф, който в превод означава буквално "Народен Съд". Не, не, вие представяте ли си в Германия сега някой да рони сълзи по Роланд Фрейзлер, съдията палач на немския "Народен Съд", а Ангела Меркел да си мълчи чинно? Така прави Бойко Борисов сега - вместо да осъди БСП и тяхната нахална протестна нота срещу паметта на жертви на тяхно престъпление!

симо

Бах мммаааму!!!!всички/7 милиона/ комунисти и ЕДИН БЪЛГАРИН....ШАШ!!!!

Цитират комуниста Страшимиров: Клаха народа си така , както и турчин не го е клал. А как да разбираме присъдите на този народен съд срещу голяма част от интелегенцията. не важи ли същият цитат?!

Абсолютно си прав, желязна логика! Комунистите на свой ред клаха българския народ така, както и нацист не го е клал (не мога да кажа фашист, защото италианци в България не е имало). От което какво излиза? Че турците са клали българския народ поне три пъти по-малко от комунистите, нали?

Тези които грабиха мандрите преди 09.09.1944 властваха до 10.11.1989, а след това назначиха своите наследници за милионери капиталисти и чрез тях се запазва тънката червена линия.