Коментари - БСП: Стига ДС-комисия, правим Институт за национална памет | Днес.dir.bg

БСП: Стига ДС-комисия, правим Институт за национална памет

БСП предлага Комисията по досиетата да се закрие и на нейно място да се създаде Институт за национална памет, в който да се пазят всички архивни единици от ДС.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Стига ДС-комисия, правим Институт за национална памет | Днес.dir.bg

Коментари

Направете един институт за институтите , че да има още местенца за партийни клатикурци. А мястото на досиетата е в интернет+ публичнодостъпна библиотека.

51 коментара. Слаба работа! Измират милиционерите на България. А комисията все си остава. Идиотията става все по-ясна, но за все по-малко хора.

благодаря на всички българи за: вашето благородство и овчедушие късата памет и дългата злоба ниските цели и добър апетит. критичността към всички ,забравяйки себе си води до всеобща национална безотговорност от която ще се срамуват нашите внуци .

Комуниста срама няма , дай му само да се гаври

чувството на срам не вирее на тази територия от 6,5 века !

Наведнъж да се мащат и да се пращат на белене.И да правят ресто на парата!

Кандидатурата на измекярина АТ е признание за труда му 'Шайката-ГЕРБ"

цветан цветанов е глупав полицай бивш агент на 1во управление на ДС е и!??!?!? пак ръководи най-голямата партия...

Не на Първо... Бил е сержант в Седмо;)

Писна ми да ви слушам глупостите за това, че през комунизма било зле! Партизаните се биха в балкана за да живее народа нормално и мръсните буржоа да спрат да пият кръфта на бедняците!Не ви ли е срам?

За кашкавал са се били - това е сигурно. В дневника на д-р Найден Найденов (съратник на Иван Баг-рянов) има един доста показателен епизод, който описва точно как комунистическите лумпенизирани банди са се държали с хората по време на революцията на 9 септември 1944 г.: Из града се движат на групи младежи с шмайзери в ръка, надавайки дивашки викове. По Пиротска срещнахме няколко такива групи. Баща ти поиска да се върнем веднага в къщи, но аз настоях и отворихме магазина, аз поставих на нашия трикольорното знаме В това време откъм църквата Св. Никола се зададе голяма група младежи, между които имаше и няколко цигани. Те надаваха някакви зверски викове и размахваха над главите си шмайзери и ножове. Като дойдоха пред нашия магазин, забелязали трикольора, спряха се и започнаха да се нахвърлят върху мен (майката на доктор Найденов) с ругатни. Някои извикаха: Къде ви е червеното знаме? Веднага да свалите този буржоазен парцал!

Не се уплаших! Напротив, много спокойно им отговорих, че това не е никакъв парцал, а националното знаме, символът на България. Казаното от мен ги озвери и те се нахвърлиха още по-стръвно. От групата се отдели един висок циганин, откачи знамето, начупи пръта му, разкъса плата на парчета и го захвърли на средата на улицата. Младежите нададоха тържествуващ вик и замачкаха с крака знамето. - Какъв позор, сине! Циганин свали националния трикольор и се гаври с него! Когато зверовете се наситиха да мачкат народната светиня продължиха пътя си, надавайки истерични дивашки викове. Насред улицата остана знамето разкъсано, измачкано, осквернено Взех парчетата, изтупах ги и ето тука са! Мама разви пакетчето, което държеше в ръцете си. Знамето бе накъсано на парчета и замърсено. С какво чувство на преклонение тя погали тези останки! И с гняв и възмущение каза: - Престъпници! Дадоха импулс на най-долните, башибозушки инстинкти. Циганин да къса националната светиня! (103).

абе ей бубе, стига си си измисляла простотии!когато партизаните са слезнали от балкана при народа хората са ги посрещали с песни и са ги кичили с цветя,плачели са от радост че синовете им най накрая не са нелегални и са останали живи от зверствата на фашиските главорези

На другарите не им харесва тази комисия...Що честни ''бизнесмени'' и политици лъснаха, като дупета на месечина..И предимно от техните..

