БСП иска да се замразят заплатите на депутатите

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев съобщи, че внасят проекторешение за замразяване на заплатите на депутатите.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска да се замразят заплатите на депутатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МА КАК ТЪЙ БЯ....ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ? И от дек на дек?

Е, нали точно вие ги размразихте (увеличихте), това беше едно от първите "важни" неща за народа което направихте по времето на Орешарски!

да ми направят заплатата 5 000 лева и да я замразят

Това, което предлагате не е политика! Това е безпомощност откъм идеи... Пък аз предлагам да сте на минимална заплата, и да си плащате по нормални цени наемите, кюфтетата, и всички други разходи, както и да нямате имунитет и охрана на държавни разноски. Да не забравим и отпуска 20 дена - като на обикновените граждани.

Понеже си нямат мнозинство е сигурничък ,че" инициативата "ще се блокира от останалите и......"Диви-дентите " за Них...

Много е лесно - махнете се от парламента и няма да вземате заплати, че народа ще ви махне - малко ви остава.

Нека вземат и от инвалидите за да вдигнат пенсиите на другите. Няма ли Божие накзание за тия бандити и разбойници в НС.

Поредната трагекомедия в НС, депутатите ще ми демонстрират солидарност с десет пъти по-висока заплата от минималната спрямо тези който са около и под чертата. И като са толкова солидарни, защо субсидията за партиите я оставхте почти непроменнена в миналото НС. За разстрел сте всички политици там.

Luna0102

С 10??? Де да беше 10.

вече доста се налапаха, сега са в парламента само за престиж!Децата им в чужбина, баба, дядо, леля,калеко, байко,шуренайко - на всеки по една фирма, какви заплати, какви 5 лева?

абе номенклатурчици стига с тия популиски изхвърляния вие 70 години само знаяхте да счучите кръвта на бедните хорица и сега пак драпате да сте във власта стига вече популизъм

А дано , Ама на да ли !

Искат ,защото знаят ,че няма да мине.Пупулисти,не искат реални неща ,а витаят в облаците.Защо например не поискат депутатите да нямат имунитет?Защо не поискат в МВР да се вдигне възрастта за пенсиониране на тези лентяи?Защо не поискат всички престъпници от БСП /толкова много на брой/да бъдат съдени?ЗАГИВАМЕ не разбирате ли.Нищо не работи.НЯМА ДЪРЖАВА има само крадливи "депутати"

Да не сте луди да замразите заплатите? Те депутатите и без това крадат, а сега като им замразят заплатите ще падне е-а ти краденето.

Luna0102

Не да се замразят, а трябва да се намалят! Поне да вършеха работа, а те всички влезли само за да крадат, че им плащат заплати като че сме Швейцария на всичко отгоре.

Дотук от БСП имаме: - замразяване на депутатски заплати; - увеличаване на пенсиите; Губи се едно намаляване- хайде да е на субсидиите за партиите!;) Макар че Баце ни обеща НУЛА лева да ги направи, но вие можете да го изпреварите с някоя идея...

заплатите на депутатите , въпреки че са приятно изненадани от новите /заплати/.

Като всеки социалист Корнелия е добра в сметките на дребно. Когато дойде работата до седем и повече цифрени числа, забравя аритметиката.

Да работят на минимална работна заплата, щом всички се заклеват, че ще работят в името на България!

ли се кълнат като и без това забравят за клетвата пред благодатните оферти за далавери

А най-добре ще е вместо заплата да им се дава по едно талончччé от лотарията на всеобщия парламентарен любимец ПееФски и пет стотинки да го изтъркат- и на който какъвто му е късмета с това ще изкара месеца

За това сме такова дередже в България. Всеки се занимава с нищо неправене и дрънкане на глупости, като лекето, пардон, лицето от снимката.

Идеята е добра,но недостатъчно.Ако искат подкрепата на ПЛЕМЕТО БЪЛГАРСКО /не сме дорасли да се наречем НАРОД/трябва да искат да се приравни на ДВЕ МИНИМАЛНИ МЕСЕЧНИ или ЕДНА средномесечна като максимална алтернатива на депутатска месечна заплата.

Няма как да стане защото видяхме вчера какви физиономии имаше като Нинова го каза..Няма как мнозинството лумпени влезнали заради авантата да поискат да я загубят..А тая зам председателката караПут,,ва дето се изрепче да каже че вземала в миналото нс 3000 лева заплата барабар с участието си в един куп измислени комисийки без капка срам да искате да се откаже сега си е направо фантастика

Популизъм в действие...уж искаха промяна а пак със селските номера...комунисти сър...

Много бе - вместо полагащите им се 3200, само 2976 лева? 220 кинта резачка - те това е социална политика. А и Корни, моля те не забравяй кюфтаците в бюфета - поне два лева парчето, горницата да отива за бедните.

Стига дрънкахте глупости! Само договора с Газпром ако оправите (дето вашият Овчаров подписа) по 300 милиона долара на година в България ще остават. Аме не! Дай ни глупости да приказваме.

До а бе. А бе, договора на Овчаров е от 2007 ,защо 2012 Борисов го преподписа а не поиска коригиране на цената .Нека да бъдем обективни като пишем тук.

Да съм писал БСП? За всички избранници се отнася.

