Димитров: По комунистически смятаме, че българите са само в България

Все още има шанс не само за спасение, но и за прогресивно увеличение на българската нация в следващите десетилетия.

Обратно в новината

Коментари - Димитров: По комунистически смятаме, че българите са само в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе Димитров! Ти не знаеш ли или на малоумен го играеш, че искането на български паспорт далеч не значи, че някакви си македонци, молдовци, украинци и т.н. се чувстват българи. Паспорта им трябва, за да си вършат работата, да си пътуват, да работят и учат в ЕС. Тия хора нямат намерения да плащат данъци в БГ или дори да работят в БГ. Ти ли си наивник или нас ни имаш за наивници?!

Бате Божо, жалко че не си евродепутат - да уредиш да не ни натрисат либийски имигранти.

Технично се пропускат истини, които са решаващи за оценката на фактите. Българинът е толкова загубен, че една статистика не може да изконсумира. Българи, излезли в чужбина, са си българи. Ако Тодор Живков твърдеше обратното, то е, защото не можеше да дои сънародниците си, които са навън. За това ги наричаше бегълци, родоотстъпници и т.н. и тормозеше роднините им в страната. Същото беше и с окръга, в който живееш. Много бързо забравихте, че крепостничеството в България си беше факт. Много късопаметни се оакзахме и без достойнство, та свободата, която имаме сега да я плюем лековат. Я да се хващаме да поработим, па да видим кой по-богат!

Е браво Божидаре! За най-голямата ни европейска "колония" в Лондон и дума не обелваш! А уж се водеше министър...

Никой не пожела да преброи и регистрира като БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ двете ми деца ,които са студенти в чужбина ! А има хиляди като тях !!!!....

Как?! Имаше си графа за студенти в чужбина. Нещо бъркаш.

Точно си се объркала. За студентите в чужбина си имаше специална графа за регистриране. А децата ти са си част от твоето семейство и ти да си си ги записала ако ги смяташ за част от твоето семейство.

Пропускаш, дядка, че човекът е свободно същество и ако го спреш насила в една държава, то няма да остане дълго там. Просто българите вече имат избор и си ходят и в чужбина. Ако на тебе не ти харесва фактът, че българинът е свободен, и ако искаш той непременно да си седи в границите нна страната, то ти за чеп за зеле не ставаш. Положението сега е десетократно по-добро от преди. Ако сега е тежко още една-две години, но има прогеерс, то преди беше и тежко, и леко, но имаше регрес (погледни себе си). За това сегашните опции са за предпочитане, защото водят нагоре. Миналото доказа с резултат 'хубостите' си, от които сега сме на този хал. Дай да не приказваме приказаки като в бирарията, а?

А ! Ето че можеш да мислиш/говориш като хората, Божо !!! ... Хайде сега да видим и действането !

аз сам стастлив че българия изчезва от лицето на земята ,заедно с боклуците които останаха в нея !!!

Не бързай да играеш кючеци, цигане. България няма да изчезне и колкото повече неграмотни боклуци се разкарат от тук толкова по-добре за другите.

А ако Волен си имаше отроче, щяхме да сме 70 милиона + 1.

Тоя пишман патриот няма ли да спре най-после да дрънка глупости.Изселените турци били българи, от Молдова ще внася други, ако имаше начин щеше да отвори широко границите за всякаква паплач.Г-н Димитров, не е проблема да сме по-малка страна, проблемът е в качеството.Паплач и тука имаме предостатъчно, за да внасяте нови бедни и алкохолизирани тълпи , оскотели от глад...Защото работа няма и за българите тук и затова жените, несигурни за бъдещето, не рискуват да раждат.И ще признаем този политик за голям, който намери решение за разплождащите се като зайци цигани, които после хвърлят децата си и издръжката им поема изтормозеният български народ.

А ти как се причисли към не паплачта? Някакъв документ за това ли имаш?

НЯМА НИЩО ПО ОТВРАТИТЕЛНО ОТ РЕНЕГАТА-ЕНИЧАРИН.

По - лошото е масон - конспиратор. С едната ръка глади, с другата...

