ВСС залага 7% ръст на заплатите в съдебната власт

Висшият съдебен съвет изчисли, че за следващата година ще са нужни 597,7 милиона лева за съдебната власт. Това е с около 80 милиона повече от бюджет 2016.

Обратно в новината

Коментари - ВСС залага 7% ръст на заплатите в съдебната власт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама каква реформа в Съд. система ви спретнаха Боко, Гоце , Доган , пеевски и цацата , А ???? : 1. Главен прокурор, който НЕ отговаря пред НИКОГО и за НИЩО ..Може да прекратява ВСЯКА преписка - без обяснения и без съдебен контрол : 2.Няма зам. прокурор- за борба с корупцията- ТЯ в България , не е позната - корупцията по високите етажи, де .. 3.ТОЗИ ВСС - си остава - още 2-3 години - и ще произвежда себеподобни ,ще ги разпложда :- 6 на 5 ..Имам си опит , вече .. 4.Пряко ръководство на ВСЕКИ прокурор- по- горен - в разследванията му :) 5. Админитративно , централизирано ПОДЧИНЕНИЕ на всеки прокурор- от шефа му - ако случйно засегне някой, който НЕ трябва .. 6..Пълна с кадри на ДС и ДПС - прокуратура. 7. Даже "масоните, "тамплиерите" и прочие общества на ДС другарите- НЯМА да бъдат обявявани СЕГА - от действащите другари ..не са длъжни !!?? Някога - за в бъдеще и от НОВИТЕ кандидати И още , и още ...) Честити ви старите МУТРИ , прокурорски, които ни направиха за СМЯХ и ни ИЗЛАГАТ пред ЕС и света ...И ВЧЕРА и ДНЕС - БЕЗотговорно !! Торбите с фекалии...и техните чекмеджета - където "отлежават" десетки хиляди преписки и т.н... В България с ТЕЗИ , престъпността на мафията ,ЩЕ я има ... На някой да не му е ясно ??? BIG AL

Заслужават намаление на заплатите.

Имам чувството, че тука има стадо балъци, които кълват на гола кука! Ами схванете разликата между"искат" и "получиха"! А пък ако сравнят "искат х лв. тази година" с "получиха миналата година" , разликата ще е фрапантна! Математици!

по един пилон не искат ли да им осигурим в кабинета, да ни играят?

ехее това прави по 298 850 лева за всеки съдя, такова чудо го няма никаде по света

Как го изчисли, гений?

Неграмотен смешник. Пък и математик.

Ти пък как го сметна. А по света парите са още повече на база годишно ! вземи си опресни инфото " за по света"

правят все по надут бюджет, не.Сегашните заплати са по 2000 и за коя добра работа ще си ги актуализират. Д а не се съберем и да решим да не си плащаме данъците няколко години, че както никой вече не печата пари, ще се чудят как да си вземат и половината от бюджета си.Нахалници.

още има да гонят пенсия, но искат да надбегат работилите по 40-50 години..

а на другите хора какъв ръст предвиждат?!

Всъщност, българската съдебна система е относително добре финансирана. По данни на Европейската комисия, България е на първо място в целия ЕС по публична дотация на съдебната власт като процент от БВП 0.6%. Отделно към бюджета отиват съдебните такси и други приходи. Данните на ЕК ни дават друг интересен факт България е на 5-то място от целия ЕС по брой съдии: на всеки 100 хил. души от населението се падат по 30 съдии. Да, те са на последните места по заплащане, но ги има.

Защо държат таксите на ниво жълти стотинки? На бани да отидеш, ти вземат 15 лв. "да ти оформят документите", които са ти ги оформяли един месец десетки лекари! А нотариусите защо ги отделиха от системата? Ако не бяха,системата можеше и да се самоиздържа! Ама друго си е да обезкръвяваш и после да пищиш! Хайде да видим като са "толкова нагли" колко ще получат пак!

Ако си пич, отвей ги тези търтей. Достатъчно взимат подкупи

Под самостоятелен бюджет аз разбирам следното. Сами си изкарват парите и сами решават, как да ги харчат. Тия надуте цифри говорят само да едно. Че в края на годината ще има икономии и на фона на тоталната бедност те ще лапнат отново премии. А в доклада на Брюксел пише такива неща, че те и тия заплати не заслужават.

Малко под 3 млн. лева ще струват изборите за нови членове на ВСС. !!! ?????????????