СА УНИЩОЖЕНИ ВЕЧЕ !!! ТА КАКВА НАЦИОНАЛНА ПАМЕТ ?! КАКЪВ ИНСТИТУТ?

реално погледнато в България досиетата не изиграха голяма роля на народа не му пука дали станишев беше чужд гражданин син на човек от ЦК на народа не му пука дали борисов го нарича лош матрял какви досиета всичко е чалга и всички са на масата няма умен човек с чест който да иска да работи за този народ

Комундетата си личат тук много добре. Бой по тъпите кратуни!

И либерастчетата-предатели си личат отлично. Ще има "В името на народа", но да видим кога ще е...

Глупави и неверни са доводите на Бойчев и Стойнев. Ако някой днес насажда омраза в обществото това не е миналото, историята или комисията. Това е БСП- майката на езика на омразата. А идеята за бъдеще без минало която "мъдро" се опитва да насажда Стойнев е меко казана смешна. Без минало няма как да има бъдеще и ще се възпроизвежда минало в бъдещето. Ако това е удобно лично на Стойнев или на груповия му, кастовия му интерес, то това не е така за мен и ще се боря против това. българите са народ, другарю, а не привилегирована каста без минало.

По добре е да побликувам досиетата в интернет, така няма да се съмняваме,че партийните ни лидери не са деца на бивши партийни величия и номенклатури на ДС.

Ама вие май наистина не разбирате, че тази комисия е крайно необходима на управляващата политическа пасмина - независимо коя е тя в момента. Защото господства принципът за издигане на високи властови постове на хора, които образно казано "ги държат за топките" по един или (по-често) няколко начина. Така че, тази комисия, която е един от инструментите за държане на топките, е необходима и ще я има. И ще назначат точно Антон Тодоров за шеф - защото е готов и на майка си досие да направи и децата си да наплюе - стига да е печелившо. А и с готовност ще спретне нещо щогато и на когото трябва - за изминалите години всичко, което е трябвало да бъде прочистено е изчезнало, но пък винаги може да се появи "едно картонче". А и още - точно щото минаха 30 години, сега очаквам да увеличат кръга на проверяваните. Скоро сигурно и за портиерите в бизнес сградите ще почнат да искат "проверка". И типично по комунистически, сега ще почнат да анатемосват и децата, внуците и правнуците на "предателите"...

Сигурно ГЕРБ ще назначи депутата си Антон Попов, за Председател на Комисията по Досиетата! Това показва какви хора се ценят в ГЕРБ! Та, този човек е в пълна зависимост от ген.Бойко Борисов и Цв.Цветанов! Той ще им е поръчков чиновник! Той всеки момент ако Бойко Борисов подаде сигнал до Гл. Прокурор срещу него за оклеветяване в публичните му писания, лицето Антон Попов става престъпен клеветник! Да, ама вместо да подава сигнал, Бойко Борисов ще му извива ръцете и Попов ще му служи безрезервно! Не Ви ли изглежда това много демонстративно, нагло?

БСП иска нов институт по история на БКП, защото и липсва онзи, предишния който изкриви българската история до степен всички на по-малко от 50-60годишна възраст да не познават историята си. Това е с цел да не се повдигне въпросът за вината на българските комунисти. За неплатената им вина. Защо? Защото назрява моментът във който ще се постави въпросът за декомунизация, тъй като без декомунизация не може да се върви напред както показва животът.

Е, те пък сегашните като я знаят историята на България, ча чак "пращят" от знания! И историят на която ги учат ама изобщо не е изкривена - османско присъствие, Баташка "фантасмагория", Стамболийски лош, а оня дето му отрязъл главата - демократ, партизаните били шумкари и терористи щото ограбвали мандрите, а наградите на онези защитници на демокрацията дето са им рязали главите си напълно правомерен "бонус"... А и "декомунизацията" не нещо ново за България. И преди я е имало, ама вие демократизаторите не знаете историята. И както винаги, декомунизацията (ако изобщо я има) ще бъде извършена с комунистически плам, по комунистически (сталински) начин и то точно от бивши комунисти, от наследниците на управлявалата някога комунистическа върхушка и техните слуги. Примери - Борисов, Цветанов, Лиляна Павлова и колко още...

