Брюксел обмисля еко данък върху авиокомпаниит в ЕС

Очаква се екотаксите да влязат в сила през 2020 г. първо във Франция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-скоро трябва да увеличат бюджетите на психиатричните клиники, за да могат да се справят с пандемията от еко-талибани и сруги сходни ментални заболявания,

Вше само данъци може да налагате Правете фабрики тея араби да има къде да рабятят нали сами си ги докарахте .

И какво е заключението? Че данъкът, ще го плащат не авиокомпаниите, а пътниците. Така че, редактирайте заглавието.

Бая си нароихте шефове, заместници и техни заместници и за това още мангизи ви трябват ненаяли се еврогейски безхаберници..

tonk11

Не разбрах. Цената на билета ли ще се вдигне с 1 5 евро или от цената 1.5 евро ще отива за тая такса? При всички положения това не е такса на авиокомпанията а на пътниците.

парите никога не стигат.Затова Великобритания напуска ЕС.Гърлата на европейските депутати не могат да се напълнят.Отврат.

Данък извънтатъчно забременели французойки ще има ли?

По-скоро трябва да увеличат бюджетите на психиатричните клиники, за да могат да се справят с пандемията от еко-талибани и сруги сходни ментални заболявания,

Не разбрах с парите от новия данък как ще спасят въздуха? Ако няма ъсе влагат директно във възобновяеми източници, засаждане на дървета и т.н., то значи е поредната лапачка.

Значи, ще поскъпнат билетите т. е. пак ще плащаме ние. Mamkавu бpюкceлсka

Е гати глупаците.

Таксите не решават проблема.

Тея се кой е най-големият замърсител.Скоро трябва да забранят самолети с двигатели с вътрешно горене и до 2020 да разрешат само самолети на ток. Хи хи хи хи хи хи хо хоооо.

Тепърва ЕС ще има да обсъжда много такива ''данъци'' , за щяло и Нещяло , и ще намира все по- абсурдни причини само и само да прибира парите на ''демократичните и свободни БАЛЪЦИ'' !!!! Нали ''УЖ'' една от ценностите беше свободното пътуване - Е сеа ще СВЪРШИ , и ще си седнете на задниците ПРОСТИ !!!!!

''Само малко дете и глупак казват истината ..'' , но все пак е по-добре да си я кажем : Тахнологиите заличават постоянно работни места , Постоянно прииждат бежанци , Младите са все по- некадърни , МЪРЗЕЛИВИ и НЕграмотни , и повечето НЕ стават за нищо . СИСТЕМИТЕ се задъхват с разходите , защото те са по-големи от приходите в бюджетите , водят се постоянно икономически войни по целият свят , като капак и този Брекзит , който го точат стана вече години а това също ще се отрази на ЕС в икономическо отношение ! Политици и Бурократи се увеличават , Но те искат да ЛАПАТ ПО МНОГО , а там е сладката работа за много пари , които обаче трябва да дойдат отнякъде - и ОТКЪДЕ ???? ПРОСТАЦИТЕ направиха отдавна ЕС една УТОПИЯ , коятоп е обречена , и всеки който Ви говори за някакви си ''успехи'' ЛЪЖЕ като ЦИГАНИН - няма нужда от имена защото ги слушате всеки ден с гЛУПОСТИТЕ ИМ !!!! На фона на цялата тази картина хората са откачили и си ВЪОБРАЗЯВАТ , че по право им се полага Холивудски живот с всички екстри , почивки , лукс и какво ли още не , но не могат да си го позволят и затова затъват в дългове без да се замислят , което ще им се стовари много скоро на главите и тогава му мислете !!!!!

Крайно време е зелените фундаменталисти да признаят, че климатичните промени се причиняват от фризерите, хладилниците и климатиците, които охлаждат все по-голяма част от земната атмосфера, за сметка на затопляне на останалата, а не от въглеродният диоксид.

