Сблъсъци в Брюксел при протест срещу икономиите в ЕС

Около 40 000 души излязоха на протест в Брюксел срещу мерките за икономии в ЕС. Избухнаха сблъсъци с полицията, която използва водни оръдия и сълзотворен газ.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъци в Брюксел при протест срещу икономиите в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да подкрепи протестиращите и да издигне дамските си бикини на пилона пред президентството.

Жалко, че не мога да си позволя и аз да протестирам в Брюксел. Тук с протести нищо не става.

НЕОЛИБЕРАЛИЗМЪТ, както казваш, не позволява всички да са еднакво щастливи. Такова нещо няма как да видиш, нито в С. Корея, нито и в България преди 25г. Представи си, някой да хвърля портокали по улиците преди 89г.:))) Веднага щяха да излезнат всички останали на "контрапротест", за да се сдобият с портокали на аванта.:))))

ГЛАДА ТУК НАСТУПИ ОТДАВНА. БАНКИТЕ В ИСПАНИЯ ОТНЕХА 740 000 ЖИЛИЩА, БОКЛУДЖИИКАТА КОФА ПРЕД НАС СЕ ПРЕРАВЯ НА ВСЕКИ 2 МИН., ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА СЕ НАХРАНВАТ В СУПЕРМАРКЕТИТЕ И СЕ ОСТАВЯТ ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ ОТ ПОЛИЦ.

ЕТО НАГЛЕДНО резултата от провеждане не НЕОЛИБЕРАЛНА политика. НЕОЛИБЕРАЛИЗМЪТ - новият призрак, който броди по Европа.

от протестите в София, Пловдив с колко да излизат на протест! Дали са пили смешно КАФЕНЦЕ?

Не ни искат в Евросъюза ,но ни надминават в реакциите ,спрямо протестиращите.Ибрикчии.

новината и така ми стана тежко, че тайно по мъжки пуснах една сълза. Ама нали там в развитите западни европейски общества, бедноста и корупцията и престъпноста са изкоренени още по среата на миналия век. С каква гордост и европейски плам приветствах присъединяването ни към ЕС. Полюех срещу руснаците, защото аз вече бях ЕВРОПЕЕЦ и в мойте вени като че започна да тече малко синя кръв. За какво са ми руснаците. Сега след толкова години започнах да се обърквам нещо. Хем съм европеец, хем не ме искат в Европа и се пазят от мен моите европейски братя, сякаш съм спинозен. Хем плюя по риснаците, хем територии от съседни тях европейски страни вдигат банкети, че са отново част от Рисия о ще жовеят много по добре. Господи прости ми. Аз ли грешно се молех или ти грешно ме разбра. Европейското ми самочувствие сякаш никакво го няма. Изпари се така, както и илюзията, че като мина магистрала Тракия до моя роден град, бизнеса ще се раздвижи и аз ще заживея мнооого по добре. Така поне ми обещаваше един български премиер, голям европеец, пу, пу, да не му са уруки.

Предлагам, да им предложат Българският път на реформи. A?

Каква стана тя.В Крим ликуваха от пресъединяването си към Русия, а на острова на благополучието и щастието (ЕС) протести.В един мой предишен посто написах следното: Русия е последния стожер на човечеството пред Новия Световен Ред, където задкулисно една шайка с пари, власт и еднаква принадлежност, която е по-силна от другите именно защото на база тази си принадлежност е по-организирана и сплотена (задкулисно и тайно), чрез контрола над правителствата ще прави каквото си пожелае няма запад, няма изток и без да има искам не искам, без да има на кой да се оплачеш и кой да те защити.Може би си мислите че с някоя демострацийка ще ги стреснете- просто ще си повикате на воля и толокова, както с всичко друго досега.