Не заради сеенето на омраза, а заради трошенето на народни пари тази комисия трябва незабавно да са закрие- вътре са се набутали бивши пребоядисани комунисти,обслужващите ги по щат са 100 човека.Може да остане при едно условие-Както в Германия,без заплати,само със силата на морала.Децата измират заради липса на пари , а тия гниди се правят на свестни,единият от тях е бившият началник на охранителна милиция от Софийско градско,другите... а ,бе гнилочи!

Нещо да кажат примерно за БРЕНДО дето е изпрал 20 милиона от наркотици и проституция и е построил палати на Лозен и си живей царски и богато а някои си мислят че е в италиански затвор.Или за Маргините или за Митьо очите или за Златьо баретата-да им разкриха на тия престъпници досиетата или на сините десиденти от СДС избягали зад граница някой разкри ли им досиетата да ги видим, какви подлоги и маскати на комунизма са били дето са великите борци срещу комунизма и реват за демокрация-ОТ ДЕ СИ ИМАТ МИЛИОНИТЕ?И ЩО НИКОЙ НЕ ГИ ТЪРСИ ДА ГИ ВЪРНАТ НА ДЪРЖАВАТА?КРАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ МИЛИОНИ?

Заради червените съдии бе каскет. Кой управлява БГ-икономиката? - Червените мафиоти!

Нямаме нужда от комисии по досиетата-Какви досиета разкриват като всички разузнавачи и тайни агенти са отдавна известни български бизнесмени от елита и са станали мултимилионери.А самите служители познавам една взимат по 1500 лв заплати и винаги съм се чудил какво правят толкова листят документи че дори ги водиха и в Куба на екскурзия да гледат как живеят кубинските комунисти нали разкриват депутати разузнавачи комунисти!БЕЗ КОМЕНТАР ДА ГИ МАХАТ!

Какъв институт на" националната памет"!!!?- СТЪЛБ на националния позор, ТРЯБВА?

Добре, аз питам, как може да се предоставят секретни документи за изследователска дейност?! Файте да печатаме и ние дуларки да строим демокрация на 3 континента и тогава да пускаме германските пенсионери да ни четат вербовките... Ташак ли си правят, не мога да разбера! Тия документи трябва да не виждат слънце,камо ли изследователи

Жельо- двоен агент, Гоце- агент, Стоянов- агент, Плевнята- агент, Боце- агент, и Радев е агент.... То всичко е агент, от тая мърлява комисия- няма файда.

Закриването на комисията по досиетата означава затъмнение относно миналото на комунистическите апаратчици...Дори и да се назначават,миналото им трябва да е публично оповестено,защото един ден Борисов,Нинова и такива като тях няма да са на власт,но истината трябва да я има,за да не бъдат назначавани такива хора на власт в бъдеще.

Тази комисия е толкова удобна "бухалка", че няма вариант да я закрият.

То и без това от тая комисия няма полза, дори и Борисов не се свени да назначава хора от КДС на отговорни постове, примерно във Варна беше си избрал за областен управител офицер от Военното контраразузнаване, и за да е още по-ясно от кои е по някое време назначи на същата длъжност и нещатен служител на КДС с досие което гореспоменатата комисия отдавна беше разсекретила;)

мафията си има държава, що да обвиняваме другите, дето са се родили тук.

Всеки , що е станал нещо в тая мръсна държавица- президент, министър, депутат, окмет, общински съветник, шеф на митница, полиция, съдия, прокурорче или даже едно нещастно полицайче е или генерал, полковник или кадър на ДС или родителите му са такива. Случайни хора- НЕМА! Стариче червени охлюви са наеързани като свински чърва, само че преди се наричаха комунисти и козируваха на Русия и варшавския договор, сега са мутро-капиталисти и се дупят и мажат задника със зехтин за САЩ и НАТО. Продажна, крадлива, неграмотна, неука червена измет!!!!