По комунистическо време я нямаше тази екстра: Да станеш минастър,да си пазиш директорското място и като те разкарат да кацнеш пак на него!

А мога ли да попитам нещо?В коя чужда страна е живял чичо Божо,че ни представляваше?Или това е като с чукчата-не е читател а писател.

АЗ съм ,,предател,, ,отишъл съм да работя в чужбина, но все още се смятам за българин. Обичам Родината си, но мразя държавата и мисля да се прибера някой ден, когато мога да заобичам малко и държавата. Зависи да Ти кажа Вятърничев опЗнаеш ли колко много имигранти пращат парите си на семействата си в България и подпомагат икономиката, замисли се малко

е българският дом България. Няма народ без собствен дом като крепост за продължение на рода, културата, традициите, езика и сигурността на бъдещите поколения. /евреите са друга бира и знаещите знаят/ Българските емигранти не са предатели естествено, но щом не живеят в България, дори да искат, няма как да осигурят съществуването на България. Само парите не стигат без реалните българи, обитаващи и защитаващи своя роден дом.

Ако човекът е домът му и респективно мястото, където е домът му, нямам въпрси към тебе. Сега разбирам колко мъдро е било да си закрепостен с жителство и да нямаш право да напускаш страната си без изходяща виза и копои след теб там, където си излязал за малко. Сега разбирам и колко можеш да изпростееш, ако си псотавен на такъв режим 45 години. Интересн постинг! Направо е за психоаналитик. Държава от къщи и техните пазачи. Разбрах, нямам повече въпроси!

Ех, разбираш ги комунистическите работа Божко, разбираш ги, да се чуди човек как си легна до Столетницата, а се събуди в леглото на Герб.

...тя, столетницата, си легна комунистическа, а се събуди социалистическа....Зароди се социалдемократична, после стана тесни социалисти, след това работническо-селска, след това комунистическа и каква ли не...

булгария са тия които живеят в булгаря или внасят пари в булгаря като данаци или за роднини.. булгарите отишли в чужбина и не носещи никакви пари за българия няма как да са българи.. те нито работят в българия, нито дават пари на българия.. така че кви българи са те?? само по роднински вразки.. то тва кво значение има?? нали живеят и харчат в други страни, нашата полза ее никаква

то па ти си един българин като те чета как пишеш, та дрънкаш направо

как да е никаква, само колко милиони лева емигрантите наляха в новото строителство на апартаменти и еднофамилни къщи, за да имат, така желания дом за всеко семейство. По памет, само на Коледа 2007 в България са около 3 милиона евро, инвестирани в апартаменти на зелено.

а може ли такъв един патриот като тебе да е толкоз неграмотен???

аха, демек булгарин е само този от когото ти (и подобни на теб завистливи и мурзеливи паразити) имаш полза, така ли мухлио? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тоя велизар попов или е много тапо копеле или много му плащат да ги говори тия глупости.. няма храна и подслон за 7 милиона булгари, а тоя мухлио вика да се размнояваме още.. абе палячо ти ли ще ги храниш и подслониш другите а ?

Мисля че професора много бърка като се изфърля с българите извън границите на България, които са колкото днешното население на България...! Професоре, Професоре, не там е заровено съкровището за решаването на демографската ни катастрофа, а в нежеланието на днешните българки да раждат деца!!! Дури и 100000 българи живеещи в съседните ни страни да дойдат и се заселят во България, това ще бъде капка в морето...! Никой министър, никой мнистър председател и никой президент на България не си мръдна пръста за предприемане на съществени дейности за стимулиране на раждаемостта в милата ни Родина през последните 20 години. Тие гледаха само да се устроят и да им мине мандата гладко и печалбарски... Според мен съществува възможност някои обществени организации да съдят български социални министри, министърпредседатели и президанти за съществуващата демографска катастрофа - населението на България за 20 години е намаляло с 25% (1/3 от което по емигрантски причини и 2/3 по превишаване умрелите над новородените)!!!

България има най-висок темп на нарастване на раждаемостта в Европа. Тези дни излезе като статистиика на ЕС.

