БСП: ГЕРБ подкрепят референдума, защото няма да мине

Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарния вот не се прави от правителството, защото ще се разпадне преди да е заработило.

Обратно в новината

Коментари - БСП: ГЕРБ подкрепят референдума, защото няма да мине | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами нека и БСП да го подкрепи пък да видим дали няма да мине.

Как да го разбирам?!?!? Няма да подкрепим, щото: а) ГЕРБ са виновни б) и ГЕРБ не искат в) ГЕРБ го внасят г) нещо друго заради ГЕРБ Що не си коментираш само собствената кочина?

Този референдум струва близо 20 милиона на държавата. Слави набута България с 20 милиона кой ще му държи сметка сега на този самозабравил се шоумен? Ако се смени системата всеки ще може да влезе в парламента. Партиите си имат лидери ако хората не са доволни от управлението, така цялата партия ще носи отговорност.

нещо здравата се тресе системата- все едно "бой последен е този..." къв е тоя зор, не разбирам, ама явно е голям зор и много спешен

О-о-о не, не! На самия референдум и преди него друга песен пяхте. 100% съм сигурен , че тези които гласуваха за бсп на парл. избори са гласували 100% "ЗА" маж. система на референдума. И Мая беше пърата дето внесе нещо от инерцията и успеха на президентките избори. Ето сега , както ги победихме за президент, така ще издигнем генерали, адмирали, професори и т.н. ..да ама за другарката нинова и такива дебили като зарков и сие , няма кой да гласува...Няма да сме в парламента. И к'во шъ праим!

Изглежда че на Курнелия много й харесва референдума на Слави, както се очаква от един соросоид! Ясно е че искат нещо екстремно, за да стане нещо по-средно и хората да си мислят че им се е разминало. Целта всъщност винаги е била смесената система, пък ако мине номера с изцяло мажоритарна, още по-добре за соросоидите/глобалисти!

Просто Народа ги натисна и те от немай къде отстъпиха - първо пропорционална с преференция - за замазване на положението. Сега са готови и на смесена. Отново да замажат положението. Но Народа не иска да го управляват Партии, а Личности. И най-важното, тези които управляват да спазват законите !!!

"Лидерът на БСП заяви, че Пленумът на партията има позиция по референдума на Слави Трифонов от 6 ноември 2016 г." И си мисля - Абе тия хора знаят ли какво е Конституция ? Говоря за тази новата от 1991г. И дали са я чели ? Чл. 1.(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. Чл. 1.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната. И не разбират ли, че не става въпрос за това каква позиция имат, за "Референдума на Слави". А дали сме демократична и правова Държава !!! След като бе нарушен - ЗАКОНА ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ. Стана ясно, че явно не сме правова Държава. Остава да разберем дали поне сме демократична !!!

Нинова,ако имате поне малко мозък в бетонните си глави,ще подкрепите референдума.Все пак над 2,5 мил.души са гласували за него.Съобразете се с хората.Проблемът при вас е,че ако се въведе мажоритарен вот трябва да предложите изцяло нови и неопетнени хора.При сегашните ще имате десетина депутата.

Чукундурчета мили байови, когато бай ви Слави--беше срещу костов---беше ,,, враг на демокрацията,,,,!:)) ----когато осмиваше Банкянския Симитлийски Манаф-беше чалгар и простак!:)) ----когато предложи референдум--изгоден на Грую Симитлията--- Яаааа--дай да го подкрепим!:)))

Госпожо Нинова гледайте си в паничката!Вие защо не го подкрепихте след като няма да мине?явно сте против можеше просто да обясните защо.а сте против защото ако мине вероятноста да влезете изобщо в парламента е много малка.хората вече разбират не е като едно каскетно селско време. Уважавайте хората и те ще ви уважават.

Трябва да си много кьорав за да не съзреш,че референдума ще бъде отхвърлен.

Ами хайде подкрепете го,че да изпързаляте Бойко! Ама не ви стиска защото ще гледате парламент през крив макарон.