Да, верно е, че има нужда от чистка, която явно няма да се удаде, НО е правилно и това, че наистина в България тази конфронтация е грамадна. Впечатление ми прави това, че в НИТО ЕДНА западна страна в т.нар. официално пространство не се наблюдават абсолютно никакви ровения в миналото.

ей тъй щото е интересно. Питайте италиянската прокуратура.

Па вижте колко ченгета има в енергетиката и други възлови направления и после говорете за памет!

Докато в България има дясно политическо управление, Комисията по досиетата ще съществува, дори ше и се отдава все по-голямо и по-голямо значение! Тази Комисия се ползва като боздуган, само срещу хора с леви политически разбирания, които не са си променили конюктюрно политическите възгледи, както ген.Бойко Борисов, Цецка Цачева Цветан Цветанов и всички останали висши дейци на ГЕРБ, все бивши Партийни секретари и активисти в редовете на БКП! Пфу!

Много леви са в дипломатически мисии, ЮНЕСКО, ЕП, бордове на фирми, университетски съвети и пр. Преследвани са от мания за величие и непогрешимост.

В тези международни организации и институции се назначават хора с професионални и делови качества! У нас ГЕРБ бе създаден от един банкянски селски тарикат, и под него в тази партия са хора с по-скромни умствени данни от него! Те не са пригодни за никаква съществена работа в международни организации и институции! Не видяхте ли, че нямат в ГЕРБ, човек, който да издигнат за кандидат Президент, та изпържиха Цецка Цачева! Ха! Ха! Ха!

Г-н "Верно",ако сте професионалист в работата си, а не платен "писач" трябва да знаете че "леви" и "десни" в икономиката няма - има професионалисти или некадърни политически назначени (както е сега в България).Същото важи и за политиката-има слугинажи на външни държави и политици които реално работят за народа си и бъдещето на държавата.

Тоя Антон Дончев сигурно има досие и иска да стане шеф на досиетата!

Комисията е безсмислена, а понякога и вредна...

Как не се отървахме от вас в края на 80-сетте гниди червени. Ма не, плавен преход ще правим... и 27 години по-късно БКП още е фактор в политиката. После що сме в такава дупка...

Коментари - БСП: Стига ДС-комисия, правим Институт за национална памет | Днес.dir.bg

БСП: Стига ДС-комисия, правим Институт за национална памет

БСП предлага Комисията по досиетата да се закрие и на нейно място да се създаде Институт за национална памет, в който да се пазят всички архивни единици от ДС.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Стига ДС-комисия, правим Институт за национална памет | Днес.dir.bg

Коментари

Направете един институт за институтите , че да има още местенца за партийни клатикурци. А мястото на досиетата е в интернет+ публичнодостъпна библиотека.

51 коментара. Слаба работа! Измират милиционерите на България. А комисията все си остава. Идиотията става все по-ясна, но за все по-малко хора.

благодаря на всички българи за: вашето благородство и овчедушие късата памет и дългата злоба ниските цели и добър апетит. критичността към всички ,забравяйки себе си води до всеобща национална безотговорност от която ще се срамуват нашите внуци .

Комуниста срама няма , дай му само да се гаври

чувството на срам не вирее на тази територия от 6,5 века !

Наведнъж да се мащат и да се пращат на белене.И да правят ресто на парата!

Кандидатурата на измекярина АТ е признание за труда му 'Шайката-ГЕРБ"

цветан цветанов е глупав полицай бивш агент на 1во управление на ДС е и!??!?!? пак ръководи най-голямата партия...

Не на Първо... Бил е сержант в Седмо;)

Писна ми да ви слушам глупостите за това, че през комунизма било зле! Партизаните се биха в балкана за да живее народа нормално и мръсните буржоа да спрат да пият кръфта на бедняците!Не ви ли е срам?

