Тръгна петиция за пенсионирането на Божидар Димитров

Петиция за пенсионирането на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров събира подписи в интернет.

Обратно в новината

Коментари - Тръгна петиция за пенсионирането на Божидар Димитров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четох анализа на водата.Като инженер съм учила как се възстановява един водоизточник.Възмутена съм от това каето се случва и коментира!Специалистите мълчат и гледат сеир! А за нивото на коментарите...УЖАС!

Не чети а ако имаш възможност иди и помогни, най-малкото ще имаш информация от извора. От говорене файда няма.

На г-н проф.Божидар Димитров му е още твърде рано да се пенсионира. Една нова съпруга би му се отразила по-добре на настроението.

една нова любовница. Съпругите се сменят малко по-трудно... Така де, да не хабим напразно усилията на професора.

имената на петиторите, освен на Дичев, но той е най-голям комуняга. Абе остави ни тъпунгер ние да си знаем каноните на нашата религия. При всяки манастир има изворна вода. И понеже десетки и стотици години е до манастира или черква, то НАРОДЪТ Я НАРИЧА СВЕТЕНА. кЪДЕ СИ РЪГНАЛ ОТ ЗЛОБА ПРОТИВ НАШИТЕ ВЯРВАНИЯ.пРоДАЖНИК.

Докога ще търпиме около триста соросоида платени от сащ да управляват държавата ни . Защо не скочиха срещу Б . Димитров когато започна да бъщолеви глупости , че у нас не е имало турско робство , а сега когато прави нещо стойностно искат уволнението му . Да направим контра и да искаме уволнението на пишман учените които са СРАМ за България и дори за родителите си / дичев например / Когато те направят за България , толкова колкото Божо , тогава да се изказват без даже да ги пита някой.

Лари не си достатъчно подготвена. Точния термин е " Иго". Българите са имали много данъци включително и най без човечния "Кръвния" и това Б.Д. никога не го е отричал. Но в същото време благодарение на труда си и кадърността си българите са имали собственост. В Русия не е било така селяните там са били буквално роби на местния благородник. Когато идват тук осъзнават, че те са по зле от нас и след това Царя издава указ, за премахването на крепостничеството. Цар освободител го наричат, защото освобождава тях руските селяни. А ние сме си платили свободата е вагони злато и десетки хиляди жертви . Решителното сражение е на Шипка където основна роля играят нашите опълченци. Аз имам пра, пра дядо опълченец от г. Тулча.

Да сте чували че изследване на австрииски учени е установило че повечето места в австрия със светена вода са бъкани със всякави бактерии ама селски вой като твоя не е имало, то и вой като на мръсното долно изчадие правещо се на християнин, наричащо се Калин Янакиев , не е имало

Репортер под прикритие на в. Труд е питал един от работниците на кладенеца как е водата дали е опасна. Отговорът бил. Аз пия всеки ден от нея от как сме я открили. Жив и здрав съм, нали ме виждаш.

Вече и тролове си поръча Б.Д.Излагате се!Никоя мътна вода или замърсена допълнително не може да бъде свещена или светена,докато не се пречисти!Поозването на такава вода е богогулство!Ако мястото е свещено водата никога не потъмнява или позеленява,дори и да престои,винаги е бистра!

Какъв точно е критерият за водата да се нарече "светена"? Доколкото знам, "светена вода" е продукт на свещен ритуал, извършен от духовно лице. Тя не може просто да изникне от земята, независимо къде.

историята ни беше менте, докато такива като Гоце я обясняваха. Не знам какъв е бил БД преди, сравнително млад човек съм, но от редаванията му по телевизията, по това което прави - взстановява българските останки от религия и история, които комунягите не можаха да затрият го подздържам. А ти Лоло си най-голямото менте - българофоб тъпа.

знаеш, че никой не ти вярва, можеш да си пишеш всичко - че си гей, че нямаш или имаш сестра - нали си анонимен тъпанар. Един българофил, който радее за българското искате да затриете, но няма да стане македонофили проклети.

за кой Божидар Димитров става дума за този които като директор на Националния исторически музей разпродаде експонатите на музея и замени оригиналите с копия,че нали нумизматичната пратка която заловиха и върнаха от Канада беше негова. Божидар Димитров не трябва да бъде пенсиониран а съден и осъден за продажба на национални ценности.

