Цацаров поиска още правомощия за Бюрото за контрол на СРС

Главният прокурор Сотир Цацаров призова за законови промени, които да дадат още правомощия на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров поиска още правомощия за Бюрото за контрол на СРС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цацаров вместо да иска повече правомощия за Бюрото за контрол на СРС на Бойко Рашков, КОЕТО НЕ МУ Е РАБОТА, и на чиято работа упорито, системно и методично Е ПРЕЧЕЛ, както се разбра и видя и от думите на шефа на бюрото и от заповедта на Цацаров, която показа още от преди години, с която Цацаров нарежда на прокурорите си де факто всячески да възпрепятстват на работата на това същото бюро и да не му предоставят исканата информация, по-добре да даде обяснение защо е изпратил един много скандално нашумял SMS и после лъжеше и криеше, че той е авторът му. Да припомня историята набързо. Не много отдавна стана скандал с един SMS, който бе пуснат по време на заседание от Висшия съдебен съвет от някого вътре точно когато се обсъждаше какво да правят тези от "Правителството на съдебната власт" със скандалните изтекли записи на разговорите между Владимира Янева, Румяна Ченалова и адвоката на Пеевски - Момчил Мондешки. Този прословут SMS стана причина Борисов да изпрати друг, до шефа на Висшия административен съд Лозан Панов, в което се съдържаше зле прикрита заплаха, че Борисов знаел, че Лозан Панов искал да извикат Борисов да даде обяснения за скандалните факти, събития и вазимовръзки разкрити от изтеклите очевидно автентични записи! И когато Лозан Панов изненада много неприятно премиера, показвайки този SMS от Борисов на журналистите, вроденият инстинкт за самосъхранение на Борисов го накара да реагира светкавично и веднага да се втурне и да влети по един наистина скандален и недопустим начин неканен на този съвет и да започне да им държи сметка, да ги поучава, да им се кара и заплашва...по тертипа - "Викам ти дъще (ВСС), сещай се снахо (тоест Лозан Панов), с цел дамадж контрол! След това си спомняме после как лудото Яне се втурна с гърдите си да защитава Борисов, като излъга, че той бил му изпратил въпросния SMS, после главният прокурор Сотир Цацаров заяви публично по телевизията (Нова телевизия), че този "SMS скандал във Висшия съдебен съвет бил абсолютно измислен"...

Мнозина останаха с впечатление, че Ясен Тодоров, доста неетичния председател на Етичната комисия във ВСС е автор на този наистина отвратителен и ЛЪЖЛИВ, ПОДВЕЖДАЩ Борисов SMS. И после ... всичко отмина, затихна... И сега аз се питам КОЛКО ХОРА В България все пак разбраха кой е всъщност истинския автор на този скандален и наистина долен SMS, който е излъгал Борисов за Лозан Панов с цел да го нахъска, настрои и хвърли срещу Лозан Панов. И КОЛКО БЪЛГАРИ РАЗБРАХА, ЧЕ ИСТИНСКИЯТ НЕГОВ АВТОР Е ...ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ????

Не мога да се начудя, защо на този дебел корумпиран главан държавен проКур...ор не му се потърси сметка и не го тикнат в затвота!!!! Глупав въпрос, нали мутрата Борисов стои зад него!

Ами защото както и ти сам си отговаряш - тези са навързани като свински черва!

Какво ли не се оказва в кухата тиква на някой трол, тъпанар или дебил. Неведоми са пътищата божии и мислите на малоумните... Благодаря, че сподели прозрението си с нас.

Какво се оказва? БСП защитават Прокопиев?! :)))

И в качеството си на какъв точно главният прокурор иска повече правомощия на Бюрото за контрол на СРС? След като Бойко Рашков изнесе скандални факти и данни как точно Цацаров им пречи, и че е издал дори заповед за това, а Цацаров го обвини, че лъжел и излезе с дежурните си лакардик за политически изказвания на обективните и конкретни фактологични критики? Не е ли това доста жалък, прозрачен и елементарен, поредният опит Цацаров пак да се опита да се оправдае със законите? Да припомня ли и онази история, когато в качеството си на съдия Цацаров е подписвал незаконни СРС-та по поднесени му изцяло лъжливи обосновки от прокурора Роман Василев, без нито това да му е работата и практиката и без дори там, в Пловдив да бъдат разглеждани тези искания, защото преписката е била в Дофия, и как после Цацаров се опита да се измъкне от отговорност с жалкото обяснение, ме по закон!?!? съдията не бил длъжен да преглежда представената му преписка и да проверява за достоверност! Впрочем точно по този въпрос имаше министър на правосъдието, мисля Тачева, която бе обяснила и обориха подробно това твърдение на Цацаров тогава! А Цацаров когато бе притиснат от фактите и документите в материал от Борис Митев в Медияпул хвърли мигновено шайката си срещу журналистчето да го сплашват с глупави и лъжливи обвинения, после опита да прехвърли вината върху Роман Василев, че той го бол подвел, после се направи, че прави разследване к изкара, че к Василев бил подведен, от някакви анонимни служители в ДАНС и така замаза всичко ПАК!

цаца, ти нито 1 документ не си показал, за разлика от Рашков! Само общи приказки и глупости. А и откъде имаш данни, като по закон нямаш право на достъп до тях ?

Тихо! Аз съм човекът на Пеевски!!!

Абе какъв документ да покаже Цацаров на Пеевски к Борисов! Той Бойко Рашков направо заяви по телевизията, че точно Цацаров е най-голямата пречка пред комисията и съвсем съзнателно им пречи и възпрепятства работата им! Човекът показа заповед на Цацаров в прокуратурата, с която този направо забранява на прокурорите да предоставят на Комисията исканите к нужните им документи и информация!?! Ами той направо им е наредил да саботират работата на Комисията, а сега лицемерно искал повече права по закон за нея!?! Отврат! И на всичкото отгоре стигна дотам да обвинява Бойко Рашков че лъжел!!! Аз се чудя как Рашков се сдържа и издържаха нервите му да не наруши закона и направо да изнесе конкретни скандални факти и документи за конкретни лица, депутати, политици, магистрати и журналисти... Спомняте ли си какво каза бившата лефка на Инспектората когато Цацаров встъпи в длъжност като главен прокурор - че имала в сехфа си компроментиращи документи и факти за магистрати и ги криела и държала там за да не бъдат изнудвани! И че можела много неща да каже, но се ... страхувала за живота си!!! И забележете - Бойко Ташков говори за конкретни нарушения и престъпления при СРС-тата и по съзнателно пречене на дейността на комисията, а Цацаров го обвинява, че лъжел и че правел политически изказвания!?!? Както при критиките от правосъдния министър Христо З Иванов, както при председателя на съда Лозан Панов,... И Цацаров лъже, заявявайки категорично, че нямало МАСОВИ, МНОГО!?!? нарушения с използването на СРС-та, без нито да конкретизира какво точно според него означава много и доти без никой, вкл. Бойко Рашков да е твърдял това! И явно се смята за много хитър, без да осъзнава, че всъщност се излага, защото след като нямало МНОГО незаконни подслушвания и следене, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИМА ТАКИВА (точно с което се занимава комисията на Рашков - в дейността й не е дефинирано да разследва само МНОГО нарушения, а ВСЯКО нарушение със СРС)!!!