За кашкавал са се били - това е сигурно. В дневника на д-р Найден Найденов (съратник на Иван Баг-рянов) има един доста показателен епизод, който описва точно как комунистическите лумпенизирани банди са се държали с хората по време на революцията на 9 септември 1944 г.: Из града се движат на групи младежи с шмайзери в ръка, надавайки дивашки викове. По Пиротска срещнахме няколко такива групи. Баща ти поиска да се върнем веднага в къщи, но аз настоях и отворихме магазина, аз поставих на нашия трикольорното знаме В това време откъм църквата Св. Никола се зададе голяма група младежи, между които имаше и няколко цигани. Те надаваха някакви зверски викове и размахваха над главите си шмайзери и ножове. Като дойдоха пред нашия магазин, забелязали трикольора, спряха се и започнаха да се нахвърлят върху мен (майката на доктор Найденов) с ругатни. Някои извикаха: Къде ви е червеното знаме? Веднага да свалите този буржоазен парцал!

Не се уплаших! Напротив, много спокойно им отговорих, че това не е никакъв парцал, а националното знаме, символът на България. Казаното от мен ги озвери и те се нахвърлиха още по-стръвно. От групата се отдели един висок циганин, откачи знамето, начупи пръта му, разкъса плата на парчета и го захвърли на средата на улицата. Младежите нададоха тържествуващ вик и замачкаха с крака знамето. - Какъв позор, сине! Циганин свали националния трикольор и се гаври с него! Когато зверовете се наситиха да мачкат народната светиня продължиха пътя си, надавайки истерични дивашки викове. Насред улицата остана знамето разкъсано, измачкано, осквернено Взех парчетата, изтупах ги и ето тука са! Мама разви пакетчето, което държеше в ръцете си. Знамето бе накъсано на парчета и замърсено. С какво чувство на преклонение тя погали тези останки! И с гняв и възмущение каза: - Престъпници! Дадоха импулс на най-долните, башибозушки инстинкти. Циганин да къса националната светиня! (103).

абе ей бубе, стига си си измисляла простотии!когато партизаните са слезнали от балкана при народа хората са ги посрещали с песни и са ги кичили с цветя,плачели са от радост че синовете им най накрая не са нелегални и са останали живи от зверствата на фашиските главорези

На другарите не им харесва тази комисия...Що честни ''бизнесмени'' и политици лъснаха, като дупета на месечина..И предимно от техните..

СА УНИЩОЖЕНИ ВЕЧЕ !!! ТА КАКВА НАЦИОНАЛНА ПАМЕТ ?! КАКЪВ ИНСТИТУТ?

реално погледнато в България досиетата не изиграха голяма роля на народа не му пука дали станишев беше чужд гражданин син на човек от ЦК на народа не му пука дали борисов го нарича лош матрял какви досиета всичко е чалга и всички са на масата няма умен човек с чест който да иска да работи за този народ

Комундетата си личат тук много добре. Бой по тъпите кратуни!

И либерастчетата-предатели си личат отлично. Ще има "В името на народа", но да видим кога ще е...

Глупави и неверни са доводите на Бойчев и Стойнев. Ако някой днес насажда омраза в обществото това не е миналото, историята или комисията. Това е БСП- майката на езика на омразата. А идеята за бъдеще без минало която "мъдро" се опитва да насажда Стойнев е меко казана смешна. Без минало няма как да има бъдеще и ще се възпроизвежда минало в бъдещето. Ако това е удобно лично на Стойнев или на груповия му, кастовия му интерес, то това не е така за мен и ще се боря против това. българите са народ, другарю, а не привилегирована каста без минало.

По добре е да побликувам досиетата в интернет, така няма да се съмняваме,че партийните ни лидери не са деца на бивши партийни величия и номенклатури на ДС.

Ама вие май наистина не разбирате, че тази комисия е крайно необходима на управляващата политическа пасмина - независимо коя е тя в момента. Защото господства принципът за издигане на високи властови постове на хора, които образно казано "ги държат за топките" по един или (по-често) няколко начина. Така че, тази комисия, която е един от инструментите за държане на топките, е необходима и ще я има. И ще назначат точно Антон Тодоров за шеф - защото е готов и на майка си досие да направи и децата си да наплюе - стига да е печелившо. А и с готовност ще спретне нещо щогато и на когото трябва - за изминалите години всичко, което е трябвало да бъде прочистено е изчезнало, но пък винаги може да се появи "едно картонче". А и още - точно щото минаха 30 години, сега очаквам да увеличат кръга на проверяваните. Скоро сигурно и за портиерите в бизнес сградите ще почнат да искат "проверка". И типично по комунистически, сега ще почнат да анатемосват и децата, внуците и правнуците на "предателите"...

