Авиокомпания отказа да превози болен младеж заради свръхтегло

Бритиш еъруейз (British Airways) отказа да превози обратно в Европа френско семейство, пристигнали в САЩ за медицински процедури на сина, страдащ от свръхтегло.

Обратно в новината

Коментари - Авиокомпания отказа да превози болен младеж заради свръхтегло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наскоро чух, че авиокомпания принудила пътник да закупи два билета, заради наднормено тегло. Оказало се обаче, че в самолета двете места били на различни редове ;))))

Щото си нямат авиоотряд 28 да видиш кво става.

А според мен на авиокомпанията й липсва човещинка.

В древния Рим средната височина на мъжете е била 147 см, но в местата за публични забавления са им осигурявали седалка широка 70 см. Когато са въвеждани стандартите за места в обществения транспорт са приели че средностатистическия мъж е висок около 170см и тежи 70 килограма затова трябва да се събере на място широко 60 см, като самата седалка е по-тясна. Благодарение на далновидността на самолетостроителите водещи се от същите стандарти днес летим като постоянно си удряме лактите и колената я в околните , я в седалките. А при тия условия наистина е трудно да се превозват извънгабаратни пътници дори и ако освободят за тях всички седалки до някой от аварийните изходи.

седалка......там пак е той

Може да звуча жестоко, но не знам в Освиенцим, а и в другите подоби места, да е наблюдаван хормонален дисбаланс водещ до свръхтегло. "Хормоналният дисбаланс" е единствено резултат от неконтролируемо лапане. А си и спомням за предаване състезание по TLC за такива дебелаци и как под контрол и с минимални дажби с подходяща храна отслабват с над 50%.

тогава слабите трябва да патуват с намаление!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия от БЕър... да не летят с делтапланери, че 200 кг. са им много.

За незнаещите да поясня... Всяка авиокомпания определя сама правилата за превозване на пътници и 99% от тях НЕ превозват пътници със сериозни здравословни проблеми, без подписан документ от доктор , че съответното лице може да пътува със самолет,като това няма да представлява опасност за живота и здравето му,както и медицинско лице,което да пътува с него, за да го обгрижва и в конкретния случай да му дава кислород на определен период от време и да следи състоянието му. А кислород той трябва да си носи, защото неможе нашия човек да издиша всичкия ограничен брой бутилки на самолетите ,които са за спешни сличаи. Всяка авиокомпания, решава и има право да откаже превозването на пътник, който прецени,не трезвен, психично болен и тн., който би бил потенциална заплаха за полета. В случая с момчето може да се стигне до влошаване на състоянието му и кацане на аварийно летище за да му се помогне, а на презокеански полет им пожелавам успех с междинно такова! Всичко това биха били огромни разходи и рискове , които те неискат да поемат. В крайна сметка никоя авиокомпания не обича да им умират пътници по самолетите!:(

Значи, купуваш си билет, пък дали ще пътуваш не е ясно! Човекът взе парите и каза: "ще видиме"!

Пич,това се прави от гледна точка безопасност ! АКо искаш да летиш със секви кукувици,пияни,луди,терористи и тн и секви такива които , решават ,че по всяко време може да опитат да си отворят вратата, да заплашват други, да си пушат цигари, да запалват самолети и тн....евалата ! В авиацията има една максима "safety first"! И 99% от хората са съгласни да се спазва, за разлика от теб ,явно!

Момчето може да е болно, но не е дебел заради болестта - от водата сланина не става. Пуста лакомия ... малодушни, слабохарактерни тъпанари. Нека яде същото количество храна каквото аз ям и тогава да видим - но съм сигурен, че на едно ядене изяжда колкото аз за три дена на пред.

А какво ли ще стане ако се научи да ги лапа същите като тебе!?Сигурно ще получи и Нобелова награда!!

тои не е виновен,застото може да е повреден генно от една ваксина,както такива има осте хиляди.авиокомпаниите могат да предлагат спецялни столове за такива хора/сас саотв.цени/ и за придружителите им.

Нема нужда да ги обиждаш.

Защо авиокомпанията отказва да качи човечеца в самолета, след като вече веднъж го е направила? Да не би година и половина престой в Америка така да са го "излекували", че да е качил още 100 кила отгоре?!

а ти този шопар ще го качиш ли в твоята кола? всеки има право да казва, когото си иска - и автобусите, и таксита, и маршрутките! Говоря за частните фирми. Тоя ако си е платил примерно за 2 места са щели да го качат. Всички философстват, ама я да ти се падне такъв пасажер до тебе в 747 от щатите до Европа да видим как ще ти е пътуването.

popovam@yahoo.com

Само по-спокойно!! Коментарът ми принципно няма нищо общо с това, което написахте.

Компаниите разбира се се презастраховат и по този начин поставят част от хората в неравностойно положение.Нима по-леките и дребни ползват по-евтини билети?Разбира се въпрос на бизнес интерес е да поставят нагъсто по-тесни седалки .Това го правят все по-често и в модерните автобуси а да не говорим за кошмарните маршрутки.Човешката популация се променя и все повече хора няма да отговарят на стари стандарти или да кажем създадени за дребни азиатци.Едно е да водиш съзнателна политика за здравословен живот на населението си (но без бизнес трикове и лобизми)и съвсем друго да тормозиш хората с непригодни за тях места.Дори се появиха градски автобуси -внесени втора ръка от Европа с кошмарни ограничителни железа на седалките в края.За каква безопасност могат да допринасят освен да тормозят хората при сядане и да им се забиват в задните части ако са двама.Там където страничните облегалки в автобуите се свалят надолу поне може да се седне удобно а на който му си иска нека си ги вдига.

"Стиснима Станке" отказа да вози Френчалията Зорлин Дапърдниш, Защото не иска да вземе в устата 5-6 хапчета "Дегазин", или "Рахат- кьочек"

Ами ако почине в самолета? - а там кой ще му усигорява подаване на кислород и други медецински грижи?

Членовете на екипажа преминават през съответната подготовка. То е близко до акъла, че след като за шофьорска книжка УЖ минаваш подобен курс, значи и за екипажа на самолетите е подобно. Ако ти е писано да пукнеш - всички доктори на света да са около тебе няма да ти помогнат.

Нали се сещаш как ще ги осъдят ако умре в самолета? Не е изненадващо, че са отказали. Даже са им платили и хотела за цяла седмица въпреки че нямат такова задължение, но тези пак са недоволни. Нали трябва да се оплакват как са дискриминирани.

много ясно, че трябва да си купят допълнителни седалки!!! даже 3!!! даже и само 130кг. да е пътника, пак да си купува допълнителна седалка!!! представете си само какъв ад ще е ако вие сте до такъв човек!!!! а оная, дето умряла в унгария -кой й е крив, че не щяла да ходи на доктор там!!!! айде холан!!!! прави са авиокомпаниите!!!!!!!!!

Виждал съм скелет на батерии 2 метра и отгоре - 100 кг. Айде без тия глупости за 100-130 килограмовите как били едва ли не нещо супер огромно.

А питате ли Фидосова? Летяла е само два пъти- и двата пъти използваха гърба и за запушалка на входната врата на самолета!

Нали си му седнал в скута?

tino1904@abv.bg

Искре- не злобей! Седни на диета!

за 230 кг товар може да се наеме карго чартър ! на д-рМенгеле пациентите не са били дебели