След разпада на бившия Соц.Блок се загуби баланса и от това вече страдат самите западни общества но мърдане няма. Наскоро излезе статия на един британски политолог, който открито заяви, че единствената реална форма на протест в тези общества мирната демонстрация е просто един отдушник на недоволство и нищо повече и политиците го знаят -без да е нужно да се съобразяват с това, дори спокойно могат да го игнорират бе да има каквито и да е реални последици. От там нататък всеки е стиснат като в менгене и мърдане няма. Просто е, при двата строя на противопоставяне, кукловодите трябваше да държат самите западни общества щастливи и то не само за показност, но защото зависеха от това вътре къщата да е мирна и щастлива. Няма го баланса и вижте какво става, рецесията е най-малкият проблем , директно от ЕС се спускат една след друга от глупави по-глупави директиви за това как да се живее, колко имигранти да се приемат и т.н.. Ако питате обикновените европейци , особено от старите страни членки, ще ви кажат че още утре искат да се махнат от ЕС, но няма кой да ги пита , най-много им е позволено да си повикат на воля на някоя демонстрация и това е.

И купища хартиени еврота да имат, газ като няма всичко отива в канала.

Тази новина не е вярна. Такива неща не стават в Белгия. Това е от някой руски град или от Турция.

Ма той Десния сектор не беше ли финансиран от щатите? Войниците му не бяха ли обучавани от НАТО в Полша, Латвия и България?

От 40-50000 души имаше една агитка от Антверпен има-няма 300 души, които вандалстваха. Водното оръдие се ползваше пропорционално - който хвърлеше паве получаваше 30 литра вода фронтално или в гръб. Към 5 вече бяха дошли камионите от чистота.

Споко , над 80 процента от обикновенните европейци са против еврогейсъюза . Тия , които ще бягате сте вие , десните прокапиталистически подлоги . Лично на теб съм спретнал изненада - серенада . Всички привърженици на еврогейсъюза , нато и сащ в най- скоро време ще бягате от страх през глава . Обещавама ви . И сте нищожно малко ,и сте една шепа и лесно ще се справим с вас . ДОЛУ ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ , НАТО И САЩ . КАЗАХМЕЕЕЕЕЕЕЕ

Коуега у ред ли си?

Кевефа 0007 ти ме убеди взимам виза заПУТИНРЛАНДИЯ-ще ти щтракна от там но няма да ме биеш нали.

10 са много ... След 2-3 ще се гътнат ...

От години бг медиите упорито покриват или премълчават протестите в Европа. Повярвайте ми, че те са огромни, насилието, манипулациите, изкривяването на информацията от страна на испанското правителство е огромно и в Испания има редовни протести, някои от които са над милион човека и дори в Испания тази информация се манипулира, укрива и изкривява по един ужасяващ начин... Диктатурата в Испания е ужасяваща а масовите протести не се отразяват никъде... Случайност е че тази новина е отразена в дир.бг и скоро ще бъде затрита някъде в страни и на долу...

не я казаха тази новина,какъв двоен стандарт. А за Крим ореваха орталъка

В Гърция стачки и безредици, наште медии мълчат, в Испания и Брюксел пак стачки, наште медии мълчат. Как манимулират хората. Ама манипулират тея дето нямат акъл. Другите не могат

Миналата зима, кога беха протестите срещу високите цени на тока. Търсих в сайта на Евронюз нещо на темата. НЯМАШЕ НИТО ДУМА. За това че в страна от ЕС има бунт, щото хората не могат да си платят тока, НЯМАШЕ НИЩО на сайта. Затова пък за некъв протест в Москва, се пише надълго и нашироко.

Да гласуваме призовавате а... и защо , да се биете в гърдите ,че сме ви избрали . Любовниците Барозо и Ромпой да се надуват като ,че ли са направили нещо добро . И двамата любовници и нашите дебили не заслужават да се гласува . Нито една политическа сила не отчете какво са naправили е Е.П представителите които изпратиха там . Айде овце гласуайте ррррррр..... не става!!!!!