"От тези пари около 32 млн. лева са за капиталови разходи за съдебните сгради"Да ама няма да са за съдебните сгради а за бонуси на магистратите.Както се прави всеки път(защо ли иначе съда ще иска пари за ремонти всяка година). ...и "съдебната власт има самостоятелен бюджет" Самостоятелен друг път щом депутатите имат опцията да им откажат увеличението.И ако бъде отказано такова увеличение съда не само не протестира,но и не си прави труда да приложи закона както е баш написано. Не стига че си влачат краката и не вършат почти никаква работа,а ми реват за още пари,да .......... .........

Еми ДА--сами си го докарахме през годините тоя робски хомот--с мълчанието на агнетата в ието на законността -реда -демокрацията ---сега сме в някаква квази форма робска зависимост -оплетена в 1001 задължения да живееш работейки за благоденстието на КАСТА от обществото-- че изходът е СВОБОДА или СМЪРТ

то затова ли беше тази услуга което направиха на геРБ за референдумите ?Ааа казвам ти дъще сещай се снахо.

ТАКА ЩЕ Е, БРАТЯ И СЕСТРИ. ЩОМ НЕ НИ СТИГА ВОЛЯ ДА СТАНЕМ ОТ СТОЛОВЕТЕ ПРЕД КОМПЮТРИТЕ И НЕ ОТИДЕМ НА ПЛОЩАДИТЕ!!! ТЕЗИ КРЪВОПИИЦИ ЩЕ НИ ИЗЯДЪТ ДО КОКАЛ! КАТО НАЧАЛО ДА ИМ НАПРАВИМ ЕДИН САЙТ ДА ГО НАРЕЧЕМ "САЙТ НА СЪДИЙСКИЯ ПОЗОР" И ВСЕКИ КОЙТО ИМА ВПЕЧАТЛЕНИЕ ОТ ТАКЪВ СЪДИЯ, ДА МУ НАПИШЕ ИМЕТО!!! ЕТО ВИ ПЪРВАТА КРАЧКА КЪМ - ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ!! КАК ВИ СЕ СТРУВА!?

ще ни изядат тия ненаситни съдии,голяма паст и грабене на пари,с хиляди са им заплатите и си клатят краката,решават делата чрез корупция само......на с. Лозен изядоха милиони чрез ликвидаторката и съдийките....

А за народа и пенсионерите какво ще има...ще има поскъпване и теглене на хомота от некъдърноста на Съдебната власт и политиците...ае...

Заради това, че си вършат през пръсти работата и са най-корумпираните хора в България ли? Безочието им е направо изумително!

Съдът иска и му се дава, полиция иска и се дава, прокуратура иска и се дав Бюджети от милиарди и стотици милиони, увеличавани всяка година, а държават тъне в мизерия и десетки милиарди дългове. За тези, които работят, няма нито стотинка увеличение. Да се въведе правилото разликата между най-малката и най-голямата държавна заплата да е три пъти. Така ако искат да взет много, да оправят държавата, да стане минималната заплата 1000 лв., пък тека вземат три. Сега всеки е на принципа да реве, че не му стига- куче влачи, диря няма-държавата трупа нови дългове. Колкото повече се дава, толкова ефективността е по-малка и се работи по-лошо.

Когата съдебната с-ма стане ефективна като в Румъния, тогава може да им се даде % почишение. В момента заплатите им са безумно високи в сравнение бюджетните организации. Фин. министър не трябва да им отпуска по-вече пари, те могат да са независими, но се хранят от държавния бюджет. Също заплатите в БНБ за несравнимо високи на общия хал и беднотия в държавата, това е недопустимо.

Това са най-наглите хора, които съм виждал, а това си е едно голямо чудо. На какво основание искат това увеличение? Каква работа свършиха?

Тези нямат наяждане , не веждат ли че рейтингът е на точката им на замръзването ,никой не ги хвали , само критики от къде ли не се сипят и все им трябват пари за реформи , дават им се а реформи няма .Вече им писна на народът от тези дебелооки хора от съд , прокуратура и полиция .

това са паразити продажници

а пък двете лицето. Докато съпругите(любовниците) на депутатите биват назначавани без никакъв ценз я съдебната система ,парламента ще им гласува колкото си поискат. Нали за това са взели такива заеми от наше име.

До тук добре, трябва да се съберем и да поискаме такъв закон, от следващото управление. С народна и всеобща воля може да се постигне осъждане на сегашните магистрати!

Като цяло съм съгласен минималната заплата на магистратите да е 2000 лв, НО умножена по одобрението, което в момента е 3% 2000*3%=60 лв А мен ако питате, и това им е много!

