БСП не успя да прокара ”предсрочната пенсия”

БСП не успя да прокара идеите си за замразяване на възрастта и стажа за пенсиониране.

Обратно в новината

Коментари - БСП не успя да прокара ”предсрочната пенсия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

единственото дето бсп са успели да прокарат е задната част на сидеров

..........65 години и 8 месеца за жените и за мъжете и не по-малко от 15 години действителен осигурителен стаж, залагаха вносителите. ........... --- Абе, гадове проклети! Откъде осигурителен стаж при тази безработица! Предлагам по конституция да се задължат депутатите да хранят всички безработни! Ей така ще се ликвидира безработицата!

За не разбралите и не видели АБВ е дясна партия и не са полезни за обикновения българин ! Това което направиха днес е предателство за тези заблудени които гласуваха за тях ! На следващите избори никой няма да гласува за тях !

Не знам за АБВ-то, ама знам, че Станишев, като ни вкара в НАТО, ни вкара във война с братска Русия! Еврейска работа!

Много добре е да престанат да товарят 3-та категория, но защо БсП не направиха нещата, които предлагат докато бяха на власт?

Защото са лицемери.

Защото турците бяха против, а сега разиграват редовните си номера

От крадене на народни пари не им остана време за това! Сега като нема паре, могат да се праят на интиресни!

АБВ са дърти пърделници , ако падне правителството никой няма да се излъже да гласува , те са против народа !

Стига вече сте увеличавали тая възраст и стаж.Най справедливо е човек като има трудов стаж 40 год. и е на 60г.да се пенсионира.Нека да има работа за младите иначе младите поемат към терминал 2 и не се връщат в тая скапана България, където работиш, внасяш осигуровки 40 г. и накрая нищо.

Ох, ох , пак ли, че излизаме партизани?

А лекарите, които учат минимум 10 години, за да ги бият след това? Няма друга пофесия с толко вамного и толкова дълго учене, но някак си я приравняват с професията на продавачка в магазин, която като нищо е почнала да работи на 20 години срещу пари. Казвам да работи срещу пари, защото лекарите работят кански труд, докато следват, но за без пари.

стига вече, сте увеличавали стаж и възраст.вземете ме на 59 години за секретарка на боико борисов, аз куцам и ще му е мн.хубаво двамата да си куцаме

Средната продължителност на живот в РБ е била 72 г. за жените и 64 за мъжете до 1989 г. , асега е много по-малка. Защо не обявят истината.

Това средна стойност само в математиката има значение.

беззъби пенсионери-достойни и не чак дотам достойни ,се пенлявят,а керванът от МЛАДИ ЧЕДА напуска това миризливо подобие на държава!Е ще останат 240 дебелогъзи дупеата,2млн просещи пенсионери и 2млн цигани,за турците пътища много!

Амчи то пенционити фондови са национализирани през 1945г и чак Иван Костов направи нови през 1998 г.Кви пари търсити кви пет лева

Ех Бат Путе, кат са били нацонализирани, нали държавата плащаше пенсии, с които възрастните хора живееха достойно, а не умираха от глад и липса на греже и лечение както е сега

Как не направихте нещо хубаво за хората ...С тези чести промени ,гарантирам на управляващите ,че ще има намаление на осигуровките ...Вие ни унищожихте и прокудихте младите хора ...ГЕРБ,РБ на бунището ...

БСП трябва да престане с тъй наречената си "социална" политика, защото от нея се възползват и много граждани, които нямат и грам принос към развитието на страната ни. Според мен хората трябва да са наясно, че ако работят по-дълго, ще получат повече. Друг важен фактор, за който почти не се говори, е здравословният начин на живот, който позволява на човека да бъде по-дълго работоспособен. Уверявам ви, третата възраст не е най-доброто нещо, затова не бързайте към нея. Когато се чувстваш нужен, това подобрява самочувствието и удължава живота.

защо се заблуждавате,че ако работите по дълго време ще получите по-голяма пенсия.При не увеличаване на заплатите, а увеличаване на осигурителния доход, личния коефициент за пенсия намалява-това показва математиката

Имам предвид собствения си опит. Добре съм със здравето и работих близо пет години над пенсионната възраст. При подготовката на документите ми се оказа, че за тези години ми се зачита с най-високия коефициент. Изработените години ми добавиха близо една минимална пенсия от професионален фонд. Когато получих решението, не повярвах на очите си, че ми е начислена такава пенсия - очаквах много по-ниска. Ако искате - вярвайте ми!

правилно, ако не ти се увеличава заплатата, колкото и дълго да работиш пенсията ще намалява, защото расте средния осигурителен доход за страната!

Напротив, подкрепям социалната политика на БСП и трябва да продължат в тази насока .

подкрепяш ромляните, защото и ти си мързелив ром!

безделник! Кой знае каква писарушка си бил! Как си представяш един стругар или фрезист да се пенсионира на 65 години и стаж 40 години! Та той след 60 едва ще ходи и няма да вижда! Ти сигурно си бивш военен.Цял живот си седял на сянка! Ще ми говори за здравословен начин на живот! Ние не знаем какво ядем - той за здравословен начин на живот ще ми говори! Утрепка!