недомислици демонстрира Б.Димитров? Нима точно на него не му е ясно, че за да я има България, от най-голямо значение са българите и то най-вече като български етнос в държавата? Жалко, много жалко за българите в чужбина, които са напуснали България по икономически причини и са си запазили българската самоличност.Тези хора заслужават внимание и връзка с Родината, но е повече от ясно, че от тях не зависи живота, бъдещето и изобщо съществуването на България. България е като жив организъм с тяло - българската вековна земя, душа - българската народност и сърце - българското самосъзнание и език. Без който и да е елемент от тези компоненти България и българите нямат бъдеще.

Но кълни, майко, проклинай таз 20 годишна черна прокуда, дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина - да ходим да се скитаме немили, клети, недраги!

Грешка:не черна а ЧЕРВЕНА прокуда...

веселинке, развеселяваш ли ни? И ти ли си от активните борци против комунизма и социализма. Така и преди 10 номеври бяха се навъдили едни ми ти "активни борци" и ето ни докъде стигнахме, до под кривата круша.

И синя и синя! Последните години на демокрацията също не са за изпускане!

Ами не ходете по чужбината, бе. Елате тук да работите, да плащате данъци, да развивате държавността. То всеки знае да се изнесе и да чака кога ще падне келепир, че да дотърчи назад. И не били предатели. Не предатели, килипирджии сте.

И защо да идвам да работя в България? За да мога да носи на гърба си още 5 човека които не искат да работят, не искат положението да се промени а само се оплакват ли? Или за да може правителството да ме обложи с данъци такси и акцизи които после да превърне в банки и хотели? Като видя че има хора в България, които искат да променят страната идвам веднага да помагам. Да се върна за да опъвам затъналата в блатото каруца сам - не искам.

Кой гътна Тошо и соца в БГ? Комунистите с ДС-то? И що? За да разграбят всичко и да станат милионери, милиардери, велики бг. бизнесмени! На комуне, турско ДС и на царско дупе вера да немай!

а, бе, комунистите бяха един милион, а грабителите са няколко хиляди. В кой кошмар ги видя тези комунисти, бе, патко такава?! Крадците са червените и сини ренегати, ясно ли ти е, патко такава.

Както винаги, професор Димитров е точен с цифрите и трудно оборим от бесепарските лаици, които още си смятат по комунистически. И затова са на този хал и затова сметките им излизат все криви. За което някой трябва да е виновен... За отрезвяване и осъзнаване им се препоръчва да плават в залива на Божидар Димитров - там някъде в Арктика...

Май беше в Антарктида...

...Антарктида.

СЪГЛАСНА СЪМ СЪС ВАС ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА НЕЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ПОСТРОИМ ПАМЕТНИК ЗА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА НО СЪС СИГУРНОСТ ВЕЧЕ МОГА ДА КАЖА ЧЕ В БЛИЗКОТО НАСТОЯЩЕ ЩЕ ПОСТРОИМ ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ НА СЕГАШНАТА ЛЪЖЕСЪЩЕСТВУВАЩА ДЕМОКРАЦИЯ.

Тоя дърт * няма ли вече да го пенсионирате?? Гражданства ще ми раздава и на циганите, турците, австрийците... българи вика!!!

Вече не си никакъв ни с портфейл, ни без портфейл!

Ми тогава да се откажат от българското гражданство!!!

Aми отнемете ни българското гражданство и ни национализираите имотите! Hякои партии имат и необходимия опит!

Този човек не е добре.В Турция имало 300 000 българи!?!По- голяма глупост от тази не бях чувал... турските изселници били българи.Те са толкова българи,колкото аз съм конгоанец.

Не е чудно да си конгоанец.

Прост човек си ти ,защото няма гънки под феса ти!!!

Че ти е по-лесно да мислиш в прости дименсии. Толкова много от тях си знаят родината да е България. Причината да има проблем, е само в главите ни. Имам проиятели, които се върнаха и си живеят тук, въпреки че родителите им са там. Преди няколко години се подиграваха с тях и не им даваха паспорти. А те са раждани тук. Работят, плащат данъци. Харесва им в Родината. БСП ги спираше. А твърдят, че сме намалели. Просто не могат да понесат, че нещата започват да стават без тях, респективно без да доят народа ни.