Украйна се разбуни, Москва прибра Крим. Гейропа се разбуни ... какво ли ще прибере Москва сега?! А после е Аляска ;)

На Москва, гейове не и трябват. Нека САЩ си я прибират ...

От Кутьор Мода Киев, но в много, много... СЛАБ Формат..

"Жозеф Дол: Предлагам Пакет от 6 мерки за правосъдие в ЕС".И аз също предлагам:Репарации на Англия,Франция и най-вече на крадливата Германия,редуциране на индустрията с 95%,всички западни музеи да върнат обратно откраднатите от останалия свят експонати,а англосаксонското население да бъде стерилизирано чрез традиционен за скотовъдните народи метод.

Онова за англо-саксонците .... предполагам имаш предвид метода с тухлите? Уточнявам, защото искам образно да си го представя ...

Даже се учудвам че тази новина е завъртяха в новините. Обикновено западните медии мълчат за такива събития. Но сега идват избори и трябва да се правим на демократични.

Ми мълчат си да. На сайта на ББС са е свряли долу в ъгъла, крият я като мишки

водни оръдия и сълзотворен газ - ма това не е демоСратично другарко ...я да ги подпукат със снайпери че да видят тия факнатите от ЕС....))))

КОЙ? КОЙ? КОЙ? КОЙ, окървави протеста в Брюксел? Фостафка на Барозу!!!

Така се прави, с водни оръдия, а не Борисов да оставя проруските метежници да го свалят от власт. Размажи ги на Орлов мост и им изпрати главите на путкин.

Бих казал, че перспективите на лейбъристки или социалистически партии или правителства където и да е да преконфигурират в сериозен мащаб настоящата икономическа система - а още по-малко да я отхвърлят изцяло - са практически нищожни. Което ни води една изключително плашеща перспектива: може би Маркс не само е диагностицирал правилно недостатъците на капитализма, но и резултата от тези недостатъци. Ако политиците не открият нови методи за гарантиране на справедливи икономически възможности, може би пролетариите от всички страни наистина ще се съединят. И Маркс може би ще получи закъснялата си отплата.

Ми то на "запад", комай никога не е отричан. Само нашите доморасли анти-комунисти, дето изобщо не знаят за какво става дума, се пенявят на тази тема.

Войната Не е добро нещо. И Никога Никому по Никакъв начин Не е донесла Нищо-добро. .... Всъщност - Работните Групи - Са Глобални по дефиниция.

Относно ползите от войната не бих се съгласил с вас( спрв. Ротшилд.Рокфелер и т.н.) а ,че войната носи само нешастие на рабочий клас това е така, но откъде тука ви хрумна изобщо за война?

Путин организирал вълнения в"рая" лош чиляк брей....))))хи хи гиди бледолики пИдалченца айде санкции де...)))

много демократични *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До кенефа 0007 голем бияч си дай си адреса да дойда да ме набиеш но според мен си голям кмплесар, по-цял ден щтракаш на СССР компютър с изпотени цайси. Гледай икономически предавания за да рзбереш,че Русия е на газъ на географията.

Скоро ЕС ще отиде на газъ на геометрията

NIKI NIKOLOV

надай се ноньо на зелена трева. за това дупе дават руснаците за ЕС виза.

тъпанар който би било добре да опрашат полицаите в Брюксел белким му доде акъл в кухандрата...))))

Упражняващите "професията политик" нямат нужда от нас обикновените хора и социалната политика им е през оная работа! Ние пък нямаме абсолютно никаква нужда от некадърни и крадливи политици да се чудят как по-бързо да ни уморят!