От тези ваши пленуми ми се повръща,само самата дума ми напомня тоталитарното време ,на събрания,пленуми ,конгреси и др.простотии. За мен БСП не съществува,незнам как излъгаха толкова хора да гласуват за тях на Президенските избори ,оба.е това си е майсторство на словото с ,ако и делата са същото като при казките няма да има втори като БСП,много си вярват завалиите, нещастни.и.

Не съм сигурен дали мажоритарния вот няма да вкара в управлението хора като Ценко Чоков. Другото, в което не съм сигурен е дали тази не трябва да се лекува. Само съм сигурен, че е по-добре БСП да е в опозиция.

Нещастието на тази жена е в това, че се държи като селска клюкарка. Какво мислят ГЕРБ си е само тяхна работа и е нахално да се коментира. Може и да имат вътрешни несъгласия, но това пак си е тяхна работа. Какво мислят в БСП може да си го коментира и обяснява колкото си иска. Но да анализираш чуждото решение в стил "и те неискат, но блъфират" си е клюкарщина.

Мара разбирачката,,,,!!!!

България няма нужда от 15 партии субсидоядци. Имаме нужда от 2-3 партии и да се борят за народния вот. Референдума е перфектен това да се постигне, но народа ще бъде хлъзнат пак от философия и демагогия.

Напротив, България има нужда от широк спектър от партии. Виж, Германия, виж Франция. Във Франция за ПРЕЗИДЕНТ бе избран кандидат извън досегашната двуполюсна система. Макрон до вчера беше никой в политиката. А в Америка са обречени завинаги да избират между две партии, така де между чумата или проказата.

Имаме нужда от организации на почтени и родолюбиви хора, грамотни и компетентни специалисти, а не от такива като познатите ни партийни шайки! На мен ми писна разни мошеници и некадърници се учат върху гърба на народа на управление, публична адмиинстрация, сигурност и лидерство. Първите ми впечатления от Боко 3 ме изпълват с отчаяние, защото виждам, че количествените натрупвания на лаичество, дилетантство, аматьорство и непрофесионализъм, които тук и там набираха сила и пробиваха на все по-горни нива, преминават вече в качествени, в злокачествени измения, когато вече няма никакво значение какво умее един човек, а назначаването му на висш пост се диктува от коренно различни съображения. Даже колкото по-малко е професионалист, толкова по-добре, защото професионалистът има характер, има принципи, има ценности и има смелост. И затова е адски неудобен.

Нямаш представа, колко си прав! Рядко се случва да се прочете тук такова смислено изказване , което си дал. Почитания!

ВЕЧЕ СЕДЕМ МЕСЕЦА всякакви специалисти-юристи, политолози,социолози, се изредиха да обясняват на народа какво точно означава мажоритарна система. Вижте анкетите по този въпрос-близо 50% си я искат и толкоз.НЯМА ПО-ТЪП НАРОД ОТ БЪЛГАРИТЕ! Слави им каза,че така ще наруши статуквото, после се разбра, че е точно обратното,но тъпаците продължават на държат на своето. Освен това-има и интернет.Ами да попрочетат малко, ще видят за каква дивотия са гласували. Вярно, ще е пост фактум, но поне ще разберат,че са жертва на манипулация. Бойко е прав-аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме!

Да се обяснява с половин уста не е обяснение, нито може да говорим за информирано решение и там е заровено кучето. Това е грозна манипулация.

И кое е точно обратното бе, спец? Според теб, ако е точно обратното, що БСП-арите и патриотите се дърпат? Щото са минало! Я кажи къде да четем? Що да е проблем мажоритарната система? Ти си пълен идиот! Платен трол!

Половината от тук пишещите плюят настървено Слави и отидоха да гласуват за неговите идеи без да се осведомят, какви са последствията. С интернет всеки може да се осведоми по всеки въпрос. Цяла Европа би ни се смяла на глупостите. Не го прави, само защото не се интересува от нас. България е затънтената провинция на континента.