Не да се замразят, не да се замразят, а да се намалят до нивата на средната заплата за страната и тогава да видим дали ще се бият да влизат в парламента и да дрънкат тъпи обещания и патриотични лозунги. Комунистите са се сетили доста късно, защо не го поискахте преди да си ги увеличите?

Чи добе ва м'че. На 7000 лева може.

Заплатите са само за парлама 1200 лв. - В. Симеонов ? Едва някой ще стои там

Те току що си ги коригираха... горките. Не да ги замразят, трябва да бъдат адекватни с икономическата обстановка в страната, а не да се ширят и преяждат, а народа да мизерства! Иначе те винаги могат да си намерят начини да ги вдигнат, а и милиони д аим плащаме пак ще крадат- това е! Трябва да нямат имунитет и да бъдат наказвани- както обикновения човек като работи получава или бонуси или пък му се орязва заплащането, ако е некадърен!

Сладурчо! Гергов от БСП имал активи за 700 милиона, както се похвали наскоро. Останалите я ВЕИ, а фирми за саниране, Р.Овч. цял АЕЦ си има. Заплатите щели да си замразяват.. че то вие сигурно не сте си ги взимали цели мандати!

Ако тръгнем по тази линия ще констатираме, че всеки, който е бил във властта, независимо от коя партия, непременно се е облажил от нея и то доста щедро. Едва ли има поне едно изключение. Гергов и аз не го харесвам и вярвам, че за БСП е по-добре да се разграничи от него, както направиха с други свои видни дейци.

Много ясно, че сте прав ;)) Я ми кажете - ако Борисов каже, че има 700 милиона имущество, при това подарено му от държавата, докато е бил на власт - какво щеше да е сега? Пък Гергов си го казва и няма проблем. Чудо!

лъжеш , разбира се . само този , който дава кебапчето , казва истината !

а не е ли по добре депутатите да са на минималната заплата за страната,и да видиш тогава какъв вой ще се надигне първо от червените депутати,нали са там за благото на народа,защо са им тия големи заплати

Да се преизчислят и майчинските за втората година, а не само депутатските заплати на всеки 3 месеца.

разрушаването на НОИ. НОИ е осигурителна система,а не агенция за социално подпомагане. Да се махат некадърниците и измамниците на пенсионерите!

вече ми омръзнаха. Хубаво, ако искате въобще не вземайте заплати. Има по-сериозни неща от вашия популизъм. И правете нещо, когато дойдете на власт. Днес ,обаче, ние още ни ви искаме. Седнете си на задниците.

Точно те когато са на власт, правят нещо за повишаване на доходите, но ние умеем лесно да забравяме. Що се отнася до популизма, по-скоро бих нарекъл така непрекъснато да ни се внушава, че строителството на магистрали и спортни зали е нещо добро за народа. А така извършване, санирането е престъпление, не придобивка, защото даром едни получават нещо за сметка на други, които нищо не получават!

Пенсионере, само това ще ти кажа! Лесно се дават и по 1000 лв пенсия ама след това хиперинфлацията и висенето пред празни витрини с една шапка пари сме го преживели ..при твоите сакрапи! Пари няма да ВИДИТЕ докато не се повишат реално икономическите показатели, това не го ли разбрахте? Вие след някоя и друга година сте на небето, ама ние имаме още годинки да живеем и трябва да можем да оцелеем!

палячо.

Не е достатъчно! Да си направят заплатите като средните за страната и после да разкажат как си изхранват децата с тях. Не пенсиите въобще да не говорим...

Длъжни са да го направят! Смешно е всяко разумно предложение да бъде обявявано за "популизъм". Според мен някои изглежда не знаят значението на тази дума и я употребяват произволно като отрицателна характеристика, което не е вярно - popоlo означава народ, следователно популизмът е съобразяване с народа. Заплатите им са незаслужено високи в сравнение с доходите на другите българи. БСП поне проявяват съпричастие, докато другите си мълчат.

да бъдат преизчислени. Какво е това ще преизчисляваме до 2010 год,и то евентуално...някъде в безкрайността.

И внесете предложение..средния размер на заплатите в държавния и общинския сектор да не изпреварват средния размер на заплатите в реалната икономика. Каква е тая работа бе? Администратвния сектор който получава пари от бюджета с по-високи заплати от тия дето създават брутния вътрешен продукт??

Да си плащат сами осигуровките! Откъде накъде държавните служители, които получават високи заплати, следователно и най-високи пенсии, нямат личен принос към осигурителната система, а ги осигуряват пак данъкоплатците?!

Не да се замразят, а да се намалят, за да може да мислят, вместо да се разсейват как да похарчат тлъстите заплати на фона на беднотията.

ОСТАВЕТЕ ГИ , ПОНЕ 6 МЕСЕЦА ДА ЖИВЕЯТ С 600-700 ЛВ.- КАТО БОЛШИНСТВОТО ОТ ХОРАТА !!!!!!!!!!!!!ДА ГИ ВИДИМ, КАК ЩЕ СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ , КАКВО ЩЕ ЯДАТ И КОЛКО ЩЕ СПЕСТЯТ ..... КАТО СИ ПОПЪЛНЯТ ДАНЪЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ ????????? ИЗРОДИ !!!!!!!!!!

...сутринта слушах В. Симеонов, който каза, че живеел скромно, с някакви си 1500 лева месечно. Как ли живеят онези, които получават десет, че и пет пъти по-малко, щом той живее "скромно"?