Брюксел - водни оръдия Тянанмън - танкове евроМайдан - снайперисти

Посланието на протестите е ясно изразено: ЕС трябва да се реформира. На тези избори трябва да се разбие партийният модел и да се гласува за умни и образовани публични личности. Уви, за БГ това е невъзможно, няма време и "електоратът" е обладан от медиите-метреси на силните на деня. Четете коментарите, повечето пишещи братя само псуват и политиканстват. Няма ясна и устойчива национална политика с конкретни приоритети и дългосрочни, надпартийни идеали. Никой вече не говори за бизнес и икономика, очаква се държавата да се заеме с това. А как да стане - национализация, експроприация, планово стопанство??? До сега държавата трябваше да разпределя националното богатство справедливо, както е вписано в бюджета. А се стигна до бизнесмени (май закъсали мошеници) да "замразяват" фирмите си и да търсят държавни постове. И държавата се превръща в сбъркано ООД, само че със слаб мениджър и шуро-баджанакски персонал.

По украйнския модел: Проект Ukraine Elections (Выборы Украины) проводит он-лайн опрос относительно предстоящих президентских выборов на Украине. Дата начала онлайн-голосования - 31 марта 2014 года. В настоящее время в опросе приняло участие 3213 респондентов. Лидером голосования среди представленных 27 кандидатов в настоящее время является выдвинутый "Интернет партией Украины" Дарт Вейдер - он набирает 42,02% голосов. Вторым в списке кандидатов идет Петр Порошенко - 15,59%. На третьей позиции Олег Ляшко - 10,64%. Далее по списку: Ольга Богомолец - 6,85% Олег Царв - 6,29% Анатолий Гриценко - 3,86% Юлия Тимошенко - 2,99% Сергей Тигипко - 2,77% Михаил Добкин - 2,37% Дмитрий Ярош - 1,81% Против всех - 1,71% Отметим, что президентские выборы на Украине намечены на 25 мая 2014 года. Примечательно, что Дарт Вейдер является отцом Люка Скайуокера, являющегося учеником мастера Йоды.

Що така недемократично се отнасят с протестиращите тия от ЕС???

КАК МОЖЕ ВЕ...ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТ С ХОРА, РЪЧЕНИТИ И ОСТАВЯНЕ НА ПАВЕТАТА НА СЧУПЕНИ МИШКИ АБЕ КАТО НАС НЯМА НИКЪДЕ НА СВЕТА...В ЧУЖБИНА СА МИСЛИЛИ, ЧЕ СЕ РАДВАМЕ...А ТО ПРОТЕСТИРАХМЕ...С ТИЯ НАШИ ПРОТЕСТИ СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ

Защото протестиращоит "интелЕгенти" и УкОпатори бяха смешници и щенията им за власт бяха смешни!

Хапчетата!

Около 40 000 души излязоха на протест в Брюксел срещу мерките за икономии в ЕС. Избухнаха сблъсъци с полицията, която използва водни оръдия и сълзотворен газ.

Ако не беше демокрация щяха да им пуснат снайперисти и танкове

Пак същите политици щяха да пуснат и НАТО

А при нас защо не разгониха демократично - с водни оръдия и сълзотворен газ, протестиращите граждани?

Бре, бре, те там и водни оръдия ползват и сълзотворен газ. А кой ще се оплаче за полицейско насилие сега? Кой ще иска оставка? Кой, Кой, Кой ? Боко разбира се и Иветки Криветки!

Русия защо да не вземе да изкаже одобрение и подкрепа за протестиращите, да изпрати журналисти и телевизии?...

Всичко е в самото начало ... Това, което стана в Украйна, ще се повтори в Гейропа ... Който копае гроб на друг, сам пада в него!

Този работници са яли демократичен бой, не като онези фашаги на Майдана. Интересно ми е, какво щяха да направят белгийските куки, ако тези 40 000 ги бяха запукали с калашници, Молотов и т.н.? Демократично щяха да ги изтрепят, нали? Ама пак щяха да са демократи, а Путин, който си стои мирно и тихо в Кремъл щеше да е диктатор :)

а смее ли някой в русия да изрази мнение против режима?

Смее, естествено. Да не говорим, че има и като у нас платени протести. Поинтересувай се малко за Русия и тогава пиши глупости. Не всичко е такова каквото ти го показват по БТВ и Нова. Повярвай ми.