Ами да бе станал и ти военен бе синко...

Къде да работят хората в провинцията? Всички кадри на управляващите партии са назначени за държавни и общински чиновници. Те могат да работят и до 70 г. Няма икономика, няма работни места. Затова партиите раздуват администрацията, за да си назначават членската маса..

А я съм воювал по време на избори за моята партия, оти да не заемем държавно место, друг ли сакаш да увисне на бюджето?

Хора , това е поредната алабалистика. Най-нормалното е право на пенсия да се придобива на база осигурителен стаж , само че след като осигуриха комфорта на НОИ и частните фондове никой от така наречената политическа класа няма интерес тези суми да бъдат изплащани .

"Волен Сидеров отново настоя за най-ниска пенсия от 500 лв. Като ще вземате милиарди лева заеми, дайте ги поне за пенсии, призова той. " Е така се печелят гласове.

Страхотна идея! ;) Ама не искат да се пенсионират с 200 лева пенсия, пустите му пенсионери ;))))

Как беше!? Необходимо условие за пенсия - акт за смърт.

Парите от осигуровки на стотиците хиляди български работници в ЕС отиват за тях самите, а не като в България - за политиците.

Това той неможе да го проумее но ако има такова осигуряване ще е първи да си търси ЕУ пенциЙка и да се пъчи пред другите колко е преуспял.

ГЕРБ+АБВ=БЪЛГАРОУБИЙЦИ

Ти не си Българин! Ти си рубладжия!

Рубладжии са били майка ти и баща ти, но жалко и за рублите.

много си скромен - сложи всичките партии и ще съм съгласен с теб!

БСП+АТАКА+ДПС+ДУДУЦИ7 са милеещи за българите но пък само цигани и слабоумни гласуват за тях, що ли така!? няма да е за кИбабчета, пица и купони за кремвирши, нЪлье бе селтак ..!?

БСП+АТАКА+ДПС пак са заедно. Какво ще ни кажат сега Юрушчиите за това? Пак ли е инсинуация? Пак ли Сидеракис не е застанал на "сандвич" м/у Местан и Станишев?

Тъпак! Като е хубаво предложението защо да не гласуват? По-добре ли безгласните букви герберски + РБ, които са били против....а АБВ - нямам думи! Предават си избирателите, ама на следващите избори ще ги видим...

Тъпак си ти. Предложението е АЗ с МОИТЕ данъци да храня сульо и пульо дето на времето се е оставял да го крадат и 5 пари не е давал къде отиват данъците му по комунистическо време. Та тези мижитурки дето не им пукаше за управлението на държавата изведнъж искат АЗ да им плащам пенсиите.... аре чупката бе тъпак. Да са си направили пенсионни влогове, да не са позволявали на Жан Виденов да им изгори пенсиите и спестяванията със девалвацията на лева. Те са виновни, не тези който в момента работят и им плащат пенсиите като отделят от залъка на децата си. това, че гледаш, но не правиш нищо не те прави невинен, а съучастник в престъпление !!!! Виновни са пенсионерите!!!! Да си сърбат попарата. Децата ми са ми по-важни от родителите ми !!!!! Идиот!!!

И кое му е хубавото на предложението? Да се дават милиарди левове за да се пенсионират на най-ниската възраст в Европа!!! Това могат да си го позволят богатите държави -но и те не го правят - в Швеция на 67 г мъже и жени, в Германия на 65!!! Кое да ви ги плаща тия пенсии, като комунетата ви изядоха фондовете! Кой??? Ама продължителността на живота била ниска - ами спрете да пушите, да наливате ракиджос и сланина, размърдайте си малко задниците и може и да живеете повече!! Аман от нагли търтеи!!!!

В 16 от 28 те страни членки на НАТО има ранно пенсиониране на 57 и 58 год. В най- бедната страна на НАТО няма такова по на 45-49 год. Е господа ????????? Че в Германия има и ергенски данък !!!!!!!!!!

Заедно с БСП гласуваха Патриотичният фронт /ПФ/, Атака, ДПС и БДЦ. Даааа ...... ГЕРБ и Реформаторският блок (РБ) бяха срещу текстовете, от АБВ се въздържаха.

За никой не е тайна тази конфигурация.

защо когато златката на султана беше на власт с другите еничари, не направи пенсията 500 лв, а сега пак се дере от малоумни излияния ? това болно човече няма ли наистина кой да го въдвори в лудницата ??

ПЕРХИДРОЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ПАК ЛИ ГЛАСУВА С ТУРЦИТЕ?

Белата перхидролка не гласува но пък сега "знае" за какво трябвало да се харчи... то бива да си евтин парцал, то може, ама чак пък толкова си е вече действително за психиатър

Гарантирано от ГЕРБ + ДПС. Е, пак гласувайте за Бате ви Бойко...