Продал ги на американския посланик, но се оказали фалшификат инаредили на калин янакиев да го съсипе

Божидар Димитров е супер а това гомно с петицията е поредното хамериканско мекере! Предател продал се за някой долар!

Божидар Димитров е супер сланина,по дебел е от началника си тиквата зелена

И историята ни е менте, и професора ни е менте - тя цялата държава е едно менте!!!

И БАН, чадо, и БАН. Такива менте-професори и такива менте-академици никъде няма. И в Сев. Корея.

...и другите протестаци завистливи и некадърни.

Петиция с инциатор Ивайло Дичев.Аз казвам,че той принадлежи към Tink tanks общество спонсорирано от американска фондация против българия.Ясно ли ви е.Много сте непросветени,четете.

Ей, Груйо, България се пише с главна буква, бе неграотник.

и след точката се остава растояние, ама знаеш ли на кои му пука? не и на мен

Кой му търси цаката, бре! Той сам си се излага с щуротиите си.

Ще пенсионират първия ибрикчия на републиката. Не вярвам. Пък на никого не пречи. Прави шоу. Но ако пенсионираме този на когото служи ще е добре.

един ерудиран човек и му търсят цаката-пречи някому е явно

Къде изчезнаха постовете, които критикуват Дичев?

Абе недялко алкохолика де се бута и той,черпня ли ще има!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ивайло Дичев НЕЩАСТЕН ИЗРОД Ти кой набор си Бе БОКЛУК.Такива кат теб на професора само свирки може да Му правите нещастници.

450 подписали подписката?! Амче тва ли е цялата банда на гротеска мрежа? Я ги мисех за по-обемни....

Над 450 идиота начело с професор идиот,бе вий от символика не разбирате ли!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тия не са расли в България, иначе все някой, щеше да ги окъпе за някой иванов ден, да речем.

На Йорданов ден е къпането...

Не закачайте професора идиоти.Авторът на ,, Дванадесет мита в Българската история,, и ,,Десетте лъжи на македонизма,, трябва да се чете от всеки от 7 до 77 години.А Така наречените ,,професори,, по нищо кой ги знае? Или Недялко Незнамкакъв си...

Нека да пенсионираме Б. Димитров. Но не само него. След като ще пенсионирае по възраст, нека да започнем от БАН. Всичката пасмина на "деодалните старци" - в пенсия. Академици и професори от времето на милиционеро-социализЪма дето един чужд език не знаят, сричат някакъв руски на принципа "кон ритает, къч хвърляет" и се правят на големи учени. Той още Дянков искашеда ги разкара, ама те така сас е окопали все едно зашитават Москва от немските пълчища, както самите те се изразяват. Огромната част от тази пасмина са доносници, а също така и некадърници. не могли били да работет нещо друго освен в БАН. Ами токато ще е така, значи те за нищо не ги бива. И за БАН още повече. Така че ако ще пенсионираме - всички над 65 наред.

Много ТЪПО БРАТ-Има ена народна приказка за един умен цар къдедо дал заповед всички стари хора да се избият-и само един син скрил бащаси-прочети я много е поочителнал за тъкива умници кат теб.Колкото до ,,тая пасмина,,тези СТАРЧЕТА СЪС СИГУРНОСТ СА ДОПРИНЕСЛИ ЗА ТАЯ ДЪРЖАВА ПОВЕЧЕ ОТ Теб.Повярвай ми.

НИЩО ЛИЧНО КЪМ БОЖИДАР ,ПРОСТО ИМАМЕ ЗАПОВЕД ОТ ЗАДГРАНИЧНИТЕ НИ ГОСПОДАРИ-БОЖИДАР БИЛ РОДОЛУБЕЦ И КАЗАЛ НА КОРИТАРОВ ВЪВ ЕФИР ЧЕ Е АГЕНТ МА НЯКОЛКО РАЗУЗНАВАНИЯ -КОЕТО СИ Е ИСТИНА...

Каузата "родолюбие" не се защитава с ментета ...