Кацзах да не даваш наклон на ...... на хората . Гледай си собствената паница . Само мога да ти кажа , че ако те познавах и това ми го беше казал в лицето , щеше да си гълташ зъбките . Писна ми от разни боклуци да ни казват как да живеем . Ако искам ще работя , ако искам ще лежа . Нито си ми орал на нивата , нито съм те упълномощил да ми ставаш стожер в живота . И те съветвам това никъде да не си го казал на никой , щото наистина ще си изядеш боя . Кой си ти , за да казваш кой как да живее . Господ ли си , или кво . Трай си

да си гълтаме ама не само зъбките,а?

И запомни - не си този , който ще казва аз лично как да живея . Дали ще работя , или лежа , това си е моя работа ... Гледай си себе си и не гледай в канчетжо нва другите Всичкиэ соросоиди и американофилчета имате явно табиета да гледате в паницата на другия . Никой не те е упълномощил за това .Кой си ти , кой си , за да казваш , аз лично как сда живея . Че това и лично майка ми и баща ми , най- близките не са си позволявали . Аре марш , и друг път не се опитвай да ни даваш наклон , защото все пак България е малка . Глей себе си . , нещастник .

Мммм дааа.Путин е виновен.Изпразнил е джобовете на работещите и ги е пренасочил пак към кръвожадния и алчен елит...

Айде на Мейдана!!!!

Със снайперисти ли са ги стреляли?

Има време ... Скоро гейропейските бюрократи и снайперисти ще извадят ...

Да им пратим ББ с Дянков та да видят що е то асфалт и мизерия.

И сега какво, полицията в демократичен Брюксел е действала напълно според норми, но на други места е диктатура?

Според теорията на Маркс, капиталистическата система неизбежно ще доведе до обедняване на масите, тъй като световното богатство ще се концентрира в ръцете на един ограничен и алчен елит. Това, от своя страна, ще предизвика икономически кризи и изостряне на конфликта между богаташите и работническата класа. "Акумулирането на богатства на единия полюс означава същевременно акумулиране на мизерия, агония, робство, невежество, жестокост и умствена деградация на другия полюс," пише Маркс.

Ако позволите - от моя-скромен прозорец --> Виждам Единствено-И-Само 'наши' които Ачик-Ачик покриват Вашите попържни.

Когато пролетариатът осъзнае общите си класови интереси, той би отхвърлил несправедливата капиталистическа система и би я заменил с нова. "Пролетариатът няма какво да губи, освен веригите си." - Маркс И има известни признаци, че трудещите се по света стават все по-нетърпеливи по отношение на своите неясни перспективи. Десетки хиляди излязоха на улиците на градове като Мадрид и Атина, Брюксел и др. протестирайки срещу рекордните нива на безработица и мерките за икономии, които правят ситуацията още по-тежка.

От кога ви казвам аз, че границите и правилата трябва да се премахнат, какви са тия икономии, какви са тия кризи. За оръжия, за армията-пари има винаги.Предлагам ви да се премахнат оръжията по света и с парите за тях - всички хора ще живеят като царе. А толкова малко трябва на човек за да е щастлив. Природата е толкова богата на храна и вода, а ние хората сме все неблагодарни.

Ех...утописте, утопистееее....те и комунистите така искаха, да знаеш. Как ще стане, като всеки свободен долар ще иде при богатите? Или викаш те са християни-алтруисти, а?

кажи го това на путин

вече няма начин да го прилъжат.

Баба ФЪКтория от УСА дали е носила понички на протестиращите?

Аз най-уважавам колежките от Юнайтед Стейййтс.

Европейките са по-добри. Юесейките са всичките напомпани със силикон, голяма отврат ;-)

ФЪКтория само Фъква ЕУто.

ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА ОТ УКРАИНА И МОЛДОВА ИЛИ КРАХ ЕС