ТИ МАЙ СИ НЯКОЙ ТЪП И НЕГРАМОТЕН АТАКИСТ. ТОЧНО ТВОИТЕ ГЛАСУВАХА С ТУРЦИТЕ! ПРОЧЕТИ ОЩЕ НЯКОЛКО ПЪТИ СТАТИЯТА, БЕЛКИМ ТИ УВРИ КРАТУНАТА

Да няма работещи хора на пенсионна възраст в парламента, на ръководни постове, в общинската и държавната администрация, там където НЕ се произвежда а само се СЛУЖИ!

И аз го казвам много пъти досега, но няма кой да го чуе, защото това касае "законотворците" директно.

И все не стигат пари за пенсии- това вече е повече от наглост. И все възрастта им пречи. А това, че хората нямат сили и възможност за работна дейност след 60 год.възраст - не им пука. Как пък не сътворихте нещо добро за този уморен , беден и болен народ

Направете нещо в полза на хората най-после, спрете работещите пенсионери в бюджетния сектор, направете ревизия на отпуснатите пенсии, правете промени и другите категории, дайте глътка въздух за масовата трета категория. За 40 години реален осигурителен стаж хората да имат право на пенсия без да чакт възраст и др.. Помислете за хората.

Лошото е, че това е тенденция в цяла Европа и няма да ни се размине и на нас. Политиците от всички страни ползват пенсионните фондове за да играят на борсите и да печелят за себе си, и като загубят - вдигат вноските и пенсионната възраст. А у нас освен всичко това си ги и "усвояват" в буквален смисъл.

Колко сте прави за хората които имат 40 години трудов стаж.Съгласна съм да се направи ревизия на пенсионерите работещи във държавния сектор.Те заемат местата на младите хора.При нас има две категории трудищи се.Едните са по закона на научните степети и звания- които сега при текущото съкръщение ще уцелеят, защото аршина при тях друг, не е по кодекса на труда и немогат да ги изгонят дори да са навършили пенсионна възраст според кодикса на труда.Е докато има различни аршини така ще е за съжаление.

Най-добре да се пенсионират мъжете на 70,62 години, а жените - 77,55 години, така рядко ще има живи пенсионеи и всичките техни осигуровки в годините - за политиците!

Правилно, защото след като се пенсионират ще плачат, че им е малка пенсията, т.е. пенсионирането - проблем, след това - пак проблем. Има пенсионер - има проблем, няма пенсионер - няма проблем. А ние можем да работим на "бойния" си труден пост до .... насиране.

че средната продължителност на живота за мъжете е 70,62 години, а за жените - 77,55 години...

Е стига с този геноцид към собствения си народ.Увеличавете пенсионната възраст и така изгонвате младите хора в чужбина.Нима тук не е тяхната страна.Нима на Вас Вие безралично последните статистически данни.Колкото по-малко песионери толкова повече пари ще има за Вашите заплати - да си ги увеличавате..Българини е търпял 500 години турско робство, 45 години - комунизъм, сега трябва да търпи незнайно докога псевдодемокрация на новоизбраното управление.Всеки народ си заслужава хомота за който е гласувал.Време отново да се събудим от това робско чувство.

Да се забрани на пенсиите да работят ама в БЮДЖЕТНИЯ СЕКТОР в частния може всичко. Да ама там се бачка не е като у държавното бей гиби.

Нормално е фесовете с петолъчки от АТАКА да гласуват със своите коалиционни партньори! ;)

Абе идиоти такива, как бихте се чувствали ако сте на 60 г. и 2 месеца, с трудов стаж 40 години, /жена съм/и все увеличавате, увеличавате възрастта и аз не мога да се пенсионирам.Кой ще ме вземе на работа на тази възраст, пък и цял живот съм работила стига толкова. Помислете малко с горните си глави, или мислите как само да си пълните вашите джобове, не се ли натъпкахте вече, нека Господ ви накаже дано.

Лелче ми той ,,господ,, е начело на ГЕРБ. Нали за него гласувахте да ви ,,оправи,,.

Ти разчитай на господ,а аз ще дера твойта кожа.Нали искахте демокрация,сега пък и хляб искате.Вдигайте двете пръстчета,хляба е за нас

Дайте възможност на хората които имат 40 г. реален трудов стаж да се пенсионират.Нечовешко е да си работил толкова години и да чакаш пенсия докато умреш!

Не докато умреш, а след като умреш, което значи, че ГЕРБ и РЕФОРМАТОРИТЕ Ви приближаваТ времето да се пенсионирате.

Всеки има прекрасни идеи как да се харчат пари. Обединява ги пълната липса на идеи как се изкарват тези пари, освен чрез заеми.

Ранното пенсиониране на 57 год. 20 заплати КЕШ, 100 % да си заплащат осигуровките, фалшивият ТЕЛК и инвалидни, фалшивите документи за пенсия преди 1997 год ????

За сега ще решиме да се трудите до 75г. възраст, ако не слушате ще качваме още.

НЕ АКО НЕ СЛУШАТЕ, АМИ АКО ОСТАНЕТЕ ЖИВИ.