Сигурно ГЕРБ ще назначи депутата си Антон Попов, за Председател на Комисията по Досиетата! Това показва какви хора се ценят в ГЕРБ! Та, този човек е в пълна зависимост от ген.Бойко Борисов и Цв.Цветанов! Той ще им е поръчков чиновник! Той всеки момент ако Бойко Борисов подаде сигнал до Гл. Прокурор срещу него за оклеветяване в публичните му писания, лицето Антон Попов става престъпен клеветник! Да, ама вместо да подава сигнал, Бойко Борисов ще му извива ръцете и Попов ще му служи безрезервно! Не Ви ли изглежда това много демонстративно, нагло?

БСП иска нов институт по история на БКП, защото и липсва онзи, предишния който изкриви българската история до степен всички на по-малко от 50-60годишна възраст да не познават историята си. Това е с цел да не се повдигне въпросът за вината на българските комунисти. За неплатената им вина. Защо? Защото назрява моментът във който ще се постави въпросът за декомунизация, тъй като без декомунизация не може да се върви напред както показва животът.

Е, те пък сегашните като я знаят историята на България, ча чак "пращят" от знания! И историят на която ги учат ама изобщо не е изкривена - османско присъствие, Баташка "фантасмагория", Стамболийски лош, а оня дето му отрязъл главата - демократ, партизаните били шумкари и терористи щото ограбвали мандрите, а наградите на онези защитници на демокрацията дето са им рязали главите си напълно правомерен "бонус"... А и "декомунизацията" не нещо ново за България. И преди я е имало, ама вие демократизаторите не знаете историята. И както винаги, декомунизацията (ако изобщо я има) ще бъде извършена с комунистически плам, по комунистически (сталински) начин и то точно от бивши комунисти, от наследниците на управлявалата някога комунистическа върхушка и техните слуги. Примери - Борисов, Цветанов, Лиляна Павлова и колко още...

Не заради сеенето на омраза, а заради трошенето на народни пари тази комисия трябва незабавно да са закрие- вътре са се набутали бивши пребоядисани комунисти,обслужващите ги по щат са 100 човека.Може да остане при едно условие-Както в Германия,без заплати,само със силата на морала.Децата измират заради липса на пари , а тия гниди се правят на свестни,единият от тях е бившият началник на охранителна милиция от Софийско градско,другите... а ,бе гнилочи!

Нещо да кажат примерно за БРЕНДО дето е изпрал 20 милиона от наркотици и проституция и е построил палати на Лозен и си живей царски и богато а някои си мислят че е в италиански затвор.Или за Маргините или за Митьо очите или за Златьо баретата-да им разкриха на тия престъпници досиетата или на сините десиденти от СДС избягали зад граница някой разкри ли им досиетата да ги видим, какви подлоги и маскати на комунизма са били дето са великите борци срещу комунизма и реват за демокрация-ОТ ДЕ СИ ИМАТ МИЛИОНИТЕ?И ЩО НИКОЙ НЕ ГИ ТЪРСИ ДА ГИ ВЪРНАТ НА ДЪРЖАВАТА?КРАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ МИЛИОНИ?

Заради червените съдии бе каскет. Кой управлява БГ-икономиката? - Червените мафиоти!

Нямаме нужда от комисии по досиетата-Какви досиета разкриват като всички разузнавачи и тайни агенти са отдавна известни български бизнесмени от елита и са станали мултимилионери.А самите служители познавам една взимат по 1500 лв заплати и винаги съм се чудил какво правят толкова листят документи че дори ги водиха и в Куба на екскурзия да гледат как живеят кубинските комунисти нали разкриват депутати разузнавачи комунисти!БЕЗ КОМЕНТАР ДА ГИ МАХАТ!

Какъв институт на" националната памет"!!!?- СТЪЛБ на националния позор, ТРЯБВА?