Реформаторите са нагледен пример за ярък политически живот извън парламента. При можоритарен вот точно това се случва, малките партии са вън и не участват в законотворчеството. Внасянето на проекто-закона за обсъждане, не означава приемане. Народът български масово гласува за нещо, което не му е ясно. Имам съмнение, че долупишещите, които плюят изказването на Нинова, са до един преподаватели и специалисти по конституционно право.

Нинова, стига си ни казвала как ГЕРБ ни лъже! Ние отдавна знаем, че по-големи лъжци и манипулатори от БСП няма! Аз съм избирател на ГЕРБ и съвсем не се чувствам излъган! Работете без конфронтация, без манипулации! Работете за обединена България!

Че защо трябва да ми пука за твоят глас? Два милиона гласа били на пълни идиоти, които не разбират какво искат. Може и ти да си идиот и избирателите на Нинова идиоти. Някой каза, че всички гласували за ГЕРБ са работещи в администрацията, и гласуват от страх да не си загубят работата. Я ни кажи тук, ти къде работиш?

За мен е очевидно само едно. В България промяна може да дойде само отвън. Обясняват ви, че сте идиоти и вие мъдро кимате с глава. Идиоти сте, разбира се. От двайсет и пет години едни и същи ви правят на маймуни, а Петре здравей. Аз пътувам днес за Чикаго. Самолета пристига от Виена в един и половина ваше време. Нося десетина книжки за премиерата в Чикаго и за консула. Ако имаш време ще се радвам да се видим на летището.вие не смеете и субсидийките да им резнете. Покажете, че сте народ, а не мърша. Покажете, че и вие имате глас. Или продължавайте да си блеете, като ви стрижат. Явно ви харесва.

Ганьо ти ли ги пишеш тия мъдри слова.

Како Кури, ако имаш поне малко ум в главата ще покрепиш референдума. Разкарайте "патриотите" и после си мерете мускулите с герберите... Ама дали ви стиска?

Тошко, това което пишеш го няма в сценария !!!

И --""при рибите"""---ще те повикат!:))

Соросоидчета--вашият идиот плевнелиев--редактира референдума!!! Сега искате БСП--да поткрепи чехлювата вариация на въпросите!?:)))

Е ама КУРнелито фърли боба и каза "Но пасаран" гаче ли е леля Ванга!:))) А за БСП-ар лозунга трябва да е "Но Непосран"!:)))

Интересно мнение!:))) И като махнеш :,, кур,,;,,, боб,,; лозунг----остават само вашите соросоидни непосрани гащи!:)))Работете-имате заложби!;)))

Аз не искам нищо от БСП,но вие не рабирате народения вот като закон , а като прищявка.

Напротив, разбираме народения вот като закон. Народа каза НЕ на този референдум, приемете го и вие и не хленчете като малко дете. Пораснете най-после !!!

Референдума беше подкрепен от повече хора от колкото всяка една партия поотделно. Ако референдума не се приеме, то партиите трябва да напуснат парламента. Не може, когато става въпрос за субсидии да обясняваш, че народа не знаел какво прави и за какво гласува, но когато става въпрос за собственото ти депутатство да се пъчиш с това, че си бил народен избранник. Губи се логиката. Не обсъждам дали гласуваното на референдума е добро или лошо. Говоря са самият принцип. Тази власт от народа ли е или не? Ако не се приеме референдума, то и депутатите трябва да спрем да ги наричаме народни избранници. Това изисква логиката. Във всяко нормално общество неприемането на изискванията на референдум би довело до гражданска война. Да не мислите, че всички британци смятат Брекзит за добра идея?

"Ако не се приеме референдума, то и депутатите трябва да спрем да ги наричаме народни избранници. Това изисква логиката." Логика, логика, но манипулативно написано, точно както беше преди време "кой не скача е червен"

но го подкрепят, тъй като добре знаят, че няма да мине. ................... Ами подкрепете го че да мине.Ама и на вас не ви стиска да го подкрепите.

А защо трябва да подкрепят промяна, която ще превърне Бойко Борисов в пожизнен император?

а тогава що лъже, че герб няма да го подкрепи?

Ами без читава опозиция , какъв да стане?