не ползват ток произведен с вългероден диоксид, и никакъв въглероден диоксид не се отделя при копането за метали, преработката им в климатици, никакъв въглероден диоксид не се отделя при копането на петролни кладенци, транпосртирането на петрола до рафинерии, преработката на получените суровини в смазки и упътнения които се влагат във същите тия климатици и хладилници.. Мда... много си наивен. Даже като живееш и не правиш нищо отделяш вългероден диоксид.. Така че да, въглеродния диоксид е изначалния проблем (и човешката алчност)

Отъняла хазната на Франция; Отъняла хазната на ЕС... Иначе ,г-жа Лайен ще прави евроармия...

Спокойно! И за армията ще бъде въведен данък.

Банката купува 5 евро емисия и я продава за 25 евро.

Данък "Грета", хихи ... ми така де, девойчето ходи до тоалетната в кофа, а после какво прави с изходеното, за да не замърсява, не е ясно, трябва да му се помогне, р'збирайш ли. Колко мислите струва една "високотехнологична" яхта в днешно време? Според мен със законова рамка трябва да се задължат психиатрите в световен (или поне Европейски) мащаб да държат пациентите си под контрол и далече от обществото, за да не страдаме от тях (пациентите им) всички нормални хора.

И как този данък ще очисти въздуха.?Просто дрането се увеличава

полетите стават по-скъпи, по-малко хора пътуват, броя на полетите намалява. Всеки трябва да си плаща за дивотията. Сега цената на билетите не отразява вредното въздействие върху околната среда. То се оценява на около 5 пъти средната стойност на нискотарифни билети в момента.

Ко? Средната цена на нискотарифните? Поглеждал ли си колко е, не че е лесно да се намери обработена информация? Един - два процента административна такса служи само за обогатяване на приближени до администрацията. Все ми е едно дали ще платя 500 или 505 лв за билет, или 20 или 20,20 лв. Никой няма да си намали броя на пътуванията заради това. Да сложаът екотакса на безмисления туристически бизнес, та дано се спре масовия конфекция туризъм.

както долу някой е написал "Не е българска- на запада му трябват пари- новите граждани струват много, а под прикрието за чист климат се дерат кожите на хората." Не е за въздуха - въздуха в Европа си е добър. На въздуха пари не му требат... ма виж за издръжката на гражданите на третият свят в първият свят - там много, ама много пари трябват.

само през следващите няколко години в Китай и в Африка ще бъдат над хиляда(1000) електроцентрали на въглища построени...

Които пристигат да дават пари няма да ги облагаме. Които излитат ще ги стрижем. Абе някой е измислил още един начин да скубе пари от хората. Защо тая работа ми прилича на "българска работа"

Не е българска- на запада му трябват пари- новите граждани струват много, а под прикрието за чист климат се дерат кожите на хората.

прав си - някои му викат ЕКО данък, други СО2-надценка... чакайте да видите ко ще стане след 5-6 години като бейбибумърите излязът в пенсия и няма да има кой да заработва и плаща данъците... едните ще чакат пенсии, а другите социалните помощи... а парите кой ще изкарва... та края му ще се види сокоро - и ЕС-то сега като забие в икономическа и финансова криза може да стане много интересно в "западна Европа"

Ами, винетки кога ще им сложат , ами паспорти на седалките, както в БГ-то с колите : Освен регистрационен талон , ще им слагат и паспорт!!?? Пълно безумие , но от друга страна яко ДРАНЕ на стадото !!;))

Абе ЕС политици. Що не накарате САЩ да спрат със замърсяването? А Китай? Само ние ли сме най-баламите?

Икономичен билет на цена 50 евро - такса 1,5 или 3 процента. Бизнес класа, троен разход на гориво за седалка, на цена 1000+ евро - 15 евро такса или 1,5 процента. Шест пъти разлика, облагодетелстваща начина на пътуване на политиците за с ръка на обичайния начин на всеки разумен човек.

Екологичните замърсявания трябва да се интернализират в икономиката чрез данъци и такси, за да се постигне желаното икономически ефективно ниво на замърсяване/чистота.

.....корумпирани , извратени и алчни евротолерасти!!!!

Стига с тези данъци бе ... след данък "въздух" очаквам скоро и данък "слънце" да въведете.