А, бе какво стана с мощите на Св. Йоан-Кръстителя, дето Божо ги изкопа край Созопол? Да, не се оказаха менте, или пък галилейците да си ги прибраха?

Този дори не знае, че проф. Казимирев ги откри. По всяка вероятност мощите на Св. Йоан Предтеча са пренесени у нас от Константинопол или от Йерусалим, обяви в Созопол проф. Казимир ...

МНОГО СТРАШНИ НЕЩА СА ИЗВЪРШИЛИ ПО ВРЕМЕТО НА НАРОДНИЯ СЪД СЛЕД 1944, НО КАТО ГЛЕДАМ КАКВО ПРАВЯТ СОРОСЧЕТАТА ,НАПЪЛНО ГИ РАЗБИРАМ

Соросоидите ,съвсем озверяха...

Б.Димитров колкото защитаваше българщината, толкова и я подменяше от висотата на своя пост!Дразнеше ме,че е несменяем в своите, често пъти, неверни исторически твърдения за старата история на българите. Явно беше решил в последните години по гръцки пример да докара търговски вид на нашите исторически ценности и обекти, обаче прекали и го направи много нескопосано. Иначе в Гърция ще ви кажат за някоя пътека "оттука е минавал Аристотел с учениците си", "там пък Платон е водил своите последователи" и т.н. все в тоя дух. Та и Б.Димитров реши в България да се прави бизнес с историческото ни наследство, но ... малко тъпо с тия вампири, които ги намери около Созопол, "свещената вода" в Плиска и още кой знае какво беше намислил. И за беда, все около родния си край вземаше пари за разкопки, а другите доказани археологически райони пасти да ядат!Време беше разкарването му от високия пост, но лицата, които му се противопоставят, са просто смешни и жалки! И едния, и втория, и третия са мишки, решили че са лъвове! Изобщо, смешен плач в тая наша държава!

Б. Димитров се опитва да събуди заспалия патриотизъм на българина. Мислите ли, че това, което се учи е винаги 100% обективно? Не е ли заслуга на З. Стоянов, че пречърна Левски в икона на националосвободителната борба? Но други искат да забравим за владетелите от Плиска, а да помним само. че сме били поробени ибнрикчии...

Българската история може да мине и без "вампири" и "светена вода" - смешно е да се твърди, че подобни измислици могат да "събудят" патриотизма ни. Той се формира на две места - у дома и в училище. Ако на едно от тези две места няма кой да възпитава в патриотизъм, такъв няма да има. Вие как възпитавате детето си?

Глуп, в българската история има от всичко по много. А тази атака срещу Б.Д. вече намирисва. Само се излагате.

С Божи дар е Божидар: арте факти да скалъпва, да привлича маси с жар, с археология достъпна. За науката не зная, ала фикцията тачи и тълпата да омая му е личната задача. Той живее в собствен свят - времето ни му е чуждо; вярва си и затова да го приемем ни е трудно. С Божи дар е Божидар: нови факти да измисля. Хайде, стига, Божидар, намери си нова мисия!

ПРОФЕСОРА ПО "ОТЧЕ НАШ" К. ЯНАКИЕВ ИСКА ПЕНСИОНЕРАНЕТО НА Б.Д.. НЕ СТАВА Б.Д. Е ЖРЕЦ А ТЕ СА ДО ЖИВОТ.

не пипайте ш*баната вода в Плиска !! моля, направете петиция и ме пенсионирайте и мен !! Писна ми да ходя на работа !

В Българи само с глупости се занимаваме. Само някой да каже нещо и веднага поток от коментари и заклеймяване и отричане ииии.. до безкрай. ... До безкрай глупости..... За инфо- в чужбина всички лъжат. Например- тук е гроба на дева Мария, тук Гринуйч, тук е ... и туристите се снимат до безкрай....

А аз пък си спомням преди много години (връстник съм на Божидар Димитров) в Созопол, където прекарвах по 2 месеца през лятото, имаше едно местно тарикатче - купуваше грънци от пазара, натрошаваше ги на по-едри парчета и ги потапяше на обозначено място в морето. Те обрастваха за два сезона, момчето ги вадеше и ги продаваше на чужденците - чехи, поляци, германци като антики. Та искам да кажа - тарикатлъците в археологията не са от вчера. Къде вампир, къде свещена вода, къде грънци - далавера да става - стар созополски обичай. Щом някои се връзват... Нищо лично!