Добре, аз питам, как може да се предоставят секретни документи за изследователска дейност?! Файте да печатаме и ние дуларки да строим демокрация на 3 континента и тогава да пускаме германските пенсионери да ни четат вербовките... Ташак ли си правят, не мога да разбера! Тия документи трябва да не виждат слънце,камо ли изследователи

Жельо- двоен агент, Гоце- агент, Стоянов- агент, Плевнята- агент, Боце- агент, и Радев е агент.... То всичко е агент, от тая мърлява комисия- няма файда.

Закриването на комисията по досиетата означава затъмнение относно миналото на комунистическите апаратчици...Дори и да се назначават,миналото им трябва да е публично оповестено,защото един ден Борисов,Нинова и такива като тях няма да са на власт,но истината трябва да я има,за да не бъдат назначавани такива хора на власт в бъдеще.

Тази комисия е толкова удобна "бухалка", че няма вариант да я закрият.

То и без това от тая комисия няма полза, дори и Борисов не се свени да назначава хора от КДС на отговорни постове, примерно във Варна беше си избрал за областен управител офицер от Военното контраразузнаване, и за да е още по-ясно от кои е по някое време назначи на същата длъжност и нещатен служител на КДС с досие което гореспоменатата комисия отдавна беше разсекретила;)

мафията си има държава, що да обвиняваме другите, дето са се родили тук.

Всеки , що е станал нещо в тая мръсна държавица- президент, министър, депутат, окмет, общински съветник, шеф на митница, полиция, съдия, прокурорче или даже едно нещастно полицайче е или генерал, полковник или кадър на ДС или родителите му са такива. Случайни хора- НЕМА! Стариче червени охлюви са наеързани като свински чърва, само че преди се наричаха комунисти и козируваха на Русия и варшавския договор, сега са мутро-капиталисти и се дупят и мажат задника със зехтин за САЩ и НАТО. Продажна, крадлива, неграмотна, неука червена измет!!!!

Да, верно е, че има нужда от чистка, която явно няма да се удаде, НО е правилно и това, че наистина в България тази конфронтация е грамадна. Впечатление ми прави това, че в НИТО ЕДНА западна страна в т.нар. официално пространство не се наблюдават абсолютно никакви ровения в миналото.

ей тъй щото е интересно. Питайте италиянската прокуратура.

Па вижте колко ченгета има в енергетиката и други възлови направления и после говорете за памет!

Докато в България има дясно политическо управление, Комисията по досиетата ще съществува, дори ше и се отдава все по-голямо и по-голямо значение! Тази Комисия се ползва като боздуган, само срещу хора с леви политически разбирания, които не са си променили конюктюрно политическите възгледи, както ген.Бойко Борисов, Цецка Цачева Цветан Цветанов и всички останали висши дейци на ГЕРБ, все бивши Партийни секретари и активисти в редовете на БКП! Пфу!

Много леви са в дипломатически мисии, ЮНЕСКО, ЕП, бордове на фирми, университетски съвети и пр. Преследвани са от мания за величие и непогрешимост.

В тези международни организации и институции се назначават хора с професионални и делови качества! У нас ГЕРБ бе създаден от един банкянски селски тарикат, и под него в тази партия са хора с по-скромни умствени данни от него! Те не са пригодни за никаква съществена работа в международни организации и институции! Не видяхте ли, че нямат в ГЕРБ, човек, който да издигнат за кандидат Президент, та изпържиха Цецка Цачева! Ха! Ха! Ха!

Г-н "Верно",ако сте професионалист в работата си, а не платен "писач" трябва да знаете че "леви" и "десни" в икономиката няма - има професионалисти или некадърни политически назначени (както е сега в България).Същото важи и за политиката-има слугинажи на външни държави и политици които реално работят за народа си и бъдещето на държавата.

Тоя Антон Дончев сигурно има досие и иска да стане шеф на досиетата!

Комисията е безсмислена, а понякога и вредна...

Как не се отървахме от вас в края на 80-сетте гниди червени. Ма не, плавен преход ще правим... и 27 години по-късно БКП още е фактор в политиката. После що сме в такава дупка...