Няма да им е проблем... Кой съдия разчита на заплата..? По едно време ги ловяха за корупция по това, че имаше хора, дето не са си взимали заплатата с месеци и години.

d4

лесно е. опис на движимото и недвижимо имущество на магистратите до 9-то коляно. при несъответствие - незабавна конфискация... т,ва хотелчета, вилички, парцелчета, автомобилчета, влогове в евро и левчета, апартаментчета и тем подобни - под ножа. бюджета на "независимата, безпристрастна и съвестна" съд.власт ще е преизпълнен и пълен с излишъци. излишъците - за пенсии, образование, майчински и др. социални услуги.

И на това ще му намерят цаката. Ще карат Бентли под наем за 50 лв на месец от човек, който "не познават" и ще живеят под наем в триетажна къща на друг човек, който "не познават". Като се пенсионират "непознатия" ще им продаде имота за 10 000 лв, които са спестили от закуски.

виждам за какво отиват парите от данъците ми направо ми прилошава.

намалят с 50 % броят на служителите и тогава нека се вдигнат заплатите със 7 %. Резултат от тея пари така и няма да видим.

На какво основание изобщо им се дават пари на тези продажни предатели?

като в Турция - в ареста! Та викаме що турците са добре и напред....

Браво бе е на това му се вика Браво!

Лошо няма. Магистратите са си свършили перфектно работата.Престъпността е в затвора-спете спокойно деца!Има ред,законност,справедливост,държавност.Корупция няма,особено всред техните славни редици. Как да не им платим още и още,и още.....!?

че тея наглеци са съгласни да работят и без заплати. Толкова са корумпирани и некадърни, че направо ми се повдига от тях.

без лекари и инженери -може, ама без пърделниците от съда и МВР -не!

Каква работа свършиха, че искат повече пари?

Политиците се борят срещу съдебната система и я държат в подчинение щото а са я отървали а са ги набутали по затворите.

Малко политиците да изтърват власта си върху съдебната система и ще ги набутат по затворите. Затуй квичат

Нагла, корумпирана и безпардонна сган ...

Тея тиквеници каква работа вършат (освен взимането на подкупи), че да искат подобно увеличение????? Всичките уроди на въжето!!!

Съдебната власт - НАЙ-ПРОГНИЛАТА ИНСТИТУЦИЯ И СИСТЕМА СЛЕД ПАРЛАМЕНТА В ДНЕШНАТА НРБ2

Прави ми впечатление, че са си назначили някое стажантче, да минава и да слага минусчета. Горкото дори не спори, защото няма какво да каже, но слага ли слага съвестно минусчета. Ха ха ха! Бързичко ще се сдобия с минусче!

НА ТОЯ МАТРАЛ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ТРЯБВА... АМА ТЕ СИ ГО ВЗИМАТ ПОД МАССАТА ОСТАНАЛОТО...

А аз ще се постарая да платя колкото се може по-малко данъци, даже - хич, ако може ! Когато изберете по-почтени и можещи управляващи, дълеч по-малко корумпирани , тогава ще бъда и аз почтен към НАП и държавата !

Добре де, кога ще изрием наглите и алчни, мърлячи в т.нар. ни съдебна власт и те там до един са за затвора (най-малко).

На съда тези пари да платят, Дилянчо, Хр.Бисерчо, картелите за горивата и всички останали честни бизнесмени с многото пари.

Да духаш супата , пич ! Ти си плащай колкото и на когото искаш, щом си си избрал корумпетата от герб и рф !

Аз пък предлагам задължителен ръст от поне 10% за всички , които плащаме данъци за да издържаме не само тази система. Иначе прмиерът ще се чуди от къде да вземе пари за да им угоди.

Не съм чул съдебната система с колко процента ще подобри работата си .

"ВСС залага 7% ръст на заплатите в съдебната власт" БРАВО О о о о! После пак ще се казва, че в БГ заплатите "растат" най-бързо и изпреварват БВП! Рушветите не ви ли стигат, че и заплати искате! ЩЩД

ПОНЕЖЕ НМОГО БАЧКАТ ХОРАТА, Я ВИЖ КВИ РЕЗУЛТАТИ ДАВАТ - СЪДЕБНА РЕФОРМА =0, ОСЪДЕНИ ПОЛИТИЦИ И МАФИОТИ =0...

Наистина, заплатите им трябва да бъдат актуализирани..Според всенародното ''одобрение'' на работата им и ''похвалите'' от Европа, трябва да бъдат актуализирани до минимални заплати..Колкото да не е без хич