Аз не мисля, че народът имаше идея за какво гласува като подкрепи мажоритарния вот на референдума. Ако приемат въпросния мажоритарен вот, в следващия парламент ще има само ГЕРБ, БСП, ДПС. И бих попитал гласувалите, наистина ли искахте това?

Нямаше представа, това е ясно..Но, кьорав карти не играе..Да е имал.Те и англичаните нямаха идея, но след време ще им дойде..

Тоест въпреки, че става ясно, че е направена грешка, да продължаваме да подкрепяме грешката и да си го начукаме докрай? Не, благодаря.

То за това в България има не ден за размисъл преди изборите, а година на размисъл след изборите и въпреки всичко поука не си вземаме.

Ами, подкрепете го и вие и ще мине..Ама тази наистина е прекалено нагла..Дори и по комунистическите стандарти...Я по-добре да сподели, какво са си хортували със Славчо, на килимчето пред Гергов?

Ние в Прасцентъра на Партията за българия няма да подкрепим референдума, за да се види как управляващите не желаят да се съобразят с вота на над 2 милиона българи.

защо говорите само за мажоритарното гласуване? Не по-малко важен беше и втория въпрос - за СУБСИДИИТЕ! Лапачи!

И какво ще стане като намалят субсидиите? Първо, в парламента ще могат да влизат само хора, които имат много пари. Не че и сега не е така, но ще се затвърди. Второ, като няма субсидии, ще крадат повече, за да си ги компенсират.

"като няма субсидии, ще крадат повече, за да си ги компенсират" е ,това е решението - като ми е малка заплатата ще крада за да си компенсирам. Не трябва да обвиняваме и циганите - като няма социални помощи, ще крадат повече, за да си ги компенсират.

Защо няма да мине?? Заради патриотите ли ?? Ами БСП ако се съобразят с волята на 2,5 милиона всичко минава. Но те ще гласуват против. Какво реве тогава тази не знам каква да я нарека ?

Наречи я конеездачка.

Ами подкрепете го и от БСП за да мине. Ама не ви стиска.

И все пак нещо замазва КУРнелито- чувам нещо вътре в БСП килимчето пуши? Ако ми гори огън под дупето -хич няма да ми е до системи! ЦУМ а? Едно време се стичаха там всички селяни! Сега го купиха свинари!

дкми

Няма бесепе, няма герб, няма патриоти и така нататък. Всички са еднакви. За който и да гласуваш получаваш едно и също. Ето, на тези избори патриотите и магарешки прецакаха всичките си избиратели! Ами те ако искаха бойко щяха да си гласуват за бойко :)

И ти остана прецакан на тези избори.

ВЕЧЕ НАПЪЛНО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ НИКОЙ ЧЕРВЕН БОКЛУК НЕ Е ОБРАЗОВАН, А ШКОЛУВАН !!! АБЕ ШАНТОНЕРКО ???? ГЛАСУВАЙТЕ ЗА, И ДА ВИДИМ ДАЛИ НЯМА ДА МИНЕ, СТИГА ВАШИТЕ ТЪПИ ПРОРОЧЕСТВА !!! АМА КОЙ ЛИ ВЕЧЕ ВИ ВЯРВА !!!!

при един мажоритарен вот на Бойчев ще му се наложи да се кандидатира в родният Харманли. А там ще трябва да обяснява защо БСП направи поделението бежански лагер. Проекта е на Орешарски. Те такива неприятни работи

не че няма пак да се изсули кат свински цървул в росата

да изядем с мажоритарната система? И После....олеле.... Видяхме какво стана с пенсиите... Кой ще понесе отговорността? Тия 2,5 млн.души ли? Ще мълчат после като наакани... Зашо трябва по-високо образованите да страдат?

а ако мине,ще се обесиш ли дебелогъзовя?

А вас защо ви е страх от мажоритарни избори?

Ако имаме мажоритарен вот на Ламбо и през ум няма да му мине да се кандидатира във Варна.

Наистина се замислям дали да не се забрани БСП изобщо. Защото почнахме вече по малко да се оправяме, а тия само гледат да ни пречат да решаваме проблемите на страната Румънците откога ги забраниха и нещата им се случиха. Стига сме се подмотвали.