Не изключвам бъзика с туристите, но това не означава, че много артефакти са извадени от морето и след това са попаднали в музея точно по това време за което намекваш. Милицията бе доста стриктна тогава.

Тогава бъзик с археологията нямаше, не твърдя такова нещо. Но навиците за бъзик с чужденците май сега се прилагат в археологията - човек се развива и често губи мярка... Аз не бих си купил светена вода, не бих се и полял само защото някой твърди че е светена, а иначе нямам нищо против водата, нека си тече... Аязмо!

Иди в Египет и щом излезеш на улицата ще те наскочет поне 4-5 аборигена, продаващи "артефакт, изровен снощи в Долината на царете". Така че и тук много сме изостанали

Които"артефакти" египетския Божидар Димитров ги е обявил? ;-)

Божидар Димитров не е стандалтне, не е ангел и икона, но е патриот и защитава най-убедително българското историческио наследство като заслужено прави за смях фанатичните македонствуващи.Долу ръцете от Божидар Димитров . Това че Калин Янакиев е против него само му увеличава защитниците.

Това, че такъв лъжлив дядо е пример за патриот, означава само, че патриотизмът е лъжа и отживелица.

Радвам се че си го каза директно! Който се съмнява какви г.зове сте протестърите - да му стане ясно. Извинявам на другите читатели за грубата оценка ,но...

Кой е срещу Б. Димитров. 1. Ивайло Дичев, според когото Димитров обиждал научната ОБЩНОСТ. Предполага се, че Дичев се причислява към научната общност. Професор по КУЛТУРНА АНТРОПОЛОГИЯ - това означава професор по НИЩО, професор по ЧЕСАНЕ НА ЕЗИК. 2. Калин Янакиев. Още един професор - ТЕОЛОГ. Теолог, демек - БОГОРАЗБИРАЧ. Той пък го плюе за суеверия. Калин е завършил научен комунизъм, след 9 ное. 1989 г. станал богослов. 3. Черешката на тортата - Недялко Йорданов, един от най-големите комунистически мазници.. Всъщност проблема е че колкото археолози историци, архитекти, толкова и мнения. Трудно им се получава консенсуса а когато има и пари става страшно. Проекта за Плиска е от 1980 г. може и да е остарял, но кога и за колко време, ще се направи нов и естествено, за колко пари .

Тази сводка не е по темата. Темата е да се пенсионира ли Б.Д. Кой и защо е против него е друга тема. А Б.Д. е простак, който не става за ръководител. Може да бъде охранител. Нали не се иска да бъде разстрелян.

Смешни сте. Б. Д. няма нужда от петиция, в негова защита, но ако има такава, ще бъде много на малко за него. Той прави така, че нещата да се случват. Повече коментар не е нужен.

Защо се чудиш? Защо първата специалност не се нарича "Културология"? Защото това е единствения начин да го нарекат "културен антрополог". А колкото до втория, замислял ли си се колко общо има между научния комунизъм и теологията. И двете "религии" залагат на сляпата вяра в нещо и целят да подчинят огромна маса хора в интерес на "висшия клир". Така че човека (ако си прав за биографията) не си е променил много възгледите.

Можете ли да си представите директорът на Германския исторически музей (или подобна немска институция) да говори като простак? Простаци-политици, простаци-учени, прост народ, слаба държава...смешни и жалки сме, и си заслужаваме съдбата...

Може, Меркел и Ципрас се говореха грубо оня ден по телефона.

Това тъпо ченге а абсолютна пародия! Не разбирам бойко защо не го уволни!