Пукайте от яд форумни българомразчета, България ще я има. Можете да се разкарате от страната или да се обесите, от "шибан народ" никой не се интересува. Българинът е оцелявал толкова пъти, та някакви нещастни медийни, форумни и политически българомразчета ли ще го уплашат.

ПРАВ СИ!ПОДКРЕПЯМ ТЕ!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

браво.....тези чалгализирани олигофренясали нехранимаиковци колкото и да повращат по форумите булгаря ще я има.аз сам в чужбина но след две години се вращам в бг...искам да си похарча парите в страната си и децата ми да се родят и живеят в наи-изстрадалата дарява и да се гордеят да се наричат булгари

Дано поне някъв чужд език да си научил, че бЪлгарския нещо ти куца! Иначе евала за родолюбието!

Не ни трябват ПРЕДАТЕЛИ да се невръщат никога.1986 год. разтрелваха само да си помислиш , че искаш да работиш в чужбина, а сега целия ни умствен и интелигентен потенциал е на вън и работи за чужди икономически интереси и просперитет.Може тук пепел да ядем, в мизария, в една килия всички престъпници, но сме си тук - това е наше и ще си сърбаме попарата, нашта си попара, каквато сме си я надробили ний, не ни трябват ПРЕДАТЕЛИ !!!

Господине аз съм една от тия предателки-Как мислите какво ми е състоянието в момента и какво на братовчедите който останаха- Казах вече баба ми има 6 внука и 5 правнука - за какво да говориме повече -Аз съм предателка но успях да имам едно дете което в бг то просто нямаше как де се роди -

Никой не напуска родината си просто така да ходи да се скита немил недраг където и да било помислете и върху това -Да си имигрант не е лесно .

А защо въобще разсъждаваме от тази преспектива? Познавам много хора, които отидоха в чужбина, за да работят, да натрупат опит и.т.н. Някои от тях се върнаха и са на ръководни позиции. Света вече е друг, има съзтезание за кадри във всички развити страни. Където са по-добри условията се привличат повече емигранти...

И тебе вятър те вее на бяла кобила..... Свърши тотално ти, натвори каквото можа и се покри пак в музея. Интересно, в тази криза като как ти пазеха няколко години мястото, но това е друг въпрос и вбъдеще пак ще се върнем към него. Сега да поговорим за оптимизма ти. Да не си организирал банка с клетки в хранилищата горе? Ако успееш да вкараш вътре в експозицията една група примерно от 30 д. и оттатък после да излязат 60, евала ти правя. И понеже не може, защото хората не искат да правят обслужващ такива като вас персонал, моля те да не се изказваш повече така некомпетентно и ведро. Нали знаеш кои, къде и кога се смеят безпричинно?...

Този шарлатанин и мистификатор пак ли е директор на НИМ ? При това годинките му са 66 ? Сиреч уважаеми ДИР,нима не намерихте по меродавно мнение от друг,но отново ни срещате с един псевдоучен ,вкопчил се в директорското кресло на песнионерска възраст с благословията на президентина Гоцэ и подръжката на премиерина -пожарникар ?

Драги подпоручик Дуб, никога няма да станеш като поручик Лукаш, а винаги ще стоиш мирно пред него. За да ти се присмива идиота Швейк...

На папата се моля вече да ми уреди българско жителство! Абе Божо, спри се малко. Наслушали сме се на глупости.

Каквото и да си приказваме, истината е една - Бг остава в историята.

И то с все повече хубави неща след срамния период (втората половина на миналия век). Сега има преспективи, български специалисти от чужбина запчват да работят и с България, доколкото тукашните българи не ги смятат за врагове. Много българи работят вече професионално и формират средна и богата класа без методите на престъпността. Т.е. има степен на подобрение на нацията, което ще се усети от тъпанари като тебе след година-две.