Е ,то е ясно,че подкрепата на ГЕРБ за референдума е абсолютно популистка/да си припомним думите на Цачева още докато се събираха подписите/.Знаят,че няма да мине в парламента само с техните гласове,защото всички останали ще са против,само "Воля" не е достатъчна.Но пък така хем ще се похвалят,че са зачели "гласа на народа",хем няма да си развалят дослука с коалиционните си партнъори-националистите.Перфектното измиване на ръцете.Но въпреки това,макар и със съпротива,все пак партиите ще започнат да обсъждат варианти за промяна.Защото е нужна на обществото.И лека полека децата,които сега се раждат,може и да доживеят и електронното гласуване.Така е тук - Балкани!

Е добре де кой е виновен, ГЕРБ ли че го внася или другите че не го приемат. Ба си тъпото мнение.

Баси логиката!!! Ами тогава подкрепи и го ти ма, Нинова. Та да мине. Щом НАРОДЪТ го иска - вие трябва да изпълнявате. Тъпанари са това комунистите и това си е.

Народът 2,5 мил. подкрепи за 1 лв субсидия и 120 депутата ГЕРБ го извъртя и това отпадна

С баси логиката убеди всички, че мислиш логично!

Подозирам, че при изцяло мажоритарен вот другарката Нинова ще остане вън от Парламента, както другарката Цачева. Затова със зъби и нокти брани смесената система, но дума не обелва за държавните субсидии. Много са сладки паричките, взети от нашите данъци.

Не го подозирай ! Аз съм сигурен, че тя няма да влезе в Парламента ! Не бих гласувал за лилав кандидат каквато е тя Н И К О Г А ! А с това исказване обижда интелигентността на Народа ! Нейното твърдение долу горе звучи, че ако БСП подкрепи референдума, то ГЕРБ би следвало автоматично от подкрепата, защото референдума тогава ще мине. Защо обаче БСП не предприеме този ход !? Как мислите? :))))

Имах предвид ГЕРБ автоматично да се откаже от подкрепата на референдума защото тогава ще мине.

колкото и да злобееете на България и на българите почва да им се получава въпреки,че направихте всичко възможно този народ да е беден и нещастен та да го манипулирате с глупостити си. За боклука сте ,а не да дрънкаш и да ни облъчваш със злоба и ненавист всеки ден.....Гледай си ЦК-то и доматите не ни се бъркай...

Дали на ГЕРБ не им писна да управляват в коалиция с разни 'мръхтари'. Може и да е откровено предложението им.

"БСП: ГЕРБ подкрепят референдума, защото няма да мине" И червените тролове дращат същото, кво съвпадение само

Всеки мислещ знае това ама хахавите дето са гласували за боко продължават да вярват на манипулациите му.. Мнението на останалите партийни субекти се знае много отдавна и гербавите да не се правят на ''глухи и слепи'' и да престанат с мутренските си номера колко мноаго ''уважават и чуват'' хората..

Нинова, разбирам че нямате качествени хора, които да изберем и затова не подкрепяте мажоритарния избор. Искате смесена система, за да оцелеят разни екземпляри и да се пулят от парламентарната трибуна. Това не ме устройва и на следващите избори от Ваш привърженик ще стана Ваш противник. С Вашата стратегия освен да си осигурите присъствие в Парламента, никога не ще се превърнете в управляващо мнозинство. И така, да ви е чистито парламентарното присъствие сега и в бъдеще!

Гербаджиите са "най-качествени". Най-ярките главочи - Свинетка, Влади финмин, Захариева - специалист по нищо, Делянчо с къдравите джучки, Деса Тежката артилерия, Пияндето Костов, ЦвЦв, ЦЦ, Баце... Погледни им само фасона и не питай какво имат под шапката.

Най разумната изборна система е тази в Германия, а не мажоритарната, за която настоява Слави.

Защото депутати ще се копуват без някой да я пита,без да е подредила депутатскитете си листи