Чета вече два дни за "страхотната" полемика между уж сериозни хора, които се мъчат да се уязвят суеверието на един историк, използвайки ... някакво друго суеверие. Каква е разликата между ръсенето на захар (заради което скъсаха от кодош един кмет) и ръсенето на светена вода? Каква е разликата между пророчествата на Ванга, Нострадамус, Девата от Фатима и пр. Навсякъде се касае за интерпретации и "свидетелства" постфактум, целящи някаква сензация. В нашия случай поне има някакви исторически дадености: Има ли базилика - има. Има ли вероятност там да е покръстен Княз Борис - има. И тази вероятност е по-голяма, отколкото които и да са мощи да са точно на този човек, а не на някой друг, живял по същото време. Имаме ли основание да развиваме религиозен туризъм от това нещо? Имаме разбира се. Поне не по-малко от Изворите на Афродита, Банята на Клеопатра, гроба на Дева Мария и пр. Това поне е нашата история! Всичко останало е сензация. Трябва ли тази вода да се пие? Не, разбира се! Мръсна е. Направил ли е някой химическо или микробиологично изследване на водата в Св. Мина до София, на 50 м. от канала от пречиствателната станция? Слава Богу - не! Харесва ли на религиозните хора новия облик (с кебапчетата и новите постройки) на този, иначе красив манастир. Сигурно не. Трае ли го Св. Синод? Трае го, защото носи пари. Е, каква е разликата? Факт е, че двама измислени професори, с измислени специалности, за които са чували десетината им студенти заклеймяват и искат да пенсионират човек, който успешно или не се мъчи да прослави историята на България. Това е!

НЯМА ДА ЗАКАЧАТЕ БОЖИДАРЧО ТОЙ НИ Е БОЖИ ДАР!!!ХУБАВО ПОЛЯЛ БАТ БОЙКО С НИТРАТНА ВОДА!.ДАЛИ Е С КОМЕРСИАЛНА ЦЕЛ!?! МОЖЕ, НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ВОДАТА Е НАЙ ДОБРИЯ ПРОВОДНИК НА ТОК!ТАКА БАРЕМ НА БАТ БОЙКО НАЙ НАКРАЯ МУ СВЕТНЕ КРУШКАТА...ПОНЕ ЗА НЕЩО ПОЛЕЗНО!

кога ще тръгне петиция и за него, ще се подпиша с двата крака и двете ръце и накрая ще ударя и печт с средния крак.

Откога НОИ пенсионира с петиции- и аз днес пускам петиция да ме пенсионират! Това да не е като оня опоскан референдум на Плевналиев-уж туй онуй и остана само това което благоприятства ДПС. А БД си е ОК,ако не друго си е патриот и оригинален понякога екзотичен историк. Ще му накривят шапката като го пенсионират.

е как така ще го пенсионират, нали ще работим до 65 години ? Що не напишете една петиция и аз да се пенсионирам преждевременно ??

Мисля, че той е на 70 години, щом е роден 1945 година!

почиствачите на кладенеца да се махнат, за да не мътят водата на историка, щото не е лесно да му секне кранчето, че и гърба на герб, а пък народното осмиване си е просто класика в жанра,е все пак историята ще запомни историка си с поредния безмислен фарс-лъжа

що пенсия, като трябва веднага дисциплинарно да "излети с метлата" от директорския пост и да не му се дава възможност за повече шарлатания на нация и премиер ако щете...,път водата пак ще си тече и кученцето ще си лае,лае,лае...

Е ,то наистина Божидар как разбра че водата е светена,след като е мътна,а и без да е четена молитва,прекалено пресилена емоция!А дали е свещена или лековита още е много рано да се каже!Но условието е винаги извора да е чист,а в случая не е!Така че преигра,можеше и кротко ,ама пусти ореол и роболепничене! Иначе,ако някой от тези културни учени си е помислил че не трябва да се реставрира Плиска и не трябва да възстановим първата столица и базилика,трябва да е много слънчасъл,за да не вижда какво ни е нужно!Колкото и да е срещу Б.Димитров,това е друга тема,която не трябва да измества реалната и естествено истинска реставрация,а не елементарни възстановки пародии,това е унизително за самата история и за народа!

Ало, герберчета, не ги ли виждате , че това са празни картуни и още им се възхищавате???!!??!! Ченгета , оскверниха кладенеца в Плиска!

Как само са потривали ръце предвкусвайки големите печалби от бъдещото продаване на мътната вода в Лавка! БД е дребен далавераджия, Пеевски е от голяма величина!

На Божо ченгето и пенсия не му се полага